Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel (REDAKCE)

Při přestřelce v pražských Řeporyjích zemřeli policista a pachatel

Foto: Ilustrační
(AKTUALIZACE 17.9. v 10.00 hod.) Tragicky skončila přestřelka, která se ve středu ráno odehrála v pražských Řeporyjích v ulici Hasičů. Podle informací policie zemřel při střelbě pachatel a kriminalista.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 21:13:58 17. 09. 2009
Chip.jpg
To Hammer. Příteli. Myslím, že něco o střelbě a výcviku vím. Dělal jsem bojaře v armádě i u policie dost dlouho. A) Na vystřílení 1000 nábojů mají týden. Denní i noční střelby. Střelba z vozidla, z vozidla na vozidlo atd. Každý den je taktika za použití FX. Rozhodně to nevystřílí "najednou z místa na terč" B) Co se týká kickboxu jednou týdně. prosadili jsme u vedení, že lidé mohou chodit každý pátek od 12 do dvou na trénink. Je na to rozkaz od ředitelky. Cvičíme tam to co chtějí, nejvíc je zajímá kickbox. Tak ho cvičíme. Ale klidně s nimi pojedu sebeobranu, nebo suchý nácvik střelby. Co mohu dělat víc? Kdo cvičit chce, hledá cestu, kdo ne hledá důvody. C) S kriminálkou děláme nadstandartní taktiku týmu, kdykoliv si požádají cestou vedoucího.( Děláme to navíc, z osobního volna.) Za 6 let, si požádali asi 3 x. Ale vstupy do budovy se cvičí i v běžném výcviku, ale není to moc oblíbená věc. Páreček v kantýně holt zaujme víc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRKAH 20:57:26 17. 09. 2009
default.png
škoda života Je mi líto života kolegy a dalších, kteří byli tomu přítomni. Nebyl jsem na místě, tak tady nebudu chytračit. Pokud se prokáže, že ten kluk zemřel policejní kulkou, tak je to strašné. Na to se prostě nedá nic říct. chápu, že stres je stres, ale než to zmáčknu, tak si musím být jist, že mi nikdo nestojí v ráně. Další věc je nulový výcvik u běžných složek. Kdo z řad PČR si někdy vyzkoušel střílet v rámci výcviku do auta. Z běžných složek asi nikdo. V drtivě většině si dokážu střelecký výcvik představit. 25 ran statika do papíru.to opravdu nikoho nezajímá a na střelby nejede.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MESA2 20:49:34 17. 09. 2009
default.png
Čest jeho památce...:-(((

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STILE 20:48:50 17. 09. 2009
default.png
Vyzdvihl bych Hammerovu větu "Prvním úkolem policisty je vrátit se domů živý, zdravý a netrestaný. Všechno ostatní je podřadné". Ta slova by se měla tesat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:43:30 17. 09. 2009
default.png
for Chip Kolego bojaři, tohle jsem slyšel tisíckrát. Nemáte zájem. Já ti připomenu základní zásady tělocviku, kdy to není o hubu, ale k něčemu to je. Takže v první řadě je to nejméně dvakrát týdně, kdy si tělo zvykne a za pricnipu superkompenzace je schiopno se zlepšovat. Cvičení jednou týdně už je o tom, že tě všecko jen bolí a ničíš si zdraví. Cvičení jednou za měsíc kdy tě nadřízený pustí je už o strachu si něco udělat a dvě cvičení za rok při vystřílení tisíce nábojů, to teda nevím. Z místa na terč jednorázově tisíc ran, k čemu to je? Akorát se ti za chvíli tak klepou pařáty, že možná tak osm set ran je vyplácáním munice do luftu. Tak lidské učení neprobíhá, tam jde o soustavnost, opakování, automatizaci, ne dvakrát ročně a ještě do toho pětkrát při výcviku. Sám vidíš jak to jde, ale vina není v nechuti poldů. Ty cvičíš každý týden určo dvakrát, bereš to jako samozřejmost, pro kluky je to ale riziko každý pád na žíněnku. Kolikrát jsi jako bojař přednášel skutečné případy, kolikrát jste podle těch poznatků z nich cvičili? Kolikrát kriminálka "čistila" prostory chodeb, schodiště, vstupy do místnosti?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:34:48 17. 09. 2009
default.png
bohužel to zatím vypadá až tragicky moc na to, že jsem měl "pravdu" s tím, co kluci z kriminálky vyvádějí na střeleckých. Už jsem musel vyslechnout hodně nechutnou poznámku o Mr. Beanovi... Nechutnou, ale lidi venku to takto asi teď budou vnímat. Oni nevědí o co jde a že s pistolí to neumí každý akčňák jako to vidí v emerických seriálech, ale že tohle řemeslo vyžaduje soustavný cvik, školení, sebevzdělávání. Už jen proto, že použití zbraně probíhá v řádech sekund, kdy polda musí vyhodnotit spoustu věcí, ovšem na to je nejprve musí znát a musí se mu automaticky v hlavě vybavit. A to u Policie ČR jaksi, mimo specializované útvary, není možné. Tohle je tragédie se vším všudy. Počínaje asi naprosto zbytečnou aktivitou (kdyby pašíka nezastřelili, byl by za chvíli na svobodě) mladého kolegy, pokračujíce další zbytečnou aktivitou s tašením zbraně a končící jejím, promiňte mi to všichni, tragikomickým použitím. Pokud to fakt byla jeho kulka, pokud to byla kulka kolegy, tak už nazdar hodiny. Otázka ještě je, z jakého důvodu kluci vlastně stříleli - nebezpečný pašík? Ten kolega, co pak pašíka trefil si nejspíš myslel, že kolegu zastřelil on... No ještě že nefláknul ty dva spolujezdce... i když asi žádná škoda a v tom zmatku by to asi obhájil jako nutnou obranu - byť by to byl z jeho strany omyl. Kéž by to bylo všechno jinak. Co je nutné si z tohoto případu ale vzít, aby skutečně kolega nezemřel nadarmo. Zkusme se doplnit. Já říkám: VrZ za zády pachatele udělá vždycky svoje = pašík se vybourá. Chce to jen trpělivost, ne akčnost. Když řidič auta nechce zastavit, střelná zbraň mu v tom nezabrání, pakliže ho přímo netrefí. S autem se dá jet i bez pneu... Střelba z jedoucího auta je něco, na co nejste nikdo vycvičen, takže jakýkoliv nevhodný zásah někam jinam než do plechů je váš průs.r. Nestřílejte z jedoucího auta, klepe se to, trefíte akorát nevinnou paní přímo do srdce, což byste v klidu nikdy nedokázali. Prvním úkolem policisty je vrátit se domů živý, zdravý a netrestaný. Všechno ostatní je podřadné. Pamatujte, že nadřízení jsou obětaví: klidně vás takto obětují - viz jejich silný "důraz" na střeleckou a tělesnou. Vaše čárky jsou jejich odměny a velmi často buzerace obyčejných lidí (pět důchodců po stovce za lékárničku v autě - ti si nikdy stěžovat nebudou, ale ten ředitel ČSAD za telefon a nedání přednosti ne přechodu za dva tisíce ano)a ochrana drbanů skutků NP. Viděl jsem včera jeho nadřízeného v televizi, mluvil jako z příruček pro nadřízené. Měl ale říct, kolikrát nebyl ten kluk na střeleckých, aby on měl svoje čárky a že má na prackách i on jeho krev. Hergot, ať se mu někdo podívá na "účast" jeho lidí na STP, počty vystřílených ran atd. a za vousy ho pak exemplárně vytáhne na chodník.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 20:29:01 17. 09. 2009
Chip.jpg
To Hammer, Arantes, Tazz atd. Taky dělám na římský II a smrt kolegy se mě bolestně dotýká, už protože jsem mu dělal bojaře. Píšeš o střelbě jednou za tři měsíce, po 50 nábojích a další kolegové píší o chybějícím tvrdém výcviku. Ale podívejme se každý do svědomí. Kdo se skutečně aktivně zajímá o výcvik? Zrovna včera jsme pořádali služební závody v praktické střelbě pro policisty Prahy II, cca na 150 ran. Přihlásili se nám 4 kluci! 2 x ročně pořádáme výcvik v Boleticích, kde každý policista vystřílí cca 1000 ran za týden. Zájem má jen pár lidí. Každý pátek je domluven pro Vás ,v pracovní době, trénink Kickboxu. ( Na základě rozkazu ředitelky P II ) Z dvojky tam nechodí nikdo! Vždyť vy cvičit nechcete! Samozřejmě doufám, že kolegova památka bude očištěna a ti dva drbani se dočkají zasloužené "odměny"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAZZ1 20:03:24 17. 09. 2009
default.png
čest památce kolegy Sloužím na kriminálce Praha II. Kolegu jsem osobně znal už z Akademie. Byl to fajn kluk. A co bude následovat ? Jen zase každej budeme muset podepsat padesát různých proškolení od použití zbraně až kdo ví po co, kdy takové množství papírů se při práci stejně nedá ani přečíst...a tím to skončí. Těžko přibude intenzivnější výcvik. Praxe je spíše opačná, testy se zjednodušují a střeleb ubývá. Jednou za cca tři měsíce jít na střelnici vystřílet 50 ran, k smíchu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KUKI 19:56:04 17. 09. 2009
default.png
Čest památce kolegy a upřimnou soustrast všem blízkým. V ČR budou vždycky ve výhodě darebáci, ale policisté se zastání nedovolají. I v tomhle případě se to stáčí úplně jiným směrem, i když vyhasl mladý lidský život. Neskutečné peníze se utratily za jejich slavné "nábory", kdyby je investovali do výzbroje, ale to ty nahoře nezajímá. Naše média jsou opravdu ubohá, chtějí jen senzaci, kterou jim teď ta holka poskytla. Z nebezpečného recidivisty udělala chudáčka a z policistů, raději nedodávám........... Je ostuda co se v naší zemi děje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-CZE 19:48:01 17. 09. 2009
martin.cze.jpg
Kosťa: tu obavu mám taky...a asi nebudeme jediní. Všichni víme, jak to tu chodí...:-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio