Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Co je polda za zvíře? (REDAKCE)

Co je polda za zvíře?

Foto: Internet

Během své dvanáctileté služby u Policie ČR jsem zjistil, že co polda, to jiná osobnost. Přesto se typově dají zařadit policisté do určitých skupin. Jsou to typy lidí, kteří si jsou povahově nějakým způsobem podobní. Možná ale níže uvedené typy najdete ve všech kolektivech po celém světě.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 03. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 22:01:35 20. 03. 2010
default.png
re X1-RAY No je to dost možný!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 21:55:16 20. 03. 2010
default.png
špunte:-))))))) že by jsme při ZVS absolvovali na stejném útvaru? :-))))))) řekl bych, že sokolíkovi se o létání jenom zdá....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 21:45:54 20. 03. 2010
default.png
re DENVER "úplné krajnosti nebo ohrožení života.Jestli seš soudnej,tak sám uznáš,že některý policajti tu zbran(nebo jiné donucovací prostředky)použijou i když nutně nemusej...." Otázka je, kdo tu krajnost, nebo to, zda nutně musej, posuzuje... ono je snadné, sedět doma a z vyprávění soudit, kdo co měl a neměl použít, když člověk takvou situaci nikdy nezažil. Ono policista není neprůstřelnej, neprobodnutej, nemá nerozbitnou hlavu a ani proti havárce v autě není 100% odolnej, takže pokud je vystavený situaci, kde mu hrozí, že přijde k úrazu, nebo o život - díky úmyslnému jednání podezřelého/pachatele, snaží se policista v mezích zákona postupovat tak, aby chránil primárně svojí bezpečnost. Záleží i na vnímání společnosti - viz třeba USA, kde je priorita bezpečnosti policistů vidět na každém zákroku... není tam problém na podezřelého mířit zbraní a dávat mu pokyny z bezpečné vzdálenosti, nebo zbraň použít, pokud se podezřelý chová tak, že je z toho reálné nebezpečí pro zasahující policisty... bohužel systém v ČR je položen jinde, od policisty se čeká, že bude pachatele do nekonečna prosit a žádat, aby uposlechl výzev v krajním případě se čeká, že policista nasadí život, aby pachateli nasadil pouta (pozor, ne utažená!!!) použitím zázračného chvatu-hmatu při kterém se pachateli nezkřiví, ani vlas na hlavě. Bohužel je škoda, že nikdo z lidových odborníků na taktiku zákroku, není tak statečný, aby se k policii dal a sám toto v praxi prováděl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 21:08:53 20. 03. 2010
default.png
re: Vrtulník... No tak ještě jednou, i když předpokládám že to možná budete brát až ve druhém ročníku té Tvé vojenské školy.Za mých mladých časů ( v Prostějově se už nějaký čas jezdilo vpravo!!) jsme na cvičení u hloubkového průzkumu fasovali KD-dávky na kterých nebyl žádný potisk výrobce druh, platnost atd. Z důvodu aby se utajila identita i nalezeného papírku "v týlu nepřítele". To bylo divení když si člověk otevřel místo taveného Moravského bochníku jablečný protlak.Tak že v případě nálezu tetování se od průzkumáků mazalo na rotu k pěšákům chlazených vzduchem. A z rukávu se musela odpárat zelená p.....(kosočtverec s padáčkem)a našít modrá, v lepším případě hnědá. Což bylo PZH (pomocné zemědělské hospodářství)nebo údržba.To jen tak pro odlehčení. Kdybych byl býval věděl, že na teleskopickém obušku stojí akčnost policie, tak bych ten protektorátní po strýčkovi četníkovi,s rukojetí obšitou žlutou kůží a poutkem, nevyšmelil!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 19:51:52 20. 03. 2010
default.png
sokole zkus poposednout, špunt to napsal naprosto srozumitelně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 09:01:33 20. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
špunt: teď to asi nechápu...kvůli tomu, že jsi měl natetovanej padák tak ti dávali KD bez potisku? no ono i s potiskem to vyjde na stejno...hnusný to bude tak jako tak =) protože co já vim tak co to taháme občas na airsoft tak to chutná jak žrádlo pro psy

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 23:14:35 19. 03. 2010
default.png
Re: Vrtulník.... Ach jó!! No nakonec když si toho rohatýho vikinga necháš vytetovat do míst kde opicim začíná ocas, tak tam to VP určitě nenajde (tedy většinou)!Asi už se opravdu změnily časy. Nevím proč bych měl jako průzkumák fasovat "kádéčko" bez potisku a jakéhokoliv označení, když bych měl na ruce vytetovaný padák a číslo útvaru (i když by to nebylo vidět pod maskáčema).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 21:18:34 19. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
tetování tak jasné, čas se změnil, teď už tetování mít lze, ale tak aby člověk ho neměl pod devadesátsedmičkou vidět...ale zas je to s problémama, protože já třeba věřim v germánskou mytologii, jenže nechat si natetovat vikinga je sice super, ale vp to bere jako sympatie k NS a podobně a to už je problém. prostě nechápu tu hysterii co ted v ačr je. co se usa týče, v životě bych tam nevlezla. je to stát který si o sobě moc myslí, a přitom průměrný člověk tam neví ani to, kolik úhlů má trojúhelník(jak vyplynulo z jedné ankety pozn). a co nedovedu pochopit je to, jak oni se pyšní nějakým americkým národem, přitom jsou jen smíšenci evropských národů a americký národ jsou indiáni

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 20:52:37 19. 03. 2010
default.png
re Vrtulník... No je otázka co je z dnešního pohledu nebezpečnější, jestli nácíček v ozbrojené složce,případně ten kdo si dá občas jonta! Ostatně nedávno se bušil do prsou jeden váš "manažér", jak jsou vojáci testováni na drogy (jednalo se o průs. u hradní stráže). Dlužno podotknout, že i v dalších armádách NATO byli sympatizanti této nac. ideologie řešeni.V USA to zákony nezakazují! Za mě byl diskriminující problém, nechat si u paragánů vytetovat padák s perutěmi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 17:05:28 19. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
denverovi hej já bych asi taky střílela...ale rozhodně ne na kabinu řidiče, spíše asi na gumy

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio