Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Co je polda za zvíře? (REDAKCE)

Co je polda za zvíře?

Foto: Internet

Během své dvanáctileté služby u Policie ČR jsem zjistil, že co polda, to jiná osobnost. Přesto se typově dají zařadit policisté do určitých skupin. Jsou to typy lidí, kteří si jsou povahově nějakým způsobem podobní. Možná ale níže uvedené typy najdete ve všech kolektivech po celém světě.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 03. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 11:33:11 14. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
denverovi jo, psala. protože sem si nebyla jistá, zda to sem napsat. jednoduše tobě a některým dalším nevěřím. to je snad pochopitelné ne? ale teď už je mi to celkem jedno, ne že bych začala tobě, nebo snad některým dalším důvěřovat, ale co už. a jen tak mimochodem, 3 moji kamarádi jsou ročník 88, Effe, Pavel, Starke a Markus. takže smůla kamaráde =) a co ty víš o apolitických skínech?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 11:25:38 14. 03. 2010 blokovaný
default.png
vrtulník Jednou si tady psala,že je to ročník narození tvejch kamarádů.A eště jedna věc.Psala si,že ste jedna parta a proto stojíš za žháři z Vítkova.Apolitický skini,ale s tímdle(upálení bezbranýho dítěte)určitě nesouhlasí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 10:52:31 14. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
Martoo: pokud chceš, můžeme se o tom bavit po vzkazech. nebo ti dám e-mail,či icq

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 10:48:46 14. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
všem Souhlasím s tím, co napsal Heinz. Co se týče mých nášivek, nečekala jsem, že tu někoho napadne, že na nich mám hákový kříž či podobné symboly. ale bohužel, napadlo. co se mých nášivek na bundě týče, tak na hrudi mám velký český státní znak, na rukávech pak obrys české republiky s výplní české vlajky, českého lva a nášivku ČESKÁ REPUBLIKA. zřejmě se jedná o strašlivé, extremismem pošpiněné symboly, že? a co se týče mého očíslování za nickem, včera jsem vám to odpovědět nemohla, protože jsem se musela sejít se svou skupinou(uzavřená parta kamarádů), aby mi odsouhlasili, že to sem mohu napsat. protože není všechno zlato, co se třpytí. ale chápu že vás jako policajty nemohlo napadnout nic jiného než označení pro "mávání". typická policejní logika, zástupné symboly...co se čísla 88 týče: 1)8 znamená nekonečno, ale 88 vypadá lépe než 1 osmička 2)88 je normální číslo v řadě celých čísel 3)nemusí to znamenat vůbec nic, běžně to vídám na tričkách v obchodech typu EXE a pod.(typické neonacistické obchody) 4)může to značit datum narození 5)může to být označení kdejakého dvojsloví, které má počáteční písmena HH(tedy i hehe, haha,...) 6)v mém případě to neznamená "mávání", toto používá naše uzavřená skupina a znamená to Holé Hlavy. jinými slovy, skinheads. chápu že to neznáte...ale proč prostě prví co vás napadne je pozdrav hitlerovi, kterého já sama neuznávám, protože mám taky nějakou hrdost a nebudu uznávat někoho, kdo mi chtěl zplynovat národ. takže asi tak. je to jako s číslem 69. každého napadne jedna známá poloha, ale to, že to je nejlepší rok skinheads a že se to objevuje často na nášivkách, nezná skoro nikdo. takže než začnete soudit, zkuste toho člověka nejdříve poznat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 06:59:50 14. 03. 2010
pittrs.jpg
chvála.. zase fajn článek. A diskuze k němu, jak koukám, jen dokresluje, že co polda, to originál kus :))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:42:19 13. 03. 2010
Lukas Heinz.jpg
Re FS2 Jistě taky nejsem šťastný z toho co tady píše vrtulník sokol. Nicméně pokud dodržuje pravidla není důvod ji jakoliv omezovat. Nelibí se mi názory Vrtulníka Sokola, Denvera nebo Outa, přesto je respektuju jako jiný názor jiného člověka s jinými hodnotami, než mám já. Jsem hrdý na to, že jsem polda a jsem hrdý na své kolegy, kteří odvádějí dobrou práci. Iritují mně pokusy některých lidí neustále poukazovat na nějakou domnělou náklonnost policistů k jedné nebo druhé straně. Policista profesionál, (a je jich dost), nikdy nenadržuje žádné straně. Objektivně posuzuje zjištěné skutečnosti a důkazy. O tom policejní práce je. Pokud to někdo dělá jinak je to špatně. Pro jednou a pro vždy. U Policie ČR neexistují a pokud vím nikdy neexistovaly žádné skupiny, kliky, junty, tajné organizace patříci k extrémní pravici nebo extrémní levici. Vždy jde o jednotlivce nebo pár jednotlivců a ti jsou ve většině případů donuceni policejní sbor opustit. Policejní uniforma a odznak jsou alespoň pro mně určitým symbolem. Pokud jsem polda netoužím patřit kamkoliv jinam. Pokud je někdo ke mně slušný a dodržuje zákony, je mi jedno jestli má dredy, číro, holou hlavu, nebo je zelený, modrý, žlutý nebo černý. Vadí mi, že si někteří lidé berou do pusy Policii jako celek, místo aby posuzovali činy jednotlivců. Když vidím v mediích titulek: "Policie to či ono,, ježí se mi hrůzou vlasy na hlavě. Nevím jak ostatní policisté, ale já mám od 18 let občanku. To znamená, že jsem svéprávný a za své skutky zodpovídám sám. Pro ostatní policisty platí to samé. Každý jednotlivý policista zodpovídá za své činy. Za policisty jen do určité míry nese zodpovědnost jejich nadřízený. Tato míra je omezená na faktory, které může nadřízený ovlivnit z pravomocí své funkce. Takže pro Denvera, Outa, Vrtulníka-Sokola a jiné. Policejní práci miluju a Policie je pro mně posvátnou institucí. Pokud někdo kritizuje jednotlivé skutky policistů, nevadí mi to. Nikdo ale nemá právo tvrdit, že Policie je taková nebo maková. Neboť Policii tvoří 47 000 lidí. Je pomýlené posuzovat všechny tyto lidi dle skutku jednotlivce nebo několika málo jednotlivců. Žádám vás tedy, abyste ze svého slovníku vynechali termíny typu: Policie je taková nebo maková, Policie to nebo ono. Takové výroky pronášejí jen hlupáci, kteří si neuvědomují o čem mluví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 19:51:34 13. 03. 2010
default.png
re Lukas-Heinz2: Je možné, že army není, to by bylo je dobře, ale nemusí být člověk zrovna odborník na extremismus, aby pochopil, co dotyčná myslí tím povídáním o oblečení - "prostě jsem hezky oblečená a kdyby jim to uniforma nezakazovala, vypadali by tak taky" nemyslím si, že by se chtěli ti policisté převlékat do ženských šatů. Někteří extrémisté se už naučili mluvit a psát tak, aby to na první pohled většinu lidí nepobuřovalo, nejvíc na blití je, když se zaštiťují "demokracií".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:50:01 13. 03. 2010
Lukas Heinz.jpg
Pro FS, Martoo a Denvera Netušil sem, že se debatao typologii policistů může zvrhnout v to co se zvrhla. Nicméně faktem je, že někteří lidé berou to co se napiše v diskusi jako dogma. Pokud teda Vrtulník sokol 88 napíše, že nějaký policista obdivoval její nášivky, (aniž by byl specifikováno jaké, někdo z toho vyvodí, že policisté jsou příznivci extrémismu. Nicméně vrtulník sokol 88 nemusí být z armády , nemusí to být holka atd. Prostě to co tady na fóru někdo blafne nemusí být pravda. Pišu to z toho důvodu, že zde opět citím např. ze strany Denvera, snahu vyvozovat z diskuse nějaké závěry a radoby psychologické rozbory o povaze policistů nebo jejich přislušnosti k nějaké tajné extrémistické organizaci. Na fóru si může říkat kdo chce, pokud to není proti určeným pravidlům. Pokud tedy napíšu, že 90% policistů jsou mimozemšťané a ja sám jsem sám rohatý, inteligentní člověk si to přebere. Pokud ale někdo není soudný a vezme to jako fakt, pak asi nemá v hlavě vše zcela v pořádku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 18:19:22 13. 03. 2010
default.png
úžasné Hm, je to fajn vědět, že jsou u armády lidi, kteří mají potřebu si za nick připojit "88", tedy "Heil Hitler" (jak vlastenecké!) i že jsou mezi námi jednotlivci, kteří na ulici obdivují "pěkné nášivky", které má někdo takový na oblečení, nebo dělají po Praze takovým taxi. Ale třeba se pletu a to "88" znamená třeba IQ, nebo obvod pasu, nebo tak? Jinak článek je super!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:16:16 13. 03. 2010
martoo.jpg
to vrtulnik Rozhodně díky za to, že jsi se takhle vyjádřila (15:41:49 13. 03. 2010), je dobré vědět jak to vlastně je.. O tvých názorech můžeme vést debaty hodiny a hodiny, o nacionalismu jako takovým i o podstatě demokracie.. Jenže každá byť i sebelepší idea a myšlenka či politický směr a státní zřízení má oporu v lidech, což je její největší a zásadní slabina.. Vždycky se najde někdo, kdo to prostě vezme do ruky po svým a ideu a myšlenku znásilní, podobně jako u ostatních ideí.. Když jsi zrovna zmínila slova jako nacionalismus a demokracie, mluvíš o nejvíce zneužitých pojmech tohoto století.. Nejedná se o moje názory, ale o čistá fakta, které nikdo nesmaže.. Myslím, že umírněnější postoje by byly pro většinu schůdnější..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio