Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Co je polda za zvíře? (REDAKCE)

Co je polda za zvíře?

Foto: Internet

Během své dvanáctileté služby u Policie ČR jsem zjistil, že co polda, to jiná osobnost. Přesto se typově dají zařadit policisté do určitých skupin. Jsou to typy lidí, kteří si jsou povahově nějakým způsobem podobní. Možná ale níže uvedené typy najdete ve všech kolektivech po celém světě.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 03. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 22:14:59 12. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
tesákovi nejde o kolegy, nejsem policajt, jsem u armády =) pravda ale, mám blízko i k vám. jinak bych tu třeba nebyla. zajímavé je, že všechny policajty(at už měšťáka nebo ty státní) znám vlastně z terénu, buď jsem se s nima seznámila na ulici, nebo na koncertě, akci,...kterou hlídali. co se policistů týče, potkávám buď ty, co by mě neradši zavřeli, nebo takové ty normální co si všímají chodníku, a dost často ty, co mě zdraví nebo se se mnou baví s tím, že prostě jsem hezky oblečená a kdyby jim to uniforma nezakazovala, vypadali by tak taky. někteří se dokonce ptali, kde jsem koupila ty a ty nášivky, bundu a podobně. tito lidé mě dokážou potěšit. nebo ti dobráci plešatí, co mě jednou vezli autem domů v noci přes půlku prahy proto, že už mi nejela tramvaj v noci. hodně skinheadů policisty nemá rádo, já jo, ještě se neprojevili ke mě tak, abych je neměla ráda...naopak =)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BILY-TESAK 21:29:51 12. 03. 2010
default.png
4 vrtulník.....:) Tak to máš štěstí na kolegy.........

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 21:15:43 12. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
hezké Máš pravdu, s tímto souhlasím =) naštěstí jsem zatím nepoznala jiné než ty akční a vtipné, za což jsem ráda. mám hodně kamarádů policajtů a jsem za to ráda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BILY-TESAK 21:07:04 12. 03. 2010
default.png
Policista a ekonom I ten největší srdcař je limitovaný rozmaren civilního zaměstance, jehož funkce je předurčena k servisu pro policistu. Bohužel moc těchto lidí je taková, že hlas těch řadových policistů k němu nedojde a proto tu čteme, co vše jste si nakoupili, aby jste mohli dělat co Vás baví. Být užiteční.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JD253764 16:19:33 12. 03. 2010
default.png
Aktuální stav Svatá pravda, jen těch přizdisráčů a poserů je každý rok víc a víc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 15:39:00 12. 03. 2010
default.png
Neuvěřitelně přesné! zejména co se týče těch přizdisráčů a prospěchářů. Hned jsem si vybavil několik kolegů. Při první příležitosti dám jednomu kolegovi přes držku. Třeba na tělocviku, je to zmrd co je schopen někoho (slabšího -bezdomovce,narkomana)zbít a jěště se o něj zranit a udělat jej ještě na útok. Na každý prase se vaří voda!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 15:22:30 12. 03. 2010
default.png
Ještě sem se setkal s jedním typem policistů. Gumy: Policisté co dělají všechno podle předpisů a zákona bez zapojení jakékoliv logiky nebo vlastního úsudku.Vsadím se že dokonce potřebují nějaký interní řád aby věděli jak správně chodit na WC.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 09:15:08 12. 03. 2010
default.png
Je to hezky napsané a dá se s tím než souhlasit. Nicméně si myslím, že nejde tak o to, že by byl každý policista jiný, ale každý člověk se liší. A jaký je člověk v civilu takový bude po nástupu k policii. Je pravda, že ti prospěcháři a poserové se s nárůstem moci vůči ostatním ještě zhorší. Ale přiznejme si, že každý má v sobě částečně každý typ, který si tu popsal jen záleží která část v člověku převládá a která se objeví v určitých vypjatých situacích. Vezmi si například kluka okolo 25 let, je svobodný a bezdětný příkladný tvůj nadšenec a srdcař. Najednou potká tu svoji a do 2 let je situace naopak, poté se začne ohlížet na rodinu a najednou už si vše začne rozmýšlet než se nechat někde zastřelit při akční honičce atd. a jeho část zabředne ke dvěma posledně jmenovaným, ale jinak je nadšenec pořád. Má někdo právo ho kritizovat, že již není 100% nadšencem a srdcařem? Samozřejmě, že nemá a ti podlézavci a podobní se většinou nezmění nikdy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:14:06 12. 03. 2010
martoo.jpg
naprostý souhlas Moc pěkný článek, který naprosto vystihuje policisty, který jsem zatím poznal.. Je pravda, že leckdy je ta typologie promíchaná a každý má v sobě nějaký z prvků uvedených ve článku, ale jako základní rysy to sedí.. Bohužel také u déle sloužícíh kolegů, stejně jako od dříve angažované vlastní rodiny, vidím, cítím a hlavně slyším, že nadšence a srdcaře, dobráky a pohodáře neskutečným způsobem ubíjejí prospěcháři a bezpáteřníci.. Oni pak se pomalinku dostávají do pasivity a po čase se z nich bohužel stávají roboti a vyhořelci, kteří mají zkušeností na rozdávání, většinou patří mezi nejcennější lidi, které policie má, ale oni už toho mají prostě dost.. Jako mladí policisté se snažíme od takových policistů toho nejvíce pochytit z oblasti postupů a praktických rad.. Téhle typologie jsem poznal většinou kolegy sloužící dlouhou dobu.. Od nadšenců a srdcařů poznáváme k čemu tady policie je, co musí všechno dělat, s jakým zápalem.. Jedná se o většinou služebně mladší kolegy.. Od dobráků a pohodářů poznáváme jak jednat s lidma, co od nich očekávat, jak je správně pochopit, vyslechnout a jak jim poradit.. Oni mají většinou největší snahu nováčkům pomáhat..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio