Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Co je polda za zvíře? (REDAKCE)

Co je polda za zvíře?

Foto: Internet

Během své dvanáctileté služby u Policie ČR jsem zjistil, že co polda, to jiná osobnost. Přesto se typově dají zařadit policisté do určitých skupin. Jsou to typy lidí, kteří si jsou povahově nějakým způsobem podobní. Možná ale níže uvedené typy najdete ve všech kolektivech po celém světě.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 03. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VRTULNIK-SOKOL88 17:04:58 19. 03. 2010
vrtulnik-sokol88.jpg
eFeSku: heh...proškolení...nevím zda se mám smát nebo brečet(dovedu si představit ty sněmy skinheadů kde vrchní skinhead na tabuli vysvětluje všechny možné nápady na 88 jak se účinně bránit policajtům, asi jako hláška Ani Cement Ani Beton, že =D ). co se těch vojáků týče, byly to paka co si nevážily toho, že jsou vojáky, v dnešní době, kdy se armáda zmítá v hysterii takzvaného boje s nacismem(doby kdy si VP fotí na koupání všechna tetování pro rozbor, pro případ, že by znamenaly něco zakázaného a podobné kraviny). ale osobně mnohem milejší je mi takovýhle voják než nějakej blbeček co si neváží toho že je v armádě a dovolí si tajně hulit trávu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 19:46:47 18. 03. 2010
default.png
re Denver Pro úplnost jsem u MP, popisoval jsem praktiky některých kolegů od MP,né od PČR. Jedná se o jednotlivce ze kterými nechce většina sloužit a od kterých se většina distancuje. Tito lidé dříve či později končí před soudem.Tímto příspěvkem nechci tady dále oživovat tuto debatu jen jsem chtěl uvést věci na pravou míru. X

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 20:51:58 16. 03. 2010 blokovaný
default.png
Andras Andrasi,ještě jedna a slibuju,že už úplně poslední poznámka.Setkal sem se třeba s případem,kdy policisté nechtěli pomoct napadenému člověku(narkoman).Nakonec se to sepsalo,ale nechci tady popisovat až díky čemu.Ty prevíti se z toho dostali,ale to už nebyla vina policie.Pěvně věřím,že by ses k tomu člověku ty i ostatní policisté zachovali férově.Nepíšu to jako nějakou provokaci a v žádném případě se tu nechci dotknout dobrejch policistů.Pouze píšu o tom jak rozděluje policisty veřejnost.Já se tetko úcházím o práci, kde bych byl s narkomanama v každodením styku a chápu,že ta práce s těmadle lidma neni jednoduchá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 20:57:47 15. 03. 2010 blokovaný
default.png
Andras Já nepíšu,ale vůbec mimo téma.Psal sem tady o rozdělování policistů.A o tom ten článek je.Ty mi doporučuješ stáž.Já tobě doporučuju jinou věc.Skus se zajímat trochu do hloubky o ty lidi,který stíháte.Ty si si někdy prošel nějakejma s.ačkama?Skus si život na tý ulici....Přísaham,že ti nepřeju vůbec nic špatnýho.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:41:53 15. 03. 2010
Andras.jpg
Denvere, chtěl jsem se zdržet projevů mimo téma tohoto dobrého článku. Ty jsi to tu ale opět tvou přítomností neuvěřitelně zahnojil. Já se ještě divím, že tě někdo bere vážně a vůbec na tebe reaguje. Opět ti doporučuji, zajdi si na stáž, nejlépe někam do centra Prahy, a zkus s těmi lidmi pracovat tak, jak musí policisté. Jsi zcela opět mimo mísu, nemáš ani ponětí o jakékoliv policejní práci. DP policie používá, jen když musí. A to i zbraň, např. v případě zastavení vozidla, jehož řidič smetl při ujíždění 2 jiná vozidla, a jednoho řidiče zabil. Na co zde špekuluješ o sympatiích policistů k tresti smrti? Trest srmti funguje i v některých vyspělejších státech, než je ČR, a já nevím, jakou souvislost s tím mají policisté. Co já vím, tak pro trest smrti v určitých odůvodněných případech je většina společnosti. A tělesné tresty? Já sám jsem jich dostával řádně, a jsem za ně rodičům vděčný. V některých případech je to jediné, co pomůže. Občasné odůvodněné ohnutí přes koleno, pásek přes zadek, či pár facek věcem jedině prospělo. A nevím, co motáš dětské dny s policií s tělesnými tresty....lidi, co prošli životem na ulici, jsou v mdlobách z těch tvých příspěvků, které tě snad nutí zde publikovat marťani. Omlouvám se za offtopic, ale několikadenní denverostresování na mě již zanechalo následky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 20:13:24 15. 03. 2010 blokovaný
default.png
Nejlepší jsou asi ty policajti,který si třeba prošli životem na ulici.Ono když je člověk v teploučku u rodičů,tak asi těžko chápe,že třeba někoho mlatí otec jak psa,nutí ho krást a eště ho vyhodí z bytu.Když si tímdle nějakej polda sám projde,tak pak je sám docela lidskej a kouká na některé věci jinak a hlavně právě lidsky.Prostě je to pak ten policajt dobrák.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 19:32:50 15. 03. 2010 blokovaný
default.png
FS2 Todle je na dlouhé psání.Já chápu,že policie musí někdy použít zbran,ale musí to bejt až v případě úplné krajnosti nebo ohrožení života.Jestli seš soudnej,tak sám uznáš,že některý policajti tu zbran(nebo jiné donucovací prostředky)použijou i když nutně nemusej.....V čem je hlavní průser.Tady kdyby se udělal průzkum,tak ti říkam,že část policajtů by byla třeba pro TREST SMRTI a nebo oficielně povolené tělesné tresty.Já se vždycky bavím,když jsou takové ty akce pro děti a policisté jsou na nich představováni jako ty největší HUMANISTI a DOBRÁČCI(jsou i takový).Bohužel tydle akce působěj k smíchu.Asi tak jako když Elena Ceaucescová slavila úspěchy v oboru vědy.Jestli máš dojem,že si s tím trestem smrti dělám srandu,tak si skus udělat průzkum mezi policisty.Třeba se pletu a byl bych rád....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 18:54:06 15. 03. 2010
default.png
Denver To by mě zajímalo, jak může být člověk, který řídí kradené auto a ujíždí před policií nevinnej... pokud se střílí na auto, tak je to s cílem vozidlo zastavit, nikoliv zabít řidiče. Řidič který ujíždí je povětšinou recidivista, třeba v podmínce, nebo člověk bez řidičáku, pod vlivem alkoholu a drog, nebo pachatel jiného t.č. - nezřídka více z předchozích možností. Vždy je to člověk, který si sám neváží života druhých a nezřídka životy druhých svojí jízdou ohrožuje, takže holt musí počítat s tím, že pokud se dobrovolně rozhodl, že se pokusí uniknout spravedlnosti, že tím riskuje svoje zranění nebo smrt. Jsou země, kde je společnost rozuměna s tím, že ochrana života a zdraví zakročujícího policisty a nezúčastněných osob stojí před ochranou zdraví a života pachatele - bohužel v ČR přetrvává představa, že policie má bojovat s kriminalitou jakousi kouzelnou metodou, kdy nikomu nesmí být ublíženo, na dokonce policista má raději nasadit svoje zdraví a život, než aby došlo k újmě pachatele. Záznam píše policista tak, jak situaci subjektivně vnímal, stejně tak, jako to činí pachatel, když vypovídá.... třeba o tom, jak si půjčil auto jen na cestu domů, nebo jak za sebou 20 km jízdy neviděl houkající policejní auta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 09:53:54 15. 03. 2010 blokovaný
default.png
Nedávno sem na todle téma mluvil s jedním policistou a on říkal,že by to auto nechal ujet a snaží se to říct i svejm podřízenejm.Prostě je to tady napsáno dobře.Každej policajt ja jinej a jsou u policie i DOBRÝ LIDI.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 09:44:07 15. 03. 2010 blokovaný
default.png
Já se tady ještě jednou vrátím k tomu rozdělování policistů.Pro mně je dobrej takovej policajt,kterej zná cenu lidského života.Tady se jednou objevilo:já klidně používam zbran.Napíšu pak dobře záznam a udělám z poškozeného pitomce....Zdůraznuju,že v tomto komentáři jednalo o honění nějakého kradeného auta a ten pachatel toho policistu nijak neohrožoval.KAŽDÉHO PŘECI NAPADNE,ŽE MOHL TO AUTO NECHAT UJET.PŘECI JE LEPŠÍ NECHAT AUTO UJET NEŽ RISKOVAT ZRANĚNÍ A NEBO SMRT.Ten člověk může bejt nevinej a kdyby ne,TAK PŘECI JEHO ŽIVOT MÁ TISÍCKRÁT VĚTŠÍ CENU NEŽ TO AUTO!!!!!!!A v tom vidím ten největší problém,že jsou policisté,kteří neznají cenu lidského života.ÚPLNĚ NĚCO JINÉHO JE,KDYŽ JE POLICISTA OHROŽEN NA ŽIVOTĚ A ZBRAN POUŽÍT MUSÍ!!!!Já bych měl asi co dělat abych se udržel třeba při honění pachatele,který třeba zapálili bezdomovce.S takovejch lidí je mi tak na zvracení,že bych se musel ovládat abych tu zbran nevytách.Takže mně je jednoznačně nejmilejší ten policajt dobrák-pohodář.Pro mé odpůrce:mam právo napsat názor,tak jako každej jinej.BAN sem tětko skutečně porušoval,ale todle sem prostě napsat musel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio