Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

I v hospodě je za čárkou cena
ilustrační
Foto: LH

(Aktualizace ze dne  6. 2 .2011 dole). Asi by si každý hospodský ťukal na čelo,  pokud byste při placení požadovali, za každou čárku na účtu jednotnou cenu. Třeba 30 Kč za položku, ať už si nacpete pupek obědem o čtyřech chodech, nebo si dáte malé pivo. Že to je nesmysl? Není! U policie to tak často funguje.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SDH 13:34:57 04. 02. 2011
default.png
Hammer.
Souhlasím stím že pokud nastupuješ k této firmě. Musíš se chovat a jednat jako policajt ne jako lotrando! Přemýšlet,vyšetřovat,být akce schopný,rozhodovat, hodnotit!
Určitě vlastnosti které se v této branži uplatní nebo alespoň měli! Nemám asi ani z poloviny zkušeností jako ty ale nejsem když nic jinnýho slepej a hluchej jak to chodí na útvarech (hlídkové,dopravní,OOP). Všude je nátlak ze strany vedení (manažerskej funkcí a vyhřátejch prdelí)! Ikdyž musím říct neni vedoucí jako vedoucí!!! A to zvláště na SDH na dopravkách! Je to jejich hlavní náplní - zjišťovat,eliminovat a pokutovat! Samozřejmě nepočítám šetření DN a další šetření pokud není jinná hlídka k mání! Naposledy zajištění místa náhlého úmrtí!LP se zbraní atd atd... Mnohdy je hlídkovej polda vystavován rizikům mnohem větším než je zásahovka! Nikdy neví kdy a kde na ně číhá blbec a navíc na místo dojíždí zpravidla jako první proto taky (hlídkový polda) bez jaké koliv přípravy a naplánování!
Obhajoba SDH!!! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:02:45 03. 02. 2011
default.png
No tak já si osobně myslím, lépe řečeno za ty roky u policie jsem skálopevnwě přesvědčen, že nemáš pravdu v tom, že se zaměstnavatel s tebou snaží vydrbat a spoléhá, že zákon neznáš. Ono je to trolinku jinak: ten debil nahoře a jeden vedle druhého nezná nejen zákon, on to není úmysl, jen prostá lenost a neznalost.
Dokument ke Community policing si ani jeden nepřečetli, stačilo se totiž na poradách na něco z toho zeptat, že mi to jakože není jasné... Kua kdybyste slyšeli ty odpovědi, když oni dobře tušili, že já to znám, jak se vymlouvali...
Zažil jsem, když musela naše vrchnost jít studovat, aby si udrželi fleky: podle jednoho kolegy z kriminálky co tam šel taky to bylo napřed soustředění na jakémsi rekreačním středisku v pracovní době, služebníma autama, tři dni nebo čtyři, tam dostali komplet otázky na přijímačky a ještě jim museli nadiktovat odpovědi a drtit je z toho, jestli je znají. Pak šli na takové ty polytechnické instituty aneb za peníze v Praze dům... Aniž uměl můj zástupce vedoucího slovo Anglicky (vzhledem k tomu že já se anglinou domluvím, tak o tom něco vím) měl z Angliny dvojku, do jiných předmětů jsem neviděl. Co jsem viděl, že nikdo z nich se ani netajil tím, že se ani doma neučí....
Oni jsou svázaní tím, že jeden na druhého něco ví. To je sakra pevné pouto, každá mafie tak drží. Nikdo se tomu druhému neodváží říct ani křivé slovo. Posraní jsou z každého jejich nového nadřízeného, a´t káže cokoliv, oni horlivě kývou hlavama jak nemocní osli a když následuje dotaz na účel toho nebo onoho opatření, ztiší hlas a řeknou, že se to musí nějak přečkat.
Alibismus, pohodlnost, absolutní neochota o něčem rozhodnout a nést zodpovědnost, dokonalé provedení házení svojí zodpovědnosti na podřízené.... Já se až na jednu výjimku, mého posledního vedoucího, s ničím jiným nesetkal. Ten byl ale už před důchodem a říkal mně: já vidím, jak se snažíš něco změnit, já jsem to zkoušel taky, věř mě: nejde to.
Když vykládal, jak musí rok co rok psát plán obrany oddělení zapomínaje, že oddělení není bránit čím ani kým, brali ho mory. Nevyznal se v oboru kam přešel z jiného oboru a nešlo už mu se do toho dostat. Ten se trápil tlakem shora z okresu vyloženě.
Proto říkám: na bývalých okresech každého druhého zastřelit :D a každého prvního utopit.
Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by okresy přizpůsobovaly rozkazy shora místním podmínkám, abychom podle toho mohli něco smysluplně dělat. Něco sami vymyslet - jo, DBA a furt ty samá místa. Naše upozornění na to, že tak nebo tak to nejde nebral nikdy nikdo v potaz. Napsali jak to máme dělat a po šichtě na nás békali, že nemáme výsledky.
Jak nazvat takové blbce?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 08:24:17 03. 02. 2011
default.png
Protože jsem o stejném "čárkonařízení" slyšel z více stran, počítám, že to je výplod ÚO, nebo kraje. A jak dopadla aféra jejich milionových odměn v době, kdy se v Hradci řadovým zastavila teplá voda kdy nebylo na benzín do služební Fabie, zatímco páni na kraji si jezdí čtyřlitrovou audinou, asi všichni víme. Takže ano, jsem posraný až za ušima, ale nevěřím, že tato stížnost by něco vyřešila. Jak sám píšeš manageři jsou vybíráni tak, aby drželi při sobě. Loni jsem si prošel půlročním martyriem k jedné stížnosti. Nejdříve jsem se několikrát dozvěděl, že vůbec nemám nárok si stěžovat. Pak sice byla uznána, ale neměl jsem nárok znát řešení stížnosti. Po další komunikaci mi nakonec řešení poslali... Abych já musel posílat "kolegům" kteří to šetří paragrafy, podle kterých mají postupovat, to už mi přijde jako hodně ujeté. Na jedné straně náplní mého zaměstnání je dohlížet na dodržování platných zákonů, na druhé straně se se mnou můj vlastní zaměstnavatel snaží "vydrbat" a spoléhá na moji neznalost zákona. Kdyby to byl podnikatel z dob raného kapitalismu, asi to pochopím spíše než u PČR, kde by dodržování zákonů mělo být příkladem pro všechny. Takže stížnost na toto psát nebudu, protože nevěřím, že by se nějak vyřešila (protože pro nás asi zákony neplatí) a protože se mi nechce stát celou směnu ve vestě u přechodu pro chodce, nebo šlapat 200m úsek ulice. Pozitivní na tom ale by to, že jsem si nastudoval další paragrafy...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:44:46 03. 02. 2011
default.png
JARDA [2011-02-02 23:20:28]: Mě ta moje jistota, že to je až na jednotkové výjimky všude stejné, drží pořád. Mezi vedení se z poldů nedostane nikdo, kdo jim nedává záruku tažení za jeden provaz. Musí mít ruce až po lokte od statistik a dělat čárky. Podle managementu této firmy je to správný vedoucí.
Což takhle svoje lidi motivovat jen tím, že se jim starám o právní podporu, o to aby měli veškerý materiál k práci, aby si sami říkali co a jak chtějí ve službě dělat - ale formou nutné zpětné vazby mi, jakožto vedoucímu, dokladovali, co dělají, proč to dělají, jak to dělají, jak se jeví výsledky? Nechci žádné super výsledky od každé jejich aktivity, chci, aby zkoušeli různé postupy, aby se ukázaly slepé uličky i fungující věci. Moje práce na poli řízení jakožto vedoucího bude jen číst jejich hlášení a podle toho jim, když už se to musí, psát jejich služby. A formou odměn je motivovat k dalšímu stejnému výkonu služby.

V dnešní ralitě této firmy fikce až sci-fi. Firma nefunguje jako firma, ale spíše jako dojná kráva pro pár hajzlů nahoře. Nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít ke změně. Pohádky o vítězství nějakého toho dobra nebo snad práva, tady nebudou ještě dlouho platit.

K tak zajímavé práci můžou někoho pořád nutit jen lidi, co o ní nic nevědí, neznají ji a nejsou poldové, ale lumpové. Tak atraktivní práce nepotřebuje, aby někdo někoho do ní nutil. Jen se musí dělat za použití myšlení a myslet se musí shora, ne zase zespod.
Rozkaz o nutnosti ukládat pokuty za hotové je samozřejmě protiprávní. Pošli to na PP i se jménem hovada, co to vydalo. Upozorni je, že pokud ten člověk nezmizí ze své funkce, dáš to novinám.

Jinak s odchodem starých četníků, ze kterých měli "manageři" policie patřící z většiny do báně, lufty, se zvrhlost systému stává stejně brutální všude. K čemu toto ale má sloužit nevím. Když ti dole poutíkají, jak bude tahle verbež vykazovat svoje čárečky? Nebo to dopadne tak jako u Českých drah za Zápotockého, kdy se naháněli noví lidi přímo před vraty kriminálů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 23:20:28 02. 02. 2011
default.png
Ke konci roku u nás odešli do C snad poslední staří "četníci" z vedení. A až teď si uvědomuji jak jsem si vlastně chrochtal blahem. Loni pokud člověk nevytrhl za měsíc jediný bloček, musel počítat s tím, že ho šéf seřve, ale i tak se s ním dalo mluvit a při uvedení rozumných důvodů měl pochopení. Uznávám, že jistá lenost v tom byla, protože každý měsíc se dá najít nejedna věc, co se dá "škubnout" (sloužím ve velkém městě). Takže jsem vždycky do pěti bloků měsíčně za plnou sazbu měl (většinou nepoučitelní staří známí nebo nezpochybnitelné přestupky) a hromadu domluv (které si myslím, že lidem, na kterých je vidět jistá forma strachu, když po nich něco chci, bohatě stačí). Takto "spokojeně" si fungovalo naše oddělení do konce loňského roku- každý podvědomě věděl, že by za měsíc měl přinést nějaký bloček/oznámení, aby bylo vidět, že nespí u rybníka (viz. John). Se začátkem letošního roku, po loňských akcích odebrání směnnosti a snížení rizikáče, mělo přijít snížení tarifu o 10%. To se asi noví šéfové zalekli toho, že bychom přestali pracovat a tak přišlo nařízení o tom, že každý hlídkař musí za měsíc vyprodukovat jistý počet pokut na místě zaplacených. Je vůbec možné vydat takovýto rozkaz? Jinak jde na koberec vysvětlovat, proč nesplnil rozkaz. Takže výsledek je, že šéfové mají svůj počet bločků, každý po stokoruně, a nulovou vlastní iniciativu ode mě. Škoda, že nemám v obvodě rybník, protože bych tam spal ve dne v noci (když už to říká ministr, tak to musí být pravda, ne?). Když už se tu zmiňují DBA. Dřívější šéf se nás osobně ptal, jestli nám vyhovují místa pro DBA v našem obvodě, případně ať si řekneme o lepší. Je to drobnost, ale člověk vyvíjí úplně jinou činnost když dělá DBA tam, kde sám chce, než v místě, kde mu to určí někdo z ÚO, o kterém si já jako policista myslím, že to není zrovna nejlepší nápad. Určité moje déletrvající rozčarování nad systémem už beru jako skoro normální stav, ale aby mě moji nadřízení považovali za blbce, kterého je potřeba řídit pomalu více než dělníka u pásu v továrně, to jsem ve svých zaměstnáních v civilu nikdy nezažil a na to si asi nezvyknu. Nemám za sebou sice to, co Hammer, jsem "Ivanovo dítě", ale co mě má teď motivovat vylézt do mrazu na DBA, když splním pokyn šéfů ohledně počtu vytrhaných bloků za měsíc? Jak říká Hammer- mají mě za blba... stojím na místech, která mi určili v daný čas (co dvě hodiny), mám splněný počet pokut v měsíci, tak proč bych si dělal problémy a pouštěl se do něčeho, když mohu podle Johna spát u rybníka... To vše za 16 čistého, čili méně než obyčejný dělník u pásu v továrně, který si v měsíci udělá nějakou noční nebo víkend. Vážně začínám uvažovat o odchodu. Pořád ještě mám kontakt s civilní realitou a řeči o poslání a srdcařích ať si páni z PP a ministerstva strčí někam. Kdykoliv vidím v TV současného ministra, jak vystupuje proti obyčejným policistům, je mi z něj špatně. Proč chtěl vlastně současný ministr tak moc vnitro, když má takovou averzi k obyčejným policistům?

"A dobrý polda vždycky řeší příčiny, ne následky. Dobrý manager taky. Jenom asociální hovado neumí rozeznávat příčiny od následků a podle toho to u Policie ČR taky vypadá."

A vidíš, teď se ve škole vykládá, že Policie řeší až případy, které se stanou...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:11:42 02. 02. 2011
default.png
Ještě k té měřitelnosti čárek: všechna tahle hrůza pramení z jediné věci: ta spousta darmožroutů nahoře potřebuje vykazovat nějakou činnost a musí dokladovat vlastní nepostradatelnost. Samozřejmě všichni vědí, že jsou to darmožrouti, ale všichni se tváří, jako že jsou pro systém užiteční.
Tady na okrese chvíli hrozilo, že řadoví ze čtverek oddělení budou muset nastoupit před čárkomaniakálního darmožrouta ve funkci jakéhosi čehosi (za mě to byl ředitel okresu) a jemu zdůvodňovat, proč oni, dělní na ulici, jsou nepostradatelní. To je tak nehorázná drzost, že to překračuje veškerý vkus. Systémový parazit na kůži policie s celým svým "okresním" ansámblem chce vyhazovat ty, co chodí mezi lidi. Kdyby se okresní páprdové zrušili i se svýma platama a náklady na chod okresů (bývalých okresů rozuměj) úspora by byla tak vysoká, že by nebyly rázem problémy s benzínem, platy, odměnami... jen si to spočtěte, 85 bývalých okresů, na každém jen deset darmožroutů s platem padesát táců (neberme raději jejich odměny), teď vytápění, světlo, voda, údržba... dejme tomu sto táců ročně, máme hnedka půl miliardy úsporu. Až teda na to, že by se jim musela platit renta.... a jsem se svýma úvahama v pytli.
Dále to, co Starsky píše o tom, že někoho musí někdo nutit dělat (vylézt z auta) pomocí DBA, to je vyloženě totální deformace vysoké atraktivity policejní práce. To přece vůbec není pravda, leda tak líného vedení. Policejní práce je vysoce zajímavá činnost, která každého jen malinko chytrého člověka naprosto pohltí. K tomu, aby člověk v takovém zaměstnání nic nedělal musí vedoucí napáchat strašnou spoustu prasáren a znechutit ho.
Starsky a celé vedení pořád chtějí zametat schody zespoda, ale totálně frustrovaní nic nedělající policajt je následek, ne příčina!!!!
A dobrý polda vždycky řeší příčiny, ne následky. Dobrý manager taky. Jenom asociální hovado neumí rozeznávat příčiny od následků a podle toho to u Policie ČR taky vypadá.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:50:57 01. 02. 2011
default.png
Jo a Jardo, taky měli jednoho štábního na x lidí, ne dvacet blbců na jednoho na ulici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:49:49 01. 02. 2011
default.png
JARDA [2011-01-31 22:51:29]: Jaro, to si hlavně nesmíš pojmenovávat tak blbě. Jinak by jsi zjistil, kdyby jsi si to na intranetu přečetl, že takovou práci dělali četníci za první republiky, dokud se do práce četníka po roce 1948 nedostal politika.
Četníci měli svoje pravomoci, stát uměl právo vymoci a oni si nevymýšleli důvody, jak to nejde. A věděli, že bez lidí jsou nuly. To je celé, jak má četník svoji práci dělat. Že vedení zcela zprofanovalo anglický termín CP je jeho věc. Věřím tomu, že i kdyby tihle čárkoví polobozi přišli s tím, že to nebude žádné nesrozumitelné CP ale že budeme dělat práci jako ji dělali staří čeští četníci, nikdo by jim ani to nevěřil, i to by dokázali spolehlivě zprofanovat. I kdyby zavedli znovu ty uniformy a jí nevím co ještě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:36:44 01. 02. 2011
default.png
STARSKY [2011-01-30 21:54:34]:
Předem díky za perfektní odpověď.
V 95% s tebou plně souhlasím. To, že ti někdo něco nakukal je fakt, který hodlám doložit.
Procenta objasněnosti tak, jak je známe u Policie ČR, kterými tu operuješ při obhajobě své nevím jak kvalitní práce, mají svou historii sahající nejméně do začátku dvacátých let minulého století, kdy (nejen) tuto položku povýšila nějaká ČEKA na politiku státní bezpečnosti bezprecedentní říše zla: SSSR. Více nějaký Solženicyn: Souostroví Gulag.
Sovětští soudruzi se rozhodli pro plánovanou ekonomiku a plánovaný zločin a dokonce i plánovaný trest. Všechno počítali na procenta a začínali popravenými lidmi podle jejich trestního zákoníku, jehož základním stavebním kamenem byl bolševickému i postbolševickému českému právu dobře známý termín: "společenská nebezpečnost". Jejich (rozuměj ranně bolševický)trestní zákoník měl tuším že jen 28 paragrafů a všechno se doslova cpalo na "společenskou nebezpečnost." Stalin připravil skrze ČEKU miliony zcela nevinných lidí o život na základě termínu "společenská nebezpečnost". Procenta objasněnosti a další se v SSSR nadšeně plnily, na ulicích se sbírali neviní lidé a popravovali se, jen aby plán poprav pro dané oblasti byl nejen dodržen, ale dokonce i překročen.
Je opravdu nutné přečíst si mnou výše zmiňované dílo. Pokud jsi ho četl, konec diskuse na toto téma. Pokud nečetl, vůbec nevíš co děláš namísto policejní práce.
U nás nejprve SNB v roce 1948 a později i Policie České republiky, řízená bolševiky, převzaly čárečkový systém plně vycházejí z obludné praxe ožralých negramotných ruských hord - viz Solženicyn nebo když chceš jiného autora: Viktor Suvorov.
Procenta objasněnosti jsou všude ve světě v klasických slušných policejních sborech okrajovou statistikou, kterou řadový četník vůbec nezná!!!!! Rychlý důkaz: zeptej se na ně nějakého Rakušáka. Nebude chápat co po něm chceš.
Procenta objasněnosti v Česku jsou o systému: věříme tomu, co si sami nalžeme. Slušný a policejní práce a historie znalý četník nemůže zkrátka svoji práci obhajovat nějakými procenty objasněnosti. Tato položka má navíc svoji zákonitost a přes tu vlak nejede.
Že za bolševika se procenta objasněnosti pohybovala hrubě nad devadesát procent staří pardáli jistě doloží, pokud tu ještě jsou. Jenže tehdy došlo k jedné vloupačce na okrese za půl roku a dělalo na ní dvacet četníků!!! Nedělám si legraci.
Takže s procenty objasněnosti dále v jinak velmi zajímavé výměně názorů prosím už neoperovat.

Jak si představuješ pojem "výkon práce ve svém obvodě svědomitě a poctivě?" Tohle by mě silně zajímalo. Protože pokud stojíš na všech KB a DBA co máš předepsané, můžeš svědomitě a poctivě leda tak čekat, až ti drbani, zatímco budeš stát na hodinovém DBA, vyloupí za zadnicí obchod. Pokud to chceš dělat svědomitě a poctivě, pak musíš narážet na nadřízené. Na tohle mi odpověz. Díky.

Výzkum veřejného mínění je jistě měřitelná věc. Já takových výzkumů v praxi zažil povícero. Jakožto obvoďák jsem měl možnost se opakovaně asi deset tisíckrát přesvědčit, že právní vědomí českého národa je velká tlustá třikrát podtržená nula a povědomí o práci PČR totéž, ale navíc na druhou.
Otázka na respondentku, která se podepsala, aniž ji o to někdo žádal:
jak jste spokojen (a) s prací Policie ČR ve svém místě bydliště.
Odpověď respondentky na čtyři možnosti:
" Celkem ano"
Otázka hned nato:
"Jak často vídáte policistu v okolí svého bydliště?" Zase čtyři možnosti, vybrána ta poslední:
"Jednou za rok!"
"Kdo má na starosti váš rajón?"
"Pan Horčica!" (jenže to je chlap sloužící šedesát kilometrů na dálničním oddělení - ale její soused).
Co byste si přála zlepšit na práci PČR?
Jednání s lidmi! (její syn byl opakovaně přivlečen policií domů v totálním plechovém stavu a navíc je to straka, takže madam bylo sděleno, že se věc oznámí na sociálku).
Takže tolik k těm výzkumům, když jsi znal respondenta. Když jsi ho neznal, nebylo to nic jinšího než řada protiřečících si hňupovin svědčící o tom, že lidi vůbec netuší, o čem mluví.
Policie s lidmi nemluví, neinformuje je, nemůže logicky čekat zpětnou vazbu. Takže si vymysli jinší blbost. Nemůžeš sklidit něco, co jsi nezasel. Zasít nemůžeš nic, protože s veřejností smí mluvit jen tiskový mluvčí. Všechno co chceš veřejnosti, musí přes tiskového mluvčího. Navíc si musíš uvědomit, že pokud budeš veřejnost informovat o tom, co se ve vašem rajónu děje, chtě nechtě prozrazuješ, jak se křiví statistiky. Kdyby jsi nevěděl kde na to chodím, tak z vlastní zkušenosti. Kabelovka, vývěsky, rozhlas, klub důchodců, farář a jeho kázání, pošťačky, školy - tam všude jsem říkal: to a to se tehdy a tehdy stalo, toho a toho pachatel využil, dávejte si pozor na to a ono, pátráme po tom či onom. Pak se ti vrátí to, co zasiješ. Jinde ne. Mně tohle vydrželo od roku 1995 do asi roku 1997, kdy mi to komplet celé vedoucí a ředitel okresu zatrhnuli. Není prý možno chronologicky sdělovat veřejnosti co se děje... (tak když dáš do zpráv že šetříme přestupek odcizení kola a ono stálo před dvěma týdny jako nové dest táců a hranice TČ byla 2000,-Kč, smrdělo to jaksi jejich průserem... I přesto jsem v celé řadě těch věcí pokračoval, jen to ti darebáci nevěděli.
Takže mně nezkoušej vykládat, jak se dá policejní práce měřit. Nedá. Dá se hodnotit jedině aktivita a kreativita. To jsou všude ve světě základní nároky na policistu - samostatnost a tvořivost. Poslouchání rozkazů je u armády. Čárky a měření je jen lenost nadřízených a zjednodušování si vlastní práce.

Co se týče zlepšení obrazu policie v očích veřejnosti, tak by jsi asi měl sundat ty růžové brýle a ty lidi si jako civilista (nesmějí vědět že jsi polda) poslechnout. Navíc když čtu a slyším ty kydy policejního managementu v televizi a novinách, vždycky si vzpomenu jak daleko bylo od jejich kydů k realitě. Jinak bych ti rád připomenul, že od doby, co debilní management konečně na naše spílání přestal zveřejňovat kdejaký domnělý křivý prd policistů, přestala drtivá dehonestace policie typu: obrazovka TV NOVA hlavní zprávy, policejní hvězda přes celou obrazovku a přes to nápis KORUPCE! To je jediný důvod změny k lepšímu naprostých laiků. Kdyby se lidem veřejně řeklo, jak policie ve skutečnosti pracuje, jak vedení úmyslně chrání zločince a ohrožuje svoje podřízené když je nutí vylepšovat OMČ a podobně, aby měli to správné procento objasněnosti a svoje odměny, nebudeš ani ty jistě pochybovat o tom, kam by šlo veřejné mínění.

Respekt a vymahatelnost práva? Ale ale... Jediný příklad za všecky: vedoucí nechce mít problémy, nechce aby se mu flastrovali kamarádíčkové a tak ti zbývá jediné: důchodci za stovku za cokoliv. Chytíš-li drbana - stížnost. Chytíš -li kravaťáka - stížnost. Samozřejmě nesmyslné, ale přesto od toho parchanta uslyšíš, aby jsi se na to vykašlal...
Jiný úhel pohledu: telefon za jízdy v ruce. Řidič tvrdí, že ho nedržel. Výborně, davaj sem, § 25 odnětí věci... No měl jsi vidět, jak vedoucí skákal. Přitom to všecko prošlo a klaplo, maník dostal pokutu protože v tom čase z něho podle protokolu v tom mobilu volal a mobil mu SO zabavil!!!!
Jenže zase: proč děláš problémy?
Nevykládej mi o vymahatelnosti práva. Dělal-li mi drban bordel v rajonu, zakázal jsem mu nalívat v hospodách a táhnul jinam. Nebo jsem si ho vyhmátl na jinší věci. Vymahatelnost práva u četníka je jedině o tom, že někdo hledá důvody, jiný způsoby.
Vozidlo technicky nezpůsobilé k jízdě. Tradiční způsob řešení: jeďte.
Prdlačky: chceš dělat problémy, přivez si podvalník, po kolech to už nikam nepojede, odchod bez poct, čus! Nevykládej mně, jak si podle platných zákonů četník u nás nemůže sjednat respekt.
Kdyby my jsme sloužili v Rakousku v jejich právním systému, budou z nás kašpaři i tam.

Zde, když pro nějaký přečin občana obviníš a v ZPŘ je obviněn a popatnácté dostane podmínku tak je vidět, jak dobře svoji práci děláš a jak ani nechápeš, co děláš. Ty si tady silně protiřečíš. Proč ho obviňuješ popatnácté? Víš kolik tyhle hňupoviny stojí peněz a jaký je výsledek? Víš.
Proč mrháš penězi dańových poplatníků a policie též? Jediné proč to děláš je, že za to máš čárečku. Výsledek u drbana je ten, že jeho pocit absolutní beztrestnosti nadále stoupá a páchá čím dál závažnější věci, to je základní pravidlo, co by měl četník znát. Pokud nejsi schopen vymyslet, jak ho sejmout aby se začal bát, pak svoji práci nezvládáš. Dávat mu do ruky papírky a nechat ho sedět v teple policejní kanceláře - no to je mi teda pořádná a účinná práce policisty! Kdyby jsi přestal papouškovat ty hňupoviny, co ti tlučou ti shora a začal používat svůj mozek, tak by jsi zjistil, že to jde dělat zcela jinak, levně a účinně. Těch možností jsou stovky, ale musíš je chtít hledat, ne tupě psát stohy lejster. Pak se divíš, že jsme drbanům za kašpary? Nikdy, nikdy nesmíš nechat drbanovi narůst ramena. Jak to píše jiný kolega jinde: nejhorší jsou poldové, co chodí skrčení a drbanovi uhýbají pohledem.

Zajímavé je, že ty samé řeči jsem slyšel od Rakušáků a kolegů z Anglie to samé... Chytí pašíka a někdo ho pustí... Jo, jenže zapomene dodat, že na základě jeho prasácké práce. Zmastil jsem to, nebudu řvát, že to je bordel systému. Je to hra. Jednou vyhraje drban, desetkrát já. Pokud jdu do rizika, často prohraju. Měli jsme na okrese SZ, který byl děsně náročný, ale nikdy co všichni pamatovali, mu soud jeho obžalobu neshodil. Ale byl jen jeden. Ten zbytek to bral "lidsky" a drbani chodili od soudů nevinní...

No o přestupkovém právu je ovšem zbytečné si zmiňovat. tam musí holt nastoupit četníkova vynalézavost, trest musí být uložen na místě - vystavění pobořené zdi nebo problémy, vyber si, brigáda zdarma u poškozeného když to bylo vhodné nebo poblémy, jedna přespotlamě a teplé slovo nato u hormonálně zblbých... Tohle bylo, je a bude. Tak pracovali staří prvorepublikoví četníci, i obvoďáci u SNB, a co je člověk člověkem a má stejnou psychiku, stále to bude stejně účinné a uchrání to mnoho lidí od dalších potíží včetně samotného pašíka.

Jaktože se na magistrátu řeší zkrátka běžný a slušný občan co udělal jednou botu, kdo ho tam asi tak poslal? Nemluvme o chlastu, to je vrah, ne jedna bota. Tam jde o život, všecko jinší stranou.

Jak píšeš, že čárkový systém je jediný způsob, jak donutit některé poldy aby vylezli z auta: no to si zase děláš srandu, ne? Takového pracovníka nikdo nikde v civilu nebude živit ani minutu! Na co je tam vedoucí? Za co bere svoje nehorázné prachy plus odměny? Polda je někdo, kdo m maturitu a musí něco umět, znát a vykazovat aktivitu. Jinak nazdar. To je úkol vedoucího. Ne že tak donutí někoho údajně vylézt z auta. Nedonutí. Sloužil jsem dvacet let, někteří nevylezli ani na ty DBA. Nic se jim nestalo. Nikdo si jich nevšímal. Ty jsi něco vyhledal, plná huba řečí, problémů. Nakonec všecko v pořádku, po dvou hádkách s vedoucím napoledne jsi z noční doma. No promiň, ale když mám být jebaný, tak ne za aktivitu, seru ti na to, soudruhu. Já mám, jsem jebaný, kolega nikdy nemá a jde domů s úsměvem?
Píšeš jak vyšetřuješ a drbany prostě svou činností vyženeš z rajónu? Zapomínáš taky psát, jak dostáváš spisy za ty, co neumějí, nechce se jim, nestíhají, zapomínáš psát jak ovšem finančně nic za to necítíš, jak si jako první vedení vzpomene na tebe ale jen s přidáním práce. Jak dlouho to, myslíš si, vydržíš? Já ti to řeknu: ve čtyřicíti infarkt nebo mrtvička. Na takovou práci bych se mohl víš co? :D

Píšeš jak to s čárkama jde a nechápeš, že celý systém je nastavený špatně. Lépe řečeno spousty problémů sám uvádíš, ale neumíš je ještě pochopit. To, co je především špatně, je policie sama. Taková firma, kde osmnáct tisíc lidí maká a třiatřicet tisíc nebo kolik na ně řve, nikdy nikde nefungovala.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 22:51:29 31. 01. 2011
default.png
hammer: nepraktikoval jsi náhodou ten "komunity polising" ještě před tím, než nás to učili na zopce kapitáni, u kterých bylo i bez dotazů poznat, že vlastně nevědí o čem mluví a j doteď netuším co si šéfové pod tím výrazem představují? :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio