Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Alois Staňa: Z Čech až na začátek světa
Alois Staňa
Foto: Archiv Aloise Stani

„Na památku našim rodičům, vždy věrným. V době, kdy toto vyprávění dokončuji, maminka mojí manželky a moje, byly již mrtvy. Oba tátové jsou ještě naživu, otec můj, již 85-letý a je málo naděje, že bych jej ještě kdy uviděl.“ Těmito slovy uvedl pan Alois Staňa, bývalý praporčík protektorátního četnictva své vyprávění, ve kterém popsal svou strastiplnou cestu z komunistického vězení až do Německa. Dne 26. srpna 2011 uplynulo přesně 62 let, kdy skupina vyčerpaných uprchlíků dosáhla spásné hranice s osvobozeným Bavorskem.

Autor: Redakce na základě vzpomínek Aloise Stani
Publikováno: 26. 08. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:58:27 17. 09. 2011
default.png
Já bych navrhoval se na to už vykašlat. K ničemu to nevede. Ať si bolšáni chválí svoje, když bohužel můžou a my si budeme myslet svoje, Honzade. Jim vyhovovalo mít jistoty, nic nedělat, za nic nezodpovídat, sem tam prásknout souseda, nám to nevyhovuje. Kašleme na to.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 22:10:04 16. 09. 2011
dax.jpg
HONZAD [2011-09-16 15:23:52]:
Honzade tvůj rozbor,souvislosti a charakteristika zločinných systémů je úžasná. Pokud nepracuješ v tom jejich úžasném ústavu pro zkoumání zločinů komunismu, nebo jak si to nazvali, tak se tam přihlaš. Určitě by tě vzali všema deseti. Prosím tě skus nám stejně fundovaně rozebrat a charakterizovat taky ten Zázrak co tu máme posledních 20let.... myslím,že by si nás to s chutí přečetlo víc...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 15:23:52 16. 09. 2011
honzad..jpg
Vis, jamsicu, dostavas se na pozice jake v dnesni dobe prezentuje KSCM a leve kridlo soc-dem. A tedy "za komunismu nebylo vsechno spatne ..." Jenze to je naprosto zcestny zpusob vnimani reality.
Rezim, system, nemuzes brat jenom to co se ti z nej libilo, nebot veskere spolecenske a eknomicke mechanizmy jsou vzajemne propojene a jedno (to dobre v nem) by nebylo a nemohlo vzniknout bez toho spatneho. Je to jako se zenskejma. Musis ji brat takovou jaka je. A bud ber, nebo nerch lezet. Nemuzes si z jedne vzit prsa, z druhe oci, ze treti hezky nohy a ze ctvrte poradek v kuchyni...

Pokud jde o politiku zpet o tu politiku, tak bychom se (pokud by clovk pristoupil na to co navrhujes) mohli take bavit o tom, ze v podtate v Chach bylo za treti rise dobre, rozhodne nejlip v cel Evrope, nebot muzi nemuseli na frontu,
Heydrich zavedl zavodni stravováni, ozdravnou zavodni rekreaci v zrekvarovanych luxusnych hotelech a letoviscich (povalecne ROH ho jen napodobilo), zvyšil pridely potravin, tuku, tabaku a cigaret a alkoholu. Pokud bych pouzil tvoji logiku, tak bychom v tom pripade meli odsoudit vrahouny jako byli Kubis a Gabcik, jelikoz bojivali proti nacionalnimu socilismu, ktery ale ty prece nmuzs zavrhnout jako celek, nebot (tv slova): já obhajuji jeho pozitivní část.

Co ty na to: Pokud vytahujes z jednoho despotickeho rezimu jenom to, co se ti z nej libi (a tudiz jej nemuzes jako celek zavrhnout) je mozne to logicky delat i u jineho depostickho rzimu. Souhlasis tedy s tim, ze nebudes (nemuzes, uznavas-li tedy aspon elemntarni logiku) zavrhovat komunismus ani nacismus? Nebo se shodneme na tom, ze je nutne tyto zlocinne systemy zavrhnout jako celek?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 11:28:34 16. 09. 2011
default.png
HONZAD [2011-09-14 14:14:23]:
Honzede, díky že Ti moje logika připadá zajímavá, akorát se trochu pleteš ve svých závěrech!

Obhajoba komunistického výkonu moci je příliš obecný výraz, pasuješ mě do toho, že hájím režim přesně, tak jak fungoval, což rozhodně není pravda, já obhajuji jeho pozitivní část, Hammer ho naopak celý zavrhuje a ještě uvádí plno informací, které se dle mne nezakládají na pravdě, nýbrž na hlasu komunistobíjců. Jeho logika spočívá v tom že co je komunistické je špatné hned o začátku.

No a na Tvůj poslední dotaz, Ti odpovím ve Tvém stylu, jistě to pochopíš.

Kdo se zastává Mašínů "neceho spatneho" je "uchyl", větší "uchyl" je ten kdo se (se znalosti veci) zastává Mašínů i nadále.


HAMMER [2011-09-14 16:59:34]:
Jestli se za tohle dostává metál, tak ty musíš mít víc metálů než Žukov:D
Jsi borec Hammere!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:59:34 14. 09. 2011
default.png
HONZAD [2011-09-14 14:14:23]:

Já jsem větší úchyl! Přiznávám se!
Šel jsem dělat psovoda, kdybych tušil do čeho lezu a že pes bude až po všem ostatním, nikdy jsem tam nevlezl.

Jinak jeho logika je jednoduchá: on si neumí přiznat, že je blb, já se přiznám, že jsem blb byl a ještě jsem. Nechat se tahat jaké roky propagandou za nos a ještě z toho, že jsem furt slepý a blbý jako kotě dělat přednost, no tě prsk! Za tohle by jsi měl dostat metál. S tak slabýma nervama vydržet tak dlouho. Být za kašpara a ještě se tím chlubit. Zajímavé. Nesoudnost? Nebo jak se to jmenuje?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:14:23 14. 09. 2011
honzad..jpg
jamesicu tvoje logika me pripada zajimava:
- obahujes komunisticky vykon moci
- kritizujes nekoho, kdo v nem fungoval a nyni ho kritizuje.

Kdo je vetsi uchyl? Ten ktery se neceho spatneho zastava TED, nebo ten kdo v tom fungoval, ale TED to (se znalosti veci) kritizuje?


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAMESCLC 13:53:21 14. 09. 2011
default.png
HAMMER [2011-09-13 06:31:05]:
Ano a proto největší odbojář a hrdina Hammer vstoupil do řad SNB, protože jemu bolševik vadil ze všech nejvíc:D Ovšem jak končil rok 89, Hammer rychle svlíknul rudé kalhotky, navlíknul modré s nápisem "bijte komunisty".

Neměli bychom Hammera navrhnout na vyznamenaní?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:14:13 14. 09. 2011
default.png
Odvolávám svůj poslední výrok! Oni se vraždili i mezi sebou!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:32:03 13. 09. 2011
default.png
Já si velice dobře pamatuju, že bolševik tady vadil naprosto všem. Mimo těch, co byli u koryta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:31:05 13. 09. 2011
default.png
ANDRAS [2011-09-11 22:31:26]: Ty jsi mluvil s mnmoha lidmi co byli slušní a poctiví a bolševik jim nevadil! No to je gól! Máš ještě nějaké další takové výbrky?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio