Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Alois Staňa: Z Čech až na začátek světa
Alois Staňa
Foto: Archiv Aloise Stani

„Na památku našim rodičům, vždy věrným. V době, kdy toto vyprávění dokončuji, maminka mojí manželky a moje, byly již mrtvy. Oba tátové jsou ještě naživu, otec můj, již 85-letý a je málo naděje, že bych jej ještě kdy uviděl.“ Těmito slovy uvedl pan Alois Staňa, bývalý praporčík protektorátního četnictva své vyprávění, ve kterém popsal svou strastiplnou cestu z komunistického vězení až do Německa. Dne 26. srpna 2011 uplynulo přesně 62 let, kdy skupina vyčerpaných uprchlíků dosáhla spásné hranice s osvobozeným Bavorskem.

Autor: Redakce na základě vzpomínek Aloise Stani
Publikováno: 26. 08. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 17:07:55 08. 09. 2011
honzad..jpg
Nojo, Andrasi, a von ti to natruc dělal i Benes! :-)
Nebo jak si budes vysvetlovat tu historickou zkutecnost ze: "V roce 1945 byli bratři vyznamenáni presidentem Dr. Edvardem Benešem za "osobní statečnost v době války". Byla jim udělena čs. medaile "Za chrabrost".

Nebo tady budes psat, ze v roce 1945 rozdaval prezident republiky osobne takova vyznamenani kdejakymu sigrovi,co? :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 12:35:04 08. 09. 2011
Andras.jpg
Další výčet charakteru oslavovaných masových vrahů:

http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/207548.aspx

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 10:56:55 08. 09. 2011
honzad..jpg
daxi, sorry, ale pravda a laska, smireni s minulosti, nebudeme jako oni (tudiz je soudit nebudem), a kontinuita s komunistickym pravem, to vsechno je prece vas byznys.A taky ty soucasne nasledky.

Ja jsem tady zadne radne soudy (jako byl s nacky Norimberk) s komunisty nevidel. Nebyly tady procesy s vudci politickymi, jejich pochopy v bezpecnostnich slozkach, nehoupaly se sibenice s bachari a vysetrovaky, kteri v padestaych letech utlkoukali lidi, ci je nechavali chcipat v korekcich. Umlaceni Pavla Wonky v hradeckem kriminale jeste v 1988 se take obeslo zcela bez trestu..

Takze tady zadna dekomunizace neprobehla (tak jak se konec koncu Havel s komunisty dohodl) a system "pravda a laska" ktery se pojil se systemem "nebudeme jako oni" neznamenal nic jineho, nez ze s vasimi vzory, kluky milujicimi komunismus, bude zachazeno jako ve vaticce. Stalo se. A hle, kam jste to vy a oni dovedli... a jeste si stezujete?
Places na spatnem hrobe..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:46:31 08. 09. 2011
default.png
DUSAN [2011-09-07 19:37:21]: bránit se budu vždy, ať se vám to líbí či nikoliv.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:20:08 08. 09. 2011
dax.jpg
REPLY:APPALACIO:
Appalacio, Příteli nenech se vynervovat nějakým civilem, nestojí to za to. Rozčilovat se nad hloupostí a zaslepeností těchto lidí nemá smysl.Bohužel dneska takovíto "demokrati a zastánci všemožných i nemožných lidských práv a svobod jsou dneska u vesla. A všichni po 20ti letech vidíme kam to dovedli. Užasná krása všude kolem, krásné lidské vztahy, bezpečnost a klid kam se podíváš, jistoty a pohoda. V TV úžasná zábava a krásné oduševnělé seriály a tak dále a tak dále. Pozlátko kam se podíváš a vespod hniloba a svinstvo. A tito různí chytrolíní co troubí jenom to co jim dnešní reformátoři předkládají a chtějí slyšet jenom to co se jim dneska hodí, ty budou ještě dalších 20let všechno svalovat na komunisty, neb podle těchto "demokratů a zastánců svobody" je mrtvý komunista - dobrý komunista. Mašíni švarní to junáci a podle nich hrdinové tohoto národa jich přeci měli pobít víc. Necht láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí, že chlapci demokrati????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 19:37:21 07. 09. 2011
default.png
Váženi diskutující,
prosím berte zřetel na to, že debaty pod články i diskusní fórum má jistá pravidla a zkuste se tedy vyvarovat zbytečně expresivních výrazů, abychom nebyli nuceni, kvůli jejich porušování, případné příspěvky mazat. I tvrdě kritická mínění jde formulovat slušnými slovy.
Není pochyb, že vzájemná výměna invektiv mezi diskutujícími není v souladu s pravidly diskuse. Tím spíš je to pak zcela off-topic pokud je o téma úvodního textu. Proto byly poslední příspěvky v této debatě označeny statutem off-topic a prosím diskutující, aby se pokusili podobných výlevů napříště vyvarovat.

Díky, s přáním pěkného večera
Dušan Stuchlík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 19:08:50 07. 09. 2011
offtopic - kliknutím zobrazit
honzad..jpg
nooo, koukam ze rozhodne nemas problem s nizkym sebehodnocenim! :-) zbytecna skromnost zjevne neni probelm, se kterym by ses potykal! -)))
jak nekdo nekdo o sobe zacne verejne tvrdit "já jsem PAN..." coz naposledy delal tvuj byvaly ministr John, tak mam pocit, ze by byl zajimavy pohled na jeho psychotesty :-) tim spis kdyz treba ty mas evidente problem se zvladanim i jen zatim docela mirnych slovnich konfrontaci.
cece, ja ti ma pocit, ze ty musis mit ze sebou docela slusne problemy, kdyz nejsi schopen od sveho okoli akceptovat stejny ton, jaky sam uziva. To pak pro tebe musi byt tezky poustet se do debat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:01:30 07. 09. 2011
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
HONZAD [2011-09-07 13:57:41]:... na rozdíl od tebe mám páteř.... ten, kdo se zastává vrahů a lupičů je postaven na stejnou úroveň... jestli to tobě nevadí, že se pasuješ do role grázla, tvůj problém... ale pro tebe jsem PAN policajt...... opravdu někdy je škoda, že některé názory nelze vysvětlit z očí do očí... ale k tomu je potřeba ta páteř...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:57:41 07. 09. 2011
offtopic - kliknutím zobrazit
honzad..jpg
ale ale, ty ses nam nejak rozkatil... pritom jsem ti jen nalil krapet tve vlastni medeciny, brouku. Pises tady o lidech (kteri tu navic nejsou a nemuzou se branit) jako o vrahounech a tluchubech? Tak s tebou mluvim stejnym zpusobem jak ty mluvis o nich. To ti nejde pod fousy??? Ale ale, tak se v tom pripade zacni krotit a zacni vazit sva slova.... jinak opet riskujes ze s tebou bude hovoreno stejnym tonem a zpusobem jak hovoris ty a tedy situace, u kterych ti zjevne hrozi prasknout zilka.

A to si jeste myslim, ze kdyz ty o nekom tvrdis na verejnem foru ze je vrah a tluchuba a ja ti to vratim " ze blabolis " a ses "policejnim ouradou ve svejkovskych cechach" tak sem jeste docela pracoval v rukavickach, coz? presto, jak se zda, ihned tvoje yrazy hrubnou atvoje mozkove zilky uz vybrujou :-):-) ... ale znas to prislovy: na huby pytel, hruba zaplata, co? :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:33:15 07. 09. 2011
offtopic - kliknutím zobrazit
default.png
HONZAD [2011-09-07 13:15:19]: honzade ty DOBYTKU... ty tvoje žvásty jsou akorát kecy pro malé děti.. pokud neumíš diskutovat slušně, tak zalez do nory a neobtěžuj slušný lidi..grázle...!!!!! jsi připosranej jako Mašínovci, kteří z celého slavného odboje mají výsledek akorát pozabíjený lidi, nakoupený motorky, cukrkandly, prachy a krásnej a dlouhej život v júesej....

vytetuj si jejich podobizny třeba na prdel šmejde... ale mě si do huby neber...!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio