Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Materiální znak přestupku v dopravě

Ahoj lidičky při projíždění netu jsem narazil na článek http://www.autoweb.cz/materialni-aspekt-prestupku-nejvyssi-spravni-soud-rekl-rozhodne-ano/ a zajímalo by mě jaký na to máte názor? A pokud někdo má zkušenost ze služby s člověkem který by takto argumentoval?
KANE :: Datum založení: 08. 11. 2011 :: celkem 84 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 21:37:28 03. 12. 2011
Karel.150.jpg
ANDRAS [2011-12-03 17:55:29]: Je pěkný nesmysl, když tvrdíš, že správní orgán potažmo soud dává za pravdu tvému vidní materiálního znaku, to je mazec mít takhle nabubřelé ego, ty nejsi nic víc než svědek-policista, to co jsi vyřkl by popřelo asi všechny zásady správního nebo trestního řízení, njn teorie práva a silácké výklady u tebe známe.

Co znamená v tvém případě rozhled dobrý, jaké jsou schopnosti řidiče, jaký je konkrétní provoz v době skutku a pod.?:)

O tom jestli je tento národ jako hejno divokých kachen se nemíním dohadovat, důležité je jak každý obstojíme před sebou, potažno před Bohem.

Já dosavadní zákon považuji rovněž za nezpochybnitelný a neoddiskutovatelný.

To, že selhává procesí už není můj boj jako policisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:55:29 03. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-03 09:29:03]:

Za prvé, zákona respektuji a materiální stránku přestupku beru v potaz. Pokud by jsi jel 85 místo 70, pro mě tato stránka naplněna byla. To je právě tím, že jak jsem ti psal, každý to může posoudit jinak. Ale správní orgán potažmo soud dává za pravdu mému vidění materiálního znaku.

Ale karle, já to popsal zcela jasně. Je noc, viditelnost dobrá, stupeň dopravy 1, široké silnice, rozhled dobrý. Tedy zdá se býti nerespoektování červeného signálu semaforu jako nenaplnění materiálního znaku. Co ty na to?

Paušály proto, protože tento národ je jak hejno divokých kachen, každá má svá práva ale jen málo lidí zná své povinnosti. Pokud bychom byli v severských zemích či švýcarsku, tam bychom mohli mít materiálních znaků habaděj. Další věcí je, že selský rozum do zákona nepatří, neboť opět, každý má vidění selského rozumu jiné. Zákon má být jednoznačný, nespochybnitelný, nediskutovatelný.

Apropo v případě oznámení, jak jistě sám dobře víš, je zákon potom u nás nevymahatelný. Např. v Praze = oznámit přestupek vyjma rychlosti = pachatel unikne potrestání. Důvod? Zahlcení správních orgánů a neschopnost policie tyto přestupky řádně prokázat. A protože český člověk je vynalézavý a zákony děravé, kdo chce a zná, vždy vyvázne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 09:29:03 03. 12. 2011
Karel.150.jpg
ANDRAS [2011-12-02 21:53:04]: Jak jsem již řekl, tak vždy volím defenzivní způsob jízdy, tzn. dávám pozor za ostatní, a jestliže je někde povolená vyšší rychlost než je rychlost bezpečná k mým schopnostem při průjezdu daným úsekem, volím rychlost nižší než onu povolenou, stejně tak jezdím po velmi nekvalitní D1, vím jak vypadá a vím kde je dovolená 130 km/hod, pořád si myslím, že je to relativně bezpečné při sníženém provozu, ale znám silnice, kde je provoz výrazně nižší a kvalita a povaha vozovky výrazně vyšší, to ty stále nedokážeš pochopit, že taková místa jsou. Věřím, že je i znáš, jenže jak si psal chceš mít co nejjednoduší práci (rozhodování) nerespektovat materiální znak přestupku a každého vyflastrovat, tak už jsi se opakovaně vyjádřil. Takže tu nemusíš pořád a dokola pořádat hon na to, že já jsem táááák špatný, že jsem jel 85 namísto 70 tam, kde je stav a povaha vozovky i okolnosti lepší než na D1 kde je povolena 130:))

Jinak zase se domýšlíš, zaprvé statistiky dopravních nehod se zveřejňují, často jsou součástí porad vedení s policisty, informativního charakteru, nevím jestli jsi se někdy takové porady účastnil, nebo jestli jsi tam poslouchal, a navíc jsem nikdy nenapsal, že to bylo v Praze a taky nebylo, bylo to u nás na Moravě.

K tomu, jak bych hodnotil jízdu na červenou v noci nebo jakýkoli jiný přestupek už jsem se také dávno vyjádřil, tedy popiš mi veškeré okolnosti, což se ti tady asi nikdy nepovede, protože každý skutek je velice individuální, ale to ty se svýma paušálama asi nedokážeš pochopit, a proto jak jsem již psal vše hodnotím selským rozumem. A pokud jsem na pochybách můžu kdykoli přestupek oznámit k projednání správním orgánem, žádná věda.

Ale jak jsem řekl nebudu sumarizovat jako ty, a jakékoli porušení pokutovat a plně a vždy ignorovat zákon a materiální znak přestupku jako ty, toť celé!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:53:04 02. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-02 19:13:13]:

Jinak pochybuji, že místní obvoďáci si vedou statistiku dopravních nehod....to si vede led tak ODN kongresová a OSDP potom se statistikou seznamu jednotlivé DI Prahy I-IV.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:32:55 02. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-02 19:13:13]:

Místo tvých, vůči mé a daxově osobě impertinentních komentářů očekávám odpověď na položené otázky, zatím jsem se nedočkal. Jen jakési marné a opět vzdorné dětské vykřikování.

Karle, prostě si přiznej, že tva argumentace na obhajobu tvého přístupu hodnocení materiální stránky přestupku je naprosto zcestné.

Btw. na jednu stranu o klucích se vyjadřuješ nevhodně, a na druhou najednou píšeš že je vše jasné? Jak psala Dominika, ty se sám v sobě ztrácíš a sám si protiřečíš, to jsem ještě neviděl:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:13:13 02. 12. 2011
Karel.150.jpg
ANDRAS [2011-12-02 17:46:16]: Jak jsem uvedl, nehodovost 0, nemá proč tam být, znám odtamtud i místní obvoďáky a sám tam jezdím 10 let, nemusíš se tedy domýšlet žádných teteletin.. O ostatních věcech se nikdo nedohadoval, tedy, že mají od nadřízeného rozpis apod. takže není třeba zdůrazňovat cestu jak se tam dostali. To, co je technický prostředek je jasné, ale vozidlo dole zaparkované půlkou v pravém jízdním pruhu kruhového objezdu je docela síla.

Nejvíce zarážející je však fakt, že s daxem jako "policisté" nejste schopni uznat, že na českých silnicích jsou místa, kde je kvalita a povaha vozovky daleko lepší než na D1 a povolená rychlost je tam 90 nebo 70, přitom na D1 je to 130, pak materiální znak přestupku nazýváte paskvilem a jste schopni jej za každé situace jako policisté ignorovat, já Vám tedy vzdávám hold. Jediné co proti takovým námitkám pak zmůžete, je navážet se do autora, hrdinové!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 18:19:42 02. 12. 2011
dax.jpg
KAREL-150 [2011-12-02 13:43:35]:
Karle 150 ten tvůj příspěvek mě teda nadzvedl ze židle, to je teda síla. Panenko skákavá sedmibolestná...Pořád dokola blekotáš nesmysly a podstatu nejseš schopen pochopit.Začínám nabývat přesvědčení,že bych se klidně mohl vsadit na to, že k poldovi máš hodně daleko a jenom si na něj tady hraješ. A pokud přeci jenom někde opravdu sloužíš a lidi s takovým přístupem se k policii berou, tak nás chraň ruka páně... Nebudu se víc k tomu rozepisovat, Andras ti to napsal naprosto přesně, jasně a srozumitelně a lépe už se to ani snad napsat nedá.
Myslím,že na dané téma zde již bylo řečeno vše a házení hrachu na zed se již nemíním účastnit Karle. Bludům a apoštolům zdar.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:46:16 02. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-02 13:43:35]:

Zákon je zákon, ale český pazákon je český pazákon. A takové, kteří si zákon vykladájí po svém a ne tak, jak je napsán, označuji za pačechy.

K těm policistům, určitě dobře víš, že pokud tam měřili rychlost, stává se vozidlo policie technickým prostředkem za účelem měření, tedy nemusí mít zaplé majáky. Je až k neuvěření, že ty jako kolega těch kluků o nich takto hovoříš? Jak dlouho jsi byl v přímém výkonu, víš jak se plánují služby na dopravní policii? Že chlapci dostanou hlídkový list, kde mají přesně hodinu po hodině napsáno, kde a jak dlouho budou měřit rychlost? A víš také, že tato místa se většinou vybírají podle toho, kolik občanů či úřadů si podá stížnost na nedodržování rychlosti v dané oblasti, nebo podle toho, jaké tam jsou statistiky nehodovosti?

A můžeš mi říct, jak by jsi jako policista v ČR měřil bezpečnou vzdálenost, resp. jak by jsi dokazoval její nedodržení?

Policisté neopomíjejí materiální znak přestupku. v zákoně je, to není problémem. Problémem je, že každý si materiální znak vyhodnotí individuálně a jinak. Takže v konečném důsledku, pokud by tě zastavili, byl by jsi zcela jistě potrestán i v případě oznámení na odbor dopravy magistrátu, neboť dle mého názoru překročení rychlosti o 15 km/h naplňuje materiální znak přestupku v jakémkoliv počasí a za jakékoliv viditelnosti. Ta nebezpečnost je dána už jen tím, že nerespektuješ dopravní značení upravující rychlost na pozemní komunikaci. Tak to vidím já, a věř tomu, že pokud bych tě zastavil kdekoliv, vždy bych si věc dokázal zdůvodnit tak, aby jsi byl potrestán. Apropo, když jsem pracoval u dopravní policie, neváhal jsem vybírat v případě, kdy pachatel přestupku chtěl napsat oznámení, kauci v hodnotě 5.000 Kč.

Ty o sobě prohlašuješ, že jsi osvícená osoba, ale já v tobě vidím nedozrálé dítě se značnou špetkou nuceného vzdoru. Ať tam dají jakou značku chtějí, já si myslím, a usuzuji, že nejsem nikomu nebezpečný. Jak psal Dax, většina obětí na silnici mají na svědomí lidé, kteří si mysleli, že nenaplňují svým protiprávním jednání materiální znak přestupku.

Jo karle, ještě mě zajímá, jak by jsi při stupni provozu 1 a dobré viditelnosti na PK hodnotil např. průjezd na červený signál semaforu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 13:43:35 02. 12. 2011
Karel.150.jpg
PAVELNO [2011-12-01 23:57:33]: Pavle kdyby jsi diskusi četl tak by jsi se informace dozvěděl, nikdo mě nestavěl protože dole pod kopcem sami stáli bez majáků tak, že porušovali předpisy (vážně to byli policisté) a měli plno (tři auta za sebou), ani mě neoznámili, protože by se asi upapírovali, taky tam nikdy nebyla nehoda, a porušuje se tam vesele dál:)

Ale to je fu(c)k jako policisté bysme měli jednoznačně respektovat zákon a tedy i materiální znak přestupku, ačkoli s tím tady mnozí mají značné problémy.

Jak jsem říkal nechápu, že jediný ředitel dopravní služby nezjistil technické prostředky například pro měření vzdálenosti mezi vozidly a proč se takové přestupkové jednání, které je skutečně vždy nebezpečné ve společnosti toleruje! Jaký je názor ostřílených policistů na takové přestupky? Všichni "ostřílení" to opomněli komentovat.

Nechť se každý zde ostřílený zamyslí nad velice jednoduchou věcí:
1. Jezdíte někdy například po D1? Jste si vědomi stavu a povaze vozovky D1 i jejího okolí a provozu na této vozovce?
2. Zamyslete se jestli znáte místo mimo dálnici, kdy stav a povaha vozovky i jejího okolí výrazně převyšuje stav a povahu vozovky D1 a jejího okolí a kde je nejvyšší povolená rychlost 90 km/hod nebo i nižší (např v obci 70)? Znáte takové místo?
3. Zamyslete se nad tím, jestliže v místě v prvním bodě je povolená rychlost 130 km/hod a jde o společensky bezpečné a povolené jednání a provoz je zde výrazně vyšší než v místě uvedeném v bodě 2 a člověk zde pojede výrazně méně než 130 km/hod, je svým jednáním automaticky společensky nebezpečný?

Pavle chápej, že já očekávám od policistů argumentaci k věci a nikoli k doměnkám o mé osobě, protože pak se jeví Vaše vyjadřování jako neprofesionální.

A proto žádám, každého kdo by to chtěl pokutovat vždy, nechť se zamyslí selským rozumem a neignoruje přitom žádného ustanovení zákona, tedy aby policisté neopomíjeli materiální znak přestupku. Jinak si tu klidně notujte, ale zákon je zákon!:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 01:07:44 02. 12. 2011
dax.jpg
PAVELNO [2011-12-01 23:57:33]:
Pavelno - chlape, díky moc za záchranu. Vytáhnul jsi mě svým příspěvkem z křoví a díky tobě tedy žádné chcípání nebude, což zřejmě asi svatej Karel 150 možná ponese dost těžko. Budu se za něj tedy modlit ke apoštolovi Sodelbergovi Emanuelovi, aby mě můj hroznej hřích odpustil. Přeji ti taky klidnou službu a jak je vidět tak pevné nervy budeme potřebovat více a více. Se psaním si nedělej starosti, každý píše jak umí. Důležitá je podstata sdělení a obsah. Měj se fajn.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio