Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Materiální znak přestupku v dopravě

Ahoj lidičky při projíždění netu jsem narazil na článek http://www.autoweb.cz/materialni-aspekt-prestupku-nejvyssi-spravni-soud-rekl-rozhodne-ano/ a zajímalo by mě jaký na to máte názor? A pokud někdo má zkušenost ze služby s člověkem který by takto argumentoval?
KANE :: Datum založení: 08. 11. 2011 :: celkem 84 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DOMINIKA 16:08:15 05. 12. 2011
dominika.jpg
DAX [2011-12-05 15:43:28]: Ty vždycky zahřeješ u srdíčka:)Nu,já to tak vidím..Nemůžu nabídnout Vaše znalosti zákona a praxe,tak si tak plácám..

Je pravdou,že Karel mi trošku narušuje tímto(nejen) představu Policisty,samozřejmě že jsme všichni lidé,nedokonalý,ale já si stejně myslím,že Policista má jít příkladem:)Ulehčování a Spekulace jak obejít zákon(vím že tato vyjímka tam je)můžete nechat vyčůraným civilům:)
Ale je to samozřejmě o charakteru a zodpovědnosti,ne o uniformě,jak dokazuje Karel..Nu ještě že vy dva,mi ten obrázek držíte při životě..Jistě že i policista,někdy poruší rychlost,nebo jde na červenou:) Ale udělat si z toho morální profil..No děkuju Ti..a bojuj:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 15:43:28 05. 12. 2011
dax.jpg
DOMINIKA [2011-12-05 10:59:17]:
Dominiko to se nedá než podepsat. Pokud by všichni řidiči a nejenom ti, měli stejný přístup a takto konali, tak by myslím bylo nejenom na našich silnicích bezpečno a pohoda, ale i někteří "snad policisté" by se nemuseli stále dokola trápit materiálními znaky přestupků...
Myslím,že by si měla někde vyučovat etiku slušného chování a komunikace. Moje stálá poklona.


ANDRAS [2011-12-03 22:19:15]:
Zřejmě na teologické fakultě již nebylo místo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DOMINIKA 10:59:17 05. 12. 2011
dominika.jpg
Pěkného dne přeji:)

Tak jako osoba s čerstvým ŘP,nemám moc právo se vyjadřovat,ale já to udělám:)Vždy a všude,budu dodržovat předpisy silničního provozu,nebudu si je svým vyhodnocováním situace přizpůsobovat,s vědomím,že já jsem přece rozumnější a já jsem usoudila,že nikoho neohrozím..Neb já vím,že Boží cesty jsou nevyzpytatelné a stát se může vše:)Zkrátka náhoda je bl..c,a tak drahou náhodu,že kohokoliv připravím o život,já riskovat nemíním..
Nešpekulovat,neohýbat,dodržovat:)Nejsem ovce,jen mě to nic nestojí,dodržovat rychlost,a myslím že být policista,stačilo by mi vidět jednou oběti nehody a pravidla bych už nikdy neporušila..A
Ale věřím,že někdo má ve svou neomylnost takovou víru,že to riskne..Prostě Policista,by měl jít příkladem,děkuji:)




ANDRAS [2011-12-03 22:19:15]: Hlavně Milosti,nenechte prchlivost cloumat svým majestátem:)
Ty jsi taky nezničitelnej viď:)Není možno se domluvit,máte v tomhle oba naprosto jiné priority..Ale za ty všechny informace,které si vyprodukoval, jako argumenty pro Karla, děkuji,já ráda nasávám něco co nevím..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:19:15 03. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-03 21:37:28]:

Nesmysl to není, najdi si stanoviska různých obvodních či krajských soudů k dané problematice a uvidíš, že mám pravdu. Silácké výklady? Toho si nějak nejsem vědom. Ke štěstí mi stačí, že naštěstí to, jak vidím zákon já, vidí většina slušných a civilizovaných lidí, ač i v národě ateistů:-)

Dobrý rozhled je takový, že vidíš s přehledem na všechny strany jestli ti tam vozidlo jede, či nikoliv. Schopnosti řidiče jsou průměrné, provoz již poněkolikáté opakuji, stupeň 1:-)

Tady není o čem se dohadovat. Stačí si přečíst co píšeš ty, a napadá mě pouze - zabte je všechny, bůh si je přebere:-)) z opice jsi a v opici zemřeš, Karle. Jestli existuje nějaký bůh, tak jedině čínský bůh srandy, a to jsi ty:-))

Dosavadní zákon je výhodný pro lidi, co se rádi hádají a mají peníze na právníky, co hledají právní kličky v stále větších a větších mezerách. Ale jak jsem již jednou uvedl, nesouhlasím s ním v mnoha věcech, ale uznávám ho a respektuji.

To, že selhává, není tvůj boj jako policisty, to máš pravdu. Ale měl by to být tvůj boj jako občana, a sám jsi říkal, že jsi po víceru občanem, nežli policistou. A právě proto, protože selhává a každý o něm diskutuje, se propádáme stále hlouběji a hlouběji do hlubin pekelných.

Otázka na závěr, proč jsi si zvolil práci policisty?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 21:37:28 03. 12. 2011
Karel.150.jpg
ANDRAS [2011-12-03 17:55:29]: Je pěkný nesmysl, když tvrdíš, že správní orgán potažmo soud dává za pravdu tvému vidní materiálního znaku, to je mazec mít takhle nabubřelé ego, ty nejsi nic víc než svědek-policista, to co jsi vyřkl by popřelo asi všechny zásady správního nebo trestního řízení, njn teorie práva a silácké výklady u tebe známe.

Co znamená v tvém případě rozhled dobrý, jaké jsou schopnosti řidiče, jaký je konkrétní provoz v době skutku a pod.?:)

O tom jestli je tento národ jako hejno divokých kachen se nemíním dohadovat, důležité je jak každý obstojíme před sebou, potažno před Bohem.

Já dosavadní zákon považuji rovněž za nezpochybnitelný a neoddiskutovatelný.

To, že selhává procesí už není můj boj jako policisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:55:29 03. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-03 09:29:03]:

Za prvé, zákona respektuji a materiální stránku přestupku beru v potaz. Pokud by jsi jel 85 místo 70, pro mě tato stránka naplněna byla. To je právě tím, že jak jsem ti psal, každý to může posoudit jinak. Ale správní orgán potažmo soud dává za pravdu mému vidění materiálního znaku.

Ale karle, já to popsal zcela jasně. Je noc, viditelnost dobrá, stupeň dopravy 1, široké silnice, rozhled dobrý. Tedy zdá se býti nerespoektování červeného signálu semaforu jako nenaplnění materiálního znaku. Co ty na to?

Paušály proto, protože tento národ je jak hejno divokých kachen, každá má svá práva ale jen málo lidí zná své povinnosti. Pokud bychom byli v severských zemích či švýcarsku, tam bychom mohli mít materiálních znaků habaděj. Další věcí je, že selský rozum do zákona nepatří, neboť opět, každý má vidění selského rozumu jiné. Zákon má být jednoznačný, nespochybnitelný, nediskutovatelný.

Apropo v případě oznámení, jak jistě sám dobře víš, je zákon potom u nás nevymahatelný. Např. v Praze = oznámit přestupek vyjma rychlosti = pachatel unikne potrestání. Důvod? Zahlcení správních orgánů a neschopnost policie tyto přestupky řádně prokázat. A protože český člověk je vynalézavý a zákony děravé, kdo chce a zná, vždy vyvázne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 09:29:03 03. 12. 2011
Karel.150.jpg
ANDRAS [2011-12-02 21:53:04]: Jak jsem již řekl, tak vždy volím defenzivní způsob jízdy, tzn. dávám pozor za ostatní, a jestliže je někde povolená vyšší rychlost než je rychlost bezpečná k mým schopnostem při průjezdu daným úsekem, volím rychlost nižší než onu povolenou, stejně tak jezdím po velmi nekvalitní D1, vím jak vypadá a vím kde je dovolená 130 km/hod, pořád si myslím, že je to relativně bezpečné při sníženém provozu, ale znám silnice, kde je provoz výrazně nižší a kvalita a povaha vozovky výrazně vyšší, to ty stále nedokážeš pochopit, že taková místa jsou. Věřím, že je i znáš, jenže jak si psal chceš mít co nejjednoduší práci (rozhodování) nerespektovat materiální znak přestupku a každého vyflastrovat, tak už jsi se opakovaně vyjádřil. Takže tu nemusíš pořád a dokola pořádat hon na to, že já jsem táááák špatný, že jsem jel 85 namísto 70 tam, kde je stav a povaha vozovky i okolnosti lepší než na D1 kde je povolena 130:))

Jinak zase se domýšlíš, zaprvé statistiky dopravních nehod se zveřejňují, často jsou součástí porad vedení s policisty, informativního charakteru, nevím jestli jsi se někdy takové porady účastnil, nebo jestli jsi tam poslouchal, a navíc jsem nikdy nenapsal, že to bylo v Praze a taky nebylo, bylo to u nás na Moravě.

K tomu, jak bych hodnotil jízdu na červenou v noci nebo jakýkoli jiný přestupek už jsem se také dávno vyjádřil, tedy popiš mi veškeré okolnosti, což se ti tady asi nikdy nepovede, protože každý skutek je velice individuální, ale to ty se svýma paušálama asi nedokážeš pochopit, a proto jak jsem již psal vše hodnotím selským rozumem. A pokud jsem na pochybách můžu kdykoli přestupek oznámit k projednání správním orgánem, žádná věda.

Ale jak jsem řekl nebudu sumarizovat jako ty, a jakékoli porušení pokutovat a plně a vždy ignorovat zákon a materiální znak přestupku jako ty, toť celé!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:53:04 02. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-02 19:13:13]:

Jinak pochybuji, že místní obvoďáci si vedou statistiku dopravních nehod....to si vede led tak ODN kongresová a OSDP potom se statistikou seznamu jednotlivé DI Prahy I-IV.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:32:55 02. 12. 2011
Andras.jpg
KAREL-150 [2011-12-02 19:13:13]:

Místo tvých, vůči mé a daxově osobě impertinentních komentářů očekávám odpověď na položené otázky, zatím jsem se nedočkal. Jen jakési marné a opět vzdorné dětské vykřikování.

Karle, prostě si přiznej, že tva argumentace na obhajobu tvého přístupu hodnocení materiální stránky přestupku je naprosto zcestné.

Btw. na jednu stranu o klucích se vyjadřuješ nevhodně, a na druhou najednou píšeš že je vše jasné? Jak psala Dominika, ty se sám v sobě ztrácíš a sám si protiřečíš, to jsem ještě neviděl:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:13:13 02. 12. 2011
Karel.150.jpg
ANDRAS [2011-12-02 17:46:16]: Jak jsem uvedl, nehodovost 0, nemá proč tam být, znám odtamtud i místní obvoďáky a sám tam jezdím 10 let, nemusíš se tedy domýšlet žádných teteletin.. O ostatních věcech se nikdo nedohadoval, tedy, že mají od nadřízeného rozpis apod. takže není třeba zdůrazňovat cestu jak se tam dostali. To, co je technický prostředek je jasné, ale vozidlo dole zaparkované půlkou v pravém jízdním pruhu kruhového objezdu je docela síla.

Nejvíce zarážející je však fakt, že s daxem jako "policisté" nejste schopni uznat, že na českých silnicích jsou místa, kde je kvalita a povaha vozovky daleko lepší než na D1 a povolená rychlost je tam 90 nebo 70, přitom na D1 je to 130, pak materiální znak přestupku nazýváte paskvilem a jste schopni jej za každé situace jako policisté ignorovat, já Vám tedy vzdávám hold. Jediné co proti takovým námitkám pak zmůžete, je navážet se do autora, hrdinové!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio