Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kam kráčíme..

Člověk by asi musel být slepý, aby neviděl budoucnost na které se sám svou ignorancí podílí. Na světě byla jedna země, která měla skutečnou demokracii, nedávno v ní propukla válka a údajný vůdce padl, ta země je Libye. Zamyslete se nad jejich demokratickým a sociálním systémem, jednalo se o zemi bez prezidenta, bez premiera, bez parlamentu, pak asi mnohým dojde co tady tolerujeme.. YT:http://www.youtube.com/watch?v=OeSSSA-BFvM
KAREL-150 :: Datum založení: 11. 11. 2011 :: celkem 187 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 13:05:48 15. 12. 2011
default.png
REPLY:X:51252-1:2011-12-15 11:40:46: V tom je taky rozdíl, jako strážník MP nejsi ve služebním poměru, ale přes všechny pravomoce jsi řadový občan, takže pokud tě někdo obviní, že jsi v práci opilý šlo by to uhrát na § 49/1a) v návrhu nebo c). Tam si dovedu i představit, že dojedou kolegové ze státní a ti dají fouknout z důvodu předcházení podjatosti a věcné příslušnosti. Protože v tomto případě by to byli oni co by tento přestupek nestranně mohli posoudit a oznámit.V případě PČR je však hodně podstatný rozdíl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 11:40:46 15. 12. 2011
default.png
Já v práci (u MP) byl takto nařčen už několikrát. Zatím jsem nikdy nic neoznamoval, ale příště určitě oznámím. Po té se rád pochlubím ze zkušeností s SO. Souhlasím s tím že to je šaškárna ale bohužel se to stává, proto budu kontrovat a přestupce za nepravdivé obvinění z přestupku SO oznamovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:20:39 15. 12. 2011
default.png
REPLY:X:51250-1:2011-12-15 03:15:44:
Pokud bych připustil, že někde v dnešní době slouží policista v uniformě pod vlivem alkoholu, tak je to na propuštění velitele a úvaze zda onen útvar, či oddělení má stávající podobě existovat. Jsem přesvědčen, že v drtivé většině části ČR takový útvar nexistuje, na pár vyjímek a oblastí, kde opravdu existují všeobecně nějaké jiné zákony, či jinak nastavené morální a služební normy(viz. poslední soukromé dramata).

Pokud připustíme to co se děje dnes, že kde kdo si přečte něco nesmyslného, návodného v novinách, nebo ho začne navádět líný a křivý advokát, který ví, že jeho klient není v právu. A přesto, pro své já, si nedovolí jej odřeknout a v intencích novin jej navádí k jednání na úrovni článku v novinách, či jej pošle na policii s tím, že zcela jednoznačně se jedná o občansko právní věc. Nebo navede, ať neplatí pokuty a páchá tím přestupky dál, ale policiie mu za státní peníze provede sběr veškerých podkladů a důkazů, které on si potom pro občansko právní spor zadarmo vyžádá. Či před ním ponižuje samotná policie onoho plicistu, který jej oprávněně řeší za přestupek. A nakonec před klientem s jeho nabytými zkušenostmi označí policii za neschopnou, je zde opravdu otázka zdali policie má v této podobě vůbec smysl.

Na základě toho stavu společnosti, politiků jako posranosti managmentu, úlisnosti inspekce, kdy díky stavu policie je dnes policista moula s kterým, každý si ......

Je jakási autorita policie úplně někde.

Řešení, že na sebe zavolá další hlídkou a ta mu dá fouknout je šaškárna, která nemá oporu v zákonu, jako je nesmysl toto konkrétní jednání a jeho kvalifikace jako nařčení z křivého obvinění z přestupku.

Policie je státní orgán má své kontrolní mechanismy, řídí se svými předpisy a postupuje podle zákonů. Nějaká dechová zkouška jinou hlídkou na sbeb sama, je v ropzporu s tímto a dehonestuje práci policie jako snižuje její autoritu.

Díky tomu tento tzv.občan-přestupce, následně při zhození uvedeného přestupku křivé obvinění(bude předpoklad, že když si dovolil todle, že na správní orgán se připraví) nabyde neoprávněného sebevědomí, že opravdu on i když páchá přestupky či protiprávní jednání je ten kdo, určuje policii co bude dělat a se svými zkušenostmi se podělí s ostatními.

Dax má naprostou pravdu.

Jinak nechci ti brát iluze, nevím jaké ty máš zkušenosti v postoji správní orgán versus přestupce a policista, ale u nás neznám v takových případech pozitivní výsledek pro policistu a policii ČR jako takovou. Osobně si myslím, že když už někdo z polcistů využije takového institutu, že je ochoten jít na komisi, tak by mu měla Policiie ČR poskytnout právní zastoupení, aby tam z něj státní úředníci či zaměstnanci obce(kteří taky odmítají platit pokuty atd.)nedělali z něj šaška.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 03:15:44 15. 12. 2011
default.png
Re:Dax

Daxi, klidně si nechám zavolat velitele směny nebo klidně inspekci aby mi dali dýchnout a tím vyvrátili přestupcovo nařčení že jsem pod vlivem abych přestupce vzápětí oznámil ke správnímu orgánu z důvodného podezření ze spáchání přestupku dle §49/1c zák 200/1990Sb a to úmyslného, nepravdivého obvinění z přestupku.
Podpořil bych to ještě videozáznamem a výpověďmi kolegů že jsem v žádném případě nepůsobil jako pod vlivem alkoholu, a že ze strany přestupce je to účelové nařčení v úmyslu mi udělat pakárnu. Je tam sankce až 20 tisíc. To už stojí jít do toho. :-). Upřímně já se na takové nařčení osobně těším.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DOMINIKA 09:44:39 14. 12. 2011
dominika.jpg
Krásné ránko,


DAX [2011-12-13 21:22:46]: Daxi,Ty jsi srdcař,a jelikož cítíš vše prvotně tím srdíčkem,Tvé reakce bývají někdy bouřlivé:-)Znám..Naprosto není důvod se kát,zkrátka Tě rozhořčila ta nespravedlnost v pozadí..Je to tristní a policista, by měl mít v prvotní chvíli, vždy větší důvěru od státu a od občanů než člověk který je šetřen..Zkrátka by bylo třeba,aby veřejnost a média,nereagovaly tak hystericky,kdykoliv a kdekoliv někdo prohlásí,že byly porušeny jeho práva..Proč se nikdo nezajímá prvotně o to,co ten člověk spáchal?Zřejmě pozapoměl,že má také nějakou povinnost..Ale fuj..Opět pracuji na románu,promiň:)

Je lepší reagovat srdcem,než být lhostejný,a to umíš:)
Bylo mi opět ctí, měj se




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 23:37:17 13. 12. 2011
Andras.jpg
DAX [2011-12-13 21:22:46]:

Daxi, dnes je jak říkáš, doba bohužel jiná. Dnes si může stěžovat kdo chce na co chce, třeba jen, že jsem se na něj špaTNĚ podíval a byl drzý policista. A já už jen kvůli tomuto musím sepsat ÚZ a jít na výslech na SVK, aby se dalších 20 lidí na základě toho oznámení zabývalo tím, jestli policista nepochybil. Tak to dnes bohužel funguje. Jen si vezmi, ono by stačilo, kdyby se každý pachatel přestupku nechal napsat na oznámení, anebo ještě lepší, systém by se zhroutil, pokud by si nechal každý nechal uložit pokutu a následně se odvolal proti jejímu uložení. .-) to bych se zasmál

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 22:53:16 13. 12. 2011
default.png
Bohuzel je to smutna realita dneska, naprosto Te chapu Daxi, ovsem jak popsali ostatni je to asi jedina cesta jak se branit. A samozrejme bude hur a hur, dnes kazdy hleda cestu jak se vyhnout postihu a obvinovat poldu a prochazimu to, polda je sikanovan vic a vic... Povazuju za zazrak ze jeste vubec slouzi 39tisic lidi... Njn ale mame svobodu a zvitezila pravda a laska k demokracii, alejuja:D jdu si radeji koupit brokovnici, az se zacne rabovat a strilet na pockani bude lepsi bejt pripravenej. Cest!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 21:32:18 13. 12. 2011
dax.jpg
Dominiko omluva za tu mistrini (mistryni) prstík jaksi klepnul jinde než měl. Děkuji

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 21:22:46 13. 12. 2011
dax.jpg
SEPULCHER [2011-12-13 15:07:56]:
Příteli rozumím a souhlasím s tebou i ostatními, že v dnešní době je tento postup asi jedině nutný to samozřejmě uzávám, ale osobně stále nějak nemohu přijmout ten fakt, že policista při konfrontaci s kdejakým arogantním blbem, kterému se postup řízení nelíbí si musí zajištovat sám svoji obhajobu takovými způsoby. S policistou se prostě nediskutuje a pokud ano, tak dotyčný diskutér musí počítat s tím, že to bude mít ještě horší.
Policista má fungovat jako policista a ne jako vystrašený králík, který se musí obávat kdejakého stěžovatele,diskutéra či mobilového nahrávače...a po té i svého nadřízeného, IMV a tak dále a v důsledku toho si zajištovat alibi a obhajobu. Mělo by to být přesně opačně.Bohužel skutečnost je taková jaká je.

ANDRAS [2011-12-13 16:07:55]:
Vím Andrasi, že to je přesně jak píšeš a že ve většině případech z toho dnes tito stěžovatelé a různí chytráčci, kteří se zaštiťují všemožnými svobodami a lidskými právy a přitom nejsou schopni respektovat základní povinnosti, disciplínu a pravidla, z toho vyjdou vždy lépe než policista, což je podle mého , zřejmě staromodního názoru špatně. Za blahé paměti jsme vždy takovým chytrákům a vykukům stručně oznámili at si jdou stěžovat vousatýmu vrátnýmu na hlavní nádraží a tím to bylo vyřešeno. To by to ale celé muselo být trochu jinak postavené a hlavně podporované, což není. Ale to už je známá písnička.

DOMINIKA [2011-12-13 10:49:50]:
Zdravím váženou mistrini v komunikaci. Dominiko bud v klidu, za hlavu se nechytám, beznaději nepropadám. Popsala si to myslím docela dobře, ono to v dnešní době ani jinak řešit moc nejde, viz v odpovědi výše a kluci to popsali i z příkladů z praxe. Mě to prostě jenom nadzvedlo ze židle co všechno dneska kluci na ulici musí strpět, toť vše.

Přátelé odpusťte tedy starému zbrojnošovi jeho nostalgii a emotivní výkřik ,který vzešel z představy, že bych jako policista na sebe musel volat další policisty, aby mě dali dýchnout na svoji obhajobu před nějakým arogantním blbem.
Potenciál dnešní absurdity je zřejmě nevyčerpatelný...

Všem klidné nervy a hezký večer.



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DOMINIKA 17:07:25 13. 12. 2011
dominika.jpg
ANDRAS [2011-12-13 16:07:55]:
SEPULCHER [2011-12-13 15:07:56]: Též jsem měla tento dojem,ale potřebovala jsem si názor podložit troškou zkušenosti..Tak pánové děkuji:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio