Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kam kráčíme..

Člověk by asi musel být slepý, aby neviděl budoucnost na které se sám svou ignorancí podílí. Na světě byla jedna země, která měla skutečnou demokracii, nedávno v ní propukla válka a údajný vůdce padl, ta země je Libye. Zamyslete se nad jejich demokratickým a sociálním systémem, jednalo se o zemi bez prezidenta, bez premiera, bez parlamentu, pak asi mnohým dojde co tady tolerujeme.. YT:http://www.youtube.com/watch?v=OeSSSA-BFvM
KAREL-150 :: Datum založení: 11. 11. 2011 :: celkem 187 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CHIP 00:36:38 22. 12. 2011
Chip.jpg
A já si zase myslím o sekuriťácích, že nedokáží napsat jedinou větu bez pravopisné chyby:-)
Mimochodem, už samotná věta: v boji zblízka nepoužitelnej, je pomýlená. Život a hlavně zákrok nemá s ringem, tatami, oktagonem či jak to nazveme vůbec nic společného. Pokud se policista dostane do tebou uváděného boje z blízka, tak je něco špatně. Právě proto má být policista vybaven celou řadou donucovacích prostředků, které má použít, aby k žádnému boji zblízka nedošlo. Počínaje taserem, přes slzotvorné prostředky, obušek atd. Zatlouká snad truhlář hřebíky pěstí?( I když to náhodou dokáže...) Co se týká přesily, pokud na straně policisty není, je zákrok opět takticky nezvládnutý. Tohle říkám z pohledu člověka, který u PČR působí sedm let ve funkci instruktora výcviku a přes dvacet let cvičí bojová umění.
Srovnání policisty a sekuriťáka opět postrádá smysl. Máš na mysli ty hastroše, kteří se potloukají v Tesku, nebo profíky co se žíví bojovými sporty a přivydělávají si na dveřích? Záleží přece na tom, co člověka baví, zda je jeho koníčkem bouchat do pytle a otloukat se na žíněnce, nebo sedět u piva a pojídat kukuřičné lupínky....
Pokud je otázka položená tak, zda samotný výcvik u PČR dokáže udělat z četníka neohroženého bojovníka,ovladajícího slovem i písmem Thai, MMA, Brazilské Jiu jitsu a pro použití obušku i Eskrimu, vzhledem k tomu, že průměrný policista pořádkové služby má výcvik (včetně střelby, taktiky i sebeobrany) osmkrát ročně a průměrný kriminalista čtyřikrát, je odpověď asi jasná...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 00:12:50 22. 12. 2011
Andras.jpg
CODY [2011-12-21 22:55:17]:

Pane boji o holý život, policista musí narozdíl od pracovníka bezpečnostní služby mít v hlavě zákony a hlavně, úkolem policistů během zákroku není se s pachatelem prát. Úkolem je pachatele v mezích zákona zneškodnit. A vykasrovaný jedinec se nedokáže efektivně bránit, je paralyzován. Přesila proto, aby nedošlo ke zbytečně dlouhému zákroku a policisté se navzájem jistili. Pokud se policista aktivně nevěnuje bojovému sportu (což je naprostá většina), tak nemá v konfliktu proti profesionálnímu bojovníkovi bez použití DP žádnou šanci.

Třeba člověk s tvým uvažováním by jistě byl dobrý "sekuriťák", ale velice špatný policista.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 23:45:33 21. 12. 2011
martoo.jpg
CHIP [2011-12-21 22:36:13]:

Jak jsem psal, souhlasím s Tebou, že jsme nebyli na místě, ani neviděli celý záznam z bezpečnostních kamer, natož studovali spis.

Novináři dovedou svoje. Dokáží z policisty udělat debila nebo hrdinu a leckdy faktické stránce věci nevěnují pozornost. Jde jen o úhel pohledu, výběru správných kamerových záběrů a dojemného monologu. Prostě jen využijí toho, co se hodí do krámu.

Takže rozhodně není na místě někoho odsuzovat a už vůbec ne z podnětu médií. Ani nemá cenu hodnotit další okolnosti, které Kroupa prezentoval, protože opět ukázal jen to, co se mu hodí do krámu a upoutá pozornost.

Naopak s Tebou nesouhlasím v tom, že by jsme za nimi měli stát jako buldoci. Ano, pokud jde o nějaký společný zákrok, jiná varianta neexistuje. Ale pokud se něco takového, jako jsme viděli, ukáže v médiích, mám za to, že zdrženlivější postoj je víc na místě než jakýkoliv radikální.

Ani nejde o větší či menší část viny. Celou situaci vnímám především jako ostudu policie. Do takovýchto situací by jsme se neměli dostávat. Když už se do ní dostaneme, měli by jsme ji umět dostatečně a racionálně odůvodnit. A to se nestalo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 22:55:17 21. 12. 2011
Cody.jpg
Zajímavé Chipe,kolik těch securitáku tedy bylo?

Potvrzuje to co sem se o policistech a securitácích naučil=průměrnej policista nesahá průměrnému securitákovy ani po pás.

Samý donucováky,kasr,obušek a přesila,ale jako jednotlivec beze zbraně nepoužitelnej,narozdíl od securitáka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:48:40 21. 12. 2011
Chip.jpg
A jen tak mimochodem na závěr, když už jsem se tak rozohnil. Možná je skutečně větší část viny na policistech. Já to nevím a troufám si tvrdit že nikdo z nás. Ale já bych za nimi stál pořád jako buldog a snažil se je vytáhnout z brindy. Proč? Protože mě léta v armádě, pobyt na několika misích a léta u policie naučila, že jediné na čem záleží je kolegialita. Jsme my a oni a to je to na čem záleží. Ač by to pánove typu Langera, Johna a mnoho dalších nejraději mladým policistům vyhnali z hlavy...
Tak a teď se můžete morálně pohoršovat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:36:13 21. 12. 2011
Chip.jpg
Kurva Chlapy! Je vám deset, nebo rovná stovka? Že stoletá babička, nebo desetiletej kluk věří televiznímu vysílání, tomu rozumím. Ale že vy tady probíráte nějaký televizní canc a berete ho jako bernou minci, to mi rozum nebere.Uno: Proč asi státní zastupitelství zastavilo trestní stíhání proti policistům, když jindy jsou celý žhavý každýho skoupat? Due: Pročpak se asi reportáž, co se týka objektivity na úrovni severokorejského zpravodajství, objevila zrovínka v době, kdy kdy se rozhoduje o stížnosti majitele kasína, proti zastavení trestního stíhání? Tre: Výpověď pánů z ochranky byla naprosto skvělá... "Zezadu na mě skočil a jak mě škrtil, tak jsem vzal ze stolu prostě ležící teleskop a jen s ním švihnul dozadu.." To je fakticky dokonalá výpověď.:-)Co o celé věci vím, je že ti skvělí chlapíci z ochranky nebyli dva, ale bylo jich docela slušné množství, včetně několika lidí vyšetřovaných za extremismus. ( Mimochodem, vámi opovrhovaní policisté jsou kupodivu z protiextremistického.) Ale to už ve vysílání nebylo, co? Ani to, že služebák byl vytažen až v okamžiku, kdy policista po zásahu teleskopem do hlavy ležel na zemi a několik lidí do něj kopalo. ( Schovávání za placky ) Ani náhodou netvrdím, že ti kluci četnický jsou bílí jako květ lilie. Možná je větší část viny skutečně na nich. Jen upozorňuji na pár rozporů, se kterými pracovali vyšetřovatelé, ale do reportáže se "jaksi náhodou" nedostaly. Ono je možná lepší nedělat ukvapené závěry na základě jedné reportáže vysílané v komerční televizi. U babiček a dětí je slepá důvěra omluvitelná, u policistů už ne...
PS. Možná mě jedenáct let u policie (na PMJ mimochodem daleko víc než jeden rok) nenaučilo příliš mnoho věcí, ale dvě určitě. a)Pravda není nikdy jednoduchá. b) nevěřit médiům, nevěřit médiům, nevěřit médiům. Jinak všem pěkné vánoce.:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 16:21:38 21. 12. 2011
dax.jpg
CATANI [2011-12-21 15:03:35]:
Já si naopak myslím, že s tvým názorem mnozí budou souhlasit. At už se na to budeme každý koukat z jiného pohledu a novináři to nafouknou, tak podstata z těch záběrů je neodiskutovatelná a neomluvitelná. Takto se chovají diletanti a né profesionálové. A pokud někdo bere kuňkání a skroušené pohledy pana velitele jako chlapské postavení se k věci, tak už se není opravdu čemu divit. Jediné co se ve věci dalo podle mýho poctivě a chlapsky dělat, veliká veřejná omluva, nahrazení veškeré škody i s úroky a odměnou pro tu barmanku a potrestání všech viníků a čím vyšší funkce tím vyšší trest a s opakováním okamžité propuštění bez nároků. A vůbec bych se nebránil tomu, kdyby elitní panáčkové včetně spícího velitele museli nějaký čas chodit do toho baru po službě třeba uklízet zadarmo jako ponaučení.
Takovéto chování je prostě s prací policisty profesionála prostě neslučitelné a vrhá u veřejnosti jenom špatné světlo na všechny policisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:03:35 21. 12. 2011
default.png
Je to můj názor a jsem si vědom, že mnozí s ním nebudou souhlasit.

Mne řadového policistu, vúbec nezajímá, že onen pán se k tomu postavil jak chlap(co jste od něj jiného čekali, vždyť de facto moc toho neřek).

Díky takovým a podobným pánům, se kluci co jsou denodenně ve styku s občany a to hlavně pořádkoví policisté(nejenom oni), setkávají s oprávněnou arogancí přestupcú, despektem od lidí k svému povolání a za ony pány slízavají né smetanu, ale oprávněné opovržení.

Kdyby se jednalo o řadové policisty, s ohledem na zkušenosti jakým způsobem se u nás takové incidenty řeší(a nemylím, že se řeší špatně), by ti pánové již nebyli na uvedeném elitním útvaru a v krajním případu, mimo službu nebo v civilu.

Na Klímu a Kroupu mám podobný názor jako většina, ale přijde mi ubohé je vinit z toho co mohl vidět občan na záznamech videokamer.

A nakonec, pokud toto je opravdu elita české policie(protiteroristické oddělení) s kterou v baru zametou dva vyhazovači v jasném početném oslabení a vzhledem asi ještě né hodně silným charakterům, poté co dostávají oprávněně přes hubu ještě vytahují placky, tak to jenom ukazuje, že policie je úplně někde....

Jinak ponaučení je u mne, třeba rok služby u PMJ Praha za 18.000 čistého, pak se může bavit o ponaučení.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:48:10 21. 12. 2011
john158.jpg
u mně ten vedoucí pan Janda dobrý, prostě řekl na férovku co a jak.. žádné poslanecké odkloňování a podobné chujoviny.. budiž to pro něho a jeho soudruhy ponaučení..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:47:42 20. 12. 2011
martoo.jpg
Kroupa je lovec senzací jako každý novinář. Jakýkoliv průser u policie patří mezi velmi žádaná témata a tak je jeden z mnoha, kteří využívají tohoto lákadla.

Byť musím uznat, že Kroupa s Klímou patří ve sdělování informací o policejní práci k tomu lepšímu, úroveň prezentace policejní práce novináři je České republice více než tristní. To co člověk denně slyší v televizi, čte v novinách nebo na netu, je do nebe volající. Začínaje to prezentací běžných policejních činností, informací ze zásahů, konče prezentací úspěchů nebo ostud.

Kdo chce sdělovat informace s policejního prostředí, nejdříve by měl znát základní právní předpisy a postupy, podle kterých policie jede a úzce spolupracovat s mluvčími (samozřejmě těmi, kteří mají za sebou dlouholetou praxi ve výkonu, ne s některými krajskými či prezídiovými rychlokvaškami, které viděly práci policie z rychlíku).

Takže já Kroupu vnímám jako jednookého krále mezi slepými. Když jsem se před pár lety s ním bavil, nepřišlo mi, že by měl vůči policii nějakou averzi. Je to defacto jeho věc, pokud nám nebude dělat ministra jako jeho věrný kámoš, ať si myslí co chce. Jako každý z nás může mít na jeho práci různý názor, on si může myslet o nás taky co chce.

Problém je ten, že novinářům svými excesy dost nahráváme, což ale není problém novinářů, ale náš.

Spíše mě štve to, co dělá inspekce za divadla, když provádí zadržení policistů pro podezření ze spáchání trestného činu. Před kamerami na něj skočí zakuklenci se samopalama, hrajou si na buhvíjaké komando a dotyčný policista je odepsaný dřív, než vůbec stačila inspekce dotyčnému sdělit obvinění, státní zástupce vznést obžalobu a natož proběhnout soud, který má rozhodnout o vině či nevině. Takže někoho odepsat hned na začátku cesty? To je trochu moc. A novináři? Mají sousto jako hrom a inspekce reklamu.

Uznejte, jak se pak musí cítit ten policista, kterému nebyla prokázána vina a má nastoupit zpět do služby? Sám nevím, zda bych po takovýmhle extempore vůbec chtěl sloužit.

Tím chci říct, že by se kauzy týkající se policistů neměly stávat živnou půdou pro novináře a reklamou pro inspekci. Ano, pokud je policista odsouzen za trestný čin a rozsudek nabyl právní moci, ať o tom veřejnost, ať už odborná či laická, ví. Ale dokud tak není, stejně jako u každého občana platí zásada presumpce neviny.

Jestli mě na videu někdo zaujal, pak ten dotyčný pracovník inspekce. Jeho projev byl naprosto stejný, jako kdyby jsme se na věc zeptali útvarové uklízečky.

Ten vedoucí těžko mohl inteligentně vysvětlit jejich chování, sám moc dobře věděl, že evidentní ostudu může jen komentovat posypáním popelem na hlavu. Je jistě dobře, že se vyjádřil a postavil se k věci jako správný vedoucí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio