Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté na diskusních fórech (REDAKCE)

Policisté na diskusních fórech
ilustrační
Foto: internet

Jeden z důvodů založení diskusního fóra na našem webu byla také obava policistů z postihu za kritické názory na interních diskusních fórech Policie ČR. Mnoho vody od té doby uplynulo a jak se zdá, obavy některých se ukázaly jako oprávněné. V současné době projednává poradní komise Krajského ředitelství policie Středočeského kraje návrh kázeňského potrestání kutnohorského policisty za poněkud útočný příspěvek na policejním intranetovém fóru.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 22. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 15:10:11 06. 11. 2013
Petra Lhotáková.jpg
Zdar!
No to je teda materiál, číst tu ty nářky v tomto vláknu. Ráda bych oprášila původní vlákno a rozšířila jej i na téma - Policisté otevřeně nejen na diskuzních fórech. Ale POLICISTÉ, né ti, co už v našich řadách absolutně nic nezmění....
Díkys. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 14:01:40 07. 04. 2013
default.png
Kolikrát to sem dáváš? Jinak taková zajímavost (pro civilisty ale leda): podívejte se, jak ty feny managerské odpovídají mančaftu na slušně položené otázky! Samé věcné a názorné vysvětlení, co? :D To jsou borci, naprosto si hledící své práce a zpětné vazby. To jsou MANAGEROVÉ!

Kurňa hoši, pro ně jste míň než hovno na chodníku, to aspoň odkopnou, ale vás ani nevidí ani neslyší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAREK 12:29:52 07. 04. 2013
default.png
Článek který napsal o potrestání policisty z Kutné Hory, p. Lukáš Heinz na tomto serweru je zavádějící, s nepravdivou formulací a proto zde níže uvadím doslovnou verzi celého příspěvku z intranetu.


Níže je vzhled celého diskuzního fóra na interních stránkách PČR. Na tomto fóru se policisté ptají jednotlivých funkcionářů z policejního prezidia, nebo se svobodně mohou vyjádřit k jednotlivým věcem, které je trápí, nebo když si myslí, že by se něco mělo změnit atd.

V ZAČÁTKU JE ZÁKLADNÍ DOTAZ POLICISTY
S předmětem „ podstavy“.
Pod ním se objevují názory jednotlivých policistů, kteří se k tomu vyjadřují.


8.6.2012 23:22:57
Postoj k tématu:

Od:OOP Útvar:Místo:KS Ústí nad Labem Předmět:Podstavy
Dobrý den. Svůj dotaz bych směřoval k otázce personálnímu podstavu na základních organizačních článcích. Po 2 letech restruktualizace policie, kdy byla veřejnost i my ubezpečováni, že se změny nedotknou přímého výkonu, potažmo pořádkové policie, kde je služba nejnáročnější, je realita taková, že právě zde chybí nejvíce policistů. Některá oddělení přežívají jenom tím, že provádí společný výkon služby se sousedním útvarem a ty početnětnější drží (točí) pouze stále služby. Na administrativu, objasňování, natož na obchůzkovou službu v okrscích již není čas. Lidé odchází a jaksi nikdo nepřichází. Přesto jsme nasazováni na stále více akcí spektra nejenom pořádkové policie, ale i dopravní a SKPV. Situace je dlouhodobě neudržitelná.
Jaká je vize činnosti pořádkové policie do budoucnosti a připravené kroky směřující k navrácení pořádkářů do ulic?

12.6.2012 13:39:26
Postoj k tématu:
Od:Tomek Útvar:Místo:Přerov Předmět:RE: Podstavy
Vážený kolego, plně s Tebou a Tvým dotazem souhlasím, nicméně se obávám, že Ti na Tvou trefně položenou otázku nikdo nebude moci odpovědět, jelikož se domnívám, že to neví ani Ti na samotném vrcholku, ale za to si myslím, že Ti každý odpoví na to, kam to vše směřuje..
Hezký den a pro nás všechny i lepší zítřky :-)

15.6.2012 8:57:21
Postoj k tématu:
Od:Obvod Útvar:Místo:KS Ústí nad Labem Předmět:RE: Podstavy
U nás už i VO a ZVO bouchají spisy, chodí přes den na DS a jezdí eskorty. Oddělení jsou prázdná. Vedení se však tváří, že je všechno v pořádku. a nechce nic řešit. Kde je hranice únosnosti, kde jsou ty posily z teplých kanceláří nebo přesuny lidí podle zatíženosti. O všem se pouze mluví a vedení si vyplácí pro nás řadové neskutečné odměny za plnění mimořádných úkolů, kdy nechce zveřejnit jakých a v jaké výši byly odměny. Jediné co je, je opětovné snížení limitu benzínu. Bohužel s rostoucí krizí, snižováním počtu policistů a nemorálností čelních představitelů roste stále více ignorace zákonů ze strany obyvatel, právo se pomalu stává nevymahatelné. Nastává všeobecný úpadek morálky a nejenom ve společnosti, ale i ve firmě a to především na vedoucích funkcí. Pak nám případá, že etický kodex platí jenom pro řadové, stejně tak jako zákony pro voliče.

19.6.2012 14:54:22
Postoj k tématu:
Od:it´s not my planetÚtvar:Místo:LiberecPředmět:RE:Podstavy
Milý kolego, posily nikdy nedorazí. Stejně jako se nezvedne limit benzínu, nezrychlí rychlost připojení, nezlepší signál vysílaček a nedojde ke změně morálky. Děsilo mě, když se Policii začalo říkat "firma", vždycky jí budu vnímat jako "službu". Je naprosto tristní, když hlídka vyjede řešit událost na druhý konec rajonu a vyčerpá tím limit benzínu na celou šichtu. Nezmění to nikdo z nás " obyčejných". Jsme firmou, ale firmou v úpadku....
Měj se

25.6.2012 7:36:07
Postoj k tématu:
Od:Svatá pravda firma nefirma Útvar:Místo:Kutná Hora
Předmět:RE: Podstavy
Máte pravdu za léta, které jsem u PČR jde vše do šípku, ale ve vedení je pořád víc lidí. K čemu je například takový koordinátor pro nás z obvodu? Jeho náplň práce je sedět v kanceláři a kontrolovat, jestli si všichni odklikli instruktáž a pak udělá kávu VÚO. Nebylo by na místě u této ,,firmy,, nefirmy přestat hrát hru na Managment, o kterém vedení neví absolutně nic (neplní úkoly jako ve firmě IBM nebo Microsoft, kde jde o zisk, ale dostávají přidělené peníze, které by rozdělila i Čita z tarzana) a jen řídí ,,firmu,, která se vlastně řídí sama jako armáda hasiči atd..Nebylo by na místě snížit tyto stavy, aby tito lidé dělali např. nejtežší spisy? Každý víme, že by neuměli ani ty nejlehčí :)

Tento poslední, je příspěvek policisty z Kutné Hory, kdy tento měl být vedoucí územního odboru Blankou Matějů, za svůj názor potrestán. V článku ale policista nikoho neuráží, a ani neříká, že by práci koordinátora zvládla Čita z Tarzana.

Každý si obrázek o této vedoucí UO Kutná Hora udělejte sám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:39:26 02. 04. 2013
default.png
VETERAN2 [2013-04-01 23:13:01]: Pokud nějaký ichtyl vydal výklad něčeho, co vůbec neodpovídalo psanému textu právní normy, měl tomu ichtylovi někdo říct, aby si laskavě přečetl, o čem vůbec píše. Pak se mělo zkontrolovat, jak tenhle človíček vůbec vystudoval a co vystudoval a nakonec ho bez poct vyhodit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:37:21 02. 04. 2013
default.png
Celá PČR stojí nebo spíš padá na brutální nekvalitě velitelských kádrů a ta nekvalita stojí na přílišném množství řídících článků = neprůchodnosti celého systému směrem dole i nahoru. Já jsem tomu říkal: systém místních králíčků. Kdejaký ušňup ve funkci VO si na oddělení dělá ale lautr co chce, jen nechrání lidi ve svém rajónu. Škála činností těchhle lumpů je široká, od neutrálního prostého přežívání s výborným platem až po aktivní pomoc drbanům nebo přímo zapojení se do kriminálních aktivit a těmi je i křivení statistik. A nikde nikdo a nikdy mu to nekontroluje. Co chcete pořád obkecávat, když tenhle humus živé svinčík nad sebou, pod sebou i kolem sebe? Manageři se ani nebojí, oni už to považují za normální jak se chovají, viz Lessy a jeho vypráskání, sotva někdo dal ty jejich manýry k soudu jako Vaněk.
Kdo si myslíte, že instruuje psycholožky k tomu, aby braly k PČR doslova Stoupy s knížety Ignory, kteří by měli problémy i s poměrem 1:4 u míchačky?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:13:01 01. 04. 2013
default.png
Zdravím Prduchu!
Hammer to vcelku trefil. Pokud k zákonu někdo vydal výklad a nebyl pro PČR příznivý, měly iniciovat změnu zákona. Taky mi do toho moc nepasuje omezování přístupů do svodek. Stačilo přeci vyhodit data narození a bylo. Vůbec nebylo nutné omezovat území, ze kterého se zobrazovaly informace. Navíc. Jméno a adresa se dá zjistit i ze zlatých stránek. Navíc je tam i telefon.
Sloužit u PČR celý život neznamená, že se člověk potká se všemi absurditami, které se mohou vyskytnout. Taky jsem si o spoustě věcí říkal, že to snad ani není možné a čas ukázal, že člověku kolikrát ani nestačí fantazie.
Už jsem sem někam psal, že od množství peněz, které chce stát vydat, se odvíjí kvalita kádru, který za ně dokáže zverbovat.
Po posledních reformách už asi není moc oddělení, kde by se hlídky nudily. Spíš nestíhají. Tím je vyřešeno i hlídkování. Prostě žádné není.
Taky jsem znal vedoucího, o kterém se povídaly historky, že se jeden nestíhal divit. Kolega mi vyprávěl, že byl osobně u toho, když ho nějaká podivná existence po telefonu instruovala, co by o čem potřebovala zjistit. Nikdy to nikoho nezajímalo. Měl dobré vztahy s ředitelem.
Náš vedoucí byl specialista na demotivaci. V úseku sice občas byl a sám se přesvědčil, kdy se kde co děje, ale jemu byly ty zkušenosti k ničemu. Vůbec svým vlastním zjištěním nedokázal přizpůsobit službu. Neuvěřitelné, ale je to tak.
Po zavedení paušálních platů se výkon služby na mnoha odděleních přesunul hodně do nočních hodin. Na některých odděleních fungoval systém oblíbenců, kterým nastaly zlaté časy, protože měli jednu nebo dvě noční do měsíce, zbytek oddělení byl vyčerpaný a než by celou noc řešil chlast a podobně, radši udělal co musel, aby byl klid a zašil se.
Takhle by se dalo pokračovat dlouho, ale nemělo by to vůbec cenu. Nic se tím nezmění.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 14:49:44 01. 04. 2013
default.png
PRDUCH [2013-04-01 09:53:23]: K první části odpovědi Veteránovi2:

Že je Němec pičus je jedna věc a že se nikdo z věčně připosraného vedení PČR nebránil, věc druhá. Jinak by tenhle vidrhgól šel po svých o dům dál. Tvůj dotaz byl dobře položen, ale ty máš maturitu, aby jsi si uměl poradit. K lustraci auta drbana před domem KZO dodám nějakého "neznámce" kde je trochu možná souvislost a vložím č.j. Už se nikdo nikdy nebude zajímat, jestli to bylo oprávněné. Jinak já jsem napsal: poznatek pro SKPV a konec. Teď nevím, jestli to dneska už není vázáno přímo č.j. tím pádem píšu ÚZ jako poznatek pro SKPV a čest.

Druhá část: já jsem se s tím, že nadřízený bránil podřízenému objasnit případ, setkal a nejednou. Jakmile to byly případy z minulého kalendářního (a statistického) roku nebo ještě dél, vždycky vedoucí přikázal, abysme se na to vytento, protože to už je statistika uzavřená a nikoho nezajímá.

No a poslední odstavec snad, starý pardále, nemyslíš vážně?
vedoucí je od toho, aby mančaft motivoval k práci, aktivitě a kreativitě, velice slušně přeplácený! Navíc je vysokoškolsky studovaný a musí si umět sterjně jako řadový četník, poradit. Ale když si poradí tak, že lenocha k ničemu jinému než ojebávání nedonutí ale těm, co dělají, nahází klacky pod nohy, když de fakto trestá plošně aktivní poldy, na hodinu, kurva, na hodinu má letět z místa do terénu.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PRDUCH 09:53:23 01. 04. 2013
default.png
VETERAN2 [2013-03-31 22:56:45]:
Ahoj Veteráne. Měl jsem možnost trochu nahlédnout pod pokličku, tak vím, že omezování přístupů do IS neměl na svědomí žádný vedoucí ani vedení PČR. Respektive vedení PČR bylo nuceno tyto přístupy omezovat. Byl to následek kontrol, z nich plynoucích závazných názorů a metodických pokynů Úřadu na ochranu osobních údajů (pan Igor Němec). Tento úřad vytýkal takové věci, že z toho zůstával rozum stát a bohužel pak z jeho podnětu padaly i tresty a to právě u vyššího vedení. Jejich věstníky a metodické pokyny jsem občas dostával do ruky a byl jsem z nich pravidelně na mrtvici. Např. jsem se dozvěděl, že když si v kalendáři poznačím narozeniny kolegů, tak vytvářím nedovolenou evidenci osobních údajů. Dám příklad z pravidelného školení k osobním údajům (volně citováno), prováděného pracovnicí KŘ:
Dotaz:
Při noční operativní hlídce zjistím, že v bydlišti známého aktivního KZO - vloupače, parkuje cizí osobní auto. Mohu ho vylustrovat?
Odpověď:
No pokuď to souvisí s konkrétním trestným činem, tak ano.
Dotaz:
V té chvíli ne, jen chci zjistit jeho styky, protože v minulosti měl vždycky společníky s autem.
Odpověď:
No když to není ke konkrétnímu případu, tak to IS využít nemůžete.
Dotaz:
Tedy se o to nemám zajímat a mám to nechat plavat?
Odpověď:
No to ne, já chápu, že vás to musí zajímat, ale lustraci za těchto okolností opravdu nejste oprávněn udělat.
Dotaz:
No tak jak to teda mám udělat?
Odpověď:
No, tak to zkuste nějak jinak, třeba se zeptejte sousedů nebo snad máte nějaké informátory.

Asi jsem sloužil na Marsu. Ale nesetkal jsem se s tím, že by některý vedoucí, ať už přímo nebo nepřímo, bránil podřízenému objasnit nějaký případ nebo předat poznatek vedoucí k jeho objasnění. Byl by přece sám proti sobě. Kdykoliv tak potom přece může říct, že na základě poznatku jeho podřízeného nebo jeho oddělení bylo objasněno nebo se přispělo k objasnění atd. A to je i JEHO výsledek a připisuje se to i JEMU k dobru.

Jinak máš do jisté míry pravdu s těmi pevnými stanovišti a vyžadováním výsledků. Ale je to asi do jisté míry i důsledek rozmáhající se činnosti, nebo spíš nečinnosti některých kolegů, kteří podle km objeli během služby snad republiku, nepotkali při tom živáčka a k nalezení byli jen přes OS. Což se sice občas stát může, ale když je to téměř každou službu? Tak se přitáhne řemen, začnou se nekompromisně vyžadovat výsledky. No a je tu druhý extrém a z něho plynoucí očurávání ve formě vyplňování KO podle náhrobků, u nočních autobusů, jejich rozepisování atd. Ale může za to jen ten vedoucí? Nepodepsali se na tom i někteří kolegové?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:51:13 01. 04. 2013
default.png
Průjezdy: totální 3,14čovina až brutální debility vedení. Měl jsem s naším ředitelem skrz to potyčku, když jsem napsal na DF intranetu, že tohle je prostá legalizace zašívárny na nočních a popsal, jak se to dá snadno ojebat a taky se to tak dělalo. Průjezdy nikdy, co pamatuju, nevedly k jedinému výsledku.
Samotná evidence KO je typický příklad toho, jak vedení ztěžuje činnost řadovým. V reflexních vestách tři hodiny na jednom stanovišti systémem stavět, stavět, stavět, hlavně co nejvíc a kohokoliv vedlo k tomu, že jakýkoliv přestupek se zjistil do max. 45 minut po začátku takové akce, pak už bylo všecko provařené a problikané. Neměl jsi ani pokuty, ani KO, zato jsi měl větší plíseň na spisech ve fochu.
Když jsme si to dělali sami, přemisťovali jsem se co půl hodiny jinam. Jednak jsme měli spousty alkoholů, docela slušně pokut, sebraných techničáků (když to ještě šlo než to některá PYČA zrušila) ale hlavně: od lidí jsme se dozvídali, jako kolik nás vlastně venku slouží, že se borci už neodváží vyjet z hospody autem atd atd atd. Jednak jsme na těch stanovištích stavěli pouze to, co jsme sami chtěli systémem: "kua, mě nějak píchla střepina, toho vezmem!" V drtivé většině případů jsme měli se "střepinou" úspěch. Tam vidíš, jak propastný rozdíl co do znalosti práce je mezi praktiky z terénu a debily managery.
Všechny země kolem to tak praktikují: policajt musí sám vědět, kde mu hoří koudel, kde jsou jeho "zákazníci" a podle toho si službu rozvrhnout, co a kde a kdy bude dělat. Ale ne, u těchhle tupých hovad, co tomu velí, existuje jenom kvantita, kvantita, kvantita. Prostě tohle je základ a tohle je špatný základ, Od toho se odvíjí ale úplně všecko ostatní. Policie neplní svůj úkol, pro lidi je zbytečná a to ne jen podle laického názoru, ale i po rozboru své činnosti. Čárky pro vedení nebo sběr hovínek po pachatelích nejsou lidem, kteří si policii platí z daní, prostě k ničemu. Nejlepší skutek je jen ten, který se nikdy nestane. To je tak stará poučka, že se ji policejní manageři neměli dosud asi čas naučit.
Jinak já policejního managera považuju za přímého pomahače drbanů. Mockrát jsem se přesvědčil, že tomu tak je a je mi fuk jestli jen jejich hloupostí nebo úmyslně.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:56:45 31. 03. 2013
default.png
My jsme do evidencí vkládali údaje celkem poctivě. Bylo to proto, že se po nás nikdo nevozil kvůli množství. Do výsledků to nikdo snad ani nepočítal. Aspoň o tom nevím. Pravda je, že se kdysi dávalo i hodně průjezdů. To skončilo po tom, co měli kolegové z vedlejšího obvodu problémy s tím, že v průjezdu sice bylo perfektně zaznamenáno vozidlo, jehož osádka měla něco na svědomí, ale oni ho nezkontrolovali, protože zrovna dělali jiné auto. Velitel vnější služby z toho udělal problém a bylo to. Jeden zásah rádoby odborníka a evidence byla rázem o hodně méně použitelná. Úplně věřím tomu, že se tam psaly nesmysly, protože když vás vedoucí postaví na stanoviště, kde za dvě hodiny v noci neprojede auto a pak se diví, že tam nic nejelo a vytrvale se dotazuje, jak je to možné, radši tam kvůli klidu každý napíše, co se jen trochu snese. Zase jsme ale u toho samého. Místo co by vedoucího dělal člověk, kterému není potřeba vysvětlovat, že na té a té silnici v době od do auta prostě nejezdí a nezlepší se to ani po tom, co po každé noční vyslýchá hlídku, jak je to možné, radši nechají ve funkci loajálního blba.
Jestli naše policie v něčem vynikala, byly to evidence. Naše vedení moc dobře vědělo, že se z nic dá ledacos zjistit a šéf se snažil jejich používání omezovat ještě dřív, než musel. Co kdyby něco objasnil člověk, u kterého potřeboval, aby byl nejhorší nebo aspoň jeden z nejhorších. To radši ať je to neznámec.
Když nám začali oficiálně omezovat vytěžování evidencí, měl jsem z toho osobně spíš dojem, že je potřeba, aby zbyla práce i na útvary jako SKPV a ÚOOZ, které jsme právě díky evidencím někdy vlastně ani nepotřebovali nebo si připadali divně, když jsme jim dávali věc už hotovou.
Dnes je doba nájezdníků. Největší rány v revíru často dělají organizované skupiny z hodně velké dálky. Pro obvody je skoro nemožné takové série objasnit jinak, než že je dopadnou při činu. To je ale opravdu velká náhoda.
Ještě jedna perlička ohledně výsledků. Věděl jsem o oddělení, kde skupina odbojných velice ráda nabírala skoro jisté neznámé a rozhodně se nic nepokoušela rozchodit. Vedení kvůli tomu nejednou zamávalo odměnám za objasněnost na rozloučenou. Tak to vypadá, když je vedoucí blbec a ještě úplně zapomene na podřízené s odměnami.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio