Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři? (REDAKCE)

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři?

Foto: ilustrační, policista.cz
Výbor NOS PČR rozhodl v minulých dnech o tom, že nebyly naplněny jejich požadavky předložené ministerstvu vnitra a rozhodl o konání demonstrace. Krátce po hlasování však došlo k názorovému obratu předsedy NOS Milana Štěpánka. Ten informoval členy výboru, že obdržel od vedení policie novou nabídku.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 26. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 03:41:26 29. 09. 2008
default.png
Honzade...? Honzade, (nejsem tvůj přítel) já ti také položím zásadní otázku?? Co se pořád ser…mezi policajty? Má nějaký mindrák, nebo se na tomto webu cítíš intelektuálně na výši! Když jsi tak sečtělý, tak si na politickou orientaci odborů (nejen policejních) odpověz sám! Znáš snad odborový svaz privatizačních rychlozbohatlíků pana profesora K.? Kromě „žluťáckých odborů“, většina ve světě inklinuje k levici, příp. na střed. Snad jen „pako“ v odborech může být pravicově orientováno ( vynechám li fandy Le Pena nebo Heidera). Už jen proto, že pravice hájí zájmy zcela jiné skupiny lidí (viz ODS a jejich daňová reforma ). Tak proč nelobovat u levicových poslanců za zájmy zaměstnanců. A proč ne za Tejcem nebo Bublanem!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:21:36 29. 09. 2008
honzad..jpg
jo, pratele, je to spatny ... Proc jsem takto skepticky nazval svuj prispëvek? je to jednoduche: polozil jsem sefovi UBS par jasne formulovanych otazek (viz nize). A predsdada jedne z odborovych organizaci zasupujici policisty by asi - za normalnich okolnosti- by na ne mel mit schopnost reagovat. Ale misto jeho jasnych a strucnych odpovedi, at uz jakychkoliv, se mi sice dostava mirnych invektiv, ale ne jasnych odpovedi od Milose. Aby nebylo nejasno na jak trivilani veci sem se odvazil ptat je sem znova davam: 1) Takze je policejni prezident nejvyssi zastupce policie a nebo neni ( a je tedy loutkou) ? 2) Jsou tedy pozadavky odboru, vyjednavani ( a pripadan demosntrace) smerovana vuci policejnimu prezidentovi? Staci jsne odpovedi ANO nebo NE A dale: 1) Udrzujes ty, Milosi, nebo jiny clen vrcholneho vedeni UBS, kontakty s cleny CSSD zejmena panem tejcem a bublanem? 2) Dochazi ke vzajemnym konzultacim o situci v policii mezi tebou (ci jinymu vrcholnymi cleny UBS) a predstaviteli CSSD 3) Dochazi mezi UBS a cleny (zejmena vyse jmenovanymi) CSSD ke konzulatcim o dalsich planech a postupech UBS? 4) Proc tvoj retorika a vystupovani (napriklad zcela ocividne minuly rok v listopadu) ukazuje dlouhodobou snahu zatahovat policie do politickc temat? 5) Milosi, je ti jasne, ze politizice problemu policie je nebezepecna a v souhrnu skodi policii, at uz je konana ve prospech KTEREKOLIV politicke strany?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:09:44 28. 09. 2008
default.png
For občan s praxi K těm rentám, bych chtěl uvést, že tyto jsou zcela běžné v celé západní Evropě včetně USA a jsou historicky prověřené a opodstatněné, v žádné zemi ještě nebyla vyvolána diskuze o jejich zrušeních. K uvedeným rentám se ve všech společnostech dospělo na základě toho, že policisté na základě nároku ve výkonu služby(tady vidím problém i já, že renty pobírají a to převážně v nejvyšší výši i lidé, kteří 20 let seděli jenom v kanceláři či na funkci a s práci policisty nemají nic společného) a na základě snížení společenské upotřebitelnosti a zdevastovaného zdraví, jsou těžko schopni dále najít uplatnění na pracovním trhu a dále je to rovněž jakési poděkování společnosti za službu pro tento stát. Třeba za to, že nedávno jeden z policistů položil život, kdy zamezil tomu, aby třeba díky šílenému recidivistovi, třeba vzal někdo život Vám nebo Vám osobám blízkým. Upřímně, vy by jste se za dnešních podmínek(dovolím si tvrdit, že opravdu nemáte páru jak to v policii ČR chodí) postavil člověku se zbraní, kterému je všechno jedno? Je to o poslání a právě většina policistů díky vytvářeným podmínkám v práci a na pracovišti(na rozdíl od toho co je deklarováno v televizi a z úst ministra vnitra), ztrácí pocit toho poslání tj.boje se zločinem s tr.činností a protizákonným jednáním.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 20:41:14 28. 09. 2008
X-sat.jpg
Ale no tak... Psal jsem to již níže. Tato témata nemá smysl řešit psanou formou! K tomuto je nutná fyzická diskuse, nejlépe u piva. A to nemyslím z legrace, ale naprosto vážně. Občan s praxí má z části pravdu, ale stejně tak Vy, kolegové. Propad mezd při dlouhodobém růstu ekonomiky je minimálně zvláštní, toť fakt. Co mě moc štve a žere je však věc, kterou nastínil kolega, kamarád Milhauss (jsi-li to Ty z BoP). Díky deformě pana íčka tu nejsou policisté, kteří mají zajistit bezpečnost občanů. Jak to, že se nikdo z novinářů nezajímá o to, že se na okresích musí slučovat hlídky tak, aby vůbec sloužili 2 policisté v hlídce. Že tito policisté mají na starost 2 násobný "revír" a přejezd z jednoho konce "revíru" na druhý trvá hned několik DESÍTEK minut... To čekáme až na okamžik, kdy se občan nedočká nebo dočká pozdě??? Kde jsou dopravní policisté, když je tolik hrůzy na silnicích? Že jsou prý v kancelářích... KDE??? Vždyť kanceláře jsou prázdné... Zkuste si zavolat na linku 158 a počkejte si téměř minutu, než Vás robot spojí na policistu... Ale hezky Vám zahrajou písničku. A zkuste požádat o pomoc policistu, který díky dokonalému slučování operačních středisk nezná svěřenou oblast, neboť v ní nikdy nesloužil... A mohl bych pokračovat, pokračovat... Sloužím 9 let, 80% odbornosti jsem získal vlastní iniciativou, rezort MV mi nabídl několik "historických" kurzů. Ale díky aktivitám JEDINCŮ se i tato oblast mění k lepšímu. Ovšem nikoliv vlivem vedení PP či MV. Tam vznikají pouze překážky pro aktivní a dopředu myslící jedince. Peníze? Dodnes jsem nepochopil, kde a kdo ten průměrný plat policisty počítal, ale to všichni víme z výplatní pásky. Osobně jsem na svoji práci hrdý a vím, že si mé práce lidé váží. Ovšem zapoměl jsem, nemám před jménem titul a tudíž nemůžu za 2 roky dělat něco, čemu málokdo okolo rozumí. Ale vlastně ano, vystuduji zbytečnou a pro moji práci naprostou zbytečnou školu - třeba mysliveckou vysokou školu - a budu moci být oficiálně tím, čím jsem již řadu let... Demagogie pokračuje...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 20:38:41 28. 09. 2008
default.png
Pro občana s praxí Občane s praxí, dejme tomu, že máte pravdu a že jsou platy opravdu nadstandartní. Jak si ale potom vysvětlujete, že se lidé k policii nehlásí? Proč před personálními odděleními nestojí fronty uchazečů k policii?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 20:29:55 28. 09. 2008
default.png
Pro občana s praxí Je zajímavé,že když novinář vypustí informaci,že je průměrný plat v ČR 21.000,- Kč,tak se ozvou a to právem občané s praxí i bez praxe,že to není pravda,protože na tento plat dosáhne jen 1/4 pracujících. Ale,když novinář vypustí informaci,že policista bere průměrně 30.000,- tak tomu věří. Občane s praxí díváte se moc často na NOWU,asi tak!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOSTA 20:16:38 28. 09. 2008
default.png
4 občan s praxí chudáci důchodci, kteří berou cca 5.8 tis. důchodu, to je totiž částka kterou může brát bežný policista jako rentu pokud po 15 letech odejde. Je dlužno podotknout, že pokud by byl z renty bez práce (na pracáku) žil tuším více jak 6 měsíců (nejsem seï délkou po kterou platí ZP pracák), musel by si z této renty platit i zdravotní pojištění(ZP) tj. cca 1.4 tis. měsíčně. Důchodce si ZP z důchodu neplatí, takže je na tom o něco lépe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MILHAUSS 19:59:57 28. 09. 2008
default.png
Pro "občan s praxí" Vážený občane s praxí. Plně respektuji Váš názor a proto předem uvádím, že Vás nechci jakýmkoliv způsobem urazit, případně ponížit. Chci Vám jen vysvětlit, že názor který máte je naprosto mylný, neboť vychází jen z toho, co je psáno, nebo řečeno v médiích. Berte v potaz tu skutečnost, že novináři, kteří si pletou zatčení se zadržením, nebo snad se zajištěním a předvedením nemají ani trochu právního vědomí a tedy i ponětí o čem píší, případně hovoří. Úplně stejně je to i s otázkou pracovních podmínek u bezpečnostních složek, neboť neznám novináře, který by pracoval u HZS ČR, PČR, VS ČR nebo Celní správy. Jak může tedy takovýto novinář Vám, ale i celému národu podávat opravdu objektivní informace??? Odpovíme si... nemůže. Protože této problematice vůbec nerozumí. Takový novinář vychází všeobecně jen z informací, které mu jsou poskytnuty a z těch tzv. uvaří svůj článek, případně reportáž a tím s prominutím nakrmí občany této krásné země. Nezapomeňme, že informace k údajně neopodstatněné demonstraci příslušníků bezpečnostních složek, zvláště policistů, kdy jejich průměrný plat čítá nehoráznou výši 32.500,- Kč, podal náš nejvyšší a tím je p. Langer. Je to vědomě zveřejněná lež, jejímž účelem je za prvé proti nám poštvat veřejnost a za druhé bezpečně destabilizovat PČR. Dále se již opravdu nechci k této věci vyjadřovat. Snad jen doufám, že po přečtení mého příspěvku otevřete oči a podpoříte nás, neboť nejdeme demonstrovat jen za nás a za naše požitky jak je uměle zveřejňováno (viz. příspěvek kolegy "Bajras", tento je pravdivě napsán), ale i za Vás, Vaší rodinu, přátele. Nebo je Vám bezpečnost v této zemi lhostejná????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OBCAN-S-PRAXI 19:45:53 28. 09. 2008
default.png
Praxi s žitím v tomto státě například 1. Všechny stávky za vyšší mzdy považuji v dnešní době za ne zrovna adekvátní samozřejmě i včetně jiných nátlakových akcí. Každý má dnes možnost jít dělat něco jiného lépe placeného, každý má zaručenu minimální mzdu samozřejmé jsou u jiné formy sociálního zajištění ze strany státu. 2. Zlepšení podmínek pro práci podpořím i já myslím že v dnešní době by policisté automaticky měli jezdit v klimatizovaných vozech a vozech přiměřených rozměrů, každý by měl být vybaven PC nebo jiným komunikčním zařízením propojitelným s internetem a potřebnými databázemi napísto pistolí by mnohdy bylo vhodné odpovídající záznamové zařízení případně příruční radar a pod. To vše i za cenu případného snížení mazd nebo rent. 3.Nikoho nenutil jít pracovat kamkoliv, ani k policii ne každé povolání sebou nese rizika a mnohdy nesrovnatelně vyšší než práce u police. 4. Je smutné, že propad platů obecně je považován za něco nenormálního, vypovídá to cosi o nezdravém ekonomickém prostředí. Ovšem skutečnost, že občan YX který pracoval cca 15 let jako policista a nyní nepracuje a dostává za to, že nepracuje více než je hodnota důchodu občana XY, který celý život poctivě pracoval obhájena není. Jinak přeji hodně úspěchů!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ALIK 18:43:28 28. 09. 2008
default.png
Na účtu sbírky (UBS s kolegy pro pozůstalé po R.J.) je k dnešnímu dni 30.000,- Kč , a opět bych rád někomu poděkoval a to OSH za krásný příspěvek do sbírky! Díky ... a samozřejmě Všem kdo doposud přispěli na sbírku pro pozůstalé...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio