Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři? (REDAKCE)

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři?

Foto: ilustrační, policista.cz
Výbor NOS PČR rozhodl v minulých dnech o tom, že nebyly naplněny jejich požadavky předložené ministerstvu vnitra a rozhodl o konání demonstrace. Krátce po hlasování však došlo k názorovému obratu předsedy NOS Milana Štěpánka. Ten informoval členy výboru, že obdržel od vedení policie novou nabídku.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 26. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu NOVACEP 21:34:07 26. 09. 2008
default.png
to je vrchol.... to je vrchol co si PP dovolí veřejně říct !!! Doufám, že lidi vidí jak je ta tom toto s.r.o. špatně. Tohle by si žádný manager nedovolil jinde řict, neb by měl hned na druhý den ve fabrice stávku. škoda, že my tu možnost nemáme a proto hurá na Prahu !!! Jestli někomu to slíbené procento a půl stojí za to zradit kamarády, tak mě tedy né !!!! A vůbec těch 300,- Kč, tolik to slavné přidání dělá u mě, si může pan PP strčit do zadku. My se uplatit nedáme, jestli p. ˇˇStěpánek ano, pak je mi z toho smutno...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MMKS 21:30:24 26. 09. 2008
default.png
nejedu Nejedu a hlavně kvůli tomu, že jako první věc je i odborovými svazy prezentováno, že je to hlavně kvůli navýšení platu. Ano štve mě, že plat nevzrůstá a tímto se propadá, ale daleko víc mě štvou ostatní poměry v policii. "Koncepce" a změny, které nastupují po sobě, kdy je to většinou odezdi ke zdi. Štve mě, že není klid na práci a člověk m jen strach, s čím přijdou novým. Lakování aut, P1000, nákupy nabušených vozidel a motorek a další jen zastírání opravdového srabu, ve kterém teď policie je atd. atd. atd. Nabídka zvýšení o 1,5% je směšné a tvrzení šéfa odborů, jaká je to výhra taky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ALIK 20:58:09 26. 09. 2008
default.png
SMS-PŘEDSEDOVI Dnes jsem psal Štěpánkovi Doufám, že ten flek co ti slíbil "I" stojí za to zradit kluky a vaše rádoby demokratické hlasování.Radši bych složil funkci a diplomaticky se distancoval,ale zřejmě je tvým úkolem rozeštvat odbory. Doufám, že vystřízlivíš...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FESOF 20:56:11 26. 09. 2008
default.png
1,5 po dva roky? To je urážka. Zjistili že jim teče do bot a tak se snaží něco vyjednat. Právě teď je třeba nepřestávat bojovat a naopak zesílit tlak. Neustoupit. No jestli odbory ustopí za 1,5 procenta, tak je to tragédie a ještě větší neúspěch, než kdyby nevyjednali nic. Klidně jim těch mých 2.500,- Kč ročně navíc vrátím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BIG-VO 20:45:27 26. 09. 2008
default.png
SPRAVEDLNOST Myslel jsem si, že zde nebudu přispívat, že je třeba si věci zejména vyříkat "doma" na intranetu, ale nedalo mi to. Jednoznačně podporuji navýšení základního tarifu, neboť je to jediné systémové řešení. Osobně si myslím, že pokud bylo deklarováno 1,5% navýšení pro rok 2008 u stát. zaměstnanců, měly být upraveny tarifní tabulky o oněch 1,5% ( těch pár papírů by šlo přepsat za hoďku a za 2 minuty schválit ve vládě - odlehčeně řečeno) a to jak u PČR, tak i ostatních zaměstnanců. Bylo by to férové a zejména spravedlivé. Následné slíbené 4% roční navýšení v roce 2008 by pak bylo tedy jen 2,5% a mohlo se rozdat plošně v odměnách dle § 123/b. Myslím, že všem policistům jde o spravedlivé rozdělení peněz na platy všech, tedy těch od 2 TTT až po 11TT. Jde o spravedlnost a to i u150 hodin do "zelených". Dle zákona je k nim přihlédnuto v sl. příjmu ( § 112/2 )- a to u všech policistů !!! Tedy pokud někdo odslouží 5 hodin za rok a druhý 140 hodin je to nespravedlivé.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANIHILATOR 20:04:00 26. 09. 2008
default.png
Bez komentáře Myslím, že pan Martinů provedl krok správným směrem. Konečně odkryl všem policistům a hlavně veřejnosti myšlenkové pochody, jimiž náš stávající management vede PČR k lepším zítřkům. Zároveň s tím si jedním tahem vytřel zadek etickým kodexem Policie ČR, a obzvláště si dal záležet na bodu 4: „Závazkem vůči ostatním příslušníkům Policie České republiky je a) usilovat o otevřenou a partnerskou spolupráci, b) dbát, aby vztahy byly založeny na základě profesní kolegiality, vzájemné úcty, respektování zásad slušného a korektního jednání; jakékoliv formy šikanování a obtěžování ze strany spolupracovníků či nadřízených jsou vyloučeny, c) netolerovat ani nekrýt podezření z trestné činnosti jiných příslušníků Policie České republiky a trestnou činnost neprodleně oznámit; stejně tak netolerovat ani jiné jejich protiprávní jednání či jednání, které je v rozporu s Etickým kodexem Policie České republiky.“ Citováno z: www.policie.cz/clanek/eticky-kodex-policie-ceske-republiky.aspx Také bych chtěl připomenout bod 3, písmenu h) kodexu, kde je mimo jiné napsáno, že: „.....Závazkem Policie České republiky vůči společnosti je zásadně odmítat jakékoliv korupční jednání, netolerovat tuto protizákonnou činnost u jiných příslušníků Policie České republiky, odmítnout dary nebo jiné výhody, jejichž přijetím by mohlo dojít k ovlivnění výkonu služby.“ Mnozí z nás asi pracují u jiné Policie ČR, případně sledují zpravodajství v jiném státě, také je to všechno možná jenom zlý sen. Doufám, že už se z toho zlého snu brzo proberu, protože to co se mi poslední dobou zdá, to už mi hlava opravdu nebere...... Snad už konečně i těm nerozhodnutým došlo, že takhle to dál nepůjde, protože jinak dopadneme jako svatý kodex! P.S.: Pane Štěpánek, a já Vám tak věřil.... :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAS 19:59:18 26. 09. 2008
default.png
Demonstrace byt musi i kvuli dodrzeni slova ze akce byla verejne oznamena!!!! Jeste doplnek k tomu, co jsem psal. Demonstrace byla ohlasena a tak by bylo hodne spatne, aby se rusila. Ma se dotahnout do konce, ukazat prave tu jednotnost i odboru a ukazat jednotu policistu. Pro verejnost bysme byli za sasky, ze nejdrive verejne demonstraci ohlasime a pak lidi reknou, ze nam zavrou hubu par stovkama a pak je nam vse jedno. Jak jsem psal, jde o systemove zmeny, zavedeni komunikace uvnitr policie, zavest i moznost hodnoceni nadrizenych svymi podrizenymi a nebo dalsich mechanizmu pro pripadne reflexe chyb v systemu. Pokud nekomu zalezi na budoucnosti policie a neni to tupa ovce, co se da koupit za par korun, tak preci nemuze jen tak zrusit vse ohlasene a slibene. Pokud to udelate, udelate ze vsech policistu hlupaky a poskodite povest policie! Proto nemluvte jen o penezich, ale at odbory volaji po systemovych zmenach, po zapojeni policistu do zmeny systemu a po zapojeni i verejnosti a otevreni karet. Tim omezime korupci, pratelickovani a pripadne i nejake velitele, kteri se dostali na svoji pozici omylem a system je takhle muze eliminovat. Ja osobne chci byt na policii hrdy a proto neni mozne, abychom se takhle prodavali!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAS 19:50:19 26. 09. 2008
default.png
Demonstrace byt musi a neni jen o penezich! Je neuveritelne, ze predseda NOS nechape, ze nejde preci jen o penize a o par drobnych, co se vyhadaji! Doprcic odbory nejsou jen o tom, ze preci se neco malo vyhada a tim je konec! Odbory maji sjednocovat zamestnance k jednani, ke konstruktivnimu pripominkovani a ne k natlaku, jak jen vytriskat prachy! Policie ma svoji cest a policistum jde jak o spravedlive ohodnoceni, tak i o systemove zmeny a spravne vedeni policie! Pokud to pan predseda nechape, pak at okamzite rezignuje, protoze na tomto miste nema vubec co delat! Cilem demonstrace je nejen "zebrat" o nejake drobne navyseni, ale primarne ukazat, ze policiste jsou jednotni, ze chteji byt pysni na svoji praci a ze nejsou tupe ovce, kterym lze zavrit hubu par drobnymi a pak videt ty chyby, nesmyslne rozhazovani statnich penez a poskozovani povesti policie. Jak uz jsem psal, cilem je zapojit i verejnost do reseni problemu policie, sjednotit policisty a znovu zavest pocit cti do rad policie. Odbory teda bud budou zastupovat a jednocovat obecne policisty a nebo at zaniknou, protoze jen vyzebrani par korun navic a ponechani soucasneho spatneho stavu u policie je jen oddalovani pruseru, ktere nas jinak cekaji. Takze demonstrace ma byt urcite a ma to byt demonstrace za systemove zmeny u policie, za komunikaci s policisty a za reformu bezpecnostnich slozek (to co udelal langer, policii hodne poskodilo).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 19:38:56 26. 09. 2008
default.png
pro našeptávač Promiň, v tom chaosu,nebo spíše v té rychlosti práce udělat co nejvíce jsem si nepřečetl tvůj příspěvek dole položený. V prvopočátku byl smysl založení UBS přesně takový jaký popisuješ. Máme tedy stejné toky myšlenek. Bohužel mi bylo vysvětleno, že takto uvažovat nelze.Jednalo by se o úplnou revoluci v odborových svazech od problematiky zastupování členů v rozlišných sborech(ač nás spojuje z.o služ.poměru), dále pak struktura jednotlivých odborů a hlavně finanční zázemí,které má OSH velice dobré (narozdíl od UBS a NOSP) a není možné se jej vzdát. Myšlenka v našich řadách je stále aktuální, jen ji vidím bohužel díky tomuto vysvětlení za utopii....ale kdo ví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NASEPTAVAC 19:30:31 26. 09. 2008
default.png
catani - mnoho pravdy tam kde jsou podstavy by se měli rozdělit peníze nepřítomných (neexistujících) policistů, neboť zbývající dělají jejich práci. Navýšení mezd by se mělo týkat všech, tedy tarifu. Íčko chce, aby si lidi navýšení odpracovali v přesčasech? Takže se zbavíme poloviny policistů, zbytku rozdělíme jejich peníze a budeme křičet, že mají stoprocentní navýšení platů? A nebude nás to stát ani korunu. Tohle není o úsporách státního rozpočtu. Tohle je podle hesla "rozděl a panuj". Už teď se nesmyslně navzájem osočují různé skupiny policistů. Íčko se brání, že jde o zpolitizování problému. Jestliže jsou oním problémem politici, pak má pravdu. Ale je tristní, že toho může využít druhá státostrana, která je nemlich to samý. Bohužel, policie je nepohodlná napříč politickým spektrem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio