Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři? (REDAKCE)

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři?

Foto: ilustrační, policista.cz
Výbor NOS PČR rozhodl v minulých dnech o tom, že nebyly naplněny jejich požadavky předložené ministerstvu vnitra a rozhodl o konání demonstrace. Krátce po hlasování však došlo k názorovému obratu předsedy NOS Milana Štěpánka. Ten informoval členy výboru, že obdržel od vedení policie novou nabídku.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 26. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 18:28:34 28. 09. 2008
default.png
For občan s praxí Vždy mne udivuje, jak někdo kdo nepracuje v určité profesi je schopen rozpoznat nároky uvedené profese, je schopen se vyjadřovat k platům a je schopen se vyjadřovat k podmínkám v kterých uvedená profese funguje. Milý občane uniformovaného policistu sloužícího na tzv.obvodních odděleních za průměrný plat uváděný Íčkem těžko najdeš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 18:27:17 28. 09. 2008
Bajras.jpg
Občane s praxí, v čem máte prosím vás tu praxi? :-) Za 1) nejde o stávku, kdyby mohli příslušníci bezpečnostních složek stávkovat, již dávno mají mnohem vyšší platy a lidé by jim je přáli. Zažili by totiž ten stav, kdy by právo a pořádek neexistovatlo a stanné právo by zde nechtěli. Jestli budou, tak pouze a jen demonstrovat (ze svého volna a za své peníze). Za 2) Nebudou demonstrovat za vyšší mzdy, ale pro zlepšení podmínek pro svou práci a také proto, že jim naopak reálné příjmy propadají. Propadání reálného platu = opak vyšších mezd, pokud nechápete. Za 3) Ano, platy policistů a ostatních příslušníků BS jsou nad celorepublikovým průměrem, ale jsou za omezení práv, vyššího rizika, práce ve ztížených podmínkách a řešení krizových situacích, kterým se běžný smrtelník raději vyhne. Za 4) Demonstrace za výše uvedené skutečnosti včetně propadů platů, lžím v médiích od nejvyšších představitelů odpovědných za resorty jsou naprosto obhajitelné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OBCAN-S-PRAXI 18:18:43 28. 09. 2008
default.png
Stávka za mzdy je amorální Jinak nic proti, ale stávkovat za vyšší mzdy, to je na hranici vydírání. U státních zaměstnanců to je už vůbec pofiderní. Platy policistů jsou silně nadstandartní a to by se nemělo ještě zapomínat na renty, které jsou vyšší než běžné důchody. To prostě není obhajitelné!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 18:16:42 28. 09. 2008
default.png
Omyly Honzada Honzade, v mnohém se pleteš. PP je sice nejvyšší představitel policie, ale nad ním je ministerstvo vnitra a samotný ministr Ivan Langer. Vysvětlím ti to na nedávném případu Pražské policie. Aby se personálně stabilizovala SHMP, tak pan Želásko navrhl, aby policistům v Praze byly uděleny jednorázové odměny. Souhlasil s tím i PP, ale všichni narazili u Ivana Langra, který s tímto krokem nesouhlasil. Policisté nedostali ani korunu a ředitel SHMP musel odejít ze svého místa. A tak je tomu u policie i v jiných případech. Pokud Ivan Langer rozhoduje o udělení kazeňských odměn pro policisty (správně by měl rozhodnout PP), tak je velmi oprávněné, aby se policejní odboráři obraceli přímo na ministra.Z policejního presidenta se stala loutka v rukou našeho ministra. Druhým důvodem, proč by se měli odboráři obrátit přímo na ministra je právě to, že právě ministr musí ve vládě obhájit přidání policistům na tabulkách tarifních tříd. Navýšení schvaluje vláda, nikoliv PP. A jestli vidíš problém, Honzade, v tom, že Miloš je v kontaktu s opozičními politiky, tak tě mohu ujistit, že to je podstata odborářské práce - vyjednávat se všemi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MILHAUSS 17:14:07 28. 09. 2008
default.png
Pro p. Ing.Burdu-NOS PČR Dnes ráno jsem slyšel a myslím že to bylo na rádiu Impuls rozhovor s předsedou NOSu, p. Štěpánkem. O zrušení demonstrace tam nemluvil, pouze uváděl, jaký je jeho názor na celou demo a že se to již nevyplatí, neboť nemůžeme dosáhnout ničeho pro nás příznivějšího. Tohle od něj známe, tak se tam obejdeme bez něj.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ING-BURDA-NOS-PCR 15:54:26 28. 09. 2008
default.png
pro všechny Omlouvám se, ale vypadlo mi slovíčko" a kolegové" Ing. Burda

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 15:53:16 28. 09. 2008
default.png
4 all Málokdy čtu od honzada na různých stránkách či vláknech něco normálního, rozumného a nerejpavého. Honzade - jseš fakt divnej. Řada jiných ti odpovídá, já ne. Již dříve jsme spolu "soutěžili" a já psal, že to s tebou nemá cenu a že s tebou končím. Tak to dodržím. P.S. Jednu konkrétní otázku bych však přece jen položil. Budeš na demo? Jak píšeš, stačí odpověď ano-ne. Pokud nebudeš nemocný a budeš dýchat není téměř omluvy. To platí i pro ostatní. Neaktivní bojácní a opatrní kejválkové mohou sloužit. Už jsem zapomněl, ale myslím, že ty policista nejsi. Pokud se pletu, omlouvám se.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ING-BURDA-NOS-PCR 15:50:20 28. 09. 2008
default.png
pro všechny Vážené kolegyně dočetl jsem se zde, že údajně měl předseda NOS PČR někde v rozhlase prohlásit, že demonstrace se ruší. Nevěřím, že by takový krok udělal, protože je stále platný úkol Sjezdu NOS PČR a je platné rozhodnutí Výboru NOS PČR z 22.9.2008, které bylo schváleno témař naprostou většinou hlasů o tom, že NOS PČR se plně účastní demonstrace a plně se podílí na její organizaci. Proto pokud se nejedná o pouhý něčí výmysl potřebuji aby zde pokud možno okamžitě vyvěsil odkaz kde si lze toto prohlášení JUDr. Štěpánka poslechnout. Do té doby to považuji za pouhou fámu. S pozdravem Ing. Burda, 1. místopředseda NOS PČR p.s. A na demonstraci se připravuji i nadále, stejně jako na zítřejší zasedání Výboru NOS PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 14:42:35 28. 09. 2008
default.png
4 Honzad Ve Tvých otázkách to zavání politikou těžce,sam nemam rad diskuze o modrý,zelených,červených,ale vrátil jsem Ti Tvůj atak vůči Milošovi. Nevidím důvod,proč by neměl jednat s p. Bublanem, o němž si myslím, že je dostatečně znalý problematiky Policie jako takové a na rozdíl od jiných může ze své pozice pomoci...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 14:25:41 28. 09. 2008
Bajras.jpg
pro Honzada: Nejsem přesvědčen, o co ti v dané věci jde a tak budu reagovat na tvé dotazy za sebe (nejsem leader žádné odborové organizace ani jejich členem :-): 1) Policejní prezident je nejvyšším zástupcem policie a zodpovídá za činnost policie (přímo MV). 2) Požadavky odborů musí směřovat nejen k PP, ale hlavně k zákonodárnému sboru, potažmo vládě, která jediná má dle zák.č.361/2003Sb. pravomoc k navýšení tarifních tříd. Policejní prezident odpovídá za činnost policie, není odpovědný za vytváření podmínek pro plnění úkolů policie. Tato odpovědnost bezpochyby náleží ministru vnitra. Odpovědi k následujícím otázkám: 1) Odborové organizace musí nezbytně udržovat kontakty s politiky a to nejen s ČSSD, ale také s politiky všech ostatních politických stran. Pokud vládní strana odmítá prostřednictvím vlády systémovými kroky zlepšit podmínky pro plnění úkolů policie, je logické, že se obrátí na ostatní zákonodárce. Obrací-li se odborová organizace na stínového ministra vnitra, případně na členy bezpečnostního výboru, je to celkem logické. Výbor pro otázky zdravotnictví by asi bezpečnostním složkám příliš nepomohl... další otázky jsou čistě pro členy UBS Často zmiňuješ problematiku politizace policie. K tomu uvedu, že je nemyslitelné, aby se politizovala činnost policie. Opakuji činnost policie. Politizovat problematiku bezpečnosti je ovšem nezbytné, pokud je jakýmkoliv způsobem ohrožena. Za toto ohrožení já osobně považuji i velkou personální destabilizaci policie. Jedná-li tedy jakýkoliv předseda odborových organizací s členy různých politických stran o nutnosti zajistit podmínky pro příslušníky mj. i o personální stabilizaci policie (min.nepropadajícími se reálnými příjmy a minimalizací opakovaných reorganizací a systemizací, které vnášejí nejistotu do řad přísl.BS), nejde o politizaci činnosti policie. Od tebe bych rád slyšel odpověď na jednu otázku. Co sleduješ těmito otázkami? A proč se na tyto otázky ptáš po téměř 2 letech jednání nové UBS organizace na půdě Parlamentu ČR. Přijde mi to divné a zdánlivě nelogické. Jestli tě k otázkám vede odpověď MV, že je za demonstrací politika, resp. opozice, tak svým projevem právě on politizuje policii. Je pravdou, že reakce lidí v BS jim hraje do karet, ale to je o té politické špíně a využívání problémů, které vyplouvají na povrch. Navíc oprávněné požadavky nespokojených příslušníků bezp.sborů a snaha o dosažení odpovídajících podmínek pro plnění úkolů přece nemá nic společného s politizací. Pokud ano, žádám tě o vysvětlení. Děkuji B.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio