Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři? (REDAKCE)

Bliží se demonstrace, nastal rozpor mezi odboráři?

Foto: ilustrační, policista.cz
Výbor NOS PČR rozhodl v minulých dnech o tom, že nebyly naplněny jejich požadavky předložené ministerstvu vnitra a rozhodl o konání demonstrace. Krátce po hlasování však došlo k názorovému obratu předsedy NOS Milana Štěpánka. Ten informoval členy výboru, že obdržel od vedení policie novou nabídku.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 26. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 14:19:15 28. 09. 2008
default.png
Nerad Nerad to píšu, proboha, co to je za vola (HONZAD)? Policisti se baví a propadajících se platech, zastaralém vybavení, šikanování, nedodržování základního lidského jednání v služebních vztazích, porušování ústavy atd. A on chudák si myslí, že za tím stojí ČSSD.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:11:40 28. 09. 2008
honzad..jpg
Ace Venturo: probuh .. to pro nekolik zasadnich a jednoduchych otazek nemas jine vysvetleni (a bohuzel Milos zatim odpovedi)nez ze jsem "navedeny nejakou modrou hlavou" ? Tento zpusob paranoidniho mysleni a postoj typu "Kdo nejde s nami jde proti nam" me nahani hruzu. ja jem polozil Milosovi nekolik naprosto legitmnich ale i principialnich otazek!! Tyto otazky, zda-li se neprohlubuje politizace policie si muze ( a mel by) si je polozit kazdy, pro koho je tato problmatika relevantni! Vzdyt Milos na verejnosti prezentuje a zastupuje zajmy mnoha policistu, takze tyto otazky by si mel polozit snad i sam a mel by si byt jisty v kramfelcich. Coz tedy zatim nevypada.. a to me desi. A ty, misto vecne analyzy problemu, popripade take me stavis do polohy "modre hlavy" !! ?? ach jo.. No nic, jen jsem zvedav kdy (a zda-li)se Milos odhodla k jasnym odpovedim a (ne)rozzehna tak (mozna nejen moje) obavy z nekterych svych slov a cinu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 13:56:29 28. 09. 2008
X-sat.jpg
Pardon, vstoupím... ...do diskuse dvou. Otázkám rozumím a myslím, že je z nich jasný záměr. Ovšem nezapomeňte, že psané slovo kdesi na diskusi lze vyložit několika směry a to je v skutku nebezpečné. Jsem policista ale jsem i občan. Není to o hledání toho "co je víc". Policie je organizace, která spadá pod MV. Logicky z toho vyplývá, je řízena MV. Klasická pyramida. Nemyslím si, že je zde správné dělit "proti komu domonstrujeme". Já osobně proti všem, kdo policii škodí. A momentálně škodí ti, jež rozhodují a podepisují a ZÁROVEŇ ti, kteří u toho stojí, přikyvují a škodné věci posílají dolů - k nám, řadovým. Jeden z mála vysoce postavých p. Želázko jimi nebyl, netáhl za provaz a také tak dopadl... Tak proti těm, kdo táhnou provaz ku škodě naší firmy, proti těm jdu demonstrovat. A všichni víme, cítíme, kdo to je. Kdo nás likviduje a schovává to za maga náborovu kampaň a další. Kdo nutí odcházet nejzkušenější a ŠIKOVNÉ kolegy, kteří jsou v letech, kdy mají své zkušenosti předávat mladým, perspektivním a ctižádostivým kolegům... Byl jsem šokován, kolik MV objednalo nových policejních vozidel. Ovšem velká většina z nich bude tzv. polepepa a s majáky. A co neuniformovaná policie..? Asi bude chodit pěšky... Ano, vládnou nám gauneři přesně podle slov Jana Krausa, pro které je klíčové jedno jediné - nefunkční policie, která by jim a jejich kšeftíčkům nedokázala šlapat na paty. Pro někoho možná prázdná slova, ale rád jsem je vyslovil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ACE-VENTURA 13:48:18 28. 09. 2008
default.png
4 honzad Chlape, myslím,že toto není z Tvé hlavy.....ale z nějaké modré hlavy.......Nevidím důvod, proč neudržovat odborné vazby na kohokoliv, kdo je Policii užitečný. Na barvě dresu nezáleží, ale nemám pocit, že policisté na 3-6 PT hýří spokojeností,spousty odborností bylo spláchnuto do 3-4 PT.Karierní řád je chvályhodný úmysl,ale nelze skákat z pampelišky na blatouch. Osobně jsem kynolog,u Policie mne drží jen tato odbornost,ale už mám žádost taky v šuplík.Vybral jsem si být kynologem dobrovolně a policie mne za léta praxe,spousty polapených a zákonu předaných lotrů odměnila 4PT za spousty hodin nejen mých,ale i ostatních psovodů,kteří to myslí vážně s přípravou sl. psů. Všichni psovodi nemohou být krajskými kynology,aby dosáhli alespoň 7 PT. No a projdi si okresy a zjistíš efekt nového služebního zákona. A nezlob se na mne,ale 1,5 procenta je velmi směšných.....Navíc jsem zvědav,k čemu nám bude vyjednávání na příští rok,když ta žába na prameni nebude sedět v Praze, ale na každé správě.Tudíž každý chabý slib v podání předsedy(a že jich tu zaručených bylo před přijetím nového zákona,ať jsme v klidu, že min.5 PT na nás jistě čekají) nemá vůbec žádný´podtext,jelikož rozdávají z něčeho,co není jejich a nebude. Tudíž si myslím, že jsi nastrčená figurka,aby to tady chlácholila. Přesvědčit mne o opaku by pro takového řečníka neměl být problém...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 12:58:46 28. 09. 2008
honzad..jpg
Milosi: otazky.. a odpovedi? Níc proti tvym uvaham na tema mych subjektivni dojmu, ale ja bych si prece jen dovolil zopakovat svoji prosbu na par strucnych odpovedi (na viz. nize polozene otazky). Nebot kdo jiny by mel byt transparentni a k podobnym zasadnim principialnim otazkem se postavit celem, nez lidr policejnich odboru?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 11:47:20 28. 09. 2008
default.png
...... ...jinak politizování policie je špatné, buhužel tě k těmto úvahám zavádějí jen Tvé subjektivní dojmy.Odborář aby vydobyl finanční prostředky a jiné třeba sociální jistoty chodí asi kam? Chodí po poslaneckých klubech a lobuje v každé straně(řekl bych až škemrá) Úvahy máš dobré,bohužel praxi v tomto žádnou.Již minule jsem ti nabídl spolupráci.Jen tak si vytvoříš objektivní pohled na věc. A teď už dobrou

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:45:52 28. 09. 2008
honzad..jpg
Milosi, tesim se, ze az se vylezis, tak mi opravdu odpovis na nize formulovane a slusne polozene otazky. Tvoje reakce neni odpovedi a pokud by byl clovek pesimistou (coz ja nejsem:-) tak by si mohl snadno rici, ze snezis odpovedim vyhnout. Ale verim ze ne a ze se tvych odpovedi dockam..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 11:36:02 28. 09. 2008
default.png
pro Honzad Na to, jak jses tu rozepsal jsi zapoměl na jednu a to zásadní věc! Kvůli čemu je svoláván protest? V čem se odboráři nedohodli? Myslel jsem že to víš? Kdo tedy může manipulovat s TT? Kdo neschválil 2,3 mld Kč pro toto uvolnění? Promiň,ale jsem dost nastydlý, takže jdu raději ležet. Myslel jsem, že jsi to pochopil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:08:46 28. 09. 2008
honzad..jpg
politizace policie ... a UBS Nic proti umyslu demonstrovat, pokud je to podle vetsiny ta spravna metoda na zlepeni podminek, ale z komentaru od Milose zazniva jasna snaha o politizaci policie. Tvrzeni ze demonstrace neni proti PP (ale proti vlade) je v primem protikladu s hlavnimi pozadavky odboraru. Partnerem (nebo spis protivnikem) ve vyjednavani je prave policejni prezidium. Prezident je hlava policie a tedy nejvyssi zodpovedny ve vztahu k polictum a odborum. A pokud je na svem miste jen figura na hrani kohokoliv jineho, tak je to opet jeho chyba. Muze kdykoliv rezignovat, stejne jako kterykoliv jiny vysoky policejni hodnostar, pokud ma pocit, ze je figurou v cizi hre. Jak muzs tvrdit, ze policejni pezident neni pro policisty (a policejni odbrory) nejvyssi zodpovedna osoba? A pokud tou nejvyssi zodpovednou osobou je pouze formalne, tak se stal loutkou (zporneveril se svemu postaveni a funkci) a tim padem je nekompetentmin a na svem miste nema co delat! 1) Takze je policejni prezident nejvyssi zastupce policie a nebo neni ( a je tedy loutkou) ? 2) Jsou tedy pozadavky odboru, vyjednavani ( a pripadan demosntrace) smerovana vuci policejnimu prezidentovi? Staci jsne odpovedi ANO nebo NE Pokud na otazku 2) odpovidas: NE, tak priznavas, ze: - bud policejni prezident neni kompetenetni, nebo - priznavas ze umysl, ze demostrace nema primarni cil zlepsit podminky policistu (jinak by byla smerovana k pezidentovi), ale jde o neco zcla jineho. Ze by naprikald politizace problemu policie?? A Milosi, tvoje veta: "Úmyslná destabilizace policie pochází od vlády samotné." je nejen zamena pojmu a dojmu ale hlavne je to jasny dukaz snahy policejni problemy a problematiku vztahovat na politickou uroven!! Milosi, dopoustis se (nebo bezdeky priznavas snahu) o politizaci policie!!! Odbory nejsou od toho aby svrhavali jakoukoliv vladu, ale aby dojednavali lepsi podminky pro skupinu zamestnancu, ktere zstupuji. Milosi, tvoje formulace me privdli k nekolika daslim neveselym myslenka, takze prosim o jasnou odpoved na nasledujici otazky: 1) Udrzujes ty, nebo jiny clen vrcholneho vedeni UBS, kontakty s cleny CSSD zejmena panem tejcem a bublanem? 2) Dochazi ke vzajemnym konzultacim o situci v policii mezi tebou (ci jinymu vrcholnymi cleny UBS) a predstaviteli CSSD 3) Dochazi mezi UBS a cleny (zejmena vyse jmenovanymi) CSSD ke konzulatcim o dalsich planech a postupech UBS? 4) Proc tvoj retorika a vystupovani (napriklad zcela ocividne minuly rok v listopadu) ukazuje dlouhodobou snahu zatahovat policie do politickc temat? 5) Milosi, je ti jasne, ze politizice problemu policie je nebezepecna a v souhrnu skodi policii, at uz je konana ve prospech KTEREKOLIV politicke strany? Predem dekuji za jasne a nevyhybave odpovedi na me otazky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOSTA 10:54:58 28. 09. 2008
default.png
ze stránek OSH Nedělní zamyšlení Když jsem si na wwww.nosp.cz přečetl informaci o jednání policejního prezidenta s předsedou NOS PČR, vybavila se mi okamžitě scéna z filmu ve kterém v budce strojvůdce parního vlaku projíždějícího aljašskou přírodou zmateně pobíhá strojvůdce, kterého hrál Charles Chaplin a ve snaze zastavit rozjetý vlak přehazuje všemožně ovládací páky ovšem výsledek se nedostavuje. Nevím jak tato scéna skončila a ani to není podstatné, každý vlak se jednou zastaví. Nabídka na navýšení služebních příjmů pro rok 2008 a 2009, kterou policejní prezident učinil je založena na tom že Policie ČR má dlohodobě neobsazeno až 5 000 tabulkovýc míst a tím dochází k nedočerpání finančních prostředků. Snahou předsedů odborových organizací ROPO při opakovaných jednáních s vládou bylo zajistit prostředky ze státního rozpočtu v takové míře, aby nadále nedocházelo k propadům reálné mzdy. Výsledek vyjednávání všichni pravidelní čtenáři našich aktualit znají. Věřte, že nezávidím "školským" odborům, že tím že si uměly razantně říct o zvýšení platů si mohou teď připsat alespoň částečný úspěch v podobě navýšení prostředků na platy, nezávidím ani policistům, kteří mají příslib policejního prezidenta na navýšení služebních příjmů. Vidím však křivdu v tom, že za to, že HZS ČR, respektive jeho ředitelé a velitelé dělají lepší personální politiku, mají naplněné stavy a z toho důvodu nešetří finanční prostředky, budou potrestáni příslušníci i zaměstnanci tím že jim platy nebudou navýšeny - není totiž z čeho.Proto doufám že se v co největším počtu sejdeme 1. 10. v Praze a že ukážeme že nejsme vystrašené stádo se kterým se dá do nekonečna orat. Zdeněk J. Oberreiter předseda OS hasičů 28.9.2008

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio