Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Noční střet v předvánočním Brně (REDAKCE)

Noční střet v předvánočním Brně

Foto: Brněnští chuligáni mají družbu s bratislavskými kolegy
(AKTUALIZACE z 18.1.2009 na konci článku) O víkendu před Štědrým dnem se v nočních hodinách přímo v centru Brna odehrála událost, kterou zaznamenaly některé sdělovací prostředky. Několik lidí (informace kolik se liší) se zde dostalo do střetu s policisty. Média označila účastníky incidentu za neonacisty  či skinheady.  Což také neodpovídalo realitě.  Sdělovací prostředky pak své zpravodajství postavily pouze na informacích z jedné strany, zejména od tiskových mluvčí.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 18. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu EMKEY 14:17:34 26. 01. 2009
default.png
Pime,ještě jednou a zřetelně-NEJSEM HOOLIGAN,NEZASTÁVÁM SE JICH A JEJICH CHOVÁNÍ TAKÉ OBČAS NECHÁPU...To, že jsem napsal nějaké popisy vztahů mezi nimi a policii, bylo jen pro dokreslení situace, nikoliv jako výraz omluvy nad napadením hlídky. A k debatě o cikánech asi tolik, že je hlavně na nich samotných jestli se jako Češi chtějí chovat, žít s námi podle pravidel. Myslím,že možností k integraci mají dnes už dost.Až bych někdy řekl, že jde o zvýhodnování jednoho nad druhým. Bohužel změnu k lepšímu neregistruji... Pak bych ti taky chtěl říct, že jsem toho procestoval celkem dost a skoro všude, se příslušníci etnik semknou do vlastní skupiny, vytvoří gheto, co si žije podle vlastních zákonů. Viděl jsem takto fungovat Turky, Pakistánce, Černochy, Asiaty...ale kupříkladu ne Čechy. Ano i oni jistě vyhledávají rádi společnost svých krajanů,ale jsou roztroušení a na pohled od původních obyvatel je nerozeznáš. To prosím neber jako xenofobní či nepřátelskou poznámku. Takhle jsem to zažil a nevidím důvod, proč by to v budoucnu mělo být jiné u nás. A mě se zas tohle moc nelíbí. Tohle už je zase jiná debata a bude ji lepší ukončit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 18:05:45 24. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Markus Souhlas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 17:55:50 24. 01. 2009
default.png
Pim> I tohle je pohled na věc. Hele, Franta2 to asi řekl správně - tohle je diskuze na jiný server (sice ne Novinky.cz, protože tam si většina diskutujících vystačí s hesly jako "zničit Izrael, Bush do vězení, pryč s Amerikou, Tupohlávek, Paroprase apod.), ale Policista.cz je jiného zaměření. Já to vidím trochu jinak než ty, (co se týče těch cizinců dokonce víc jinak) ale OK, soustředmě se zase na jiné věci :-).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 16:12:25 24. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Markus Víš, tvrdit, že se rychle mění poměr... No... Pravda je taková, že vymíráme ( to jsem koneckonců už psal). Ty to vidíš tak, že se mění poměr Romů k "české" populaci ( osobně považuji Romy také za českou populaci), ale to se nezmění tím, že zakážeme vstup cizincům. Respektive tu podle mě mícháme hrušky s jablky. Buď se chceš bavit o romské otázce, která však není otázkou cizinců, ale otázkou čistě českou, nebo se chceš bavit o přistěhovalcích, ale to se zase netýká Romů. Co se týče romské otázky, snažím se to vidět jinak, než to asi vidíš ty. Nerozlišuji Romy a "Čechy"( je totiž otázka, kdo je ten "správný" a "pravý" Čech), ale lidi, kteří kradou, nekradou, pracují, nepracují. Je u nás zase takový problém, že nezaměstnaný "Čech" je brán jako chudák, co přišel o práci, nezaměstnaný Rom je brán jako příživník, co si žije jako král ze sociálních dávek. Neříkám, že to není občas pravda, ale občas to taky pravda není nebo je to dokonce naopak. No a už tady pokulhává teorie všech těch, co křičí, že se Romové jen flákají. Já říkám, že někteří jistě ano, ale ne všichni a proto je nemůžeš i všechny soudit. Stejně jako nemůžeš podle 200000 Čechů na prácáku říct, že se všichni Češi flákají. Prostě tohle je chyba. Co se týče řešení tohoto problému, tak jsem svůj názor nastínil v diskuzi o Janovu a nebudu to psát znova. Co se týče cizinců, tak v těch už vůbec nevidím problém. Třeba u nás ( jelikož bydlím v celkem malém okresním městě) je velice těžké sehnat doktora do nemocnice, bo každý spěchá buď do zahraničí, na plastickou chirurgii nebo alespoň do Prahy. Proto tu u záchranky slouží černoši. Nikdo s tím nemá problém a jelikož mě jeden také operoval a já tu teď píšu svoje moudra na web, tak jsem celkem rád, že tu jeden cizinec byl. Jistě máš pravdu v tom, že sem často přicházejí cizinci ze zcela jiných kultur s jinými zvyky, ale to není důvod je nepřijmout. Naším úkolem je právě ulehčení integrace, aby mohli začít sdílet hodnoty naše. A pokud se našim hodnotám, pravidlům a především zákonům nepodřídí, pak je tu stát - policie a soudy - aby zasáhl. Problém je v tom, že tyto instituce mi přijdou značně omezované a ovlivňované politiky, zločinci, popř. médii. A teď se zase dostáváme do předvánočního Brna. Skupina lidí zde napadla policejní hlídku ( už to je prostě dost hrozné a pro mě nepochopitelné) a pak přijde ještě někdo jako emkey s tím, že je to jejich životní styl a že jsou vlastně na policajty háklivý, takže se vůbec nediví, že k tomu došlo. Navíc nějak vyšumělo, jestli se někdo dostal před soud nebo aspoň k přestupkové komisi. No a odtud asi také pramení jistá frustrace u PČR. Nefunkční zákony, směšné tresty a nakonec z toho policisté vyjdou jako blbci a dotyčný, který jim rozmlátil auto, se jim za týden směje do ksichtu. No a tady se roztáčí ten kolotoč podfinancované policie a pocitu vyhoření. Respektive, jelikož nejsem u PČR, si to myslím. Ničit si zdraví za špatný plat a ještě vlastně pro nic za nic - taky bych se jim na to vyprdnul.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 14:38:58 24. 01. 2009
default.png
Pim> jasně, nemá cenu mlít prázdnou slámu, ale to, co říkáš, je pravda. Já nepopírám ty Tebou zmíněné problémy! Jen je třeba si uvědomit, že s měnícím se poměrem místní obyvatelstvo(Češi) / např. cikáni budou tyhle problémy mít velkého konkurenta. A příliv imigrantů ze zemí, kde panuje de-facto středovek (a jejich hodnoty jsou tak nějak jiné než ty naše) naší situaci určitě nezlepší, navíc v době, kdy se zvyšuje nezaměstnanost našich lidí. Franta2> ano, problémy jsou to všechny, ale neřeší se ani jeden.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 14:17:58 24. 01. 2009
default.png
re Házet problémy na vybrané skupiny obyvatel a odvádět tak pozornost většiny lidí od opravdu závažných problémů, to je postup starý, jako lidstvo samo. Kdo se z dějin nepoučí, ten je bude opakovat...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:20:21 24. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Markus Já nejsem u PČR. Co se týče romské otázky, tak situace je jistě vážná, ale myslím si, že Romové nejsou největší problém České republiky. Větším problémem se mi zdají všudypřítomné milionové až miliardové úniky, korupce ve státní správě, vzrůstající agresivita a brutalita dětí, nehorázné platy a hlavně chování představitelů státu ( podívej se, jak Topolánek někoho zmlátí před kamerou a Paroubek se jako parazit přiživuje na smrti Jana Kaplického) nebo naprostá nevymahatelnost práva a takhle bych mohl pokračovat donekonečna. A někde vzadu by tam určitě byla i romská otázka. Jenže za hlavní problémy státu nenesou odpovědnost ani Romové, ani Vietnamci, Rusové, muslimové a ani eskymáci. To je problém právě té skvělé kultury nás "pravých" Čechů. No a v tom mám právě problém s těmahle křiklounama, ať je už nazýváš jakkoli. Oni nic neřeší, jen upozorňují na dílčí problémy a nabízejí (zdánlivě) snadné řešení. Jenže snadná řešení často nefungují. Ale tobě to asi nevysvětlím, protože již podle tvého vyjadřování o menšinách je vidět, že vážně věříš tomu, že když odstěhuješ všechny cizince, tak se ČR stane rájem na zemi. Ale prosím, je to tvůj názor, já ho nezměním a ani nechci - na tohle si každý musí přijít sám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 12:19:36 24. 01. 2009
default.png
Pim Burger, Franta2> máte v tom jasno a to je dobře. Protože patrně pracujete u policie, tak se jiný názor z Vaší strany nedá ani očekávat a ani prezentovat, tomu rozumím. Franta2 je sice trochu víc mimo realitu, ale to nevadí :). Neříkám, že Češi jsou něco extra, rozhodně o nic víc než okolní evropské národy. Jak se multikulturní soužití projevuje v praxi, vidíme u nás s cikány. Ten jejich přínos pro národné hospodářství i bezpečnost je zřejmý, jen mě vykradli 2x chalupu a těch kradených aut, co jsem u nich před domem ve vsi - kam se nakýblovali - viděl se snad nedá ani spočítat. (Ovšemže jsem některá hlásil na PČR, ale nic se extra nezměnilo). Pime, víš - s tou minimální mzdou apod., kolik u nás v průmysle pracuje třeba arabů, černochů? Já je vidím jen postávat na Václaváku v Praze, kde patrně dealují drogy nebo otravují turisty před diskotékami nebo co to je. Kdo tu pracuje jsou spíš lidé z východu, případně pár šikmooček. Sledujte i s Frantou2 občas vývoj v zemích západní Evropy, třeba Švédsko nebo UK, jak je tam muslimové kulturně obohacují. Sice ty informace jsou (podle mně) dost cenzurované a zkreslené, ale nějaké se najít dají. Je to jen otázka času, kdy se tam semele něco většího.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:48:57 23. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Franta2 No ona je zase otázka, jakej je rozdíl, jestli se dá nacionalista k neonacistům nebo neonacista k antifě...:-)) Podle mě nula od nuly pojde...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 23:35:55 23. 01. 2009
default.png
nic nového "Obávám se navíc, že toto „ocejchování“ může část z těchto lidí vést k přibližování se k postojům skupin a lidí, mezi které byli takto neoprávněně přiřazeni." To už je dávno známá teorie z kriminologie a stejně tak to platí i o jiných skupinách, včetně policie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio