Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Noční střet v předvánočním Brně (REDAKCE)

Noční střet v předvánočním Brně

Foto: Brněnští chuligáni mají družbu s bratislavskými kolegy
(AKTUALIZACE z 18.1.2009 na konci článku) O víkendu před Štědrým dnem se v nočních hodinách přímo v centru Brna odehrála událost, kterou zaznamenaly některé sdělovací prostředky. Několik lidí (informace kolik se liší) se zde dostalo do střetu s policisty. Média označila účastníky incidentu za neonacisty  či skinheady.  Což také neodpovídalo realitě.  Sdělovací prostředky pak své zpravodajství postavily pouze na informacích z jedné strany, zejména od tiskových mluvčí.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 18. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOHN158CQB 20:01:32 12. 01. 2009
default.png
noční Zdravím Všechny, musím říci že zákroku jsem se přímo neúčastnil, ale měl jsem ten den noční a vím co se stalo, četl jsem protokoly od UZ po výpovědi obviněných atd. Na základě těchto informací uvádím následující : 1. Většina zadržených osob se aktivně podílela na útoku proti hlídce PČR 2. Většina těchto lidí byla maskovaná v obličeji 3. Na hlídku zaútočilo najednou více jak 30 osob. 4. Po útoku se tito lidé zadržovali dále od místa napadení Co je potřeba aby si občan uvědomil : Každý je povinen uposlechnout pokynů a výzev policisty - je to jeho povinnost. Pokud neuposlechne, riskuje zajištění.. Zpívání chorálů v nočních hodinách je rušení nočního klidu tedy přestupek, občan má povinnost dodržovat zákon a policista je zde povolán, aby dohlížel nad dodržováním popřípadě je i placen za to, aby dodržení zákona vynutil pokud to okolnosti vyžadují. Osoba ležící na zemi v kaluži, bude dozajista jeden z těch co hlídku napadli a proto bylo v souladu se zákonem použito DP pouta, z taktického hlediska / které je známo pouze lidem kteří tuhle práci dělají poctivě a rádi je lepší nechat spoutaného na zemi, aby vám třeba v vozidle nevymlátil hlavou okýnko nebo aby byl poznán podle oblečení, které by ve vozidle nemuselo být tak dobře vidět atd. Nikoho ani žádná špatná zkušenost s jednáním PČR neopravnuje k tomu, aby na policistu útočil nebo neuposlechl jeho pokynů..na tom se všichni shodneme.. Mimo jiné policisté jsou znechuceni a otráveni od všech, kdo jim bez dostatečných znalostí a zkušeností do práce furt kecají !!!! Doktorovi taky neříkate jak Vás má léčit nebo jo ? Jedna věc je kontrola, kterou lze provádět jiným způsobem a jedna věc je diskutování a dělání si vlastních problémů, z kterých potom obviňujete policisty. Kontrola totožnosti je přece uplně běžná činnost za účelem pátrání po osobách které se vyhýbají např. VTOS atd. Co je na tom špatného pánové z Hooligans ? Myslíte že mezi Vámi takový nejsou ? ale třeba budou.. a když budu mít štěstí budu u toho..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:00:34 12. 01. 2009
default.png
for honzad. Vzhledem k tomu, že v tvém případě se jedná už ani o míchání jablek s hruškami, ale o čistě z principu nasírací příspěvky, tak to nehodlám nějak moc emočně komentovat, neboť o tobě jsem si osobní názor udělal již dříve. 1) o anonymitu nešlo, nejde ani teď ani v budoucnu nepůjde, jak jsi to vydedukoval z mého příspěvku, to nechápu. 2) Pokud mě žádáš o konkrétní citaci proč jsem co a jak myslel, tak i já tebe žádám čím jsem se provinil, respk. v čem spatřuješ mé provinění proti zákonu. Zatím máš rozpor pouze ty, a to v hlavě. 3) Snažíš se mě tady nachytat a dále urážet a sám dovozuješ nesmysly o něčem co jsem neřekl, nenapsal ani si osobně nemyslím viz. "V tom ze ten clovek upozornoval policisty.... ze se na ne odvazil promluvit? " Ale jinak neuposlechnutí výzvy je přestupek, viz tvrzení "Říkám, že nikam nehodlám chodit, že jsem nic neudělal a navíc jde o hlavní třídu a že mi nemá co poroučet.", dále tvrzení "Další lež je, že " skini rozbíjeli výlohy " ", bez důkazu nařknul někoho ze lži, i toto by se dalo kvalifikovat jako přestupek, další rozporuplné tvrzení "Policisté o důvodu zásahu lžou a mlží", atd. 4) Vadí mi lži, polopravdy i v médiích, ale zde komentuji článek výše uveřejněný. Až budu chtít komentovat deník Právo, určitě najdeš moje reakce na tamějších fóru, opět nechápu, proč mi podsouváš nějaká tvá tvrzení co mi vadí, co komentuji a co nechci komentovat. 5) "To mas fakt pocit, ze s tim zpusobem mysleni, ktery tady prosazujes muze mit nekdy policista autoritu pred normalnim clovekem, ze se muze zmenit neduvera a despekt, ktery bohuzel cast lidi k policii chova?" ->k tomu dodávám, ANO mám ten pocit, že svým způsobem myšlení, který zde prosazuji, prezentuji můžu změnit nedůvěru a despekt u normálních a slušných občanů k policii, NE, konkrétně u tebe se o výše napsané nesnažím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 18:29:41 12. 01. 2009
honzad..jpg
pro apalacio: Je paradoxni, ze sam volas po "omezeni" internetu, ale sam tady hojne vyuzivas jedne z jeho moznosti (anonymitu) k publikovani svych nazoru z nichz nektere by asi tvoji nadrizenia a tvuj ministr taky vnimali jako "výrazy a tvrzení jsou min. přestupky, tedy v celku je ten článek takový paskvil, že nemá s osobním názorem co dělat".... Tomu se rika nazorny rozpor mezi teorii a praxi! :-))) A když už jsme u tve bajecne formulace, ze "výrazy a tvrzení jsou min. přestupky, tedy v celku je ten článek takový paskvil, že nemá s osobním názorem co dělat", tak by me zajimalo kde spatrujes ty "minimlani prestupky". V tom ze ten clovek upozornoval policisty.... ze se na ne odvazil promluvit? "Ooo obcane, nedovoluj si promluvit ze svych mrzkych hlubin na jeho ctihodnost pana policistu, neb pokud se jemu nelibi co rikas, uzna centrum brna za zonu, odkud ty vykazuje a ty se strez neuposlechnout jeho vyzvy: Neb policista jest v nocnim meste hlavou i udem prava !" Zajimave ale je ze ti vubec nevadi zrejma lez kterou napsalo Pravo, ze slo o 70 maskovanych utocniku. Neni to prasarna za hranici prestupku ( treba sirini poplasne zpravy??) .. Lzi ktere jdou ve prospech policie ti zrejme nevadi, ale to co jde proti zajmu policie by se melo stihat, co? Tomu se rika nazorny rozpor mezi teorii a praxi! V tvem pripade jiz podruhe To mas fakt pocit, ze s tim zpusobem mysleni, ktery tady prosazujes muze mit nekdy policista autoritu pred normalnim clovekem, ze se muze zmenit neduvera a despekt, ktery bohuzel cast lidi k policii chova?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 16:40:42 12. 01. 2009
default.png
for emkey no právě... "internet je svobodné medium a nemělo by se cenzurovat" ... to je ten kámen úrazu. V podstatě bych s tebou souhlasil, ale celkově nesouhlasím. Internet je prostředí jako každé jiné, tedy tiskoviny, televize, veřejné projevy atd. Internet je svobodný, ale nemůžeš si dělat, potažmo si říkat co chceš. Proto trvám na té odpovědnosti. Pokud někdo napíše svůj názor, úvahu, takto svůj článek pojmenuje, dejme tomu. Pokud někdo napíše moje svědectví je: bla bla bla... a ono je to holý nesmysl, propaganda či cokoliv podobného, nepravdivého, osočující, urážející,tak se dopouštíš min. nějakého přestupku. Nezlob se na mě, ale tato svoboda na internet nepatří. Trochu odbočím. např. aktualne.cz zavedli cenzuru nevhodných výrazů, nadávek atd. Je to správně či ne? Je to dobře, protože to co plodily některé choré mozky bylo už za hranici, kdyby jen dobrých mravů, ale za hranicí zákona. Tím se vracím k výše uvedenému článku. Protože některé výrazy a tvrzení jsou min. přestupky, tedy v celku je ten článek takový paskvil, že nemá s osobním názorem co dělat, je to prostě "prasárna". Lidé znají a chtějí respektovat pouze svoji svobodu. Nic jiného je nezajímá, viz. výše popsané scény s oslavujícími. Tento stát, lidé, by si měli začít zvykat na tvrdé zákroky, protože jen takové zákroky, které zjednají pořádek hned teď na místě, si budou grázlové pamatovat. Na obdobné týpky totiž platí pouze hrubá záplata.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TICAK 14:42:30 12. 01. 2009
default.png
No me osobne to spise pripada tak, ze problem vyvolala MP a slizla to hlidka PČR...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EMKEY 13:20:46 12. 01. 2009
default.png
naposled asi teda ne... Pime, já netvrdím, že si policie za útok mohla sama. Jen jsou zde lidé, co reagují jinak, každý vychází ze svých zkušeností..Navíc jsem se o víkendu dozvěděl, že MP toho večera došla ještě jednou s tím, aby se akce hned ukončila, nebo že dojde k zásahu. Organizátor řekl, že nechá vypnout hudbu. MP rozkázala nekompromisně, že ne. Akce se skončila a lidi se začli kupit před hospodou. Tady prostě nebyl žádný náznak domluvy. Zas neříkám, žeutok je tímto omluvený. Jen,, že policie mnohdy jedná dosti arogantně a spousta lidí jich má plné zuby. Sice mám o funkčnosti demokracie svoje pochybnosti, ale myslím si, že její síla spočívá hlavně v tom, že extrémní názory ji nedokážou položit. Jinak, že čím neschopnější systém tím větší nárůst extrému. Myslím, že i ty extrémy jsou potřeba...A otázkou je, co vlastně extrémem je? Ale něco mi říká, že nedat prostor oponentům a snažit se je umlčet, tě posunuje přesně mezi ty dogmatiky. Tedy, že demokracie se mění v demokrativismus. Ale to už je zas jiná debata... Spojovat mne s anarchismem...no to je vážne k pobavení. Franto, asi není třeba rozpouštět policii, ale rozhodně ji reformovat. Aby ti schopní po pár letech neodcházeli vyčerpaní a znechucení ze systému práce jejich nadřízených. Očistit ji od korupce a zločinného spolčování. Pro mnohé je policie dnes chápána jak jen další gang... Kasper, měl by jsi ve své práci pokračovat, protože přesně proto přichází k nárustu idiotů v uniformě, kteří tam jdou jen z důvodu vlastního neuplatnění kdekoliv jinde. Žádný boj by se neměl vzdát. Ale asi víš sám svoje. Apalacio, internet je svobodné medium a nemělo by se cenzurovat. Každý si přeci dokáže udělat názor sám. Já i přesto ten tvůj beru, patří k tobě a máš na něj plné právo. Můj je zase ten, že si taky můžeš napsat co uznáš za vhodné, i když to bude proti mě. Budu ten co se tě zastane.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KASPER 20:56:49 11. 01. 2009
default.png
DEVASTACE POLICIE Langer totálně zdevastoval policii a dnes k policii nikdo nechce a proto se bere se i odpad. Když jsem nastupoval, tak se nás hlásilo 54 na 3 místa. Když mě vzali, tak jsem si připadal, že jsem se dostal mezi nějakou elitu, kam se jen tak každý nedostane. Nyní je situace zcela opačná a nikdo se nehlásí a mám pocit, že jsem někde, kde berou každého a je mi z toho dost špatně od žaludku. Po 10 letech končím. Pokud si jinde vydělám i méně, tak mi to nevadí, ale nechci se již stydět za to , že jsem policajt.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:48:48 11. 01. 2009
default.png
názor 2 for emkey: rozhodně s tvým názorem na mou osobu nesouhlasím a spojování či vyvozování závěrů je prapodivné, chtěl jsem napsat hloupé a urážlivé atd., ale nechce se mi tolik rozepisovat. Já si za svým příspěvkem stojím a považuji tvé výlevy za pokroucené. Trvám na tom, že takhle ideologicky napsaný článek je "prasárna" nejhrubšího zrna, která nemá s objektivním posouzením viděného nic společného. Opakuji, každý by měl být na vyřčený či napsaný názor odpovědný, neřkuli trestně odpovědný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:33:49 10. 01. 2009
default.png
emkey a všichni civilní "odborníci" na taktiku zákroku, na policejní právo, na DN, na jednání s lidmi, na hromadné zákroky, na zvládání davu, atd. atd. PŘÍHLASTE SE K POLICII A VYBUDUJTE SI NOVOU POLICII, POLICII PODLE VAŠICH DOKONALÝCH PŘEDSTAV A ZNALOSTÍ !!! Já vám fandím a klidně bych na to dal i nějakou korunu, abyste měli možnost plnit úkoly policie v reálu... a kdyby se vaše práce dávala na kabelovce, tak bych za to dal těch korunek i víc :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:36:54 10. 01. 2009
Pim Burger.jpg
emkey Tak snad naposledy. Omluvu za nesprávné přiřazení přijímám a pokud nevystupuji pod svým jménem, tak ani nevyžaduji vykání, což aplikuji i ostatních. Co ale nepřijímám jsou tvoje pseudoargumenty. Porušil jsem (dokonce nedávno) noční klid při oslavách dokonce opakovaně a párkrát na nás i uvědomělý soused poslal hlídku městské policie, která většinou přišla, domluvila nám a nechala to domluvou bez pokuty. Nicméně i kdyby nám někdy blokovou pokutu uložil, nikdy by to pro nás nebyl signál k tomu, abychom, byť jsme měli skoro vždy početní převahu, na ně(j) zaútočili. Navíc ten článek trvdí, že policisté si za to mohli vlastně sami, co se tam mají co motat, když oni si slaví. Ale to už tu bylo řečeno víckrát a jen se opakuji. Co se týče plurality názorů, tak jsem vždy souhlasil s tím, aby každý vyjadřoval svůj názor svobodně. To však neplatí pro jakékoli extrémní skupiny. Jsou prostě názory, hodnoty a chování, které do demokratické společnosti nepatří a tyto musí demokracie všemi možnými prostředky TVRDĚ potlačovat. Bohužel si u nás stále mnoho lidí plete svobodu s anarchií. A za takového člověka považuji i tebe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio