Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Noční střet v předvánočním Brně (REDAKCE)

Noční střet v předvánočním Brně

Foto: Brněnští chuligáni mají družbu s bratislavskými kolegy
(AKTUALIZACE z 18.1.2009 na konci článku) O víkendu před Štědrým dnem se v nočních hodinách přímo v centru Brna odehrála událost, kterou zaznamenaly některé sdělovací prostředky. Několik lidí (informace kolik se liší) se zde dostalo do střetu s policisty. Média označila účastníky incidentu za neonacisty  či skinheady.  Což také neodpovídalo realitě.  Sdělovací prostředky pak své zpravodajství postavily pouze na informacích z jedné strany, zejména od tiskových mluvčí.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 18. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BINGO 12:02:01 21. 01. 2009
default.png
kapesnicek: S tou rvacku z pleziru, na to muze mit nekolik pohledu: Pokud se sejdou na miste kde nikoho dalsiho neohrozi a neomezi a nekde kde to neni na verejnosti a nikoho jineho do toho netahaji? Podle me provozuji adrenalinovy sport, stejne jako kdyz se nekdo riti na kole z kameniteho srazu... Nerikam, ze byse mi tahle jejich zabava libila, nebo ji schvaloval, ale pokud to nedelaji na fotbale, na verejnosti, pred lidma a nezasahne to nikoho nezucastneneho, tak je to jejich vec, jestli si nechaji zlomit noc od blazna z jineho klubu. Co me na tom pripada dost problematicke, je to, ze pripadne zdravotni nasledky vznikle jejich vinou jsou osetrovany z verejnych zdravotnickych (solidarnich) poctu, nebot si ten uraz udelali vlastni vinou a z vlstni vule. Coz ostatne plati i ale treba i pro urazy z jjinych adrenalinovych sportu. byt zdravbotni pojistovnou, urazy vznikle z jejich viny bych vynal z veci na ktere se vztahuje pojisteni . nevidim duvod proc ma byt malo penez na leky, ci lekarsky material ve spitalech ktere lidi potrebuji, kdyz nekdo odcerpava z rozpoctu jelikoz si sam dobrovolne a z vlastniho uvazeni nechal rozkopat cifernik...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 11:31:29 21. 01. 2009
dr.cvach.jpg
Kapesnick To o rybarich ovsem plati jenom tehdy, pokud maji platnej rybarskej listek:) V rybarskejch lokalitach po tech bez listku policie primo pase, je to snadno odpracovana carka. Jinak souhlas, vcetne toho dilciho souhlasu s emkeyem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 11:17:53 21. 01. 2009
default.png
Pro emkey V nekterych vecech s Tebou muzu souhlazit, o nekterych polemizovat, ale Tve srovnavani hooligans a rybaru, to si snad delas srandu! Psychologie hovori o normach chovani, ktere vytvari sama populace. At zijeme v jakekoliv dobe, rvacku jen tak z pleziru a rybarsky sport preci nemuzes porovnavat. Jeden propastny rozdil by snad mohl byt ze chovani hools se narozdil od toho rybarskeho pohybuje na hrane nebo spis za hranou platnych zakonu a spolecenskych norem!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EMKEY 10:42:19 21. 01. 2009
default.png
Franto, prostředí hooligans znáš asi jako já včelařství...Totenkopf samozřejmě používali SS, ale taky Búrové,ale třeba i anarchisté co spáchali atentát na císaře pána...SS jej přebrali z vlastní historie pruské armády a pokud by možná nepůsobil tak děsivě, používal by jej bundeswehr dodnes. Stejně jako jiné symboly SS. Já si hlavně myslím, že hools tyhle věci používají jako provokaci. Kupříkladu Sid Vicious nosil rude triko s hakenkreuzem, stejně tak jako Wattie z Exlpoited. Prostě praštit do očí, zastrašit, pobouřit...Myslíš snad ,že motorkáři nosí hakové kříže proto, že jsou čistí a nažehlení nacisté? Chápu, tohle v příručkách od Mareše není, tento fakt se do honu na čarodějnice nehodí.... A hooligans samotní? Ti by se nejraději porvali mezi sebou mimo stadion, podle svých pravidel a asistence Chráníčů a pomahačů je to poslední, co k tomu potřebují. Rozhodně jejich chování sám nechápu,ale je to jejich svět, jejich životní styl...taky nerozumím rybářům a nebudu je proto nazývat drbanama, idiotama, vypatlancema... Marcus, myslím si že s nárůstem přistěhovatelství poroste frustrace a nárůst nenávisti. A White Power tímto rozhodně nezapadne do dějin.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 18:08:53 20. 01. 2009
default.png
Franta2> však ono už jim moc té slávy už taky nezbývá. Když se podíváme na demograficky se měnící Evropu, kde muslimové z Afriky a arabských zemí se už počítají na miliony a i u nás se dělá patrně vše pro to, abychom západní Evropu v tomhle trendu dohnali, tak výraz "White power" bude za chvíli jen z učebnice dějepisu. Tím ovšem nechci říci, aby se výtržnictví hooligans na fotbalu tolerovalo. Jen že tahle skupina lidí bude čím dál menší problém v porovnání s tím, co přijde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 13:59:00 20. 01. 2009
default.png
re Markus: A umrlčí lebky? To je taky náhoda a SS to nemá nic společného, že? Jestli někdo pochybuje o promísení fotbalových hooligans s náckama, tak je asi docela mimo mísu, stačí se podívat, jaké hlášky na sebe tyhle vypatlanci pokřikují, většina toho je čirej antisemitismus. Ale třeba je to taky jen náhoda... a ještě zbejvá dodat, že "white power" jsou aditiva do motoru a 88 jsou dva sněhuláci:-/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 22:50:16 19. 01. 2009
default.png
to appalacio> no však je to můj pohled na věc :-), tím přeci nevyjadřuji postoj širší veřejnosti. Nelíbily se mi prostě výpady některých diskutujících proti autoru článku (tím nemyslím autoru "očitého svědectví") a tak jsem napsal svojí reakci na jeho podporu, toť vše. Taky by se třeba mohlo stát, že příště už nenapíše nic a to by byla škoda. Hooligans... neonáckové... i tady mi z některých rannějších příspěvků vyplynula jakási souvislost těchhle dvou skupin, i když je to blbost. Že mají na transparentu písmo vzdáleně se blížící švabachu přeci neznamená, že jsou to členové Hitlerjugend. Neber to tak vážně :-).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:48:07 19. 01. 2009
default.png
for Markus Z mého pohledu... článek z Janova se ti líbil, ale to neznamená, že i výše uvedený je kvalitní. Dávat toto do souvislosti je pochybné, protože např. já autora za jeho článek kritizuji a článek z Janova mě v této souvislosti nezajímá neboť o podstatě sporu nijak nevypovídá. Ty se ho chceš zastat, ale promiň dáš za něho ruku do ohně neboť ho znáš roky nebo se ho zastáváš jen proto, že jsi od něho četl jeden kvalitní článek? Dále, promiň mi to, ale ani tvé zastání serveru policista.cz nemá váhu z výše uvedených důvodů, neb ani ty nejsi persona, jejíž pouhé vyřčení názoru by se dalo brát za bernou minci, tím tě nechci nijak urazit. A poslední dotaz je příliš hloupoučký. Ne, všichni to nejsou náckové-neonacisté. Hooligans znamená něco jiného, členství v obou skupinách se však vzájemně nevylučuje. Tvůj názor ti neberu, ale vypovídací hodnota (obsah) toho příspěvku je žádná

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 21:27:33 19. 01. 2009
default.png
to appalacio> nechápu Dal jsem najevo podporu p.Stuchlíkovi a zastal se serveru policista.cz proti názorům, že se z toho stává např. "drban.cz" apod. A ten závěr - to je otázka na ty, kteří proti fandům zasahují, já je neznám, tak mě zajímá, do jaké míry jsou to jenom výtržníci a do jaké míry jsou angažovaní jako "neonacisté". Takže tvoje známkování je přísný...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 16:47:56 19. 01. 2009
default.png
musím reagovat for Markus. Přečetl jsi si to po sobě pořádně? ..tvůj příspěvek se podobá tomuhle....starousedlíci říkají...byl to hodný a milý chlapec, takový tichý, vždy pomohl. Že zabil tři lidi? Tomu nemůžeme uvěřit.... Aneb vypovídací hodnota tvého příspěvku je -5

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio