Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Noční střet v předvánočním Brně (REDAKCE)

Noční střet v předvánočním Brně

Foto: Brněnští chuligáni mají družbu s bratislavskými kolegy
(AKTUALIZACE z 18.1.2009 na konci článku) O víkendu před Štědrým dnem se v nočních hodinách přímo v centru Brna odehrála událost, kterou zaznamenaly některé sdělovací prostředky. Několik lidí (informace kolik se liší) se zde dostalo do střetu s policisty. Média označila účastníky incidentu za neonacisty  či skinheady.  Což také neodpovídalo realitě.  Sdělovací prostředky pak své zpravodajství postavily pouze na informacích z jedné strany, zejména od tiskových mluvčí.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 18. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARKUS 01:05:01 19. 01. 2009
default.png
Uff tenhle článek mi uniknul, teď jen vyjeveně projíždím historii příspěvků v diskuzi. Za sebe bych jen chtěl podpořit autora článku p.Stuchlíka, např. článek z Janova byl jeden z MÁLA objektivních a pokud možno nestranných, který se na prohnilé české mediální scéně dal sehnat. Neřekl bych, že server policista.cz nebo pan Stuchlík "kope" za neonácky - to jen média typu TN.cz nebo Novinky.cz často kopou za multikulturní nesmysly a za "neonácky" už označují i starousedlíky z Janova, kteří jsou zoufalí z cikánského řádění. Mimochodem - nesleduji moc fotbal a už vůbec ne fanoušky a proto mě zajímá, jestli ti různí Hooligans a ultras jsou všichni i "neonáckové"?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 21:59:15 13. 01. 2009
default.png
Pro všechny, kteří tady umí kriticky hodnotit činnost policie bych chtěl říci, že také umím kritizovat a moc dobře a to jakoukoli činnost na kterou si vzpomenete. Bohužel pánové aby Vaše kritika nevyznívala jen jako urážka mohli by jste se třeba všichni přidat do řad policie a pomoci ji tímto změnit. Jenže na to asi nikdo z Vás nemá dost odvahy, protože by jste museli převzít značný díl odpovědnosti na sebe. Je pohodlnější zůstat doma nebo v hospodě u piva to těm mizerným, neschopným a líným policajtům natřít. Ale uvědomte si také jednu věc, že náš národ bude mít jen takovou policii, kterou si zaslouží. Když budete dále zhoršovat podmímky v policii budou odcházet i ti poslední kvalitní lidé a pak .........

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:53:47 13. 01. 2009
Lukas Heinz.jpg
re appalacio V souvislosti s příspěvkem appalacia upozorňuji, že na novém webu bude uzavřená sekce pouze pro policisty. Přístupový kód bude možné získat pouze tak, že bude zaslát dotyčnému na adresu útvaru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:37:34 13. 01. 2009
default.png
for bingo Já to jako trivialitu neberu. Právě, že svědectví podané tímto způsobem se mi jeví, kulantně řečeno, podivným. A pokud jde "s kůží na trh", když to takto zveřejní, tak sorry, mě se to nelíbí. Ty zase řešíš problém viz. druhý až poslední odstavec. Mě se zase zdá, že to je dost technická stránka věci, na kterou je zde dost málo informací. Je to vcelku interní záležitost, repsk. taktická věc, taktika zákroku atd., která by asi neměla být na veřejném fóru, proto se mi nechce více toto téma v tomto duchu rozebírat. Ale jinak máš pravdu, je tam v tomto směru dost pochybností.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 21:09:59 13. 01. 2009
default.png
ehm ehm appalacio Nemohu se zbavit pocitu, že řešíš triviality. Pokud je "emkey" svědkem, tak řešit nějakou objektivitu, to je úplně mimo problém. Svědek je svědek. Teoreticky by měl po pravdě popsat co viděl, ale nelze vyloučit že jeho líčení se může od reality odlišovat. Na druhou stranu, on tam aspoň byl, ty asi ne. Tudíž pokud ty znedůvěryhodňuješ jeho tvrzení, tak to zní trochu absurdně. Ale to je jedno. Podstatné na té události je něco zcela jiného! A zkusím na to upozornit znovu: Podstatné je, že Brňáci asi mají problém. Nebylo to náhodou stejná parta a stejná hospoda, kdy před rokem, nebo možná víc, proběhl velmi podobný incident? Napadení hlídky, demolice vozu a dodatečný zásah? Pokud si pamatuji, byla to pro hlídku velmi nehezká strkanice. Takže podstatné otázky by měly znít: Věděla hlídka na co jede? Pokud nevěděla jak, je to možné, když už operační musel vědět že byl napaden vůz MP? A hlídka MP v podniku byla, na tom se shodují všechny verze, takže musela dobře vědět s kým má tu čest. Takže: jakou informaci dostala hlídka? Věděla kam jede a co ji čeká na místě? Pokud ne, jak je to možné? Ví operační že v Brně zřejmě "tohle" není novinkou? Kolikrát ještě v Brně vyšlou lidi do takových situací, než se to začne nějak řešit?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:32:20 13. 01. 2009
default.png
for emkey ..ano, teď jsi se projevil v tom pravém světle, tak jak si zde mnoho z nás myslelo, respk. rozhodně já ano.. doposavad jsi se snažil předstírat objektivitu, ale tvůj "poslední příspěvek" konečně ukázal tvoji skrytou touhu ukázat všem, že ty jsi ten "chudák", že "oni" jsou ti poškození, ostatní jsou ti zlí, zejména ti zlí policisté, strážníci. Dokázal jsi jen to, že jsi se představil jako osoba, která nerespektuje a neuznává zákon, vše si vykládá po svém, pokud to někdo dělá dle "tvého názoru" jinak, tak to není špatně, ale rovnou protizákonně. Děkuji ti, myslel jsem, že to zde bude na delší VĚCNOU diskuzi, ale tímto diskuze, alespoň z mé strany končí s jasným názorem na tvou osobu a na tvé "to jediné pravé" svědectví události. P.S. Dovolím si závěrem malou úvahu. Ono nešlo apriori o to dokázat, že policie má vždy pravdu. Ale za léta co mám odsloužená jsem podobná tvrzení již slyšel a četl. Z článku doslova mezi řádky srší nadutost a snaha očernit policisty a to za každou cenu. Nepřipouštíš si zhola nic o tom, že by někdo, krom policie, pochybil a že by policie mohla reagovat oprávněně, zákonně. Buď z neznalosti nebo úmyslně zastíráš, že došlo ze strany výtržníků k vážnému porušení zákona. Nechceš nebo neumíš pochopit, že policista s takovými lidmi (respk. při takovém to chování) nebude nikdy partnerem k jednání. Nechápeš nebo nechceš pochopit podstatu zákonnosti jednání. Nemáš argumenty a vše schováváš za klišé -arogance policie, policie už plno lidem leze krkem, k ním dostává velký počet těch, co v jiném oboru nemá šanci. Policie nebude oblíbená, nikde nebyla a do budoucna nebude. Policie by měla mít respekt a uznání. Měla by mít respekt a uznání od slušných lidí. Floutci, drbani, pašíci, jak kdo chce, se musí policie bát. Policie nebude nikdy těmto lidem partnery. Při zákrocích, viz. obsah článku výše má a musí mít policie vrcholnou převahu a to za každou cenu, (zákonnou cenu - to aby mě někdo nechytal za slovo). Veškerou odpovědnost přebírá pachatel. Pokud neznáš, nebo nechceš poznat práci policie, aby jsi pochopil podstatu zákroků, taktiky, aby jsi tomu porozuměl, co je možné, co je reálné, aby jsi věděl, že policista si chrání především život a zdraví a nemá to s ponižováním či ubližováním podezřelých nic společného, tak sorry, jdi do hajzlu. Pokud chceš ty nebo tobě podobní věcně diskutovat, prosím, řada policistů je ochotna vysvětlit, popsat vše co se týká služby, zákonů atd. Pokud chceš být slušný občan, policie ti bude partnerem, jinak "hrubá záplata na nevymáchanou hubu".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EMKEY 10:51:12 13. 01. 2009
default.png
naposled Nemyslím si, že můj článek je paskvil. Je to můj pohled na situaci co se odehrála...Koukám, že hlavní tu je-zasadně nepřiznat vlastní pochybení, že arogance dnešní policie už plno lidem leze krkem, že se k ním dostává velký počet těch, co v jiném oboru nemá šanci a podle toho to tak i vypadá. Ano, příště v rámci zásahu můžete seřezat celé město a bude to vlastně podle pravidel, které normalní člověk nemá šanci pochopit...Co to je za lež o rozbíjení okna hlavou? Když se člověk rozhodne ubližit sobě či někomu dalšímu tak ho v tom nic nezastaví. Doporučuji příště teda ty drbany rovnou střílet, co kdyby náhodou chtěli utéct...Tak tohle je vážně síla... Hlavně prostě popřete fakt, že jsem tam byl - zřejmě mnozí z Vás o tom ví vše nejlíp. Nechválil jsem Vás a tak je každé písmeno podezřelé a chápáno jako čirá provokace. Koukám, že článek způsobil takovou hromadnou hysterii jako zjevení Samera Issy v dívčím internátě. Ještě jednou- nesouhlasím s napadením hlídky, ani rušením nočního klidu...Ale nesouhlasím ani s tím, že se policiajti pustí do lidí, kteří bud jen vychází po konfliktu z hospody, nebo jsou chycení ve vedlejší ulici. Ono těch zadržených bylo původně víc..jen jaksi chyběli důkazy...což je asi detail, který není potřeba komentovat. Policajt i když je napaden, nemá právo kohokoliv trestat, nebo ponižovat. Pokud budu napaden já a protivníka zbiju na zemi ve chvíli kdy se neutočí je to trestné...u policajta je to v rámci DP... Navíc si nemyslím, že hools,punx,technaři nebo skins jsou největší problém této země...Ale chápu, objasněnost musí být a čím větší počet obviněných, zadržených tím lépe. Můžete v rámci plnění norem kontrolovat každého a dál v klidu přehlížet organizovaný zločin, mafie a jiné kšefty...Občas se i nějakému Krejčířovi hluboce uklonit či mu na utěku podržet dveře...Však on zas bude fotbal a tam nasbíráte cenné body.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMY 00:34:00 13. 01. 2009
default.png
honzade já si dovolím jenom jednu laickou poznámku: jestli na 2 policisty bylo asi 30 lidí a většina z nich se aktivně podílela na útoku tak ti policisti asi neměli moc času na to dokumentovat který co udělal... to je můj názor civila a chci si jen rejpnout protože se mi zdá ten tvůj příspěvek moc "útočný". a i ty tvoje dvě možnosti k Janovu se mi nezdají. skoro bych řekl že jsi nějak zaujatý proti Policii. (neobviňuju tě je to jen můj názor)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:53:11 12. 01. 2009
default.png
re honzad: Je to hlavně ukázka toho, jak je momentálně nastavený chápání zákonů SZ a soudy. Třeba někdy poznáš sám v jakém klidu může být drban, co se trochu vyzná a co všechno si dovolí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:23:23 12. 01. 2009
honzad..jpg
appalacio a john158 nemam bohuzel moc casu s vami diskutovat, navic za okolnosti kdy z vasi strany neni ani naznak ochoty (schopnosti) zkusit se na vec podivat z opacneho konce obusku (tedy spravneji tonfy).. bohuzel. Jen mi to neda, kdyz ctu hned prvni bod co pise john: "1. Většina zadržených osob se aktivně podílela na útoku proti hlídce PČR" tak si nemuzu nevzpomenout na jiny clanek ktery sem tady zahlidnul. Ten o Janove. To ze na 10 z dvanacti nic neni... V tom clanku se pise: Důvodem jsou nedostatečné podklady od policejních vyšetřovatelů. "Spisy, které nám policie předala, neobsahovaly žádné konkrétní skutečnosti, abychom mohli zahájit trestní stíhání.." řekla SZ. No, to jen tak na okraj, k tomu jak John vi, ze se "vetsina zadrzenych se aktivne podilela" Ostatne kdyz uz je rec o tom Janovu, nejsou v tomto pripade dve ruzne, stejne spatne moznosti? 1)Policie odvedla prachmnizernou praci, nebot obvinila lidi, aniz by ale proti nim byla schopna sehnat aspon takove dukazy, ktere by vzala SZ 2) Policie odvedla prachmizernou praci nebot obvinila lidi, kteri nic neudelali a tedy proti nim dukazy neexistuji. Oboje je vizitka spatne prace policie, nebo ne? Nebo chcete tvrdit, ze SZ je neobjektivni? Chcete se vymlouvat na "politicke tlaky" atd..? Touhle vymluvu tentokrat neuzijete, nebot spolecenska a politicka objednavka tady byla evidentne jasna, ostatne formuloval ji opakovane i vas ministr.. ... tak Johne, jestli tady nahodou nejde o podobny pripad.. odpovidat me nemusis. Ostatne cas ukaze ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio