Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

S čárkovým systémem na věčné časy a nikdy jinak (REDAKCE)

S čárkovým systémem na věčné časy a nikdy jinak
U policie jako v hospodě
Foto: redakce

Tak jsem si k novému roku zrekapituloval,  jaký byl ten rok 2008. Rozhodně pro mě nebyl lehký a počítám, že rok 2009 nebude taky ve znamení  pohody.  Jak říká můj exparťák: „Život kamaráde, to není žádný péřo“. U policie se toho změnilo dost.  Vozový park, vybavení služeben, vedení na většině útvarů Policie ČR.  Dvě věci se však nezměnili. Lidé co u policie pracují a hodnotící systém.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:09:09 07. 09. 2015
default.png
Vypadá to, že by mělo být z mé strany na místě omluvit se vedení policie za to, že jsem je nařknul ze sekání čáreček na zadržených uprchlících, páč to zadržování vedlo k tomu, že uprchlící dosud na cestě dnes vědí, že sem nemají lézt, že je tady zavřeme a zdržíme.

Omluvit bych se omluvil milerád, kdyby nenastala tragikomedie nechtěného úspěchu.

Kolik sem půjde migrantů totiž nikdo nevěděl, obrovsky nám pomohli Maďaři svým plotem a nekompromisním přístupem, takže hlavní vlnu odklonili no a co se ukazuje je, že pokud by se jen dodržovala (nebo snažila se dodržovat) současná platná pravidla, ekonomičtí migranti by rázem ustali v prchání, páč Mazánek, prchá se hromadně.

Že pravidla pro záchyt migrantů úmyslně poruší Německo a to až do té míry, že je sem táhne, bych si nikdy nevsadil. Andělka mě obrovsky zklamala. Mám ji rád, ale toto těžce nedomyslela. Pokud neumí oddělovat svoje city od rozumu, nemá v čele země co pohledávat. Německo tímto krokem a porušením předpisů EU napáchalo těžké problémy, které teprve přijdou. Myslel jsem si, že bych to nikdy neřekl, ale mám ten dojem, že je načase uvažovat o vystoupení z EU. Za chvíli totiž otázka bezpečnosti vyvstane před otázku prosperity.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:25:30 04. 09. 2015
default.png
A jak se ukazuje, když veřejnost vidí do problematiky, (co se týče nelegálních migrantů) čárkomani vycouvají, raz dva se od čárek upustilo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:26:03 01. 09. 2015
default.png
A neustálé zadržování uprchlíků mířících evidentně do Německa a jejich živení po 42 dní za naše peníze se jeví některým jako naprosto zbytečně, ale je to jinak. Vedení z toho má zase svoje čárky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:43:19 29. 08. 2015
default.png
Jeďa včera ráno k zákazníkovi, byl jsem svědkem následující scény, která mi připomněla jak zbytečná byla moje činnost den co den u této firmy a jaký blbákov tam pořád panuje:

před jednou obcí, přímo u DZ "začátek obce", stála dvojice policistů, vedle silnice postavené služební pomalované auto. Tamní noční služba pořádkové. A jakože kontrolovala nějaké auto. Podle všeho člověk jedoucí do práce. Typický obrázek činnosti: zastavovat, zastavovat, zastavovat.
Jel jsem jako první, za mnou další dvě auta. Do obce jsme vjížděli padesát, nějaká úcta k četnictvu být musí, že.
Cca sto metrů od DZ začátek obce se nachází řádně označený přechod pro chodce. V okamžiku, kdy jsem jako první auto v minikolně tří vozidel míjel DZ začátek obce, předjížděla nás zezadu všechny tři stříbraná Octavie. Přímo před nosy obou policistů. Stačil jsem na ně a jejich činnost jen mrknout, vůbec nezvedli ani hlavy od vozovky, kterou pilně studovali. Mě předjížděla přesně když jsem byl na přechodě pro chodce. Jasné papíry do čistírny.

Nedovolil bych si té hlídce něco vyčítat. Neměli šanci vrátit doklady (na příkaz vedení zbytečně buzerovanému, řidiči, který se ničeho viditelně nedopouští), skočit do auta a Octavii dohnat a identifikovat a sebrat pirátovi papíry.
Maník už zná jak to funguje, když policajti musejí být při těch šaškárnách oba venku u silnice bez možnosti si vybrat koho zastaví a stavět to, co jede. Praxe všude ve světě je taková, že řidič sedí v autě a druhý stojí ideálně u silnice a vybírá si podle místní a osobní znalosti koho zastaví, neboť pořádková svoje papenheimské dobře zná. Lépe řečeno ani ne koho zastaví, ale za kým se rozjedou. Ne, skutečně, když oba sedí v autě, nevidí tolik jako ten, co stojí u silnice a mimo to nedávají pozor.
Tehdy by to k něčemu bylo - byly by KO na drbany, na piráty... takhle se pořád dokola buzerují ti, co jedou do práce nebo z ní. Tak prostě zákon schválnosti funguje. Zastavit ksichta se vám nepodaří, když už, jede v následujícím vozidle, zatímco vy stavíte rodinu s dětma, všichni vzorně upoutaní, auto v pořádku a omlouváte se za zbytečné zdržování...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:38:56 04. 07. 2015
default.png
Pobýval jsem teď měsíc na Slovensku na montáži. Pánové, Slováci, ta jejich policie, to jsou jinší kafábři. Neujedete dvacet kilometrů, aniž byste neviděli je někde zastavovat, projíždět, něco dělat. Furt venku, v rádiu minutový seznam hlasatelky co půl hodina kde všude měří. Lidi z nich mají lufty jako blázen. Nikde nestojí více než půl hodiny, pořád pohyb a akce. Moc dobrý!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:11:47 06. 06. 2015
default.png
VETERAN2 [2015-06-05 22:52:56]: Odvolávám svoji otázku, pakliže může vzniknout dojem, že bych chtěl zpátky!!!! :D :D Když jsem byl kdysi nemocný a bylo mě dost zle, zdálo se mi právě o tom, že musím znovu nastoupit a co jsem dělal, abych nemusel... Sem se vzbudil hodně zpocený díky močáku, takže nevím jak to dopadlo!

Já to myslel jen tak (nemyslet, hlavně nemyslet) jestli se něco hnulo k lepšímu, ale mě z toho navždy vynechejte.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:52:56 05. 06. 2015
default.png
HAMMER [2015-06-02 06:29:41]: Tahle blbou otázku bych od tebe nečekal. Jak dlouho jsi byl u sboru? Nebo už chceš zpátky? Přiznej se.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:29:41 02. 06. 2015
default.png
Už někdo vyhlásil boj proti čárečkám? Jen takový dotaz, zda je stále těžce pod mrakem....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 14:09:06 24. 04. 2015
default.png
Nedávno na obědě sedím s kolegou, věčným optimistou, starým pardálem, vysoce inteligentním klukem, flegmatikem jako svině. Ten si pořád dokázal hledat cestičku ke spokojenosti u firmy jménem PČR.
Na obědě pravil, že když jsme kdysi kritizovali, jak nás vedoucí neustále staví na stejná DBA, stejné časy, délky a stejně pro všecky kolem viditelné na kilometry daleko, že jsme si nedokázali představit ještě lepší způsob, jak drbanům pomáhat v jejich vloupačkách a dalších aktivitách. Drban věděl, že budeme v tolik a tolik tam a tam a odtud se hodinu nejméně nehneme. Všichni to chápali, jen vedoucí prej ne. Houby s octem, manageři v tom s drbany jeli taky. Když jsme tam někoho dovlekli, vždycky si s ním ten ukurvenec vedoucí tykal a vůči vlastním podřízeným se vyjadřoval před drbanem velmi velmi nevhodně, co jsme měli možnost kolikrát odposlechnout.

No a ten kolega říkal, že dneska byl vyvinutý systém, který tu "neúmyslnou" (rozuměj ještě pořád bez dvoulitrovky vody v petce a kusem hadru přes managerský ksicht neprokazatelnou) spolupráci s drbany zvednul o další level: GPS a jejich plánování služby.
Za nás vedoucí věděl, že konkrétně já mu jeho rozpis služby dodržovat nebudu, že budu mít do rána tři úřeďáky proč jsem nebyl na DBA atd atd a k tomu výsledky a může jít do jinam.
Na to, aby noc co noc vstal a jel na kontrolu, neměl chuť a ani to nepotřeboval. Řada kolegů na službu prděla úplně a další si odstáli nebo v autě odseděli svoje DBA a byly pro něj a jeho kšefty klid.
Se systémem GPS vidí, kam se mu kdo pohybuje a kdo dodržuje ty jeho žgryndy = tipař jako víno naprosto luxusního charakteru: placený z daní daňových poplatníků a peněz z čórek na které dal tipy. Nemusí se ani rozčilovat s rejpaly, stačí si tipnout hlídky, které mu dodržují ty jeho rozpisy systému: vidím-li problém, pošlu hlídku přesně na opačnou stranu.

Kolega byl naprosto na nervy. Byly doby, kdy by tohle nikdy z huby nevypustil a ani to nepřipustil. I on prozřel....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:41:00 18. 04. 2015
default.png
To uměl i Höss v Auschwitzu dělat tabulky kolik zplynoval denně vězňů a neměl na to ani Excel. Stejně jako tahle vaše kurva se snažil svoji činnost tutlat a stopy jak se dalo zahlazovat. I ten váš šmejd se bojí tu tabulku zveřejnit. Bojí se těm, kteří ho platí z jejich daní, podívat rovně do očí, hajzl. Zastrašuje podřízené. Protože ví, že to je systém starého loupežníka Lotranda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio