Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často (REDAKCE)

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často

Foto: ilustrační

(AKTUALIZACE z 11.2. na konci článku) Policisté v posledních týdnech hned několikrát stříleli, aby zastavili podezřelé. Jak řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz bývalý policejní instruktor pro speciální zbraně Pavel Černý, je to mimo jiné i proto, že jim chybí vhodná alternativa, která by člověka nezabila. 

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 12:56:42 06. 02. 2009
Pim Burger.jpg
MartinPec Tak mu aspoň nebude hrát rádio...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 12:35:48 06. 02. 2009
default.png
Jasny, EPP je asi nejlepší způsob,jak zničit pachatele,ale co když pachatel má vozidlo, kde není elektronika? :-d

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IVANF 11:55:53 06. 02. 2009
default.png
hra na honěnou Zatím co jsem vysledoval u pčr tak většina honiček končí bouračkou většinou a naštěstí pachatele, ale je jen otázka času kdy někoho naberou např. na přechodu. Co se týče vytlačování autem tak tato taktika je v Praze téměř nepoužitelná. Tato taktika je vhodná na dálnice nebo více proudné komunikace, ale v Praze je pořád narváno auty, takže by to zase skončilo bouračkou a to asi pořádnou hromadou plechů. Chtělo by to něco jako taser, prostě do auta poslat spoustu voltů, aby to odnesla elektronika a auto chcíplo..... a samozřejmě vybavit všechny vozy pro vybrané je to na prd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 11:31:28 06. 02. 2009
default.png
To je hra ne to, kdo ma vic benzinu :-d

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTYRE 11:27:00 06. 02. 2009
default.png
Nové Passaty Trošku ještě k tomu vytlaočování vozidla. Když tedy není možno nějakým manévrem zastavit vozidlo pachatele vozidlem služebním, tak by mě zajímalo, jak si to představují s těmi novými dálničními Passaty? To za pachatelem pojede dokud sám někde nenabourá?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 11:18:54 06. 02. 2009
default.png
re:Binkys A na co jsou ty auta upravena? Asi na nic, drzaky na dlouhe zbrane nejsou,radio tam neni, drzak na notebook tam neni a motor? Cikan ve 20 let starym bavoraku ti ujede,nez rozhejbes tu linou oktavku s 1,6 motorem. Nechapu,proc cpou policii seriovky a neudelaji konecne nejaky policejni special. Vzdyt za komancu byly i spec. pol. Jawky ktery meli o kvalt vic. A proc asi,ze?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 11:16:02 06. 02. 2009
default.png
re:Karlos Jak pises, v te kombinaci by to slo a tak to asi Cerny myslel, kdyz tam budes sam, tak si myslim, ze jedina sance je zbran, tim myslim, pro normalniho poldu,ktery neni cvicen an obranu proti nozi kazdy den. Ale co si budeme povidat, nejlepsi je mit kvalitniho partaka za zadkem v kazde situaci.Ne? Pak by slo pouzit i taser a slzak. Ale nikdo nikdy nedoresil to zastavovani vozidel. Oni si asi vic ceni plechu, ktery by se pomuchlal pri strkanici, nez lidskych zivotu,ktery vyhasinaj pri prestrelkach. Jinak si to nedovedu vysvetlit, proc tu neni povoleno vytlacovani vozidlem. Ale asi jedou dle hesla: Lidi je jak sracek, aut je malo a jsou drahy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 11:13:27 06. 02. 2009
default.png
appalacio to vystihl, vytlačování vozidla vozidla neexistuje, navíc na to nejsou naše nová vozidla ani upravena..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 11:08:40 06. 02. 2009
default.png
Politicky odpor? Tak nechapu, proc dali pani politici tasery do zakona, kdyz je proti nim politicky odpor? Nekde se tu diskutuje na tema postava vs. sluzba u pcr. Tak tam nekdo prohlasil, nejde ani tak o postavu,ale o hlavu a sebeduveru a s tim souhlasim. A ja si myslim, ze potom i ten policista,ktery ma 150cm a 50kg i s posteli by zvladl prerostleho cloveka,viz. pocatek problemu v Janove a pan s golfovou hulkou, bez vetsich problemu,aniz by se musel bat IMV a podobnych organu. Jak se pise v clanku nahore, je to mene narocne na policistu a nezpusobi to takove problemy, jako strelna zbran a ja si myslim, ze leckoho to slozi na zem bez problemu a je po zakroku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 11:08:33 06. 02. 2009
default.png
použití slzného plynu V mnohém s panem Černým souhlasím, ale velice mě zarazila věta: "Když proti nim stojí například někdo s nožem a přímo hned neútočí, tak nejprve použijí účinný pepřový sprej." No, nevím, pane Černý! Kdyby se proti mně postavil někdo z nožem, tak je velmi složité stačit vytasit zbaň a použít ji. Pachatel, který umí s nožem, je mnohem rychlejší, než policista se sprejem v ruce, který ho musí odhodit a tasit zbraň. Samotný sprej totiž nemá 100% účinek. Na pachatele s nožem bych vždy šel s namířenou zbraní. V živě paměti máme všichni případ z pražského metra, kde pachatel s nožem na nástavci zabil policistu. Ten taky nejdřív neútočil a najednou ležel policajt mrtev na zemi. Použit slzotvorný sprej by šlo v kombinaci jeden kolega míří zbraní, druhý používá sprej - zde by se to dalo použít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio