Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často (REDAKCE)

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často

Foto: ilustrační

(AKTUALIZACE z 11.2. na konci článku) Policisté v posledních týdnech hned několikrát stříleli, aby zastavili podezřelé. Jak řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz bývalý policejní instruktor pro speciální zbraně Pavel Černý, je to mimo jiné i proto, že jim chybí vhodná alternativa, která by člověka nezabila. 

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 18:45:32 07. 02. 2009
Andras.jpg
Přidal bych také svou trošku do mlýna. Uvedu jeden příklad z praxe. Byl jeden drban, co vykrádal vozidla. Měj jich na svědomí asi 6. Byl chycen, nebyla na něj uvalena vazba. Udělal jich další 4. Byla na něj uvalena, a byl odsouzen k podmínce a veřejně prospěšným pracím. Nenastoupil, byl zatykač. Mezitím udělal asi dalších 5 aut. Chycen, dostal delší podmínku a delší prospěšné práce. Nenastoupil, zatykač, hlídce při kontrole začal ujíždět. Zničená 2 služební vozidla, škoda cca 200 000,- Kč. On prostřelená noha, léčení za státní peníze v řádu desítkách tisíc? Vyplatí se to? Nepatřím mezi ty, co tvrdí že lepší je nedělat nic. Ale nedelám si iluze, že tento patvor dostane po léčení na tvrdo tak na 4 měsíce (strava, ubytování, internet, posilovna a studia opět za státní peníze) a po nástupu na svobodu bude pokračovat....Proto začínám patřit mezi tu sortu policistů: "Nebezpečný pachatel zaútočil zbraní, snažil jsem se šetřit jeho život i zdraví, ale bohužel...zemřel". Je to smutné, ale je to tak. Systém, ať si kdo chce říká co chce, neni prostě nastaven tak, abychom mohli být hummání, a chovat se přesně do puntíku podle zákonů. To by se náš milý státeček propadl do hlubin chaosu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:17:35 07. 02. 2009
default.png
fro Jablonecak ..no tohle téma je o trochu něčem jiném, jinak bych tě asi vyvedl z omylu... ale pokud to chceš brát takhle OHS-pašík, OOP-papír..hmm..asi je fakt čas odejít...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 17:00:57 07. 02. 2009
default.png
benzin tak to jsem rad ze podobny problemy neresime, za 11 hodinovou smenu u nas pripada 250 km po meste s prumernou spotrebou u tech novejch 10-13l na 100km.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PET_1 14:39:11 07. 02. 2009
default.png
benzin Před pár dny mi vyrazilo dech, když mi vedoucí říká, ať mín jezdíme, že máme máo beznínu...Že max. je tak 60 km za službu..ať si radši zajdem o noční na kávu,aby octavka stála...tuhle jsem se bavil s dopravákama a zděsil jsem se, když mi říkali, že jim dokonce vedoucí zakazal jezdit měřit mimo město a tak měřej pouze jen v našem okr. městě....Je sice krásný, že máme nový káry, ale na druhou stranu smutný, že do nich není, za co lejt poh. hmoty....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GREEN_HORN 12:45:00 07. 02. 2009
green_Horn.jpg
to Hanta Hmm ohledně toho papírování jak píšeš... No a proto máš na OOP 4. a vyšší platovou třídu, na OHS jen 3-jku. Málokdy se tam najde 4. platová...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JABLONECAK 11:37:27 07. 02. 2009
default.png
pro appalacio Na druhou stranu, Ty sis vybral práci na OOP, on na OHS. Pokud chceš taky jen psát ÚZ, jdi za ním na OHS a můžeš předávát ÚZ s pašíkem obvoďákům :o) On je placený za chytání, Ty za realizaci (o něco málo více). Jen na upřesněnou, nedělám na OHS.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 08:51:20 07. 02. 2009
default.png
for Binkys ...ano, tak by to trochu mělo být.. když přivezeš, měl bys udělat víc než jen ÚZ.... protože pak by jsi měl představu o tom, co pro tebe jedna čárka ve výkazu znamená pro jiné práce na několik hodin...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 00:13:22 07. 02. 2009
default.png
to Hanta To je jasný, že to není jen na veliteli. Takže podle tebe by to mělo vypadat tak, že "to něco" dovezem na OOP a pak k tomu budeme psát ještě další papíry než jen ÚZ...a kdo bude jezdit venku pak? Sám si odpovím - nikdo!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 21:38:08 06. 02. 2009
default.png
Hanta Vím, že je to daleko hlubší a daleko prorostlejší! Naivní nejsem a ten spokojený také ne a proto nepatřím k těm oblíbeným od vedení PČR, ale tak už to chodí ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 21:06:01 06. 02. 2009
default.png
4 aifell je co dodat - souhlas a funguje to tak posledních 35 let. Jinak zapomeň na to, že to je jen o nějakém jednom veliteli OHS. Tak to vůbec nefunguje, to je moc dole. A Binkysi. Samozřejmě jediní zdaleka nejste, kteří jezdí v noci, nepíšete vůbec tolik a takové papíry, které byste měli a které jinde na OHS píšou. A když "to" na obvody navozíte, no tak pak holt jste venku jediní. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio