Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často (REDAKCE)

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často

Foto: ilustrační

(AKTUALIZACE z 11.2. na konci článku) Policisté v posledních týdnech hned několikrát stříleli, aby zastavili podezřelé. Jak řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz bývalý policejní instruktor pro speciální zbraně Pavel Černý, je to mimo jiné i proto, že jim chybí vhodná alternativa, která by člověka nezabila. 

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BINKYS 20:54:07 06. 02. 2009
default.png
já si ho vážím. a musim říct, že nové vozy jsou vážně zlepšením každé služby!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 20:35:15 06. 02. 2009
default.png
Binkys Tak to si važte vašeho velitele! Já znám jen velitele co raději nic nechtějí. Ono to tak funguje, že je lepší nic neříkat, nic nechtít a být jen a jen spokojený se situací u policie. A takový lidi se mají dobře v dnešní situaci ... A ti co něco stále chtějí a stále si na něco stěžují či na něco poukazují, těch se rychle zbavíme ... Co dodat … Jinak děkuji za odpověď.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 20:02:24 06. 02. 2009
default.png
to aifell sloužím na OHS v Liberci a pokud vím, tak si náš velitel dal požadavek na silný auta, jelikož jsme ve většině případů jediní, kdo jezdí v noci, a vyšlo to...zatím máme 3 kousky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 19:59:09 06. 02. 2009
default.png
appalacio Máš naprostou pravdu, že to není jen o vozidle, pokud mě paměť neklame tak to ani nikdo nepsal a já si to ani nemyslel, že je to jen o vozidle! Pouze jsem poukazoval na to, že nevidím tak propastný rozdíl v rozjezdu a jízdou ve městě a to mezi fábií a octávií 1.6 ... Je jasné, že by měl některý nevyježděný a méně zkušený řidič např. ve městě a třeba i na sněhu problém s výkonnou octávií TSI proti octávii 1.6. Tím souhlasím, že to není vždy jen o vozidle.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAISNER 19:59:01 06. 02. 2009
default.png
Většinou kritizuji firmu za liknavost a výmluvy proč něco nejde, nicméně v tomto případě naopak. Pokud hlídka zastavuje a řidič ujíždí, mělo by se na něj při zkoumání zásahu dívat jiným okem. Nejprve by ale měla přijít veliká kampaň ze strany oficiálů, aby na to byla veřejnost připravena. U nás v české kotlince nejsme v americe, takže každý zásah se zbraní se zveličuje a z příslušníku se dělají kovbojové na divokém západě. Nicméně veřejnost si musí uvědomit, že policie na silnicích je tam pro ně a každý takovýto zásah musí mít proto podporu i z vedení. Bude to trvat možná dlouho, ale je to pro dobro všech. Jenže dokud budou ve firmě "vratimovští" a kontroloři lékarniček, mnoho respektu si PCR nezíská. Neprudit za blbosti, nicméně při závažném porušení zákona použít také velmi tvrdou odpověď. Možná by stálo za zvážení používat v těchto případě jiný tón sireny(ale fakt nevím jaký), aby dotyčný věděl, že situace je skutečně vážná a že hlídka právě odjistila... :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:37:50 06. 02. 2009
default.png
vozidlo a řidič pánové... zapomínáte, že vozidlo je tak 50proc., druhých 50proc. je řidič... pokud nehoním pašíka po dálnici, kde jde hlavně o výkon vozu, tak ve městě to nikdy nebudu rvát 150km/h a rychleji....a půjde spíše o schopnosti řidiče.. tady vidím rezervy, protože opravdu vyzkoušet si auto co dokáže jsem neměl snad nikdy, pokud jsem si potajmu nezajel o noční na velký parkoviště, kde jsem si zkusil, hlavně v zimě, trochu smyky, bohužel nic víc. Dále mě mrzí, že máme sice nové vozy a na 90proc. doby služby jsou perfektní, tak mi tam však chybí dost věci... držáky, oddělit zadní a přední část vozu, přední rampa atd. To nikoho z těch co rozhodovali o autech nenapadlo, dát si požadavek??? Jinak, pokud se vrátím k donucovákům... škoda, že se více neproklamuje teleskopický obušek, pepřák či taser... to jsou prostředky, které by ve většině případů nahrazovali zbraně.... Jinak osobně se použití zbraně nebráním a nevidím důvod k takové hysterii.. o tom, že použiji zbraň rozhodně pašíka to svým chováním, tak nevidím důvod, proč by neměl přebrat veškerou zodpovědnost za následky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 18:09:38 06. 02. 2009
default.png
Martin1 Co se týče fábie ... pomalejší určitě je, ale jen na maximálku někde na rovince, ale co se týče rozjezdů a ježdění někde v uličkách tak to s tebou zas tak nesouhlasím. Octávie 1.6 není žádné žihadlo a že by v těchto uličkách trhala fábii na kusy o dvě třídy ... To tedy ne. O dvě třídy je Octávie, ale v turbu (1.8 TSI) S čím se dá souhlasit tak to je pocit bezpečí ... ve fábii se cítíš jako vosa na bomboně a nedej bože, když se stane nějaký karambol, octávia by nesporně dopadla daleko lépe. jezdím z oběma vozy a co se maximálky týče tak Octávie se pohybuje někde kolem 190-200 Km/h a fábie do 180 Km/h. U turbíny je maximálka co jsem od kluků z PMJ slyšel někde okolo 230-240 km/h. Ale i já se mohu mýlit :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 18:01:55 06. 02. 2009
default.png
Binkys Prosímtě a na jaké OHSce sloužíš? Zajímalo by mě kde jste dostali 1.8 TSI ... A popřípadě kolik kusů jste dostali? Co vím tak na Praze je má skoro celá Kongresová, včetně VEO (vězensko eskortní) samozřejmě PMJ a nevím o nikom z místního. Na většině OHS i tam kde slouží 158čky mají buď starší oktávie 1.6 (75 KW) nebo dojíždějí fábie. Rád bych se dozvěděl více, děkuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 17:11:16 06. 02. 2009
default.png
...binkysi já taky, ale jsem celkem rád že normálně mám jen 1.6, s tou jsem zvyklej jezdit po Praze na krev, s turbem bysme uz byli nekolikrat mrtvi. jezdim s ni nekdy take takze vim co je zac. a fabie 1.4 je pomalejsi a ma horsi podvozek i nez 1.6. oktavie je proste o tridu a dve generace jinde. Fabie nikde nikomu fakt nezavidim.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 16:36:15 06. 02. 2009
default.png
to Martin1 Čemu říkáš, že si musíš dávat pozor na rychlost? Je jasný, že s tim člověk nesmí jezdit jak smyslů zbavený...už je to silný auto. Už jsem měl možnost s tim jezdit o noční a jsem s tímto autem naprosto spokojen a myslim, že i většina mých kolegů

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio