Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často (REDAKCE)

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často

Foto: ilustrační

(AKTUALIZACE z 11.2. na konci článku) Policisté v posledních týdnech hned několikrát stříleli, aby zastavili podezřelé. Jak řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz bývalý policejní instruktor pro speciální zbraně Pavel Černý, je to mimo jiné i proto, že jim chybí vhodná alternativa, která by člověka nezabila. 

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BINKYS 19:32:29 08. 02. 2009
default.png
to masakatsu Nevím, jak je to s podvěsnou lištou, jelikož zamšřovací laser nemám, ale myslim, že bys nemusel být dál řádně vycvičen a vyškolen...když si koupíš svoje a v případě, že to použiješ...proč bys to někam psal, že?!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MASAKATSU 19:23:02 08. 02. 2009
default.png
to x: samozřejmě, že by to bylo jednodušší, přehlednější i praktičtější, ale musel bys k tomu být řádně vycvičen a proškolen. Navíc na naši luxusní služební zbraň musíš mít i rozšiřovací podvěsnou lištu, která ti umožní takové vymoženosti používat. Nebo mi to někdo vyvrátíte? Chová se se ta naše lišta na rámu zbraně jako picattiny rail?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 16:58:31 08. 02. 2009
default.png
to x: můžeš ho použít, ale nejdřív si ho musíš pořídit...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 16:47:46 08. 02. 2009
default.png
sorry "ulehčilo"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 16:25:01 08. 02. 2009
default.png
zastavování vozidel Nechápu proč při zastavování vozidel se nepoužívá laser na zbrani, určitě by to ulechčilo zamíření a tak drahý to nemůže být

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 12:23:08 08. 02. 2009
default.png
to Hanta to mi došlo už dřív, že mě znáš :-) Nevím, proč by měl policajt na OHS zakrnět, záleží na každém jedinci, jak se k práci postaví, ne? Já dělám na OHS, protože tu práci chci dělat! A jestli jsi toho názoru, že jsme škodiči OOP, tak to je potom smutný...opravdu to u nás není o těch "alkoholech" :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 02:43:29 08. 02. 2009
default.png
platove tridy Neni tak moc podstatne, kde slouzim, ale nase prace je taktez chytani pasiku (nejsem z PMJ, nicmene system je naprosto stejny), zadne papirovani, krome UZ a predavaciho protokolu na MOP a 4+ platove tridy jsou u nas zaklad...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEN 01:14:53 08. 02. 2009
default.png
vozový park MOP Zdravím všechny kolegy. Rád bych se také připojil k zajímavé debatě. Sloužím na MOP a k novým služebním vozidlům bych řekl asi tolik: hezký,nový, na parkovišti vypadají stylově a na obědy pro vedení taky super! Jinak co se týče hlídkové služby se donedávna jezdilo starou felicií, která měla najeto 50000 km-dle xtého tachometru, stáří 7-8let, nespočetně krát bouraná a k bezpečnosti..to by se dalo spíše hovořit o nebezpečnosti! Dnes jsme si polepšili, takže se jezdí fábií,která je stará 4 roky, vyřazená z PMJ,najeto 190000,x krát bouraná, bezpečnost asi jako u té felicie. Jediná výhoda je asi jen ten posilovač řízení a nefunkční airbag. Jinak nové fábie, které nám byli přiděleny cca před dvěma roky, tak kolem nich jsme s úsměvem chodili, sem tam si velitel s jednou z nich zajel na poradu, oběd nebo na poštu. a teď když mají najeto úctyhodných 30000 km jsou vyřazeny a budou předělány do civilního provedení a budou sloužit na SKPV a to se přeci vyplatí!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 21:55:55 07. 02. 2009
default.png
OHS-OOP No tak jsme si to tady chlapci vysvětlili a každý má právo na svůj názor. Já to škatulkovat nebudu jako jablonecak. Směrové klapky na oči - to je minimálně chyba a špatně. Souhlas s appalaciem. Pak se na OHS zakrní a když četník změní místo, neví níc než zakročit a napsat ÚZ. Pozor. Tím nechci v žádném případě říci, že to není potřeba a dobrá práce. Mimochodem ÚZ OHS o zadržení podle § 76/1 je navíc pěkná pitomost a paskvil. A green_horne - o platových třídách mi tady nic nepiš. Další paskvil. Proč pak v 5. tř. dělám spis, podotýkám v rámci možností aktivně, skoro dva roky, dva podezřelí, 155 listů? Ale to jsme trochu jinde. A - Binkysi-my si nemusíme psát. My si o tom můžeme občas popovídat. :-))))))))))) Stejně skončíme na tom, že je to zase jen o lidech a přístupu. A nakonec. Snad v mém "šťouchu" nebyl přehlédnut na konci právě tento smajlík :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:51:10 07. 02. 2009
Andras.jpg
Ještě k vozidlům. Až donedávna jsem sloužil jen ve feldách, občas ve fábiích. Oktávie, byť 1,6, jsou úplně jiný svět. Z hlediska jízdních vlastností, bezpečnosti, respektu na silnici, a hlavně prostoru! Ale je škoda, to uznávám, že turbína není standartem. Pokud je ovšem dobrý řidič, i 1,6 jede s přehledem 200 a jen tak něco jí neujede. Pokud jste někam jeli na mokré silnici a třeba i do kopce s fábkou, a posléze s oktávií, poznáte ten obrovský propastný rozdíl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio