Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často (REDAKCE)

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často

Foto: ilustrační

(AKTUALIZACE z 11.2. na konci článku) Policisté v posledních týdnech hned několikrát stříleli, aby zastavili podezřelé. Jak řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz bývalý policejní instruktor pro speciální zbraně Pavel Černý, je to mimo jiné i proto, že jim chybí vhodná alternativa, která by člověka nezabila. 

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 02:18:48 22. 02. 2009
honzad..jpg
Franta2: Na blba... Koukam ze tve: "Na blbou otazku" nebo treba "Posranejsi nez posera"... tak se zase tady na serveru urodil jeden hrdina, bojovnik, kovboj a pan drsny, ktery sve kolegy umi pekne ohodnotit... ach jo Tak jo, mas zjevne naslapnuto, chytry valecniku, ze za pul roku docteme ze "policistu XY a jeho kolegu obvinila IMV..." ... a nekteri tvoji kolegove tady budou brecet "on takovy neni, jak pisou ty zle noviny, on je hodny a zakonu dbaly policista"... jojo, dva opasky, dva obusky, a kdyz koukam do brna, asi i dva mobily: Jeden oficialni pro zenu, deti a IMV a druhy mobil kam si budes fotit sve hrdinske kousky. No a kdyz ten druhej, s tvejma hrdinskejma kouskama na "drbanech", tak jak tvym kumpanem v brne, sebere IMV, no.... tak pujdes brucet, no..... blby, co? hrdino

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:16:54 21. 02. 2009
default.png
Na blbou otázku... MartinPec: No, hlavní asi je, nechodit se ptát na věci u kterých je odpověď jasná a současně být připravený na následky, respektive je vhodně minimalizovat - třeba tím, že má člověk dva opasky a dva obušky :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:11:50 21. 02. 2009
default.png
modelovka Když to tak žerete, tak by mě zajímal váš "odborný" názor na situaci, kdy jste drženi jako rukojmí a dostane se vám do ruky zbraň únosce, se kterou můžete celou situaci vyřešit... co uděláte? Pochopitelně jde o zbraň, na kterou nejste školeni a která není určena pro použití u pčr. :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:07:24 21. 02. 2009
default.png
Posranější než posera Nevím co tu řešíte, baterka na zbrani není zakázaným doplňkem, narozdíl třeba od laserového zaměřovače. Ideální je, mít jí samostatně na pásku a v případě potřeby jí nacvaknout na zbraň. Pokud zbraň použijete, baterku zase sundáte a myslím si, že v to dobu půjde o to, zda bylo oprávněné použití zbraně a ne to, zda byla použita předpisová baterka - to je totiž zcela irelevantí, protože na osvětlení baterkou ještě nikdo neumřel. Pokud by to někdo řešil, tak je třeba si uvědomit, co má prvořadé, podle mě, je to ochrana života, zdraví a majetku třetích osob, samotného policisty a svým způsobem i drbana... a pokud v tu chvíli, kdy zákrok nesnese odkladu, nemá policista po ruce předpisovou baterku, nebo tato přestane svítit, a současně má po ruce "nepředpisovou" baterku, je jediné správné rozhodnutí, použít tuto baterku. A pokud jde o to, kdo je akční, tak mě spíš akční, ve smyslu vyhrocené, zbytečně nebezpečné a neodpovídající, připadá to, v zájmu údajně předpisového postupu, použít k osvětlení cíle nevyhovující baterku - nejlépe tu plochou bludičku s vypínačem na boku :-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 20:21:05 21. 02. 2009
default.png
Pro ANDYS Přesně tak, souhlasím plně s Tebou! A čerňáky a neprůstřelný vesty bych taky zakázal! Na co si to hrajem?! Na Rainbow Six?:o))))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 20:19:30 21. 02. 2009
default.png
zase na druhou stranu...... Štestí přeje připraveným :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDYS 17:15:08 21. 02. 2009
default.png
pořád dokola Já nevím vaše argumenty se snažím pochopit, ale nesouhlasím s vaší vizí policisty akčňáka. Promiňte, ale přebíjení v policejní akci, to je opravdu úsměvné a otevírání dveří. Takticky správné je, jeden otvírá druhý kreje. Vaše poučování je zábavné, ale pořád to směřuje k akčnění a s tím já nesouhlasím. Souhlasím s appalaciem. To je rozumná cesta. Nejsme divoký západ. Fakt ne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 13:38:16 21. 02. 2009
default.png
další názor no ono se dá vyhovět ZPPP a přitom zabít dvě mouchy... napři se nechte proškolit na teleskop a na druhý konec si namontujte baterku.. pak při použití zbraně máte klasicky ruce křížem s baterkou a kdyby něco, tak vlastně i teleskop.. vlastně 3in1 .-)) Osobní názor-> je lepší baterka v druhé ruce neboť potřebuješ i někdy zhasnout nebo kouknout za roh atd.. jde spíše o naučenou taktiku než jestli je lepší baterka na zbrani či mimo..a vzhledem k tomu, že důležitá aspekt je i to povolení respk. neporušení ZPPP, tak raději se naučte taktiku baterka zvlášť plus můj návrh... teleskop plus baterka.. do našich podmínek (ČR) je to asi vhodnější...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIK 12:22:32 21. 02. 2009
default.png
ANDYS R489 má naprostou pravdu=o) máš jednu ruku volnou a můžeš s ní volně manipulovat např. přebíjet, otevírat dveře, tahat se se šlengrem(schováš zbraň a nemusíš se starat ještě o baterku)... Ale souhlasím tak trošku i s tebou, že se lecos dá nasušit... Ale prosim tě neodvolávej se na to co tě učili na škole=o)To že nám to tam jednou ukázali a jednou jsem si to vyzkoušel na střelnici neznamená že to ovládam, tím se tě nechci dotknout...=o) Střelba s baterkou se zde již rozebírala a byl tu k tomu zajímaví článek, doporučuji!!! Jinak já osobně baterku mam a to i s pouzdrem a mnohokrát mi usnadnila práci, pohled do osvětleného ústí hlavně dělá své...=o) A vedoucí neremcá, ale předpokládám, že to má schované v záloze do prvního průseru...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 12:00:52 21. 02. 2009
default.png
ANDYS: Třeba kuli tomu aby si měl tu druhou ruku volnou ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio