Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často (REDAKCE)

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často

Foto: ilustrační

(AKTUALIZACE z 11.2. na konci článku) Policisté v posledních týdnech hned několikrát stříleli, aby zastavili podezřelé. Jak řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz bývalý policejní instruktor pro speciální zbraně Pavel Černý, je to mimo jiné i proto, že jim chybí vhodná alternativa, která by člověka nezabila. 

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:57:36 09. 02. 2009
default.png
for Lukas Heinz .. vše se bude testovat do doby, než někoho napadne, že ele. výbojem zabije i kardiaka co má stimulátor, či jiné lidi, kteří mají pod kůží nějakou elektroniku a že jich zde za pár let bude dost (lékařská věda pokračuje mílovými kroky) pak se rozpoutá hysterie jako kolem Taseru a vše se zabalí a bude se vymýšlet zase něco jiného..tak asi tak

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 10:46:31 09. 02. 2009
default.png
To MArtin1 Ano, kdyz vam to nekdo nahore schvali,tak proc tam ty baterky nemit. Ale pokud si to koupim na vlastni naklady,dam to tam, je to nepovolena uprava zbrane a za to bys mohl vyfasovat i padaka. Ja jsem si to zjistoval,protoze by se mi to libilo z taktickeho hlediska. Ale bohuzel jsem narazil jen na odpor a odkaz na to, ze zbran musi zustat tak jak jsi ji dostal, byt je to povolena uprava dle zakona o zbranich a strelivu, ale sluzebni zbran nesmis upravit zadnym zpusobem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 10:43:42 09. 02. 2009
default.png
re: Lukas A jak bys timto zastavil cistej diesel typu V3S PRaga? To nikdy nemelo elektroniku. Napriklad stara sierra taky nemela zadnou elektroniku a slusne ujede halde policjenich aut.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 02:11:49 09. 02. 2009
Lukas Heinz.jpg
re all Pavel Černý byl můj učitel na SPŠ v Praze. Co jsem se naučil umím od něj, kpt. Procházky též zvaný (Čang):-D a jiných skvělých učitelů. To co znám, umím a že jsem pořád živ a zdráv, za to vše vděčím jim. Jsem přesvědčený, že Pavel nemyslel to nemyslel nijak zle vůči policistům. Pouze upozornil na problém. To jest, že policisté nemají dopusud prostředek, kterým by bezpečně a učinně zastavili ujíždějící vozidlo. Idealní by byl takový prostředek, který by dočasně vyřadil elektronický systém vozidla a tím jej zastavil. V současné době se s takovými prostředky experimentuje v USA. Bohužeů, není možné jej díky velikosti umístit do specialní zbraně, která by jej vystřelila na ujízdějicí vozidlo. V budoucnu by takový prostředek fungoval jako malá EMP bomba. Pokud by projektil zasahl vozidlo, došlo by k vysokému elektromagnetickému impulzu, který by vyřadil veškerou elektroniku vozidla.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DEMPSEY 23:17:39 08. 02. 2009
default.png
Klasická novinářská práce... Na tomhle názvu článku mf Dnes je opět krásně vidět jak lze někoho tzv vytrhnout z kontextu. Pavel Černý v rozhovoru defakto říká, že policisté by nemuseli střílet tak často když by měli v zákoně účinné prostředky, a taktéž pořádné nesmrtící zbraně. Ovšem podle tohoto vypadá že střílíme moc. Střílet na lidi se bude tak dlouho, dokud tady budou zákony napsány mafiány s parlamentu pro další mafinány kteří na jejich místa přijdou, a kteří budou zákony stavět tak, aby si v této republice Bananistán mohl darebák dělat co chce a slušný člověk se musel bát. Až jednou přijde doba a pachatelé se začnou policie bát, tak potom se možná dočkáme toho, že policisté nebudou muset tolik používat sílu respekt si doslova vynutit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 21:39:25 08. 02. 2009
default.png
..... co se tyce baterek na pistole,v tom problem nebude, na PMJ v Praze uz jich urcity pocet je pripravenych k nafasovani.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 21:03:25 08. 02. 2009
default.png
re papír snese vše :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDYS 20:57:34 08. 02. 2009
default.png
pozor Před montáží laserů pod pistole bych vás chtěl varovat, po této montáži se stává zbraní speciální. Nejsem si jistý jak je to s baterkou, ale myslím, že je to stejné. Takže pouze ZJ a URN. Pokud vím z těchto důvodů to nemůže nosit ani SPJ. Jinak Pavel Černý mě vedl jako instruktor ve střeleckých v mých začátcích a tímto bych mu chtěl poděkovat bylo to plodné a poučné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 20:42:35 08. 02. 2009
default.png
hosi,hosi.... Jakakoliv uprava zbrane byt by slo o baterku je nepripustna. TOto jsem resil s bojari a ti jen rekli, hezke,ale nerealne. Nesmis tam mit ani doplnky,ktere jsou povoleny zakonem o zbranich a strelivu. Takze ani baterka na listu nepripada v uvahu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 20:05:03 08. 02. 2009
default.png
re binkys Spíš je problém s pouzdrem na zbraň. Musel by jsi mít takové, aby se ti tam pistole vešla i s montáží a to by asi bylo dost vidět, takže by si stejně někdo všiml a pořád ho nosit v kapse a před střelbou nasazovat je asi blbost jinak špatný by to nebylo ale...možná hodně, hodně vzdálená budoucnost pro obyčejný výkon služby. To už spíš nebudem mít ani pistole, aby sme neohrožovali (šetřili) život a zanedlouho možná(snad ne) i zdraví chudáků pachatelů

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio