Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často (REDAKCE)

Pavel Černý na iDNES.cz: Policisté by nemuseli střílet tak často

Foto: ilustrační

(AKTUALIZACE z 11.2. na konci článku) Policisté v posledních týdnech hned několikrát stříleli, aby zastavili podezřelé. Jak řekl v rozhovoru pro server iDNES.cz bývalý policejní instruktor pro speciální zbraně Pavel Černý, je to mimo jiné i proto, že jim chybí vhodná alternativa, která by člověka nezabila. 

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 11. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDYS 09:29:41 21. 02. 2009
default.png
a zase ta baterka Opravdu nechápu proč za ty baterky tak kopete. Jestli Vám je nikdo nedal tak je tam cpát je kravina. Osvětlit cíl se dá i držením baterky pod pistolí, je to jen o sušení a nás to na škole učili. Tak co pořád vymejšlíte. Nechápu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 18:53:46 19. 02. 2009
default.png
Tak to je jasny, jde jen o to, ze na kazdy prd,musi byt povoleni apod. Je jasne, ze co oko nevidi......ale kdyz si to tu pak cte nekdo neznaly, tak si precte, ze si muze dovolit vse. Neni to tak. To je nutne zduraznit. Kluci co maji ve sluzbe tyhle doplnky, tak je maji na vlastni riziko. To je nutne zduraznit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 17:08:38 19. 02. 2009
default.png
re MartinPec tak to si rozumime...když střelim pachatele svym samopalem vz.58 tak to asi nebude stejny jako baterka na CZ75:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 15:39:34 19. 02. 2009
default.png
for zimic Tak tady nejde jen o baterku. Tady jde predevsim o to, ze pokud pouzivas veci,na ktere nejsi skoleny,nebo ktere odporuji ZPPP,tak je to pruser vseobecne. A za zmrzacenyho pachatele,ktereho jsi zmrskal teleskopem,na ktery nejsi skoleny a nemas ho ve vybave napr. vyhazov je. To mi ver.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 17:24:34 18. 02. 2009
default.png
re MartinPec hmm zas tak bych to taky nehrotil s tím vyhazovem...to je nesmysl. Taktickou baterkou pod zbraní nikomu neublížíš, nikoho neohrožuješ ani nic podobného. Tam kde prochází vlastní nylonová pouzdra, kapsičky atd. si pouzdra na zbraň s baterkou nikdo ani nevšimne a do zákroku někam do objektu za tebou tvůj vedoucí ani žádný chroust taky nepůjde, aby tě kontroloval. Hlavně ti to dost ulehčí práci v těchto nebezpečných situacích a chráníš svoje zdraví. Když nejhůř tak ti vedoucí řekne, že to u tebe nechce vidět či při kontrole ve výkonu by možná nějakej flastřík moh přijít ale...taky ji nemusíš mít na zbrani pořád... kolikrát jdeš za noc do objektu na signál, aby sis ji nemoh nasadit při příjezdu na místo nebo chvilku před. Asi tak si to myslim:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 15:41:00 18. 02. 2009
default.png
for MartinPec .-)) no neboj, každej trochu přemýšlející polda časem pozná, že nafasovaný není to pravý ořechoví. No a první věc, kterou zkusí, je úřední postup a jde se zeptat šéfa co on nato .-), no a každej, kterej se šel zeptat má na zadnici otisknutou jeho botu, tedy i já měl.-))) Pak to zkusíš prostě pomalinku polehounku dokud si někdo nevšimne, že to máš na opasku. To je ještě dobrý, občas si jen něco vyslechneš. Bohužel, pokud se něco stane, první věc o co se vrchnost zajímá co je na tobě nestandardního, neb o tobě vědí, jen si to nechávají v záloze až to budou potřebovat, bude se to hodit. Většinou to pak dopadne tak, že zákrok bez problému, ale písemná či ústní výtka, nedejbože to sporožiro. Takže každej prodle sebe, ale hlavně u toho přemejšlejte, tak zní myšlenka dne .-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 12:42:35 18. 02. 2009
default.png
jjj appalacio s tím souhlasím, já jsem se na toto informoval a skutečně jsem nestihl zavřít ani ty dveře. Zbraň prý máš používat tak,jak jsi ji dostal,jakýkoliv doplněk je prý dle jejich názoru přestavba zbraně a je to nepřípustné a průserové......jinak prý u baterky co oko nevidí......znáte to, ale jak se na to přijde,prý je to můj rybíz. Takže kolegové, pokud Vám to někdo někde dovolí,nechte si to dát písemně,neboť cokoliv použijete co není určeno pro vás,byť by jste to dle zánkona mohli použít,ale nesmíte protože to zakazuje nějaký ZPPP, tak nepoužívat. Bude to stát peníze na nákup, posléze to bude sporožiro a nakonec možná při průšvihu i vyhazov. Takže otázka zní,vyplatí se to?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 12:16:17 18. 02. 2009
default.png
for john158cqb jsi hlupák či co? "Při použití kolegové nebuďte hloupí, najděte si důvody proč použít a nehledejte výmluvy proč nepoužít"..takže až bude psát ÚZ, proč použil něco co použít neměl, tak napíše, psal to jeden borec na netu. Neznamená, že to prochází tobě, že to projde na všech útvarech. Musí zde být varování, že to dělají na vlastní riziko... nebo se zkus jít zeptat šéfa, zda můžeš používat své pouzdro a své doplňky ke zbrani.. myslím, že na to odvahu nemáš, neb vyslovíš-li spojení sl. zbraň a své doplňky, nestihneš ani zavřít za sebou dveře...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 08:41:26 18. 02. 2009
default.png
john158cqb Ahoj, můžeš se mi prosím ozvat na s.lv@seznam.cz? Rád bych vyměnil pár zkušeností ohledně těch pouzder. Díky moc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158CQB 18:03:20 17. 02. 2009
default.png
Czeta Na čezetu s světlem lze použít pouzdro od firmy Safariland, nebo Bladetech, Mars, Tasmanian Tiger, vyzkoušeno, testováno a v naprosté pohodě. Při použití kolegové nebuďte hloupí, najděte si důvody proč použít a nehledejte výmluvy proč nepoužít, je to vaše zdraví a vaše životy, investujete do sebe ( stejné jako když si koupíte kvalití boty nebo auto).. PS: Světlo používám více jak 2 roky a bez problémů..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio