Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní vozy s černou skřínkou (REDAKCE)

Policejní vozy s černou skřínkou

Foto: Nová auta by měla být dovybavena do konce roku
Policie představila prototyp technologického vybavení nových policejních aut. Jeho použití má v budoucnu zjednodušit práci policistů v terénu a zrychlit zásahy v případě krizových situací, jako jsou povodně nebo požáry. Reportáže z včerejšího představení prototypu v pražském Muzeu policie přinesly ČT24 a Lidové noviny.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 13. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KARLOS 18:31:52 14. 02. 2009
default.png
Pořizování zvukových záznamů pro Zhnusený Policie má právo pořizovat zvukové a obrazové záznamy. Občanovi se to nemusí líbit, ale musí se podvolit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 18:17:31 14. 02. 2009
default.png
naposledy Ještě jednou a naposledy, když jsem tady přes ty práva občanů. Co když občan nebude souhlasit ani se zvukovým záznamem, ani s nahráváním na video? Co potom? Budu vědomě porušovat jeho práva?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:21:35 14. 02. 2009
Andras.jpg
Ještě dodám něco k systému placení pokut. U nás se musí s člověkém všemožně hádat a peníze z něj skoro doslova tahat. Jinak by se psala neustále oznámení...a ty víme jak dopadají. V USA mají systém tzv. výzev k soudu. Neplatí tam hotově. Policista tě tam milý honzade prostě zastaví, napíše ti výzvu, dá ti orginál, kopii si nechá(tu pak zašle k soudu). A zkus se nedostavit, je na tebe zatykač:-) Né jak u nás, podepíšeš nepodepíšeš, souhlasíš nesouhlasíš....hrůza. V tomhle honzádku zlaté USA.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:16:21 14. 02. 2009
Andras.jpg
honzade, honzade..... Výkon služby v USA nejde s ČR porovnávat. Policisté jsou tam stavěni do role hrdinů, do je první nesrovnatelná věc. Druhá, neuposlechnutí výzvy policisty je trestným činem. Další, neuposlechneš výzvy, máš ruce v kapse, nevytáhneš je, rozstřílí tě na maděru, pokud se budou cítit ohroženi. Další, naprosto odlišný systém komunikace přes éter, kdy dáš např. při zákroku pouze předem stanovaný kód, OD se rozblikáš na monitoru podle GPS, a ví přesně o co se dle kódu jedná, a posílá další hlídky, které sou tam do jedné minuty. U nás ti někde jezdí třeba hlídkový vůz na 50 000 obyvatel. Takže pokud máš zákrok u nás, jsi sám s parťákem třeba i 8 minut proti 10 drbanum, v USA jsi proti nim sám půl minuty. Někdy to ani ne. I když jsou ve vozidlech po jednou, během půl minuty se tam sjede třeba 10-15 hlídkových vozů. A na závěr, začínám velice vážně a skepticky uvažovat o tvém zdravém rozumu. Já jim říkal, aby ty Bohnice nenapojovali na internet....:-)))))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE 13:35:42 14. 02. 2009
J.Wayne.jpg
kamery v pořádku s možností kdykoliv zapnout a vypnout to samé platí o mikrofonech.. pokud půjdu s někým jednat ochráním tak především sebe.. ale když už jsou peníze na tohle co mi konečně vyměnit dosluhující celeron se 128MB RAM a nahradit Windows2000 Xpčkama a t602 Wordem? Je úsměvné když dělám 2.5hod výslech a pak se počítač hryzne a můžu začínat znovu! Asi mi nezbyde než rychlost počítače natočit a dát na youtube.com , protože pan neministr mi stále tvrdí, že je vše v pořádku a vše funguje jak má. honzad. jak můžeš srovnávat Českou republiku s Amerikou? Ano potkáš tam jednočlenou hlídku (sice minimálně, ale potkáš) jenže ten policista, když houkne na centrálu tak tam má max. do 2min. další auta, protože tam je snad každá ulice pokrytá jedním vozem, trochu se nad sebou už zamysli.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 13:25:17 14. 02. 2009
default.png
4TadeasB Nápad to opravdu není špatný, jenom to provedení pokulhává (jako vždycky). Modelovka: Přijedu na pouliční opileckou rvačku, na místě podezřelý i poškozený, atmosféra hodně napjatá a já je budu muset na začátku zákroku upozornit, že je nahrávám. Myslím, že se spojí a vrhnou se na mě oba :-(((. Další: Je to okoukané z USA, jenomže to je opravdu jiný svět. Vnitřní prostor jejich aut a octávek je úplně jiný. Navíc ani tam to neslouží k sepisování věcí na místě, pouze k lustraci. Další: GPRS připojení, navíc zatížené kódovaným VPN tunelem bude opravdu "fofr". Další: Všechno by jsi měl vytisknout na místě. Podle prezentace je v kufru umístěná standartní tiksárna HP. Jak dlouho myslíš, že vydrží, hlavně pražákům, kteří jezdí vlastně po tankodromu? Tím neříkam, že jinde jsou silnice lepší:-(. Poslední: Jak už jsem jednou psal, je to proti všem zásadám policejní práce. Když někoho vyslýchám a je jedno jestli je to poškozený, svědek nebo podezřelý, tak ho chci mít proti sobě, vidět mu do očí a sledovat změny jeho chování. Takže pro kluky z nehod do Trasportéru OK, do Octávek nesmysl, dokud někdo nevymyslí přední otáčecí sedačku...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TADEASB 10:06:17 14. 02. 2009
default.png
Já žasnu Je neuvěřitelné, jak se na všem dá najít tuna negativ... Mě to připadá jako dobrý nápad. Pro hnidopichy: Z věty „Když budou s někým jednat a nebudou mít zapnutý mikroport, nevyhne se jim trest“ Jasně vyplývá, že mikroport půjde vypnout, a že zapínat ho budete muset jenom při "jednání" s někým. Přehrávat záběry samozřejmě půjde i z auta, to zase nepřehánějte (zimic), to myšleno spíš tak, že mazat, popř kopírovat někam jinam bude moct jenom ten "vyškolený pracovník". A v neposlední řadě, i kdyby si vás nahrávali 24hodin denně, myslíte, že si někdo najde čas, aby si pustil a poslechl záznam všech policistů ze všech služeb? Mě to připadá prakticky nemožné, to by na každého policistu musel připadat někdo další, kdo by to své pracovní době dělal. Nadávejte až to bude (pochopitelně úplně jiné a nefunkční,) teď si zkuste užívat dobré zprávy, nadávat se dá vždycky, radovat jenom jednou za čas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAREK 09:42:48 14. 02. 2009
default.png
vybavení souhlas s Hantou, současné vybavení naprostá tragédie, vysílačky na h. náhradní baterie dlouhodobě nejsou, služební mobilní telefon na obvodech je ve stádiu "science ficktion" počítač do auta na lustraci úspěšně leží ve skříni několik let, neboť počitačový expert není schopen systém nastavit aby byl k užitku a projekt P1000 to je kapitola sama pro sebe: židle na stálý po roce užívání katastrofa - asi se na nich moc sedí :-), tam co padala omítka padá opět, stoly vypodloženy papírky ( bratři z Ukrajiny nezvládli rovné podlahy). Okna sice natřeli, ale teď v zimě je v místnosti jak na Větrné hůrce. A nikoho to nezajímá, niko to neřeší. A když na to někdo poukáže tak je hned remcal a špatný. Pan Ž. s panem I. by se měli podívat jaké jsou výsledky jejich práce a ne se jen chvástat co že to všechno neudělali a navymýšleli na mnoho let dopředu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:16:22 14. 02. 2009
default.png
.... Naprosté scifi, jedna věc je samotné zařízení, druhá věc je jeho funkčnost(nikdo si totiž neuvědomuje, že přes veškeré zálohování, může i v ETŘ nastat situace, že bude zcela znehodnocen elektronický spis), další věc je ochota policistů vůbec něco zpracovávat, to je zejména zacíleno na skupinu tzv.náborových a v neposlední řadě je to o podstatném zkvalitnění pracovníků SIKTu, při současné úrovni, různé odbornosti oblast po oblasti si nedokážu představit servis.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 09:00:15 14. 02. 2009
default.png
Re: Honzad Mylí Honzade, ani v USA nejsou na denním pořádku jednočlenné hlídky. Jsou jen ve velkých městech jako je New York a pod. A ani tam to není v každém okrsku. Je to z důvodu, aby pokryli větší území. Navíc nikdo z nich samostatně nezasahuje do ničeho, prostě počká až přijede někdo další. Takže na něj můžeš mávat, že chceš pomoct, ale dokud nedojede někdo další má zakázáno zasahovat. A na konec oni mají u sebe mikrofon i v jednočlenné hlídce, ale zapínají jej, když jdou cokoliv řešit. Ovšem co se týká Evropy tak mi ukaž jedinou zemi, která u policejních složek využívá jednoho člověka ve hlídce. Navíc jsi asi člověk, který neuznává soukromý druhých, ale kdyby tobě dali mikrofon do práce by jsi mluvil jinak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio