Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policejní vozy s černou skřínkou (REDAKCE)

Policejní vozy s černou skřínkou

Foto: Nová auta by měla být dovybavena do konce roku
Policie představila prototyp technologického vybavení nových policejních aut. Jeho použití má v budoucnu zjednodušit práci policistů v terénu a zrychlit zásahy v případě krizových situací, jako jsou povodně nebo požáry. Reportáže z včerejšího představení prototypu v pražském Muzeu policie přinesly ČT24 a Lidové noviny.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 13. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUVO 21:47:37 13. 02. 2009
default.png
No jsem zvědavý jak na tom budou, když každou chvilku někdo bourá...to snad budu raději jezdit ve staré feldě, abych si pokecal s parťákem...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 21:41:22 13. 02. 2009
default.png
re opět žádný přínos pro službu maximálně tak pokud mě ve voze někdo napadne tak se to dá využít, ale pro přímý výkon služby naprostá pitomost pokud to nepůjde ovládat posádkou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 21:37:28 13. 02. 2009
default.png
re Naprostý souhlas s Frantou, když už budu mít na autě a v autě kameru, tak potřebuju mít možnost skouknout, jestli je protiprávní jednání zaznamenáno. Např. průjezd na červenou a ne jak blb 5x za službu volat nějakého specialistu, aby mi to pustil, jestli má vubec cenu něco oznamovat pokud ho nechytím rovnou. Tohle je jen a jen pro inspekci a nic jiného.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMY 21:34:45 13. 02. 2009
default.png
odposlech uvnitř? Ikdyž jsem civil a teprve se chci hlásit k Policii, tak se mi to vybavení líbí a asi to bude přínos. Ale určitě by k měla mít hlídka ovládání minimálně k vniřní kameře (a mikrofonu), a např. povinnost jí zapínat při převozu pachatelů, ale rozhodně by neměla být zapnutá pořád, aby někdo poslouchal soukromý rozhovor kamarádů, tak jak píše x1-ray... A jinak 200 000/auto (krát) 1700aut = 340milionů. Takže na MV počítají se slevou 40mil? Nerozumím obchodu, tak nevím jestli se to dodavateli vyplatí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 21:16:03 13. 02. 2009
default.png
re Andras: Jenže tam to slouží té hlídce, mají k tomu ovládání, takže to mohou zapnout pokud potřebují natočit protiprávní jednání, není to jako permanentní záznam do šuplíku inspekce tak jak to bude u pčr.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 21:12:02 13. 02. 2009
default.png
Velký bratr Za 200.000,- by se dalo auto upravit na opravdový policejní vůz, ale asi je lepší, dát ty peníze na kontrolování... místo přepážky za přední sedadla, raději kameru, aby náhodou nebyl drban ublížený, když v autě dělá bordel... místo kamery na dopravní přestupky, raději zapečetěnou skřínku pro potřeby IMV. "Jen z auta chtějí policisté odbavovat třeba krádeže, vykradené sklepy nebo většinu dopravních přestupků." Odbavovat krádeže?? To je nějaký nový termín ze zákona o policii? Asi to znamená, zbytečně nezdržovat fetky a piráty silnic. Ale jinak to bude radost pracovat... já bych byl proto, aby se stejně upravila i pracoviště všech na MV ČR... ve všech místnostech kamery s infra, k tomu mikrofony a další mikrofon a kamera by se dala všem na klopu saka... pochopitelně by platilo i pro ně, že "Když budou s někým jednat a nebudou mít zapnutý mikroport, nevyhne se jim trest,"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 21:10:33 13. 02. 2009
default.png
nevím...:-( Kamery dopředu a dozadu jednoznačně ano, na zadní sedačku nevím, ale proč ne. Odposlech zvuku prostě ne. Každý kdo sloužil, tak ví, že s parťákem probíral i "neslužební" věci. Nevím co je Íčkovi do toho, jaké má parťák problémy s rozvodem, jestli já mám novou přítelkyni, nebo kam půjdeme po službě na pivo. Civil určitě řekne, že je to služební auto, tak nikdo nemá právo v něm řešit soukromé věci. Je to pravda, jenomže to je právě to, co z kolegů dělá kamarády a parťáky, kteří si můžou věřit. Co se týká sepisování věcí na místě, zvlášť TČ, tak je to nesmysl a je to proti všem pravidlům policejní práce. Představa, že sedím na spolujezdci a poškozený, svědek nebo dokonce podezřelý na zadním sedadle a takhle provádím výslech je šílená. Navíc připojení přes GPRS určitě bude "fofr" a prezentované 4G u nás neexistuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NPRAP-PAVEL 19:34:23 13. 02. 2009
default.png
Obecně to je určitě krok správným směrem. Spíše mě zaráží, že se s tímto vybavením nepočítalo již při nákupu nových aut. Mohl se dát totiž výrobci požadavek, kde má být jaký úchyt, přihrádka, odkládací prostor apod., aby se nám to množství techniky do vozidel vůbec vešlo. Teď se to zase bude "nějak" dodělávat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:12:21 13. 02. 2009
Andras.jpg
Apropo. stejný systém umístění kamer jsem postřehl v novém hlídkovém vozidle MP hl. m. Prahy, konr. Praha 7, Trojková nová Oktavia. Nemohli si ho vynachválit, a práci jim neskutečně zkvalitňuje a ulehčuje. Alespoň tolik co jsem se s nimi bavil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:08:46 13. 02. 2009
Andras.jpg
pro Zhnusený: A nejsem ani proti kamerám v každé ulicic a na každém rohu. Kdo má čisté svědomí, nevím čeho by se měl bát. Systém kamer je tu především pr onaši ochranu. Pro naše sledování jen v těch krajních případech. A zneužití se také nebojím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio