Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu (REDAKCE)

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu

Foto: Ilustrační
Před delší dobou jsme informovali o noční potyčce, v níž policista mimo službu zastřelil muže a jeho psa. Náš čtenář nás upozornil na další vývoj v případu. Přinášíme proto reportáž ze soudního líčení, které proběhlo v tomto týdnu (přinesl ji server iDNES) -po výpovědi svědků a soudních znalců si soudce vyžádal další znalecké posudky.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 30. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZHNUSENY2 15:03:41 04. 05. 2009
default.png
for OUT Já to nemyslel tak, že máš odtud vypadnout na jiné fórum. To bych si nikdy nedovolil. Navíc máme tu demokracii, že? Jen jsem se podivoval nad tím, že se divíš, proč na fóru policistů jsou ostatní diskutéři vůči svému kolegovi "kolegiální". Dotknout se Tě to vůbec nemělo. Ale to je a bude asi problém psaného projevu vždy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 14:21:50 04. 05. 2009
Out.jpg
appalacio Vsak ja jsem to uznal, ze jsem byl s necim mimo. Jen si dovolim poznamku k tomu Brnu jeste. Oni nikde nikdy nehlasili ani neudelali zaznam o pouziti DP. A to je neco co me osobne na tom celkem smrdí, ale to uz sem psal v ty diskusi. Zhnusený: No to je komentar... Asi jako kdyz ty se pozastavujes nad mejma vylevama, tak bych ti taky mohl rikat at si chodis na jiny diskusni fora. Ted ses zase ukazal Ty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:20:05 04. 05. 2009
honzad..jpg
appalacio: ja to tusil,ja to tusil ze mi nedas pokoje :-) ale my mamem v bohnicich siestu, tak se zadne vasnive polemiky nedockas :.-) navic na tema brno uz bylo v prislusnem foru asi receno vsemi vse co chteli ( a mozna i to co nchteli), tak uvidime, jak si povede v brnenskych podminakch ta slepa dama s vahami .. .. ale je zajmave, jak se nad tim najednou zavrela hladina. nemate nekdo tuseni v jakem je to stadiu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:44:12 04. 05. 2009
default.png
... Jsem docela rád, že se tato debata nezvrhla. Ano, dokonce jsem to i přiznal, jsem zaujatý, jako je zaujatá družka poškozeného, ale snažím se býti zaujatý co nejméně. A ohledně kolegiality. Opakuji to po několikáté, policisté jsou lidé, jako lidé dělají chyby i úmyslné, tedy i páchají trestnou činnost. Nehájím vždy a všechny, zastávám se pouze obecně policistů, když jsou neprávem osočováni a to mnohdy jen na základě domněnek. Samozřejmě, pokud se v jakémkoliv případě prokáže vina policisty, teď nemyslím tento případ, je mi to líto, ale pokud je to rozhodnutí soudu, respektuji ho a takového kolegu odsoudím. Pořád se tu řeší "falešná" kolegialita, ale jak zde pravil Zhnusený, co jiného může kolega pro jiného udělat, než ho morálně podpořit. A zase se vracím na začátek, drtivá většina, zde píšících policistů, se snaží hájit kolegy objektivně. Tento případ se mě dotýká osobně, neboť obžalovaný policista je můj kolega, znám ho osobně a nemám důvod mu nevěřit jako člověku, nehledě, že jsem si dal tu práci a zjistil všechny možné dostupné informace a nakonec si to šel poslechnout i k soudu. Rozpory tam jsou, proto uvidíme co se bude dít. Závěrem uvedeného, jde vždy o spekulativní debatu, protože na místě nikdo z nás nikdy nebyl a nebude. No a ještě závěrem, neboť se tu objevil honzad, tak si musím rýpnout i do něho, ohledně Brna a té protržené sleziny, ano vysvětlení může být i takové, že mu ublížili, ale i takové, že použili řádné don. prostředky. A prostě, dle okolností nelze vyloučit cokoliv, tudíž nelze tvrdit apriori to, že policisté pochybili, pokud není znám výsledek soudu, když i známé okolnosti dost nasvědčují tomu, že šlo o řádný zákrok se smutným koncem, který jde na vrub pachatele.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 08:08:56 04. 05. 2009
default.png
for Out V tom případě, jestli nechceš slyšet o falešné kolegialitě mezi policisty, musíš jít na jiné diskuzní fórum. Třeba na diskuzi o nezbedných rotvajlerech. Nic ve zlém, ale ta kolegialita podstatně více funguje i v jiných oborech, proto se divím, že Tě zrovna tady tak zaráží. Jinak, co jiného může udělat policista pro policistu než být kolegiální? Deputát na uhlí nebo zemědělské naturálie asi sotva.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 00:19:57 04. 05. 2009
Pim Burger.jpg
honzad. Není zač, co bych neudělal pro zdejšího veřejného nepřítele číslo jedna...:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:10:27 04. 05. 2009
honzad..jpg
dik doktore.. je to tenka hranice :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:48:44 03. 05. 2009
Pim Burger.jpg
honzad. Tak pozor, aby se skeptičnost neproměnila v paranoiu...:-)) Dubito ergo sum.;oD (Pochybuji, tedy jsem.)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:33:32 03. 05. 2009
honzad..jpg
Pime Nase Skepticnost je skepticka vuci vsemu, co sama nevidi a neslysi na vlastni oci a usi ...... Okolnosti tomu uci :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:33:22 03. 05. 2009
honzad..jpg
Pime Nase Skepticnost je skepticka vuci vsemu, co sama nevidi a neslysi na vlastni oci a usi ...... Okolnosti tomu uci :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio