Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu (REDAKCE)

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu

Foto: Ilustrační
Před delší dobou jsme informovali o noční potyčce, v níž policista mimo službu zastřelil muže a jeho psa. Náš čtenář nás upozornil na další vývoj v případu. Přinášíme proto reportáž ze soudního líčení, které proběhlo v tomto týdnu (přinesl ji server iDNES) -po výpovědi svědků a soudních znalců si soudce vyžádal další znalecké posudky.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 30. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PITTRS 13:01:02 02. 05. 2009
pittrs.jpg
Souhlasím s Tebou, mám sám psa a rozhodně bych se taky nemazal s nějakým provokatérem. Tohle vše jsem napsal proto, že dle toho, co vím, šlo opravdu spíš o nostalgický opilecký výlev, za který by se ten kluk nejspíš omluvil, kdyby ovšem dostal šanci. Polda už nejsem, a když někdo něco podělal, nezastával jsem se ho. Proto si myslím, že na to, aby jste mě tady dávali jako vzor loajality mezi poldy toho víte k případu jen málo. To Tvoje " Ja si proste myslim, ze se pan policista nekde vozral jak doga a pak dost mozna nezvladnul ze mu nekdo dal na budku a tak toho cloveka zastrelil." mi nesedí k tomu, jak neutrálního ze sebe děláš. Víc už k tomu nebudu dodávat, snad to pochopil i PimBurger

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 12:54:14 02. 05. 2009
Pim Burger.jpg
x1-ray No, v tom máš určitě pravdu. Mě osobně by nenapadlo na někoho brát psa, ani kdybych byl střízlivej, natož ho na někoho posílat. Jinak jsem nějak přehlédl tu část, jak na něj začal mluvit z nostalgie. No budiž. Kdyby se incident odehrál takhle a majitel na něj takhle přímo zaútočil(a jestli se za barákem dostával s cigárem z hádky, tak je to docela možné), pak jsem na straně policisty. Na druhou stranu - za plotem skáče rozzuřenej pes, já si k němu stoupnu a začnu mu říkat: No pojď sem muclíčku... Vážně soudu vůbec nezávidim.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 12:54:07 02. 05. 2009
default.png
4 Out Psovi to nikdo za zlé mít nemůže, jeho majiteli ano. Navíc pokud tě napadne rotvajler, tak majitel rozhodně nemá důvod se k němu přidat, protože takovýhle pejsek zastane práci tak 3 chlapů to mi věř.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 12:49:08 02. 05. 2009
Out.jpg
pittrs V pohode, ja to nebral jako osobni utok. Ale to co sem napsal, tak za tim si stojim a nevidim v tom problem. Pokud nekde rozdrazdim rotvajlera a on me pak napadne (neberme v potaz vubec tenhle pripad) tak nemam tomu psovi za zly ze zautocil, to zvire za to nemuze i kdybych ho pak zastrelil a nutna obrana to byla. Ja sem jen napsal, ze to tomu psovi nikdo nemuze mit za zly a to se s tebou vsadim, ze se mnou bude souhlasit kazdej psovod od PČR v republice. A dost mozna ani ten majitel toho psa nepostval, ale jak otevrel vrata tak pes vyletel sam a byl agresivni sam, pokud byl predtim drazdenej. Ale to je jen spekulace, ale osobne mi prijde pravdepodobna.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 12:42:25 02. 05. 2009
default.png
4all Nás je tu najednou nějak moc:-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 12:41:02 02. 05. 2009
pittrs.jpg
Ano, souhlasím, naprosto zbytečný incident a spousta neštěstí. Ještě jednou a naposledy, jen jsem se snažil dát víc světla do tmy. To že byl do incidentu bez problému, to že to provokování psa třeba nebylo provokování a to, že mít u sebe bouchačku pod chlastem je přestupek, jsem nepsal jako obhajobu obžalovaného. Ale jak vidno, vy už máte svoje hotovo, a trošku jste můj postoj nepochopili. Každopádně, soudu nezávidím. A pro OUT - neber to co jsem napsal jako osobní útok, ale aby jsi se zamyslel, než něco plácneš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 12:40:44 02. 05. 2009
default.png
4 Pim Zbytečné to určitě bylo, asi jako všechno co se stane pod vlivem alkoholu. Jak říkám, zbraň v hospodě nesnáším a neobhajuji, ale jestli mluví pravdu, tak mu jako pejskař rozumím. Když vidím psa, který je nápadně podobný tomu co mi umřel, tak mě taky přepadne nostalgie a to nemusím být pod vlivem. Na druhou stranu, když jsem pod vlivem, tak by mě ani nenapadlo vzít psa na ulici (navíc rozdrážděného rotvajlera), když hrozí konflikt. Jeho majitel musel vědět co přijde, navíc, když to sám podpořil útokem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 12:37:52 02. 05. 2009
Out.jpg
Obecne Ja si proste o tomhle pripadu myslim, ze kdyby policista sel v klidu kolem toho plotu dal tak se pak nestane takovyhle nestesti (jedinymu Pimovi doslo, ze je tady nakej tata od rodiny mrtvej, ostatni se staraj jen o policistu). A taky si nemyslim, ze by se u toho plotu jen tak zastavil a nedelal nic, znam takovyhle opilce a je absolutne jedno jestli je to policista nebo civil, sme porad stejny lidi, i kdyz to tady nekomu obcas nedochazi mi prijde...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 12:32:59 02. 05. 2009
Out.jpg
X1-ray Tak se omlouvam, koukam ze Pim uz na to reagoval, jen sem si nevsimnul.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 12:32:15 02. 05. 2009
Out.jpg
pittrs Ani nemam potrebuju komentovat tvoji reakci na me, Pim Burger to udelal misto me a dluzno dodat, ze bych to napsal temer stejne, takze mam na to stejnej nazor. Viz. chlastani s ostre nabitou zbraní apod. A tohle co napsal Pim je absolutne dobre a slusne receno. Viz: Jinak to, že majitel měl zavolat policii...:-))Můžu se tomu jenom smát. Chtěl bych vidět, jak si budeš popíjet na zahradě, já ti přijdu k plotu a začnu ti tam před tebou provokovat psa a ty se zvedneš a zavoláš policii...:-)) Další hledisko je to, že kdyby to bylo naopak a zastřelený byl policista a ne "nějakej civil", tak byste tu střelci nadávali do drbanů a na kolegu skládali sbírky. Ja se zase smeju tomu, ze tu nekdo vyklada jak si muze v pohode drazdit neciho psa, delat pred plotem skopiciny a protipravny to neni a jak mel dotycnej hned volat policii. (Osobne si myslim, ze se to jasne klasifikovat jako prestupek proti obcanskemu souziti apod.) A stat se to me, tak taky hned nevytacim podelanej a zavrenej doma 158, ale pujdu se podivat kdo co chce a co tam dela, i slusne nejdriv. Kdyby kazdej volal kvuli takovyhle picovine tak budete v jednom kuse nadavat ze jezdite resit kraviny. X1-ray Viz. tvoje: Pime vůbec není jasné kdo to vyprovokoval, znám spoustu psů, kteří jsou agresivní a to jdeš jenom okolo. Jasne, v tomhle mas naprostou pravdu, spousta psu za plotem jsou magori, vetsinou diky chybam majitele. Taky to znam a ze svym okoli casto, ale kdyz jdu kolem takovyho plotu a pes tam skace pul metr nad plot a steka a rve u toho jak magor tak si ho nevsima a jdu dal...a to je snad naprosto normalni reakce, ne? Anebo ti prijde normalni se zastavit, psa provokovat a pak rict, ze si zacal on? Mne teda ne... Ale dost mozna se jen nechapem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio