Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu (REDAKCE)

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu

Foto: Ilustrační
Před delší dobou jsme informovali o noční potyčce, v níž policista mimo službu zastřelil muže a jeho psa. Náš čtenář nás upozornil na další vývoj v případu. Přinášíme proto reportáž ze soudního líčení, které proběhlo v tomto týdnu (přinesl ji server iDNES) -po výpovědi svědků a soudních znalců si soudce vyžádal další znalecké posudky.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 30. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 22:09:21 30. 04. 2009
default.png
nutná obrana..?!! Hm, tak to jsem strašně zvědavý, k čemu se tady doberou naši civilní specialisti na policejní problematiku (teda chtěl jsem říci specialisti na všechno).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MEDIC 21:46:02 30. 04. 2009
default.png
Out Nemuzete nekoho soudit kdyz jste u toho nebyli a nebo nemate prokazatelny dukaz (video). A uz vubec ne z toho co napisi media. To co noviny a televize dnes a denne vypousti do sveta je oporavdu k placi a skoro kazdy jim to zere. Pritom pravda je nekdy uplne nekde jinde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAUS 20:37:03 30. 04. 2009
Daus.jpg
NO - pokud byly splneny podminky jedna se o OVP at uz by byl opilej sjetej nebo treba chodil po rukach Noseni zbrane pod vlivem coz je blbost ale kazdyho vec - prestupek na useku zbrani a streliva. jsou to preci dve naprosto rozdílny veci a nevim Oute jak si lze udelat nazor na opravnenost NO dle clanku - je to celkem slozita vec.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:51:55 30. 04. 2009
default.png
.... Kromě obžalovaného popsal útok i syn družky zastřeleného muže, který konflikt sledoval z okna domu. "Zaslechl jsem štěkot psa. Pes byl dost rozzlobený a skákal na bránu na dvůr. Leoš řekl tomu muži: Co potřebuješ? Otevřel bránu a vyšel ven i se psem. Leoš chytil toho chlapa pod krkem a dal mu ránu pěstí, těch ran bylo více. Chlap se bránil. Leoš ho pak hodil na zem a ten vytáhl zbraň a vystřelil," uvedl svědek. Velmi rozporuplný případ, nechtěl bych být v roli soudce. No některé komentáře a výklad nutné obrany, nevím, myslím, že jedině vlastní zkušenost by některé přesvědčila co je to nutná obrana. Jednoznačně vyvozovat, že se nejednalo o nutnou obranu je hodně problematické. Měl u sebe zbraň to je zásadní otázka, pak si člověk musí být vědom k čemu v krajních situacích může dojít a nosit zbraň pod vlivem(zjevně toto už není v pořádku). Ale samotný skutek a průběh jednání nemůže tímto být nijak ovlivněn, měla by se posuzovat pouze situace samotného fyzického napadení a tam už to tak jednoznančné není, že by se nemohlo jednat o nutnou obranu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 18:58:18 30. 04. 2009
Out.jpg
Kdo chodi chlastat s kvérem je totalni imbecil... Pim: Ja o tom pripadu sice slysim poprvy, ale z clanku sem si docela nazor udelal. Podle me to nutna obrana nebyla ani omylem, ale je to jen muj osobni nazor z obsahu clanku, treba soud rozhodne jinak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 15:36:56 30. 04. 2009
Pim Burger.jpg
Smysl článku Musim se teda přiznat, že vůbec nechápu, co se tam stalo ani z těch výpovědí, ale možná mi to tu někdo vysvětlí...:-)) Já to zkusim zrekapitulovat. Někdo měl zuby v puse (to mám teda zatim taky) a tak 3x vystřelil k noze, kde dvakrát trefil toho chlápka, přičemž jednou do nohy a jednou do hrudníku a jedna rána zabila psa. No ale celý to neviděl, protože neměl silné brýle, které nosí, ale uvědomoval si, že musí střílet tak, aby nikoho nezabil. No a věta: "Leoš ho pak hodil na zem a ten vytáhl zbraň a vystřelil" je teda taky syntaktický skvost...:-)) Ještě, že vím, kdo měl zbraň, jinak bych vůbec netušil, kdo po kom střílel-nejspíš ten pes...:-)) Jinak je sice možné, že se to událo, jak popisuje policista, ale zajímalo by mě teda, co dělal s pistolí v hospodě a pod parou. Na druhou stranu jestli to byla opravdu nutná obrana, tak není co řešit kromě porušení zákona o zbraních a střelivu a je fakt, že za tohle bych mu tu pistoli rád sebral. Od příslušníka PČR je to docela nezodpovědnost sebou tahat do hospody zbraň a ještě se opít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio