Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu (REDAKCE)

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu

Foto: Ilustrační
Před delší dobou jsme informovali o noční potyčce, v níž policista mimo službu zastřelil muže a jeho psa. Náš čtenář nás upozornil na další vývoj v případu. Přinášíme proto reportáž ze soudního líčení, které proběhlo v tomto týdnu (přinesl ji server iDNES) -po výpovědi svědků a soudních znalců si soudce vyžádal další znalecké posudky.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 30. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 22:28:23 03. 05. 2009
Pim Burger.jpg
honzad. Abych se appalacia a vlastně i sebe zastal, tak on tu vyprávěl to, co slyšel u soudu a na základě toho si dělám obrázek. A pokud sousedé řekli, že pes štěká často, neshodne se ani s výpovědí jiného příbuzného plus to, že evidentně byla daleko a její výpověď si odporuje i v tom, jestli byl za barákem nebo spal, tak bych tentokrát s dovolením Vaší skeptičnosti věřil policistovi...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 22:12:34 03. 05. 2009
Out.jpg
appalacio No potom co jsem si precetl tvoje prispevky musim sebekriticky uznat ze jsem to tady se svym tvrzenim obcas prehnal... Jenze on i kdyz soud vynese nejakej rozsudek, tak to neznamena ze to tak popravde bylo. Pravdu se ale nikdo uz nedoví, to by na to musel koukat z oblak jako Panbuh. Nikomu neubiram pravo na nazor, ale stejne mam obcas ze zdejsich debat pocit, ze kdyby byl policistou ten zastrelenej tak se tu vsichni bavime opacne o tom jak ho nakej smejd zastrelil. Tim defacto narazim trosku na to co napsal honzad, byt to nevztahuju na tebe, ale i co se tyce tady na webu popsanejch pripadu viz. to Brno, pak uplatny policisti atd. tak mam fakt dost smutnej dojem (a tohle mi fakt nikdo nevymluvi) ze ta falesna kolegialita je az za hrob leckdy. Ale tak my dva sme se o tomhle uz bavili jinde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:02:55 03. 05. 2009
honzad..jpg
no, kdyz si vzpomenu jak appalacio tady horoval za nevinu tech "obetnich beranku" co "trpi v brne zvuli inspekce" kvuli tomu vietnamci, co si tu slezinu utrhnul asi sam nabehem na pest..... tak bych byl opatrny v tom pristupovatz na jeho verze. Jeho verze maji totiz zpravidla jeden spolecny faktor: ze nikdy vlastne za nic nemuze policista

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 21:36:14 03. 05. 2009
Danik.jpg
hurá, hurá, hurá Pim je přesvědčen slušnou debatou. Jsem nadšen, jinak po Appalciově přesném popisu to opravdu vypadá na nutnou obranu. Já o tomhle nechtěl vůbec spekulovat, protože ať byl útočník jak chtěl startovací, je to tragédie a to nepíšu abych vypadal oduševněle, ale jako někdo kdo o tom v souvislosti se službou a rizikem, že mohu někoho zabít,přemýšlel. No, k tomu pokousání je to jasné už, ale jak říkám vypadalo to standartní otázka, jak už jsem psal. A buďte na mě naštvaný, ale myslíte, že by ho vyhodili za takový přestupek na úseku zbraní a střeliva, kdyby ho jen např. zkonrolovali a on byl pod vlivem a měl u sebe zbraň? Jsem si jistý, že ne. A trest ano, odevzdat zbraň ano a i pokutu ano, ale co se týče služby, tak bych se soudil a myslím, že se služným právníkem i vyhrál. Samozřejmě pouze, když rozsudek bude znít nutná obrana. Jenže medializace je svině. To už není výkřik do debaty, spíš jen takové zamyšlení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:29:14 03. 05. 2009
Pim Burger.jpg
appalacio No, fakt je, že jsi mi hlavně přiblížil, jak se to asi stalo. Přesvědčil jsi mě víceméně o tom, že role policisty i jako iniciátora situace byla menší a trošku podružnější, než jsem myslel. Jinak přeji hezký večer a jak jsi napsal, počkáme věcí příštích.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:13:22 03. 05. 2009
default.png
... .-)) jsem samozřejmě rád, že jsi přijmul moje argumenty, ale nešlo mě o to, tě přesvědčit za každou cenu .-)). Mě spíš jde o to, aby na obdobné věci lidi nahlíželi s rozumem a přemýšleli. Pro dnešek závěr, děkuji za dialog a vyčkáme věcí příštích. P.S. Přiznávám, že jsme ve věci zaujatý, ale snažil jsem se .-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:04:53 03. 05. 2009
Pim Burger.jpg
appalacio No, to se zbraní jsi psal a pro mě je to v pořádku. Jak jsem napsal, pokud byl potrestán podle zákona, nemám s tím problém. Co se týče té výpovědi, tak z toho, co jsi napsal, také spíš věřím tomu policistovi než svědkům, co na to koukali ve tmě z dálky. Navíc jestli znalec potvrdil, že muž musel být v předklonu, když na něj policista střílel, tak se to dá předpokládat ještě víc. Dokonce i to mluvení na psa jsem ochoten připustit, když sousedé vypověděli, že štěká pořád-takových psů znám taky dost. Jednoduše řečeno appalacio, přesvědčil jsi mě...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:52:54 03. 05. 2009
default.png
for Pim Burger njn.. samozřejmě, že tam je spousta rozporů. Většina děje je potvrzena policistou a očitým svědkem (syn poškozeného, rozpor a velký ve výpovědích je, jaké bylo postavení při samotné střelbě. Policista tvrí, že muž byl nad ním a mlátil ho hlava nehlava, proto střílel, syn uvedl, že stál 1,5m dál, neútočil a psa měl u nohy a policista střílel ze země. Družka uvádí, že střílel policsta ve stoje, max. ze záklonu na druha, který neútočil a psa měl u nohy a stál 1,5m daleko. Na základě tohoto rozporu chce stát. zástupkyně věc kvalifikovat jako vraždu. V přípravném řízení dokonce tvrdili, že si zranění policista způsobil sám, když v opilosti upadl. Ke zbrani uvedl policista, že ji nosil automaticky u sebe na ochranu života a zdraví. Se zbraní se nikdy nechlubil, nevytahoval ji, nikdo by ani nevěděl, že ji má u sebe, kdyby se nestalo to co se stalo. Udělal chybu, asi si neuvědomil, že ji má a pije. Za to zaplatil vyhazovem a odebráním zbraně a zbrojáku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:38:23 03. 05. 2009
Pim Burger.jpg
appalacio Nemyslel jsem to v ironii. Díky za přiblížení. Když jsi to takhle napsal, tak se mi samozřejmě zdá pravděpodobnější policistova verze a jsem na jeho straně, co se týče střelby. A pokud jsi psal, že za zbraň v hospodě byl odejit z PČR a přišel o zbroják, pak je vše v pořádku a snad mu dle znaleckých posudků a výpovědi sousedů a svědků uznají nutnou obranu a zaslouženě propustí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:37:22 03. 05. 2009
default.png
for Pim Burger ještě k tomu, kdo začal incident.. je to to samé jako kdyby jsi se ptal co bylo dřív, vejce nebo slepice. Podle mě kolega mohl jednat jinak, tak mohl jednat i ten majitel. Ale v tomto směru je potřaba vidět věc více černobíle, jak jsem již napsal, odpovědnost musí převzít útočník. Řekl jsem a trvám na tom, že pokud by se incident stal na dvoře domu, kolega by to měl dostat s plnou parádou za co nejvíc, pokud se incident stal venku, tak bohužel, vina je na druhé straně. Jo a ke zranění uvádím, že kolega měl zaraženy dva zuby (přičel o ně), hematomy v obličeji, tržné rány na rukách, nohou, na zádech škrábance. Druhý muž měl jen modřinu u krku a pár oděrek, i znalec potvrdil, že to pravděpodobně pochází z resustitace. K okolnostem ještě uvádím, že lékař a posádka sanity (čtené výpovědi)uvádí, že když na místo přijeli, byla tam taková tma, že si museli přisvěcovat baterkami. Družka a její nevl. syn uvedli, že vše dobře viděli, že ulice a příjezdová cesta je dobře osvětlená. Vše viděli přes 30cm pootevřenou branku, cca 1,5m vysokou (s prken, mezery cca 3cm. Nevl. syn se díval z půdy, družka z přízemí. Dům je cca 15m od brány (můj odhad)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio