Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Komorous zatím ministerským poradcem, rozhodne výběrové řízení (REDAKCE)

Komorous zatím ministerským poradcem, rozhodne výběrové řízení

Foto: Vrátí se Komorous do uniformy?

Dva týdny po oznámení ministra Peciny o obsazení pozice prvního náměstka bývalým šéfem NPC Jiřím Komorousem je toto místo stále neobsazené. Ministr na tuto pozici ve čtvrtek vypsal výběrové řízení - podle zákona o služebním poměru - což se nelíbí jeho předchůdci Ivanu Langerovi.

Autor: Redakce
Publikováno: 17. 05. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 10:25:27 23. 05. 2009
Pim Burger.jpg
x1-ray No, já pořád vidím rozdíl mezi tím, když vládne nedemokratický režim a zneužívá tajnou službu k odstranění svých odpůrců (=odpůrců strany nebo jednotlivce) a když demokratický systém používá tajnou službu, aby i nadále mohl býti demokratickým. Ale nechme už toho.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 10:14:49 23. 05. 2009
default.png
4 Pim Ideový nepřítel byl téměř nahrazen ekonomickým, nicméně stále zůstává monitorování extrémní pravice i levice, což je vlastně ideový nepřítel. Opravdu záleží jenom na úhlu pohledu kdo je nepřítel a v jaké době.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:07:05 23. 05. 2009
Pim Burger.jpg
x1-ray Ale neukamenuju. Já netvrdím, že BIS neinstaluje odposlechy atd., ale to, že to nedělá, aby našla vnitřního ideového nepřítele. Také mám pocit, že BIS nemá pravomoc zatýkat - v tom případě musí spolupracovat s PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:03:58 23. 05. 2009
Pim Burger.jpg
catani, Out Out Máš pravdu, omlouvám se. Náhubkový zákon skutečně prosadila ODS-i tak ho neschvaluji, je to krok zpět a doufám, že někoho napadne ho brzy zrušit. Je to důkaz toho, že žádná z nejsilnějších parlamentních stran nestojí za mnoho až za nic. Naopak si myslím, že poslední dobou jsou naháněni odpůrci pravice (oprávněně), ale nějak se zapomíná na pra.ata zleva. Jak tu říkal myslim honzad., tak na tom jejich každoročním sjezdu důchodců na 1. máje, měli taky vlajky se srpem a kladivem, což jsou také zakázané symboly-a nikoho to neštve, protože je teď populárnější zavírat lidi s praporem Národního odporu, než starý komouše s jejich vlajkama. catani Jojo, zato kdyby tam místo VŠ se zemědělkami seděli tví oblíbení činovníci StB, tak by se už postarali, aby byl jejich úřad řádně "očištěn". Hlavně od ideových odpůrců. Jinak zase nechápu, proč tu zveřejňuješ fakta, na kterých jsme se shodli. GŠ psal, že je jich odsouzených 40, ty, že 50. Všichni jsme se shodli na tom, že je to málo a ty mě pak napadneš s nějakým Rumlem... Co jako zase myslíš? Že mě tim raníš? Nebo že ho budu bránit? Podle mě rumunská cesta nebyla vůbec cestou špatnou-alespoň v některých případech. Všechny svi.ě jako byli Grebeníček a spol., by si šibenici zasloužili.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 09:59:04 23. 05. 2009
default.png
demokracie? 4 Pim: uvědom si, že demokracie do práce jakékoliv tajné služby nepatří. Může se ti to líbit nebo ne, ale je to tak. Tyto služby pracují na ochraně státu ať už před vnějším nebo vnitřním nepřítelem a ta práce je často o tom, že účel světí prostředky. Teď mě asi ukamenuješ:-))). V žádném případě neobhajuji zločince, kteří si s pocitem nadřazenosti léčili mindráky. Jo a s těma svazkama... catani má pravdu, znám osobně lidi co pracovali na úseku odposlechů, jako technici je instalovali někdy dokonce do prostoru ambasády a myslíš, že je v seznamech najdeš? Ani náhodou. 4 catani: u Rumla a Fendrycha jsi ještě zapoměl na Šubrta, dnešního mluvčího BIS. Říkali jsme jim svatá trojice, co ti předváděli to nemělo obdoby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:36:40 23. 05. 2009
default.png
Původní diskuze Byla jednoduchá, zda človíček(to je velká lichotka) jistý bývalý ministr vnitra, má právo moralizovat, policistu tělem a duší, kterému v odbornosti nesahá ani po kotníky, ohledně toho, že absolvoval jazykový kurz na škole v réžii STB, kdy v uvedené době ho nemohl absolvovat nikde jinde. To je jako by se Komorous jeho zeptal, jakým způsobem se dostal za komunistů na lékařskou fakultu.(to by se teprve lidi nasmáli) For Pim Burger: Nevím čím to je, ale asi těmi výbornými schopnostmi těch VŠ se zemědělským zaměřením. Ale lidé, kteří zdůrazňuji údajně masově porušovali zákon v řadách STB, tak je jich odstíhaných a odsouzených možná do 50, tož to taky vzhledem k Československu, které čítalo 15 mil. obyvatel a 4 milióny aktivních komunistů o ledačems vypovídá. Zřejmě každý STBák to valil hlava nehlava a ještě jistý Ruml s Fendrychem, kteří ihned po revoluci zlikvidovali okolo deseti tisíc svazků(nikoliv spolupracovníků STB), ale agentů STB, to zřejmě udělali proto, aby někomu pěkně zavařili. Já myslím, že hodně příjmení z těch svazků v té době by se shodovalo s dnešním parlamentem, novináři a nově, 20 let po revoluci, objevujícími se disidenty, kteří v 80 letech na protest s režimem jezdili v kočárku v amerických jeansech z Tuzexu, že Ivane.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 09:28:52 23. 05. 2009
Out.jpg
Catani, Pim, Špunt Catani: On ti defacto za me odpovedel Pim, takze to ma stejne. Pim: To si snad nemyslel vazne, ze Paroubek prosadil nahubkovy zakon. Doufam, ze ses jen spletl, protoze kdo prosadil nahubkovy zakon byla ODS v cele s Langrem! Hlavne to chteli co se odposlechů tyce. Proc asi... Nejsem volic CSSD, ale osobne povazuju dnesni ODS za vetsi xindl nez je KSČM a to uz je co rict. Špunt: Tvoje posledni cast prisveku mi nedala abych si neco nespojil. Zrovna mam na stole rozectenou knizku od Stanislava Motla - Oběti a jejich vrazi, o pronasledovani nacistickych zlocincu, zejmena v 90. letech a i po roce 2000. Co se tyce tech zlocincu z doby 1948-89 tak jsem take toho nazory ze se meli stihat. Je sice pravda, ze se mozna odsoudi nejakej pohranicnik ze nekoho zastrelil na hranicich, coz je spravne, ale hlavne by se meli soudit lidi ktery tohle nastolili. A to se nestalo. Celkove si myslim, ze sme se nikdy s komunismem nevyrovnali, takze sme to meli vzit bud smahem uplne vsechno (postavit KSČM mimo zakon apod.)anebo se na to uplne vysrat. Protoze ty procesy anebo lustracni zakon slouzili jen nekomu a pro nekoho. Jednou sem snad cetl nejakou praci o sametove revoluci (sametový podvod jak rikam já) kde bylo naznaceno ze to bylo dilem StB a domluvy s Havlem... Buh ví. Osobne me vzdycky prekvapovalo, ze se spousta byvalych kádrů dokazala dostat na dobre posty i v novem rezimu. Jsem ale toho nazoru, ze zlociny by se stihat meli, at uz nacisticke nebo komunisticke. Osobne mi spis vadi, ze lide jako Žáček tu, nekdy mozna az hystericky, vyvolávají atmosferu proti komunismu, ale proti neonacismu a rekneme ceskemu fasismu se tu nic moc nedela. Nebo mozna ze dela, ale obecne nalady obyvatelstva jsou dost pozitivni co se tehle uskupení tyce. Vidim to dnes a denne mezi lidmi mezi kterymi se pohybuju a bohuzel to je videt kolikrat i tady na foru. No nic, jen sem se zamyslel nahlas kdyz sem si precetl tvuj prispevek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:04:39 22. 05. 2009
Pim Burger.jpg
... jirikkk Tak nejdřív ty. Chtěl bych vědět, jak to funguje-tady je můj mail:Pimburger@yahoo.de. Co se týče USA, tak za 1. já nikdy neřekl, že schvaluji týrání v jakékoli zemi - tzn. ani v USA, protože jsou to stejný prasata, jako byli stbáci, za 2. všimni si, že CIA si to nedovolila dělat na území USA, protože věděla, že kdyby se to provalilo, tak má megaprůser, za 3. i tak to je pěknej průser a lidi se z toho zodpovídají - což se nedá říct o naší malé zemičce. A proč je to průser? Protože všichni ví, že tohle si žádná demokracie nesmí dovolit. A o tom to je. Nejde o to, že se to stalo, ale o to, že se na to přišlo a padají tresty a zveřejnili to lidi zevnitř. Tenhle případ není důkazem toho, že CIA je StB, ale spíš toho, že Američani tohle nehodlají akceptovat. V Československu to bohužel byla běžná praxe. V tom je ten rozdíl. Navíc jak jsem již řekl, hlavní rozdíl mezi StB a BIS vidím v jejich poslání (otázka, jestli ho plní nebo ne, je podružná, protože pokud bych se dozvěděl, že tohle dělá i BIS, tak budu také protestovat). StB je totiž srovnatelná nanejvýš s Gestapem nebo SD a nebo nejlíp asi s RSHA, který všechny úřady zastřešoval. catani Ale původní diskuze byla o tom, že jsi napsal, že v StB byli odborníci, které dnes nahradili boční vstupy a že tohle se StB upřít nedá. Tady jde o to, že pro mě je to naprostý nesmysl a radši tisíc učitelů se zemědělkou než jednoho příslušníka StB. To, že jsou dneska v různých funkcích také šmejdi (porovnáváš tu vždy dvě kategorie), má dokázat co? Jestli si myslíš, že tu budu obhajovat dozorce prodávajícího drogy nebo podplaceného soudce jen proto, že je to dneska, tak se mýlíš. Máš pravdu, že je to stejnej šmejd jako Grebeníčci, Urválkové a Pichové-Tůmové, ale taky když tomu dozorci na to někdo (slušnej) přijde, tak si půjde sednout. Tyhle prasata to dělali se souhlasem státu v rámci očištění státní správy a boji proti třídnímu nepříteli. To, co popisuješ jako typické pro dnešní dobu, je selhání jednotlivce. Tamto byla řízená politika. Generační špunt Jak jsem již napsal, neschvaluji mučení nikde. Nevím ale, odkud máš, že je to schválené administrativou? Podle mě to - minimálně v USA - docela odsoudili. Jestli o tom Bush věděl, toť otázka. Pokud ano, je to těžké selhání, které nebudu nikterak omlouvat. Ale je nutno si uvědomit i fakta, která jsem napsal nahoře. O týrání VB ani Izraele nic nevím, ale opět to nebudu schvalovat. Jaký vidím rozdíl mezi StB a BIS, už jsem také psal nahoře. Víš, na tobě se mi nelíbí, že pořád jakoby snižuješ význam KSČM a vůbec celé komunistické minulosti. Příběh tvé známé je samozřejmě zajímavý, ale pro mě je lepší, když se někdo komoušů bojí, než když si říká, že jsou neškodní. Proč, ptáš se? Podívej se na současný stav v ČSSD. Paroubek je ochotný spolupracovat s komunisty, Paroubek po prohraných volbách zpochybnil jejich legitimitu, Paroubek prosadil náhubkový zákon, Paroubek se chystá naší zemi nejen ještě více zadlužit šrotovným, které pomůže nevím komu, ale vyhrožuje, že s komunisty protlačí i milionářskou daň-kam se to dostáváme? Komunisti jsou pořád nebezpeční a pokud se jich to děvče bude bát, tim líp! Za současného stavu bych dal všem povinně místo dějin středověku atd. učit puč v 48. a celá léta komunismu, aby se lidi probrali. Jinak se shodneme, že po roce 89 bohužel došlo k velice malému odsouzení komunistických zločinů. Já se o tuhle dobu moc nezajímám (mám raději optimističtější četnictvo, jak sis určitě všiml), ale jestli bylo odsouzeno pouhých 40 lidí, tak to něco vypovídá o naší společnosti a je to naše ostuda. Jinak nevim, čí byl Šalgovič příbuzný a myslím, že je to jedno, protože za 1. tu soudíme skutky daných osob a za 2. si nedělám iluze o tom, že mnoha, byť dnes pravicovým, politikům, otevřely dveře do politiky peníze nepříliš průhledně získané spolu se známostmi z minulého režimu-zde se ale opět projevuje to, že jsme se s nimi nedokázali dostatečně vypořádat. P.S. Omlouvám se za delší příspěvek a chci tě poprosit, jestli bys příště latinské právnické výrazy nemohl rovnou překládat-nejsem advokátně vzdělán a hledat si to na wikipedii a pak zde hrát inteligenta je pod mou úroveň.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 22:28:40 22. 05. 2009
default.png
re Špunt ....amen...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 22:17:43 22. 05. 2009
default.png
re Pim Burger Pime, začnu trochu jinak. Mám známou která je profesorkou a akademickou funkcionářkou na jedné VŠ. Pochopitelně se zná s řadou politiků, někteří i na škole externě přednáší. Komunisty nikdy v lásce neměla, a nemá i když si přidali k názvu to „M“.. Její dceruška – studenka 2. ročníku VŠ dělá autoškolu. Její instruktor jízdy dlouhodobě onemocněl, a ona měla pokračovat s učitelem - nějakým bývalým komunistickým funkcionářem (údajně bývalý okresní tajemník OV-KSČ pro průmysl). Holka z toho byla tak rozhozená, že téměř celou noc nespala. Ráno už to pani profesorka nevydržela a začala na ní zcela neakademicky řvát, že má z těch „Žáčkovejch sraček úplně vymytej mozek“!! Už dlouho jsem se tak nenasmál. No a tady mě to občas ty tak připadá….!!! Jak už to zde někteří zmiňují, demokratický stát, a demokratická zpravodajská služba není vždy totéž. Doufám, že ty s tvým politickým náhledem nebudeš zpochybňovat, že USA, VB, Izrael apod. nejsou demokratickými státy.Mučení zajatců a vězňů jich službami je však mediálně známé, a dokonce schválené jejich administrativou – jak demokratické že (ale pouze u nich!!). Samozřejmě, že i BIS má své kontrolní mechanismy (i v demokraticky zvolené poslanecké sněmovně). Nesmí se však kontrolovat tzv. živé svazky, tj.konkrétně rozpracované kauzy ( aby poslanci nic nevykecali)! Tak jaká kontrola, čeho a kdy? Zmiňuješ tady Grebena (OUT má pravdu dělal vyšetřovatele), docela jsem byl zvědavý jak bude ten precedenční proces ve špitálu u lůžka obviněného probíhat, a jak zatloukají v nemocničním pokoji skobu do zdi, aby měli kam pověsit Havla,( myslím podobiznu) neboť i v polních podmínkách musí mít místnost předepsané náležitosti soudní síně. Daleko se s obžalobou nedostali, neboť obžalovanému zřejmě záhy přestala „pilovat“ sínusovka na monitoru. Uvádíš také některé další lidi a čeho se dopouštěli! Celkem bylo po r.1989 odsouzeno cca 40 přísl. StB ( řádově z několika tisíců příslušníků (včetně VKR), a dvou generací), o to i po kroku ve světové justici neobvyklém – retroaktivitě - a zastavení běhu promlčení lhůty. A ani to příliš nepomohlo! U některých mediálně známých rozsudků je pocit, že se spíše jednalo o společenskou objednávku ( tím netvrdím, že nic obžalovaní neprovedli), neboť byli odsouzeni na základě „tvrzení proti tvrzení“. Za hranicemi směrem na západ (kde je obdobný justiční systém) taková důkazní nouze vyznívá ve prospěch obviněného, neboli „In dubio pro reo“. Je správné, že se již v demokratickém státě nebojíš zpravodajských služeb. Zmiňuješ Voliama Šalgoviče, který byl v r.1968 (červenec a srpen) ministrem vnitra. Víš vůbec kterého našeho předního pravicového politika je tchán?! Teda byl, pod tlakem médií 6.2.1990 spáchal sebevraždu!! Nikoho zde neobhajuji, jen se snažím řídit heslem : Co je královo králi, a co Pána Boha pánu bohu!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio