Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Komorous zatím ministerským poradcem, rozhodne výběrové řízení (REDAKCE)

Komorous zatím ministerským poradcem, rozhodne výběrové řízení

Foto: Vrátí se Komorous do uniformy?

Dva týdny po oznámení ministra Peciny o obsazení pozice prvního náměstka bývalým šéfem NPC Jiřím Komorousem je toto místo stále neobsazené. Ministr na tuto pozici ve čtvrtek vypsal výběrové řízení - podle zákona o služebním poměru - což se nelíbí jeho předchůdci Ivanu Langerovi.

Autor: Redakce
Publikováno: 17. 05. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 22:14:41 22. 05. 2009
default.png
For out Není pochyb o tom, že v uvedené době byla policie a Stb poměrně vyhraněně ideologicky zaměřena a já o tom nemám pochyb. Já jenom tvrdím, že ti lidé co dnes kážou vodu, by v uvedené době možná pili víno(kdyby měli tu šanci) a tím, že zapřísahle, aniž by zametli před vlastním prahem moralizují druhé, chovají se podobně jako lidé, kteří v uvedené době viděli jenom červeně. Doby se mění, režimy se mění, lidé jsou stále stejní. Pravda dnes je již jen fantasmagorie. Co je lepší, násilnicý dozorce nebo dozorce prodávající drogy. Co je lepší, soudce, který za úplatu ponechá na svobodě gang kosovských albánců, znásilňující a terorizující některé naše města. Nebo soudce, který v ideologické víře odsoudí disidenta a nebo soudce který advokátovi s vypoulenými očima uvěří, že požil 2,5l kapek proti kašli. Kdo má větší vinu, kdo je z těch soudců morálně čistší? Kdo to z Vás rozhodne, nějaké íčko nebo kdo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 20:42:21 22. 05. 2009
Out.jpg
catani Jasny, v pohode. S Vondruškou mas pravdu, ale co jsem videl ten porad o tomhle pripadu, tak to asi taky musela bejt pekna svine. Pim: Ja urcite nerikam, ze BIS nefunguje. Funguje a jak jde o ní samou tak funguje velice dobre. Je to tak vzdycky. A ne nadarmo je to tak, ze v mnoha statech sveta (a ne jen staty tretiho sveta) jsou tajne sluzby kolikrat puvodcem nejakyho prevratu. Tzn. vystoupi proti svym nadrizenym defacto. Tajne sluzby nezajima komu slouzi, budou slouzit komukoliv, ale jen v pripade, ze jim to bude vyhovovat. jirikkk: Je tezke nekoho soudit? Tak to aby jsme radsi nesoudili ani gestapáky. Taky jen pri vyslesich odhalovali nepratele Říše a nikdo z nas nebyl na jejich miste... Ale mozna sem te jen spatne pochopil. Jinak doporucuju se podivat na seznam utvarů StB. viz. www.abscr.cz/cs/seznam-utvaru-snb Jen z toho duvodu, ze utvar pro boj s mimoradnou a zvlastni formou trestne cinnosti (kriminalni trestna cinnost) je tam jen jeden. Mne z toho vyplyva, ze hlavni poslani teto organizace bylo teda neco uplne jineho, tudiz oslavny vety o tom jak StB odhalovala zavaznou TČ jsou trosku mimo i kdyz to nepopiram.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 20:15:38 22. 05. 2009
default.png
Omluva za Grebeníčka Za Grebeníčka se omlouvám, opravdu byl eStebákem, zaměnil jsem jej za poslance Vondrušku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 19:03:10 22. 05. 2009
default.png
re Pim Burger Pime je opravdu vidět, že nevíš jak BIS pracuje a hlavně na čem....jeden z mé rodiny pracoval u BIS tak trochu vím jak to funguje, ale nebudu tě to tady na veřejném serveru vysvětlovat a pokud si myslíš, že někdo je opravdu schopen kontrolovat tajnou službu tak jseš naivní. Určité kontrolní mechanizmy samozřejmě jsou, ale spíše nefungují...a co se týče catanyho příspěvku dost se trefil....samozřejmě tím nechci omlouvat brutální výslechy některých STBáků. Bohužel takové věci se děly, dějí a dít budou a já s nimi opravdu nesouhlasím. Když se vrátíme k tajným službám vzpomeň si na CIA je demokratická? asi ano, že? A jakým způsobem provádí výslechy na zajatcích? je to rozdíl od naší bývalé STB? Já žádný nevidím!!!!!Odsuzujete způsoby výslechů a lidi které je prováděli, já taky, ale nebyli a nejsme na jejich místě tak je těžko někoho soudit....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 18:13:40 22. 05. 2009
Pim Burger.jpg
Out Díky za toho Grebeníčka-nenapadlo mě to prověřit a zas tak moc mě tento pán nezajímá.Co se týče BIS,tak si nedělám iluze,ale vy tu všichni přicházíte s tím,jak nefunguje-no buď tu všichni kromě mě pracujete pro BIS a nebo mi něco uteklo v televizi...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 18:02:41 22. 05. 2009
Out.jpg
catani Nevim kde cerpas svoje informace, ale Alois Grebenicek byl skutecne vysetrovatelem StB. Nebyl zarazeny u Správy nápravných zarizeni ani u Sboru vězeňské stráže ani u zadne jine slozky MNB ktera by se dala klasifikovat tak, ze to byl "jen" bachař. Pim: Ackoliv si to napsal predtim hezky, tak BIS dneska mozna neslouzi komunistickymu rezimu, ale kdyz to potrebuje, tak predevsim sama sobe. Nedelal bych si iluze, ze ted je tajna sluzba ta spravna a čestná jenom proto, ze tu mame nejaky statni zrizeni ktere nekdo nazyva demokracie. Ono totiz ve finale je vule lidu to posledni co by rozhodovalo a i BIS to dobre ví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 16:22:09 22. 05. 2009
Pim Burger.jpg
x1-ray Děkuji za uznání. I já tě považuji za jednoho z těch lepších (=někoho, s kým se tu dá bez urážek vyměňovat názory) tady, i když spolu ne vždy souhlasíme. Co se týče demokratické tajné služby, tak je důležité si vysvětlit, co si pod tím kdo představuje. Já nemám vůbec šajna, jak např. BIS funguje, bo jsem v ní nepracoval, ale jedno je jasné-BIS plní jiné úkoly, než plnila StB. Catani pak zcela demagogicky srovnává práci protiextremistického oddělení s bojem s vnitřním nepřítelem. Ale to je přece hloupost, protože BIS má za úkol monitorovat ty, kteří narušují DEMOKRATICKÝ z demokratických voleb vzešlý systém, narozdíl od StB, která sloužila zájmům jedné politické strany, která se dostala k moci obyčejným pučem a jejíž vláda byla podporována cizí nepřátelskou mocností. Pak je tu samozřejmě zase ta věc s kontrolou, kdy mnozí zde pochybují o dostatečné kontrole, ale jelikož o tomhle vážně nic nevím, tak mi nezbývá, než doufat...:-)) Pokud má ale někdo nějaké konkrétní informace, že to tak není, rád se nechám poučit a přesvědčit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 15:59:51 22. 05. 2009
default.png
4 Pim Pime vážím si tvých názorů, ale myslet si, že jakákoliv tajná služba je demokratická... Sorry, ale to je úplně mimo mísu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 12:23:50 22. 05. 2009
default.png
kontrola BIS a parlament Demokraticky zvolený parlament máme, to je bez debat. Z tohoto hlediska zpochybňovat legitimitu je extrémismus. ( Jiná věc je úroveň a činnost poslaneckého sboru, ale jsou to poslanci s mandátem voličů a to nelze zpochybnit. Je to věcí -a úrovní- voličů). V čem má někdo z předřečníků bezesporu pravdu je to, že kontrola BIS vázne, respektiva kontrolu ze strany příslušného výboru PSP je možno nazvat jako pouze deklarativní. Je otázka jestli si to ovšem sami členové výboru uvědomují, že v této věci hrají nedůstojnou roli stafážistů. Ještě horší je možnost, že alespoň někteří si to uvědomují a -slušně řečeno- není to v protikladu s jejich zájmy. To už by ale bylo úplně jiné téma.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 11:16:36 22. 05. 2009
Pim Burger.jpg
makepeace Promiň, ale demokraticky zvolený a demokratický není synonymem schopného. Nicméně je to pořád demokraticky zvolený parlament a to je pro mě to nejdůležitější. Jinak nevím, co víš o kontrole tajných služeb-já bych řekl, že stejný prd jako já, ale hlavně že víš, že to nefunguje. Nechápu tedy, jak můžeš sloužit tomuto systému (pokud tedy sloužíš), když v něj absolutně nevěříš? Já neříkám, že je to takhle ideální a takhle bych to chtěl, ale všichni tihle lidé, co se tam hádají, se tam hádají z vůle lidu. A ač se ti to může zdát jako kacířská myšlenka, tak já jsem šťastný i za tyhle lidi, protože dokud jsou tam námi zvolení lidé, tak se mi nestane, že si na mě za nadávky na vládu na tomto nebo jiném webu vyšlápne parta ranařů z BISky, co mě pak bude někde v lágru tlouct do bezvědomí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio