Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Komorous zatím ministerským poradcem, rozhodne výběrové řízení (REDAKCE)

Komorous zatím ministerským poradcem, rozhodne výběrové řízení

Foto: Vrátí se Komorous do uniformy?

Dva týdny po oznámení ministra Peciny o obsazení pozice prvního náměstka bývalým šéfem NPC Jiřím Komorousem je toto místo stále neobsazené. Ministr na tuto pozici ve čtvrtek vypsal výběrové řízení - podle zákona o služebním poměru - což se nelíbí jeho předchůdci Ivanu Langerovi.

Autor: Redakce
Publikováno: 17. 05. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu OUT 23:08:38 19. 05. 2009
Out.jpg
Špunt Presne tak, jen bych doplnil ze po presunu do Italie nastali hromadne dezerce a spousta prislusniku se pripojila k italskym partizanum. A vojaci prvniho praporu se aktivne ucastnili Prazskeho povstani. Jinak nebyl generalnim inspektorem a tudiz nejvyssim predstavitelem Jaroslav Eminger?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:00:27 19. 05. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt No ale teď jsi mě urazil snad nejvíc, co se tu spolu hádáme. Je od tebe sprosté si myslet, že neznám vládní vojsko... Samozřejmě ho znám, ale vzhledem k počtu, výzbroji a vzhledem k tomu, že část vládního vojska byla na konci války právě převelena do Itálie a působili v roli ženijního vojska, nepočítám je jako skutečnou ozbrojenou složku. K působení v Itálii jen dodám, že ani v této roli se z německého pohledu příliš neosvědčili, protože celkem houfně utíkali k italským partyzánům.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 22:47:26 19. 05. 2009
default.png
Pim Burger Pime, četnictvo nebylo jedinou ozbrojenou složkou za protektorátu. Existovalo také profesionální "Vládní vojsko"zřízené na základě vládního nařízení ze dne 25.7.1939, ozbrojené lehkými zbraněmi.Velitel byl gen.Pražák. Bylo určeno k udržování vnitřního pořádku v Protektorátu ( a také k něčemu podobnému jako později vojska CO). Od r.1944 přestali být personálně doplňováni. Na základě rozkazu zmocněnce Wehrmachtu v Praze, byly v průběhu 23-25.5.1944 přesunuti do Severní Itálie a podřízeni zbraním SS. Využíváni byli především ke strážní službě. S ohledem na blížící se frontu, bylo „Hlavním stanem“ rozhodnuto využít všechny dostupné síly k budování opevnění. Tak bylo vládní vojsko odzbrojeno, pouze důstojníkům zůstali pistole, a mužstvu bodáky. Také jim byly odebrány motorky, auta a jízdní kola. Na další byla přeprava zajišťována „vozbou“zbraní SS. V Česku byli původně rozděleni na Inspektoráty a prapory. Isp.I - Praha: hradní stráž-čest.jednotka, dále prapory - Rakovník, Písek, Benešov, Kutná Hora. Insp.II - H.Králové: prapory - H.Králové, Josefov, Jičín, Kostelec n/Orlicí. Insp.III- Brno: Vysoké Mýto, Bučovice, Lipník nad Bečvou. V Itálii byli umístěni (po přesunu): Verona, Bologna, Varese, Torino, Cremona, Alba, Fossano a Savigliano. Celkem bylo sestaveno 12 praporů. Ve vládním vojsku byl i známý herec Karel Efa. I to je naše minulost, o které se moc nemluví……

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 21:54:06 19. 05. 2009
default.png
re Honzad Honzade už naposled, zase mi vkládáš do huby něco co jsem nenapsal! Pouze jsem citoval některé sdělovací prostředky, které nepodepsání Lisabonské smlouvy přirovnávaly k vlastizradě (snad už to konečně pochopíš) ! A je mi úplně jedno zda bude podepsána či ne! Můj osobní názor je, že když už jsme vlezli do EU, tak by to mělo být se vším všudy!!! A máš pravdu úplně jsi mě odhalil, nemusím zrovna tak Amíky, jako Rusáky – bez ohledu na století! Tvůj dvojí metr „kodexu cti“ nechci komentovat ( ostatně doba 1918-38 není zas tak malá, když už někoho nazýváš slouhou), a podsouvat mi plivání na nějaké oběti je sprostota, kterou stačíš vykonstruovat z glosování těch tvých keců, přestáváš už racionálně uvažovat – (pokud jsi tak někdy uvažoval)! Na těch popravištích neumírali jen protektorátní četníci! Jak už jsem se zmiňoval můj strýc byl četník, tak toho vím o této složce dost, i když mě samozřejmě zajímali jiné věci než politika. Tak že si žij dál ve svém zapšklém světe a trhej mouchám nožičky. S tebou se tiž vše zvrhne v osobní invektivy, ať řešíš cokoliv a s kýmkoliv!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 21:21:23 19. 05. 2009
Out.jpg
mentez Ja ti rozumim, ze ho znas jako skveleho odbornika, ale jestli to co si psal myslis vazne tak mi fakt spadla celist. Hlavne jak je to napsano... Ze je obet a chtel jen bojovat se zlem? A s jakym zlem? S prislusnikama cizich rozvednych sluzeb a jejich agentama? Hlavne tech "západních", ze... Anebo mi este rekni ze to "zlo" bylo pro I. správu neco jinyho. Dovedu pochopit ze chtel nekdo bejt dobrej policajt i za minulyho rezimu a bojovat se zlem jako jsou vrazi, zlodeji apod. Protoze kdyz nekdo znasilni a zavrazdi zenskou tak je to porad stejny at uz v socialismu nebo kapitalismu, aspon pro toho vysetrovatele a tu obet. Chapu ze nekdo musel drzet hubu a krok...ale nikdo nebyl nucenej psat takovyhle podlejzavy pamflety ze kterejch je na zvracení, to uz je jen o tom moralnim kreditu dotycnyho. A muzu s necim vnitrne nesouhlasit a byt ticho, ale abych to schvaloval verejne s myslenim ze mi to dopomuze ke kariere...To clovek musi ohnout hrbet kurva hodne a to sem myslel ze pan Komorous neni takovej typ chlapa. A vyjimecne souhlasim s Honzadem, ze jednomu z techto rezimu prisahal pan Komorous krive... Je rozdil bejt normalní četník-policajt, anebo ozbrojena pest delnicke tridy nebo jak se tomu rikalo. Velmi si vazim jeho zasluh za cela 90. leta i dal, to je nezpochybnitelny. Taky si nemyslim, ze ma cenu se takovych lidi zbavovat a poradat nejaky hony na carodejnice. Kazdej dela chyby a tohle dle myho chyba byla. Jediny co me mrzi je to, ze to nedokaze priznat a vzdycky to jen bagatelizoval. Nic vic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:05:44 19. 05. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt Vidím, že si tu zase s honzoud. hrajete, tak vás nechám, jen opatrně s těma četníkama! Ti nikdy neseděli na dvou židlích! Za Rakouska byli s Rakouskem a když zaniklo, tak kdo chtěl, dal se do služeb Československa. Za Protektorátu se pak jednalo o jedinou čs. ozbrojenou složku, která pod nátlakem spolupracovala s okupační mocí a sice nevim, zda četníci přísahali Říši, ale jak se ukázalo v roce 45, tak zradili nanejvýš tu Říši, což nevim jak ty, ale já jim to počítám k dobru. To nepočítám to, že byli apolitičtí! Takže abych to shrnul-narozdíl od honzyd. nepovažuju každého příslušníka VB za hnusnýho komouše a zaprodance režimu, ale rozhodně to nebylo četnictvo!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 19:52:22 19. 05. 2009
honzad..jpg
Spunte spunte.. No, porad se motane kolem jednoho a tehoz. mame parlament zvoleny v demokratickych volbach. jeho obsazeni a pocinani se nam libit nemusiu, ale zvoleny byl a mandat ma. Tento parlament se rozhodl podepsat lisabonskou smlouvu, v cem spatrujes vlastizradu? Zakonoradce svym legitimnim rozhodnutim muze byt vlastizradce? No, kazdopadne pokud to tak citis a ses policista, tak netlachej a konej, nebot: 141/61 § 158 (1) Policejní orgán je povinen na základě vlastních poznatků, trestních oznámení i podnětů jiných osob a orgánů, na jejichž podkladě lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, učinit všechna potřebná šetření a opatření k odhalení skutečností nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin, a směřující ke zjištění jeho pachatele; je povinen činit též nezbytná opatření k předcházení trestné činnosti. No, jsem zvedav, jak ty, radny policsta dbaly zakonu se s tim vyporadas. Pokud je to vlastizrada podle tveho soudu, mas povinnost konat. Pokud nekonas tak tady proste tlachas Jo jinak srovnavat chystanou radarovou stanici s 1968, to je fakt bizarni, proste to o tobe rika uplne vse a asi to nema smysl kometovat.... Tvoje pojeti prisahy a vernosti u cetniku a policistu, ktere popisujes, z nich dela slouhy moci, devky, ktery jdou s kazdym kdo je zrovna u moci a plati je. Asi ti nevadi ze plives na hroby vsem ucastnikum II. a III. odboje z rad cetniku, financaku a potazmo i vojaku, kteri proti totalite bojovali a zemreli nekde na popravisti.. Inu, u tebe uz me to prestava prekvapovat.. Jinak, pokud jde o te tituly atd.., tak to je stejna logika, jako bys povazoval za nelegitmni vsechny snatky uzavrene za treti rise.. Jinka se ani radej neptam, koho ty povazujes za tuzemske pravicove politiky, jelikoz mam pocit, ze nejsi schopny (nebo ochotny) rozpoznat rozdil mezi deklaraci a realitou..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 17:36:19 19. 05. 2009
default.png
re Honzad Honzade, zase tady plácáš něco o čem jsi možná slyšel. Chtěl jsem jen demonstrovat to co píší některá media která přirovnávají schválení (příp. neschválení (podpis) Lisabonské smlouvy k vlastizradě – nic víc nic míň). Pouze jsi se toho zase chytil ( a děláš to často) jako hovno košile ! Tak jako většina ostatních lidí v této zemi nesouhlasím , s jakoukoliv přítomností cizích vojsk na našem území (ať už to bylo v roce 1968 VS, nebo 2008 USA). Zvací dopis a jeho „ústavní konformnost „ již byla mnohokrát historiky (ale i ÚDV a justicí probrána). A kolik politiků za to zčernalo v kriminále je další věc (můžeš mi je vyjmenovat ??!). Psát, že ČSR byla jako satelit SSSR v r.1968 suverénní stát ( i přes všechny formální znaky), tak to chce tak trochu politické odvahy (když to v lepším případě pojmenuji zdvořile). To co píšeš o tom“ sedět na dvou židlích“ je také dvousečné. Nechci tady řešit jak to udělali s přísahou po pádu fašistických režimů ve 20. století.( např. ve Španělsku, Portugalsku apod.). Všechny osoby ve služebním poměru museli po r.1989 podepsat novou přísahu (snad dokonce 2x). Nový režim si prostě nemohl dovolit všechny vyházet,(včetně soudců a prokurátorů) a povolat sem emigranty z USA, kteří vysídlili pokud možno nejpozději v r.1912! Nevím kolik „karakterů“ u PČR řeklo že nic nepodepíší a odešlo. V armádě se takových našlo dost, neboť to byla bez sankce jediná možnost, jak nemuset splnit závazek a odejít. A jak to bylo s kodexem cti po pádu mocnářství? Kdy četníci přisahali věrnost C.k. mocnářství, pak tatíčkovi Masarykovi, a v r.1938 Protektorátu (se slibem loajality to nemá nic společného). A pořád se jelo…..! Honzade, proč není některým předním pravicovým exponentům blbý( a nejen jim), honosit se akademickým tituly a hodnostmi které získali za bolševika? Z historie nelze „vyzobávat“ jen to co se momentálně hodí! Nedávno jsi tady psal, že jsou češi Švejci a šmejdi. Nějak jsem ty šmejdy nepochopil (ty Švejky budiž). Proč teda nemáš „nick“ Hanz D.?!Určitě by se ti s tím vědomím „šmejdů“ lépe žilo! Za co se ti omlouvám, jsou ty devadesátá léta (správně má být osmdesátá).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 15:31:57 19. 05. 2009
honzad..jpg
mentezi... relativizuj si K. jak chces, ale Komorous bud krive prisahal vernost komunistickemu systemu, nebo demokracii (at uz si o jeji tuzemske podobe myslime cokoliv). Nejde sedet jednim zadkem na dvou zidlich. Akceptovat to, ze clovek(navic v ozbrojenych slozkach) muze pragmaticky kaslat na zasady cti, to je vysmech vsem statecnym lidem, kteri kdy za svoji zemi pokladali zivoty kdyz plnili svoji prisahu. A pokud se tady spolecne shodujeme na tom, ze v teto zemi panuje bordel a zlorad tak je to z velke casti proto, ze tuto zemi uz bezmala dve desetileti ridi vselijake odrudy "pragmatiku" pro ktere kategorie jako cest a moralka jsou jen pojmy do krizovky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 15:25:48 19. 05. 2009
honzad..jpg
spunte, to si delas legraci? „Internacionální pomoci vojsk Varšavské smlouvy byl cca do poloviny devadesátých let součástí „kádrového dotazníku-životopisu“, a v kontextu doby je těžko hovořit o vlastizradě – tak jako dnes v souvislosti s Lisabonskou smlouvou a americkým radarem v Brdech). Ty si delas legraci, ze chces podporu nasilne vojenske anexe suverenni zeme (1968 ), davat na roven tomu, kdyz zeme na zaklade ustavne konformnich mechanizmu uzavre smlouvy s jinymi zememi( Lisabon, radar..) Uprime receno, davat na jednu rovinu nasilne obsazeni zeme s uzavrenim smlouvy (ratifikovane zastupitelskymi sbory ) to si tedy formuloval nahlas desnou komunistickou dobytkarnu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio