Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

´Ryba smrdí od hlavy´ říkají na webu vojáci nespokojení se stavem armády (REDAKCE)

´Ryba smrdí od hlavy´ říkají na webu vojáci nespokojení se stavem armády
Mezi zakladateli nového serveru jsou i bývalí letci
Foto: Dušan Stuchlík

„V rámci armády není možno se dovolat svých práv. Pokud se o to někdo snad pokusí, je zastrašován a šikanován.“ Pokud čtenářům serveru policista.cz tato situace připadá jaksi povědomá, zřejmě nejde o náhodu.  Každopádně citát pochází z úvodního prohlášení autorů internetových stránek problemyvarmade.cz. Zřídili je vojáci, kteří v nedávné minulosti opustili svůj resort, často právě pro nesouhlas s jeho stavem.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 00. 00. 0000
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STENLI 22:07:51 28. 07. 2009
default.png
.... shrnul bych to asi takhle...my sme takovej narod svejku, porad se brbla k cemu je armada, co tamhleto, co tohleto...ale pak se nedivme, ze sme vzdycky v historii,no dokonce i ted byli jen vocaskem u neciho zadku..R-U, nemci, rusove, ted USA..vsechny tyhle zeme, kor nemci, nasi sousedi, maji nakou armadni tradici a to se odrazi i od spolecnosti, vojaka si vazej,ale tady u nas..jsou to preci jen darmozrouti...a i pres to si myslim, ze ceskej vojak byl vzdycky dobrej vojak,at byl na jakykoliv strane a i dnesni vojak je dobrej vojak..ono se to keca od stolu,ale...Jo sme sice mala zeme,ale to prece neznamena, ze rozpustime army...kouknete na izrael,jakto, ze tam to jde..je to velmoc...a dalsi maly zeme, ba i zeme byv.sovetskyho svazu..jakto, ze tam to jde..asi je politicka vule..s tou technikou mas pravdu,ale sme zas u toho..jak se tu menej sasci v cele statu, tak jde do haje vsechno statni..pepa udela tamto..za mesic prijde franta,ten to zkritizuje a udela opak..to se pak nedivme, ze to v ACR ,ale i PCR vypada tak jak to vypada a miliony litaj pryc..ale to uz zase jdu do politiky a to nechci...no ve finale si myslim, ze vojak ACR si tu uctu zaslouzi, takze dost kydani spiny..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 18:42:39 28. 07. 2009
default.png
....?! Nevím jestli je armáda znakem suverenity (no snad ano). Švýcarsko je taky suverénní stát, a přitom má již roky zavedený miliční systém bez masivní pravidelné armády.I když je pravda, že si tam střádají penízky všechny znepřátelené strany. Což by možná mohlo stačit i naší pidizemičce. Již také s ohledem na početní stavy zde uváděné techniky, která by možná tak stačily nějakému seržantovy k provedení puče v Horní Voltě( kde se ještě válčí oštěpy). Údajně kvůli „zeleným ekoteroristům“ nemáme také raketový křižník, neboť blokují dokončení splavnosti Labe.Snad prý kvůli nějakým čolkům se žlutým břichem. Mohli jsme tím bitevníkem našim bratrům přispět k nějakému dalšímu tažení (opět nejlépe bez mandátu OSN)! Také myslím, že hasiči se nemají rušit když náhodou zrovna nehoří! Jenže toto pravidlo zřejmě neznala Radarová pěnice, která nechala zrušit vojska CO, i když jsme předtím zažili dvě pořádné potopy (na rozdíl od toho požáru). Je hezké, že část přešla k hasičům (příp. ženistům) i s některou technikou. A to neřeším, že byli specializováni a vybaveni na havárie v atomových elektrárnách a další ekologické katastrofy. Já si také vážím našich „frontových“ vojáků, zejména těch co bojovali pod Svobodou, Klapálkem nebo přímo Jeho Veličenstvem proti fašistickým okupantům. Ale určitě ne těch, co mají podle charty OSN sami nálepku okupantů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 17:27:47 28. 07. 2009
default.png
... Já proti konkrétním vojákům nic nemám. Armáda která má 32 tanků z toho provozuschopných 12 a 8 ks ve vzduchu max.4 možné kusy stíhaček na leasing a skutečně 3.000 bojeschopných vojáků není armáda, ale šaškárna. Je to hraní na armádu a živení darmožroutů, 3 administrativní pracovníci na jednoho vojáka to je hodně špatný vtip.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 01:23:03 27. 07. 2009
Andras.jpg
honzad: Opět s tebou musím souhlasit. Stejné, jako rok nic nehořelo, tak zrušíme hasiče. Takhle uvažovat nelze. Každý stát potřebuje armádu. Je to jistota suverenity, a otázka národní hrdosti. Co se bojování v Afghánistánu a jiných válkách týče, já bych tam poslal našich vojáků více. Jednou jsme v NATO, tak musíme přinášet oběti. Byla to naše volba. Vojáci jsou od toho aby bojovali, a poslouchali rozkazy. My jsme od toho, abychom také sloužili, a poslouchali rozkazy. Každý má právo volby, jaké povolání si zvolí. Já si našich vojáků, a to zejména těch "frontových" velice vážím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:59:19 26. 07. 2009
honzad..jpg
catani: jo kamo, A cem konkretne mluvis? A dopredu by bylo dobre, nez sem vypustis nejakou jedovatou slinu, tak aby ses napred peclive seznamil s problematikou ke ktere se hodlas vyjadrovat... jinak pujde zase jen o obecne, pomlouvecne (popripade zavistive) tlachy. Ostatne ocenuju, ze se zatim nastesti nenasel zadny vojak, ktery by ti na to odpovedel podobodne hloupou a zevseobecnujici blbosti jako je napriklad otazka: proc nezrusit policii, kdyz je republika rozkradena, policiste s tim nic nedelaji a zakon nedodrzuje kazdy, komu se nechce?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:47:06 26. 07. 2009
default.png
.... Může mi někdo smysluplně odpovědět k čemu je voják, který pobírá žold a odmítá bránit životy kolegů či si plnit své povinosti, obdobně se můžu ptát i na policistu, či hasiče, ale teď je tady diskuze o vojácích. A může mi někdo vysvětlit k čemu je to dobré, několik tisícovek zabitých civilistů a několik desítek teroristů v Afganistánu. To je jako by policie u nás, aby dopadla vraha tak jaksi preventivně vyvraždila jeho rodinu. A pokud někdo bera tato slova doslova a není ochoten se nad ně trochu povznést, nestačí než říct to co se o vojácích říká. Jediné smysluplné armádní složky vnímám rázně rušené a omezené špičkové protichemické jednotky a jednotky spadající do integrovaného záchranného sboru, ostatní jednotky jsou výkřik do tmy a to pro ty co nemají práci a pak pro ty co mají moc vysoké Ego. Vážím si vojáka profesionála, který dokáže vnímat svět, nevážím si šašků s egem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 15:21:12 22. 07. 2009
Cody.jpg
Stenli V Armádě je dobře...myšleno všeobecně,jsou útvary kde je to opravdu Alcatraz a to doslova,převelení nehrozí,pouze do civilu-kvalifikaci sem si udělal ale i takové lidi armáda raději než na jiný útvar,pouští do civilu.Samozřejmě chci k PMJ at mam trochu akce,ale uvidíme jak to dopadne no.Ono poslední půl rok to jde v armádě z kopce i sociálně-ty peníze jednou dojít musí...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 23:25:15 21. 07. 2009
default.png
cody: ja vim,teda na vlastni kuzi sem nezazil, opravdu rikam zazil sem jen ve vyskove,coz byl asi slabej odvar,pak sem byl v J.H. jako technik oprav, takze sem se mel celkem fajne..no bohuzel sem odesel a dodneska toho lituju...bejt tebou tak zustanu a zkusim to nejak uhrat na preveleni,ikdyz vim jak to chodi,nebo zvysit si kvalifikaci,nebo neco...u PCR mas relativne svuj klid,taky chodim bouchat,takze v tomhle si nemuzu stezovat,ale jestli ta prace ma smysl, po tom co vidim kolem sebe tak o tom pochybuju,ale je to vec kazdyho...jen rikam, ze sem odesel a lituju toho snad kazdej den..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 23:18:14 21. 07. 2009
Cody.jpg
to Stenli Dříve bývala 4.brn výběrová záležitost,fyzicky náročnější,celovýsadková,A útvar schopný zasáhnout do 48 hodin kdekoliv na světě-byl příplatek za brigádu,1.5 násobek odsloužených let a další výhody které odlišovaly červené barety-dnes se má kdejakej logista zašitý ve skladu mnohem lépe.....škoda mluvit,přecházím k pčr:nemám iluze že bude vše super-to velení bude asi dost podobné,ale ta práce má alespon něaký smysl než hraní si na vojáčky:-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 22:41:20 21. 07. 2009
default.png
Cody ...no tak to teda pevny nervy...co sem slysel, tak docela hardcore, kluci co tam jsou, tak pred nema smekam..akorat nejsem si jistej, jestli jsou to takovy frajeri,nebo spis i trochu blazni :) , kazdopadne klobouk dolu a drz se!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio