Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

´Ryba smrdí od hlavy´ říkají na webu vojáci nespokojení se stavem armády (REDAKCE)

´Ryba smrdí od hlavy´ říkají na webu vojáci nespokojení se stavem armády
Mezi zakladateli nového serveru jsou i bývalí letci
Foto: Dušan Stuchlík

„V rámci armády není možno se dovolat svých práv. Pokud se o to někdo snad pokusí, je zastrašován a šikanován.“ Pokud čtenářům serveru policista.cz tato situace připadá jaksi povědomá, zřejmě nejde o náhodu.  Každopádně citát pochází z úvodního prohlášení autorů internetových stránek problemyvarmade.cz. Zřídili je vojáci, kteří v nedávné minulosti opustili svůj resort, často právě pro nesouhlas s jeho stavem.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 00. 00. 0000
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CODY 21:43:55 21. 07. 2009
Cody.jpg
to Stenli Máš Bingo Stenli :-). R489:No jestly ti tvý přátelíčci nejsou zrovna takový ti rádoby akční darmožrouti? :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 10:40:42 19. 07. 2009
default.png
Cody: no tipoval bych to na brnku?? asi vzdalene chapu o cem mluvis,stacil mi tyden na komplexaku ve vyskove na KZP a malem sem to omarodil,byvalej kolega mel pak to samy v Tabore,no vydrzel tam 2 mesice...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 09:49:12 19. 07. 2009
default.png
Cody: A kde sloužíš?Mám spoustu kamarádů napříč útvary po celé ČR a nikdy jsem o níčem takovém neslyšel.Dík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 20:56:38 18. 07. 2009
default.png
Dobrý večer, pánové dovolím si přispět malou poznámkou do debaty. Pokud jde o rušení záchranných praporů. Pokud vím, tak například hlučínský byl opravdu zrušen - pod armádou. Ale funguje nyní pod HSZ ČR a z vojáků se stali hasiči. Nyní se tedy tato jednotka jmenuje: Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru ČR Hlučín a jeho příslušníci byli například nasazeni při nedávných povodních. Tolik jen na upřesnění. Klidný zbytek večera a víkendu všem!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 17:02:44 18. 07. 2009
default.png
re cz858 Jak správně píšeš, víš hov…co dělám. Nevím jak dlouho sloužíš, ale s VP jsem již spolupracoval „ z úřední povinnosti“, když si je ještě někteří pletli po r.1992 s VKR! Těch bývalých policajtů (PČR) v SOGu moc není ( znal jsem snad 2 bývalé pyrotechniky PČR). Souhlasím s tebou, že tu množinu „mistrů světa“ neměli nasazovat k plnění vševojskových úkolů, ale měli je nechat „vechtrovat“ s bílým pendrekem u závory do campu. Názor prostějováků (kdysi jsem tam také sloužil – VÚ 8280/…) na výše uvedený útvar zde raději nebudu rozvádět. Dost možná se snažili vrtulníkáři ze situace vytěžit, ale většina argumentů byla oprávněná! Řešit zde zrušení vojsk CO „Radarovou pěnicí“ by bylo na dlouho. Největší problém byl, že se tyto vojska dle „stanagu“ NATO nesmí nasazovat do expedičních vojsk při šíření demokracie. Tak co s nimi! Možná se konečně po 20 letech začnou čistit spádové vodní toky, a příroda si nějak poradí sama (pojišťovna si již poradila – ruší rizikové pojistky). Jinak samozřejmě že jména politiků (managerů) kteří participovali při pořizování té či oné techniky znám!Jinak jsem ten poslední, kdo by něco proti"řadovým" vojákům něco měl!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 15:30:00 18. 07. 2009
Cody.jpg
Ačkoliv sem voják nemam se nikterak dobře jak si mnozí myslí.Platím 2 nájmy,dojíždění,v práci nemohu cvičit a pracovat na sobě ale trháme plevel ručně a natíráme obrubníky na bílo,do toho neustálý tlak a vyhrožování ve stylu za bránou čeká spoustu lidí.neoholen=trest,rozeplý knoflíčky=porušení článku 26-trest,jakto že máte jiné kanady,chcete 15% platu na 3 měsíce dolů-koukejte se přezout.přišly jste pozdě na rozkaz,tak si ho dáme 2 hod po skončení pracovní doby znovu.Každý měsíc cvičení kdy člověk spí průměrně 4 hod deně,je mu bud hrozná zima nebo hic,má hlad a hlavně obrovskou nenávist na nadřízené a nechut pracovat-to vše za 5 tis čistého co mi zbývá po zaplacení všech nákladů-tot je můj příběh. Samozřejmě vím o útvarech kde se vojáci flákaj,v pracovní době hrjou playstation,chodí do posilovny,různě se zamrdávaj a berou větčí peníze než já,jěště jim dovolí různé příspěvky,rekreace,dovolené,rehabilitace,kterým vysávají tito pobudové stát:-( Přesto že sem voják bych ačr zrušil-to by bylo ušetřených peněz. Vytvořit CO na povodně a jiné katastrofy,zanechat chemiky a Prostějov+letce,VP měla být již dávno zrušená-nechápu na co má armáda vlastní policiji-VP je asi největčí a nejdražší parazit ačr.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIKA-VRTULKA 02:02:25 18. 07. 2009
default.png
Uraženecký pláč rozhodně ne Někomu se možná zdá, že stránky problemyvarmade.cz jsou uraženecký pláč části vrtulníkové letky. Tak to ale rozhodně není. Nejvíc materiálů a podkladů mají autoři webu samozřejmě z vlastního působení u letectva. Doposud je ale zpracována jen část toho, k čemu jsou k dispozici relevantní dokumenty. Další kauzy budou zpracovány v dohledné době a již bude zcela zřetelné, že se rozhodně nejedná o příslušníky jedné letky a pofoukávání jejich bolístek. Záměrem redakce webu rozhodně není zpracovávat jen své vlastní problémy, ale především zveřejňovat i problémy ostatních vojáků od jiných druhů zbraní. Proto je v menu webu také kategorie Pozemní vojsko. Vzhledem k tomu, že tento web funguje zhruba měsíc, nebylo mnoho času na to, získat si větší popularitu mezi vojáky ostatních druhů zbraní, tedy také u příslušníků pozemního vojska. Je tedy potřeba vejít ve známost a získat si důvěru těch, kteří by rádi zveřejnili a poukázali na své problémy, které je tíží. Velitelé schovaní za svojí funkcí v systému bez jakékoli kontroly ze nezastaví, jak je patrno, naprosto před ničím. Tento web by tedy měl fungovat jako veřejná kontrola proti porušování práv vojáků. Měl by tedy suplovat naprosto nefunkční kontrolu inspekčních orgánů. Záměrem redakce je dát najevo nadřízeným, že se již nemůžou tak úplně schovat před vlastní odpovědností a veřejným odsouzením nečestného a mnohdy nezákonného jednání. Smyslem webu tedy není poukazovat snad na korupční skandály, ale poukazovat právě na porušování práv vojáků. Zároveň se na těchto stránkách bude objevovat i právní posouzení jednotlivých kauz, aby tyto mohli fungovat jako rada pro ostatní, kteří se ocitnou v podobné situaci. Zatímco u Policie ČR alespoň nějak funguje jakási odborová organizace, schopná hájit zájmy policistů, v rámci armády nefunguje naprosto nic a jak armádní, tak i ministerská inspekce slouží toliko ke krytí nezákonného jednání nadřízených. Jako příklad řešení naprosto konkrétní kauzy jednotlivého vojáka vznikl článek o Normativním výnosu MO č. 17/2009. V tomto příspěvku uvedený právní rozbor je součástí odvolání konkrétního vojáka proti kariérovému hodnocení, na základě kterého jej nadřízení chtějí propustit z armády s polovinou výluhových náležitostí a s cejchem gaunera. Zároveň tento článek jistě poslouží i ostatním, jak se bránit proti podobnému jednání v obdobném případě. Dejte nám tedy čas, abychom si získali vaší důvěru a mohli pomáhat těm, kteří to potřebují, a to alespoň formou zveřejnění na našem webu. S pozdravem za redakci Mika Vrtulka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 00:52:52 18. 07. 2009
default.png
4špunt Za padáky jako daňový poplatník můžeš poděkovat bratru Kalouskovi,za pandury Kuhnlovi,Paroubkovi i Topolánkovi.Za gripeny agentoví KATO Kavanovi,za příspěvky na bydlení Tvrdíkovi.Nevím co děláš,ale o VP a potažmo SOG víš velký kulový,tak si odpusť kecy o udatnosti.Z žádné akce NIKDO,NIDKDY neutíkal.Ale při plánování operací předem vzhledem ke své situaci a možnostem odmítli účast,na tom není nic špatného.Nemám nic proti normálním příslušníkům PČR,nicméně celý problém SOG začal právě rekrutací lidí z PČR,kteří potom v misích odmítali plnit vševojskové úkoly,z odkazem na to,že jsou policejní jednotka VP a ne bojový útvar.Takže si s tou tvojí udatností kálíš do vlastního hnízda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 23:19:25 17. 07. 2009
default.png
4 špunt Špunte to, že je v armádě bordel víme asi všichni. Prošel jsem ty stránky a subjektivně mi to připadá jako uraženecký pláč části vrtulníkové letky. Znám pár vojáků a takové elitářství jaké panuje v armádě jsem ještě neviděl, zvláště letectvo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 21:24:59 17. 07. 2009
default.png
No pánové tak jste proprali Catániho,a uvedli na pravou míru jeho psychologický profil ( udatnost SOGu na misi se tady již probírala), a teď tady opět probíráte příspěvek na bydlení v AČR. Článek který zde překlopila redakce však řeší úplně něco jiného! Surfuje zde plno odborníků na každý prd, tak co takhle padáky pro armádu, kdy výběrové řízení vyhrála firma která nikdy nic podobného nešila ( nehody na tomto padáku nechci rozvádět), nákup listů na vrtulníky s propadlým atestem. K čemu lze použít 30 tanků T-72 ( možná tak na potlačování vnitřních nepokojů), zrušení převážné části letecké záchr.služby (SAR) - Krištof, ve prospěch civilních provozovatelů, kteří však mohou létat pouze od východu do západu slunce a za stálé viditelnosti země (max. zvláštní let VFR). Přičemž musí vojenští piloti stejně nalétat hodiny z důvodu udržení praxe a kvalifikace. Problematický nákup Pandurů, kteří se však příliš do boje nehodí (jak by se dalo předpokládat), ale jako doprovod konvojů na dobitých území po zpevněných komunikacích. Původní úmysl (jistě správný) vyplnit mezeru ve struktuře NATO – vybudovat transportní letectvo s využitím části deblokace ruského dluhu byl odmítnut, mimo jin., také z důvodu budoucí závislosti na náhradních dílech (totéž však u ruských vrtulníků zřejmě neplatí)! Ani Rusové však příliš ochoty z pochopitelných důvodů neprojevovali! Že část pilotů vrtulníků odmítla létat v Afghanistanu na strojích, které nejsou pancéřované ( nyní snad už vylepšené kevlarem na úkor vzletové hmotnosti), a motoricky na hranicích praktického dostupu v dané lokalitě, se nelze příliš divit. Nové transportní letouny které vyhrály výběrové řízení (jako náhrada za AN-26), se v globálu liší jen větší úsporou paliva a elektronizací! A tak by se dalo jistě pokračovat….Po zhlédnutí večerní zpráv v TV (údajné vydírání mezi kantory na Polic.akademii) si však myslím, že má policie (MV) na praní dost vlastního špinavého prádla!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio