Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

´Ryba smrdí od hlavy´ říkají na webu vojáci nespokojení se stavem armády (REDAKCE)

´Ryba smrdí od hlavy´ říkají na webu vojáci nespokojení se stavem armády
Mezi zakladateli nového serveru jsou i bývalí letci
Foto: Dušan Stuchlík

„V rámci armády není možno se dovolat svých práv. Pokud se o to někdo snad pokusí, je zastrašován a šikanován.“ Pokud čtenářům serveru policista.cz tato situace připadá jaksi povědomá, zřejmě nejde o náhodu.  Každopádně citát pochází z úvodního prohlášení autorů internetových stránek problemyvarmade.cz. Zřídili je vojáci, kteří v nedávné minulosti opustili svůj resort, často právě pro nesouhlas s jeho stavem.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 00. 00. 0000
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CZ858 15:31:16 17. 07. 2009
default.png
doplnění Jinak nemám nic proti tomu kdyby policistům klidně ten příspěvek dali(ale víme jaká je situace).Jejich práce je skutečně a co se týče každodeního výkonu přímé služby náročnější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 15:26:20 17. 07. 2009
default.png
out No kdyby ty tabulky byly stejný jako u příslušníků bezp. sborů tak budiž,ale nejsou. Pro vojáky platí tabulky jiné.V těch základních tarifních stupních o hodně nižší než u PČR.Plat na základních funkcích je skutečně okolo 13500-15000 hrubého třeba několik let.Celý je to pak následně vyhnaný tím zmiňovaným příspěvkem.Jinak i s ním už loni měla armáda obrovský problémy s rekrutací,bez něj by tam skutečně šel málokdo.Teď mohla díky krizi nabrat lidí hafo,ale to už se pro změnu propouští:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 15:12:49 17. 07. 2009
Out.jpg
cz858 Vidíš a já si zase myslím, že i na těch základních funkcích v AČR by sloužilo dost lidí i kdyby měli stejnej plat jako na základních funkcích u PČR. Notabene v době míru si myslím, že práce policisty je daleko naročnější (profi voják rozhodně neřeší bezdomovce na Hlaváku a narkomany v parcích) a hlavně nebezpečnější. Já osobně nesouhlasím ani s tím převedením do platu. To se dělá akorat aby se lidem zavřela huba. Prostě příspěvek na bydlení nechat jen těm co jasně dokážou že ho potřebují a že ho na to využívají. Ostatním bez náhrady zrušit! Nelíbí? Běž do civilu, nejlíp k PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 13:30:58 17. 07. 2009
default.png
out No je pravda že ten příspěvek působí poněkud divně,ale bez něj by se žádná armáda nekonala.Nikdo by na základních funkcích nesloužil za 13500 hrubého.Ale MO a MF připravují, že ten přídavek zruší a tu položku převedou do platu,tudíž se bude normálně danit.Což je dobrý třeba pro budoucí důchod apod. Je pravda,že armáda je na tom co se týče peněz o něco líp,ale na druhou stranu se propouští tisíce lidí,v rozopčtu MO jsou a budou obří škrty,takže se očekává další reorganizace,potažmo rušení prac míst.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 13:14:01 17. 07. 2009
Out.jpg
cz858 Nesouhlasím s catanim ale co se týče "příspěvku na bydlení" který jsi zmínil tak mě jako občanovi taky vadí, že je to v mnoha (ne-li ve většine) případů dobré kapesné pro vojáka. (který jde z kapes všech) Tzn. není to prostě využito na ten účel kvuli kterému to bylo zřízeno a kvůli kterému se to dokonce i tak jmenuje. Osobně znám 3 vojáky (2 od VP a jeden z GŠ). Všichni slouží v Praze a v Praze se i narodili a od narození bydlí. A každej z nich bere příspěvek 10.000Kč, nebo kolik to je, na bydlení. Pochopil bych, kdyby ten příspěvěk bral někdo kdo bude poslán z Moravy do Prahy a na Moravě bude mít manželku a byt a tady bude muset platit další nájem, to chápu. Ale pražáci by stejně za bydlení platili tak jako tak, takže nechápu na co ho mají a samozřejmě ho využívají k nečemu absolutně jinýmu. Navíc mi příjde, že PČR momentálně víc hejbe lidma než AČR. X stovek policistů nedobrovolně slouží např. v Praze, doma na Moravě platí nájem, v Praze musí taky platit nájem/ubytování a žádnejch 10 tisíc na to nemají. A zrovna u nich by mi to jako občanovi nevadilo, že se to musí platit, mělo by to pro mě smysl. To samé je totiž i u MP Praha, tam taky příspěvěk berou i pražáci. Takže např. známej co má služebnu před barákem a do práce to má přes ulici (a to doslova!) ho bere taky. Jeho cesta do práce trvá nejdéle 3 minuty a to se musí loudat:) Jen mi to moc nepřijde fér a smysluplný v těchto případech.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 09:01:43 17. 07. 2009
Pim Burger.jpg
catani No jistě, protože jedinej, kdo je týhle zemi užitečnej, dělá dobrou práci a celkově je nepostradatelnej, jsi ty...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:42:04 17. 07. 2009
honzad..jpg
catani, to co si tady vyzvejknul zni jako fnukani pekne zamindrakovanyho a krapet frustrovanyho typka. dej se do kupy, nez zase budes vymyslet podobny chytrosti

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 22:57:10 16. 07. 2009
default.png
catani Opatrně s těmi kašpárky.Nemáš ani tucha o práci tam,tak neurážej.Armáda se neřídí sama a stejně vojáci se tam sami nepošlou.Posílají je tam možná i tebou volení politici.Ještě si mohl vytáhnout přídavek na bydlení a další oblíbené fňukání některých kašpárků z PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 22:38:07 16. 07. 2009
default.png
.... Na todle mám jasno, těch pár kašpárků co si hrají v Afganistánů na vojáčky a když to začne bouchat nechají spojenecký kolegy v sr... a stojí 3 procenta ročního státního rozpočtu, jednoznačně zrušit. K čemu je zemi jako ČR armáda. A to už nemluvím o letcích, kteří berou prachy, aby si to v poslední chvíli, kdy je zřejmé, že půjdou do akce jaksi službu v armádě rozmysleli. Aby tři lidé v kanceláři ještě kryli zadky jednomu šašoňovi s milionovou výzbrojí? Nemyslím, to jednotlivě, ale všeobecně, špičkoví jednotlivci sloužící v armádě nemají s tímto nic společného. Armáda jsou vyhozené prachy, obzvlášť v ČR. Myslím, že to nestojí ani za diskuzi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:57:04 15. 07. 2009
Pim Burger.jpg
Určitě je dobře, že lidé v ČR přestávají bát se ozvat. Teď ještě aby to našlo ohlas i ve vyšších sférách...:-)) Ale možná je toto začátek...:-)) Mnoho zdaru!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio