Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pomáhat a chránit i v roce 2010.. Ale jak? (REDAKCE)

Pomáhat a chránit i v roce 2010.. Ale jak?

Foto: Budou se pachatelé příští rok smát?
To heslo se stalo synonymem nové policie. Vidíme ho napsané na policejních služebnách i na policejních vozidlech. Mělo se stát symbolem nové koncepce sboru - jenže často bývá zesměšňováno a používáno proti samotným policistům. Proč se stal tento slogan tak často kontraproduktivním? Vždyť obsah těch slov je ušlechtilý a nelze proti němu vskutku nic namítat. Je ale vždy možné těm dvěma slovům v policejní praxi dostát? Respektive, mají pro to policisté podmínky? A hlavně: Jak tomu bude v příštím roce?
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 08. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 00:00:10 12. 10. 2009 blokovaný
default.png
x1-ray Takže školu sem absolvoval,ale bohužel sem mněl velkou absenci a to z dost závažnej důvodů které zrovna tobě nehodlám vysvětlovat a muj špatnej pravopis tím neomlouvam. Narodil sem se v ČSSR a jeden rodič neni Čech. Všechny příspěvky sem píšu sám. Karel 150 podle mně policajt je,ale vás překvapuje,že může u PČR dělat i člověk kterej má nějakou morálku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 23:54:36 11. 10. 2009
default.png
zapoměl jsi na denvera:-). Mají smůlu, byl jsem kvůli tomu na slovensku, tam je to legální a psisko to má i v papírech, takže pohoda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 23:50:17 11. 10. 2009
default.png
re x1-ray Tos neměl říkat, teď po tobě půjde Srstka a Martou:))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SADDHU 23:49:27 11. 10. 2009
default.png
4 Pim Burger jen detail, krajni nouze a nutna obrana jsou dva trosku odlisne pravni instituty

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 23:47:26 11. 10. 2009
default.png
re denver Denvere, a to ty feťáky mají policajti milovat? A aby sis to zase nějak špatně nevyložil, mě je úplně jedno, jestli někdo bere drogy, je žlutý, cikán, bílý nebo růžový. Ať je kdo chce jaký chce a ať si děla, co chce, ale nedělá nic protizákonného! A jěště jedna věc, drogy nejsou o nějaké chybě, že je zkusiš a najednou si ohromně závislý. To je o tom, že někdo je brát přestane a někdo ne. Přestat jde i bezpomoci:) A jen tak mimochodem, možná by ti prospělo strávit par dní a nocí na detoxu v Bohnicích. Tam by si asi změnil názor i ty, že to sou normální lidé a je jim třeba pomoct:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 23:46:35 11. 10. 2009
default.png
4 Karel 150 Petr Š mě předběhl... "Zpravidla jsou to prostředky na fet a přežití. Rozhodně tím asi nechce nikdo bohatnout na úkor jiného, nebo jinému záměrně uškodit! A to je to podstatné co si stojí za to uvědomit!" Tak chlapče, ty policista nejsi ani náhodou. Klidně na mě vymysli nějaký citát, nejlépe svůj.... A laskavě s denverem přestaňte provokovat. Pokud děláte nějaký průzkum uzavřené profesní komunity tak fajn, ale zašlo to daleko a i denver ztrácí identitu. Napíše, že je cizinec narozený v čechách, přitom podle pravopisu neabsolvoval ani ZŠ, ovšem jiné příspěvky jsou bez jakékoliv pravopisné chyby. Těch rozporů je mnohem víc... Nebudu se rozčilovat, denvere ty krmiteli holubů, budu tě citovat: "Mně se prostě strašně hnusí když někdo úmyslně ublíží člověku anebo zvířeti". Tenhle víkend jsem nechal naprosto úmyslně svému psovi kupírovat uši i ocas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:43:40 11. 10. 2009
Pim Burger.jpg
Doplnění Právě proto mi vždycky na střelnici říkali, abych když už na někoho vystřelím, tak ať už to je definitivní, protože pakliže někoho zabiju, tak za prvé už nemluví a nemůže tahat po soudech on mě a za druhé je tím vlastně i dokázáno, že to byla nutná obrana, protože jsem střílel v krajní nouzi. A propos, napadá mě, zda je vůbec legální někomu z pozice civilisty hrozit se zbraní v ruce a klást mu požadavky.Nicméně teď to už nedořeším, zítra je pondělí, takže přeju klidnou noc bez střelby, feťáků a zlodějů všem...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:36:53 11. 10. 2009
Pim Burger.jpg
x1-ray Tak obhajitelné je to evidentně určitě, když dle Hammera byla nutná obrana uznána.:-)) Samozřejmě máš pravdu, že je tam stres atd., ale zase když se na to podívám, tak ona ho uviděla, vrátila se někam nejspíše nahoru pro zbraň a pak ho šla chytat. Mně to přijde spíš jako hloupost, než jako nutná obrana.Ale to je prostě věc názoru. Navíc sice zbraň máš teoreticky k ochraně života, zdraví a i toho majetku, ale taky je docela přesně definována nutná obrana a ať čtu, jak čtu, tak nikde nevidím ten trvající útok a co já vím, tak jako civilista nemám právo-narozdíl od PČR-střílet na prchajícího člověka, neb pak se nejedná o nutnou obranu. Tak si to alespoň vykládám já.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 23:34:04 11. 10. 2009 blokovaný
default.png
Petr Šašinka Jenže každej může chybovat a skusit to a pak už se z toho nedostane bez tý pomoci.Mně by fakt zajímalo proč se některý lidi k policii hlásej(to neni určené proti tobě,ale obecně).Musej přeci tušit,že přídou do styku s těma narkomanama.Tak když je tak nenáviděj,tak proč to dou dělat?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 23:31:44 11. 10. 2009
default.png
re Pim Já to beru v tom konkretním příkladě od Hammera myslel tak, že když se ta žena byla schopna ubránit, tak proč by se nemohla branit... A to, že se bránit uměla, dokázala trefou do nohy:) Můj dům, můj majetek, když si něco chceš vzít, tak čekej následky. A ne, že tě budou tahat po soudech. Takhle nějak to myslím:) Jo a jinak sem hrozně klidný člověk:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio