Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pomáhat a chránit i v roce 2010.. Ale jak? (REDAKCE)

Pomáhat a chránit i v roce 2010.. Ale jak?

Foto: Budou se pachatelé příští rok smát?
To heslo se stalo synonymem nové policie. Vidíme ho napsané na policejních služebnách i na policejních vozidlech. Mělo se stát symbolem nové koncepce sboru - jenže často bývá zesměšňováno a používáno proti samotným policistům. Proč se stal tento slogan tak často kontraproduktivním? Vždyť obsah těch slov je ušlechtilý a nelze proti němu vskutku nic namítat. Je ale vždy možné těm dvěma slovům v policejní praxi dostát? Respektive, mají pro to policisté podmínky? A hlavně: Jak tomu bude v příštím roce?
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 08. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu X1-RAY 23:30:26 11. 10. 2009
default.png
4Pim Pime taktičtější by to určitě bylo, zvláště z pohledu např. ženské, která nemá ani základní návyky zacházení se zbraní. Na druhou stranu uvědom si tu kritickou situaci, že máš v noci někoho cizího v baráku. Podle mě je to jasný důvod pro použití zbraně. Nezapomeň, že nutná obrana se posuzuje zásadně subjektivně. Pokud nebydlíš v pitrově vile, tak je to setkání na vzdálenost do 5ti metrů, většinou mnohem méně a to je při konfliktu málo i na ulici, natož v místnosti, navíc tvé, kde důvodně předpokládáš, že jsi v bezpečí. Za sebe říkám, že bych zbraň použít nebál a jsem si jistý, že je to v rámci zákona obhajitelné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 23:25:22 11. 10. 2009
default.png
re Karel.150 Víš, ja tak nějak pořád píšu k tomu, co sem hodil Hammer. Pohrůžka tam padla, byla ignorována a pak padl vystřel. A teď trochu, co si sem napsal. Zlodějů sem s kolegy chytil víc než dost, žádný z nich nekradl, aby přežil... A že se nekrade, aby někdo zbohatl nebo někoho poškodil? To nemyslíš vážně, že ne?!:) Víš, nikdo se nebude zabývat motivem nějakého zloděje zrovna, když ho bude mít v obývaku( možná denver jo). Každý normálmí člověk se bude bránit, pokud toho je schopen a nebude polemizovat nad tím, jestli ten "pán" co se mu hrabe ve skříni, potřebuje ty věci na drogy nebo automaty nebo cokoliv jiného. A když už si sem připletl drogy. Já určitě nemám žádný podíl na životě ani jednoho feťáka! Jo, drogy sou problém, ale víš co, lidi mají svobodnou vůli a svoje životy a je jen na nich, jestli budou brát drogy nebo ne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 23:23:49 11. 10. 2009 blokovaný
default.png
KAREL 150 Já mam,ale často pocit strašný beznaděje.Já ti dam jeden příklad kterej je úplná blbost,ale de tam o podstatu věci.Jednou sem na Masarykově nádraží krmil holuba.Za chvilku se jich tam slítlo mnohem víc a viděl to nějakej starej chlap a začal tam na mně strašně sprostě řvát a vyhrožovat mi,že právě zavolá příslušníky,že se to nesmí,že je na to nějaká vyhláška....Tak sem odešel a od tý doby sem tam už nikdy žádnýho nekrmil a právě mam strach,že člověk pod vlivem tědlech všech událostí si řekne jestli neni snadnější se na všechno vykašlat a starat se o to jestli se Svobodová znova vdala.Zatim sem si to neřek....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:09:00 11. 10. 2009
Pim Burger.jpg
Petr Šašinka No, tak takhle je to trošku přibarvené...:-)) To je jako bych tvrdil, že jsi toho názoru vlítnout tam, dát mu tři do srdce, jednu do hlavy, zlomit mu vaz, hlavu radši uříznout a sníst jeho ještě tlukoucí srdce, abys získal jeho sílu...:-)) Jde o to, že jako vlastník zbraně, znalý toho, co dovede, bych radši volil vyhnutí se boji a střelbě, než naopak. A v tomto konkrétním případě by pro mě bylo taktičtější se stáhnout s připravenou zbraní do prvního patra chránit děti, kdyby mu krást dole nestačilo, přivolat PČR a nechat to na ní - koneckonců něco na té noční dělat musíte...;-)) Samozřejmě za situace, že by mi vlezl do mého 1+1, tak bych zase takový kliďas nebyl a situace by pro zloděje asi nedopadla dobře (kdybych se trefil:-D).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 23:03:14 11. 10. 2009
Karel.150.jpg
to Petr Šašinka Zdravím, řeknu ti to takto, pohrůžka zbraní může být na místě, její použití pro mně už nikoli. Nicméně stojí za to nahlédnout jaký má zloděj ke svému jednání motiv. Zpravidla jsou to prostředky na fet a přežití. Rozhodně tím asi nechce nikdo bohatnout na úkor jiného, nebo jinému záměrně uškodit! A to je to podstatné co si stojí za to uvědomit! Zkus se pak zamyslet nad tím, proč jsou drogy na každém rohu, v tomto Policie i jiné organizace nemají téměř žádných úspěchů. To co naleznou a vypátrají je tak možná setinou toho co se na trh dostane. Sami si z lidí vytváříme trosky a pak do nich ještě střílíme.. Lidé se hrozí takového uvědomění, že by měli podíl na životě feťáka..:) Jacobův zákon: Chybovat je lidské - a svalit chybu na druhého ještě lidštější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 22:58:17 11. 10. 2009
default.png
re Pim Burger ...wow... Zajimaví odpověď. Takovou bych moc nečekal. Víš, já sem velký flegmatik, ale tohle je i na mě moc. Neumím si představit, že by mi někdo v noci vlezl do domu, kde by byla moje žena a děti a šel by tam krást, byť jen ten zpropadený DVD přehrávač. Vyděšené ženě bych jen v polospánku řekl, spi, on si jen něco odnese a zase odejde a usnul bych... No asi sme každý jiný:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:45:48 11. 10. 2009
Pim Burger.jpg
Petr Šašinka No, jak se to vezme. Jde o to, že já bych tak, jak jsem napsal, nejednal jen z toho důvodu, že bych pak klidně nějakýmu grázlíkovi mohl platit rentu do konce života (i když samozřejmě motivace to je velká:-/), ale i z toho důvodu, že prostě střílet na člověka kvůli dvd nebo pár cetkám, přestože jsem na ně dřel jako pes, mi taky až tak normální nepřijde. Jsem asi fakt změkčilej, ale ne každej nýmand, co mi bílí barák, si zaslouží rozstřílet na hadry.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 22:44:52 11. 10. 2009
Karel.150.jpg
to denver Ahoj, hele já byl taky takový, že jsem chtěl pravdu lidem vykřičet, neanonymně jsem se osobně dohadoval dokonce i s vysoce postavenými služebními funkcionáři, ale neuspěl jsem právě pro formu komunikace jakou jsem zvolil, za chvíli bych jim mohl diktovat co mají dělat:)) To bylo špatně!:) Přesto, že myšlenky podporovalo asi celé oddělení:) Vedení oddělení se mě samozřejmě obávalo zastát. A taky jsem vyrozumněl, že proti jistým záměrům nelze mnohé dělat. Jednej s ostatníma tak, jak chceš aby jednali oni s tebou! Pokud lidé neodhodí brýle mámení, zle naše společnost dopadne. Jednej s nimi tedy tak, aby si je sami chtěli sundat a podívat se na své okolí svýma očima..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 22:38:23 11. 10. 2009
default.png
Jen taková malá poznamka k tomu , co sem napsal Hammer. Ono na jednu stranu mají pravdu Pim a Karel.150, že už se asi nejedná moc o nutnou obranu, ale mě z celé tehle věci zase vyplýva to, že se chrání pachatelé a nikoliv oběti... Když budu bránit , ať už je to jen blbý DVD přehravač, který já sem si koupil, tak poruším zákon. Podle toho, co tady říkáte je lepší sedět schovaný za dveřmi a čekat až se zloděj uráčí odejít z mého domu... Tohle není moc dobrý, co myslíte:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 22:29:44 11. 10. 2009
Karel.150.jpg
to Hammer Kolego, jestli jsi policista, tvůj projev je hrubý, urážející a zesměšňující. "Nic tak neodhaluje charakter lidí jako to, čemu se vysmívají." J.W.von Goethe Věřím, že by jsi se dokázal vyjadřovat i důstojně. Ze začátku to jistě bude stát úsilí, ale určitě to časem přinese ovoce i tobě. Nechci se přít o nutné obraně, je to ustanovení, které by měl znát každý jak bičem mrská, soudu však poskytuje dost velkou benevolenci. Je pak na zváženou jestli střelit do člověka na útěku s Vašim DVD recorderem! Já bych to neudělal. Z tvých projevů, mám pocit, že čekáš kdy přijde "Tvá chvíle" a střelíš si do "drbana", aby jsi pak mohl říci, jsem dobrej, střelil jsem ho v nutné obraně. Ještě jeden citát pro tebe: "Mnoho lidí se bojí o svou pověst, ale málokdo se bojí svého svědomí." G.P.S.Maior Přestaň vnímat jako největší zlo chování jednotlivců a ptej se sám sebe po příčině! Jinak se z místa nikdy nehneš a jedinný účinný nástroj budeš za chvíli vidět jen ve fašismu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio