Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pomáhat a chránit i v roce 2010.. Ale jak? (REDAKCE)

Pomáhat a chránit i v roce 2010.. Ale jak?

Foto: Budou se pachatelé příští rok smát?
To heslo se stalo synonymem nové policie. Vidíme ho napsané na policejních služebnách i na policejních vozidlech. Mělo se stát symbolem nové koncepce sboru - jenže často bývá zesměšňováno a používáno proti samotným policistům. Proč se stal tento slogan tak často kontraproduktivním? Vždyť obsah těch slov je ušlechtilý a nelze proti němu vskutku nic namítat. Je ale vždy možné těm dvěma slovům v policejní praxi dostát? Respektive, mají pro to policisté podmínky? A hlavně: Jak tomu bude v příštím roce?
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 08. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 17:09:17 11. 10. 2009
Karel.150.jpg
Jsou i jiné způsoby Nic tak neodhaluje charakter lidí jako to, čemu se vysmívají. J.W.von Goethe

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEN 16:09:02 11. 10. 2009
default.png
to denver: bylo by možné osobní setkání? tvé názory a myšlenky mě zaujaly natolik, že bych je rád sepsal a pak bychom mohli společně změnit svět! Věřím, že s tebou po boku to dokážem!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 14:02:45 11. 10. 2009
Karel.150.jpg
Chyba nebo záměr? Zdravím kolegy i širokou veřejnost, nemám tolik času, abych se dopodrobna pročetl celou diskusí. Líbil se mi například příspěvek Kosti, ale i názory jiných. Chtěl bych přispět také svou troškou do mlýna:) Stihl jsem si všimnout, že je tu spousta reakcí ve směru k denverovi. Z jistých příspěvků, které tento člověk napsal, vím, že má dobré srdce. Nyní vidím, jak ztrácíš víru v sebe sama, proto Denvere si prosím uvědom, že "Mít všechny tyto přátelé je namáhavé, stačí nemít nepřátelé." Seneca. Myslím, že kdyby jsi s kolegy dovedl vést seriózní diskusi, tak by jste mohli dospět k zajímavým závěrům. Můj názor na změny v trestním zákoniku je takový, že nutně vyplývá ze situace ve které se společnost nachází. To co tam je není chyba nebo omyl, ale je to záměrné! Má zkušenost je taková, že téměř polovinou přistižených osob při drobných krádežích jsou důchodci a odhadem 90% nakradených věcí je jídlo. Životní úroveň prostých občanů se však zhoršuje a věznice máme narvané, náklady na vězně stoupají. Jak z tohoto kola ven? Represe by měla nastat až selže prevence, jenže prevenci celospolečenské situace nikdo neřešil. Na vině není policie ani občané, ale ti co pro nás dlouhá léta utváří nepříznivé podmínky a nyní v tom pokračují ještě vehementněji. Nikoli úsporami, ale legislativou! A my jim pořád najivně důvěřujeme a stále dokola se zklamáváme. Lékem je nezavírat oči před konfrontací a neodmítat ji, poznat kde leží pravda a mít uvědomělou společnost.. Hezký den všem!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu M1LDA 12:48:47 11. 10. 2009
default.png
p. a ch. vr. 2010 jak si to takhle všechno hezky přečítám a přečítám si i jiné diskuse a články zjišťuji, že jistý dotyčný se rozhodly, že celý den nebude dělat nic jiného než to, že Nás bude nasírat dementními kecy - viď DENEVER - Kamaráde, co ty jsi za člověka...prosím, pojď si to byt jen na týden zkusit a vřím tomu, že na konci týdne si vytáhneš tkaničky z bot a na nich si to hodíš.... Howg, domluvil jse

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 12:01:06 11. 10. 2009
default.png
re:denver Milý chlapče, je vidět, že ses do ve své hypotéze tak zabednil, že nechceš slyšet nic co by jí odporovalo. Nicméně stále zapomínáš, že ta fiktivní krádež vozidla a následná potyčka začala tím, že někdo si chtěl přisvojit cizí věc. Kdyby to neudělal k ničemu by nedošlo. Dále by také záleželo na psychice majitele vozu, protože když by ho např. 10let splácel asi by na pachatele s tou lopatou vyběhl a nepřemýšlel co mu tím šroubovákem může udělat. Nu a to nejpodstatnější je fakt, že pachatel může vždy utéct a ne vzít do ruky zbraň a postavit se majiteli vozu a proto pokud neuteče je 100% jistota, že vozidlo chce ukrást i za cenu, že zabije majitele. Potom rána lopatou je jen nutný následek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BYVALY 09:18:54 11. 10. 2009
default.png
Jediné, co policisté mohou dělat je to, že mohou nadávat na nesmyslností některých ustanovení tr. zákona či řádu. Jinak nezbyde nic a je se třeba podle těchto " nesmyslů" řídit. Začínám mít někdy pocit, že v parlamentu je asi hodně " vystudovaných právníků" z plzeňské fakulty. To mi někdy hlava nebere...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 21:01:32 10. 10. 2009 blokovaný
default.png
Stenli Já ti řeknu kdy přišel ten okamžik, kdy sem zjistil,že máš v sobě fakt nenávist.My dva se tu můžem spolu hádat,urážet se,posílat se do ......,ale u tebe mi nejvíc zarazilo to jak si psal o tý dvouletý Natálalce a to v době kdy bojovala o život.I těm lidem který na cikány nadávaj bylo tý holky líto a ty pachatele hodně odsoudili,ale ty ne.I jeden z těch přispěvatelů který patřej k mejm největším odpůrcům ty zmetky odsoudil a zdá se,že kdyby se mu pachatelé dostali do rukou,tak by na ně použil ty své nezákoné metody,ale to je furt lepší než přát dvouletý holce todle.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 17:07:58 10. 10. 2009
Pavel J. Bílý.jpg
Denver Je hezké, co ti řekl právník, ale fakt je, že pokud neřekne, že mu mířil na hlavu, tak mu to těžko dokážeš. Takže záleží hlavně na výpovědi (též případných svědků) a na znaleckých posudcích. Osobně nikomu neradím, co mi má říci do výpovědi. To bych si mohl celé napsat sám podle toho, jak je mi kdo sympatický, a dát to vždy jen podepsat. Což je samozřejmě blbost a ve finále by se to otočilo proti mně. Povězte mi, jak to bylo, já to napíšu, pokud mi tam něco nebude jasné, položím doplňující otázky. Hotovo. A čistě teoreticky - pokud se to stane mně, svou legálně drženou zbraní budu dotyčného držet na břiše v prachu, dokud nepřijedou kolegové ve službě a nevezmou si ho. Pokud na mne zaútočí se zbraní tak, že bude přímo ohrožovat můj život, využiji institut nutné obrany. Chtěls upřímnost, tady ji máš. Veškeré riziko ať nese útočník - nenechám se odkrouhnout jenom proto, abych mu náhodou neublížil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 15:24:18 10. 10. 2009
default.png
jj denvere takze stat se to me, tak toho smejda poradne potaham po zemi,ptz koupis si auto,ktery splacis jak kreten a prijde nakej smejd a chce Ti ho vybrat. Jak vubec muzes poustet takovy veci ven??Ze bys mu nic neudelal,jeste bys mu podekoval? A poprosil bys ho at s Tebou pocka nez prijede hlidka,ano?? Ty si proste tak naivni clovek!! Prave diky takovejm....jako ses Ty,je tady v ty republice takovej bordel. Kde smejd ma vetsi prava jak poskozenej.. Diky denvere, diky za vsechny ty okradeny, diky za vsechny kolegy,kterim se takovy smejdi jen smejou do ksichtu,ze jim stejne nic nemuzes!! Neco Ti reknu, nedavno sme chytli mladistvi zlodeje v trafice, vypacili mriz ,rozbily okenice a vlezli dovnitr..kdyz dojel majitel na misto,meli Ti kluci opaleny stesti,ze sme tam byli my,ptz ten by je tam na miste rozstipal a ani se mu nedivim,ptz to bylo behem 3mesicu podle toho co rikal uz ponekolikaty. Ikdyz nerad,musel sem si mezi ne stoupnout. Ten majitel, co mi pak rikal, ma doma dve maly deti a tehotnou zenu,zadluzenej jak prase a furt musi resit tady ty vloupacky. No a co se stalo tem smejdum? Nic ptz jim nebylo 15 ,takze sme je jak tupy ovce museli dovist domu,kde na nas jeste pustila ta jejich spinava matka..takze takhle to je...a ja jen lituju,ze sme tam tenkrat byli driv nez ten majitel,ikdyz je to pro nej asi lip,ptz jak tu to chodi,on by jim neco udelal a dneska uz by urcite sedel. Takze prestan mlit takovy.....nech si to pro svy human.kamose a neblej to tu mezi lidma co bohuzel vedej,jak to je!A ty svy reci jaky sou to chudaci, ze musej fetovat,nebo ze sou chudaci bez domova,na to Ti kaslu,kazdej si za to muze sam,jsou to dospeli lidi,tak at se staraj,ne ze kolem nich budu chodit a rikat jezis Ty si to musel mit tezky, proto musis fetovat..chudacku. Kazdej z nas to ma tezky,ptz se starame o rodiny,platime dluhy,ktery proste musime mit,aby sme si mohli naky bydleni poridit..takze nakejch smejdu,co se radsi sjedou,aby utekli z tohohle hroznyho sveta,tak tech mi fakt lito neni!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 14:29:32 10. 10. 2009 blokovaný
default.png
Pavel J.Bílý Ten právník mi řek,že je tam největší problém v tom,že on tam zatají,že mu mířil na tu hlavu.Řek mi,že pokud by byl ten soudce hloupej,tak by skutečně uvěřit té pohadce o ruce která neni životně důležitej orgán a úder do ní neni tak nebezpečnej.A co ty?Chěl by si aby vyšla najevo pravda?Ale upřímně,jinak to nemá smysl.Hodně lidí touží po linči....Už sem se s tímdle dostal s pár lidma do konfliktu.Já bych tomu zloději úmyslně neublížil.Hnusí se mi to!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio