Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

I v hospodě je za čárkou cena
ilustrační
Foto: LH

(Aktualizace ze dne  6. 2 .2011 dole). Asi by si každý hospodský ťukal na čelo,  pokud byste při placení požadovali, za každou čárku na účtu jednotnou cenu. Třeba 30 Kč za položku, ať už si nacpete pupek obědem o čtyřech chodech, nebo si dáte malé pivo. Že to je nesmysl? Není! U policie to tak často funguje.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 11:58:33 07. 02. 2011
honzad..jpg
hledme, ty vase odborare:

http://zpravy.idnes.cz/policejni-odbory-jdou-johnovi-po-krku-prichystaly-petici-za-jeho-od...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:31:02 04. 02. 2011
default.png
SDH [2011-02-04 13:34:57]: Jo počkej, tak u dopravky je to jasný, já furt jsem u pořádkové. Dopravka pokutama žije, a nejen jima. Tam bych se asi nebavil o tom, co dopravák vyvíjející jedenáct hodin z dvanácti jedinou činnost - a to na silnici při dohledu nad BESIP atd atd- dělá, když nemá ani pokutu.
Tlaky ze strany vedení jsou jasné: nebudou čárečky, nebudou odměny. Ale jejich. Co tobě už kdo může z vedení ještě sebrat? Leda tak pistoli! Nebo tě donutit odejít? I jako zedník míchající vrtačkou značky Narex lepidlo na perlinku dostaneš víc, než jako vysoce kvalifikovaný polda! Nemluvím o tom, že když "není" práce, chodíš po melouchách za trojnásobek toho, co vyděláš v práci.
Co ti můžou? Nic.
Mám tahat čárky? Tak co za to? Cože? Že je to moje čest a uniforma....? Nezájem, já dělám pro peníze. Žádný orchestr za menší peníz nehraje stejnou muziku. Nebudu mít odměny já, nebudeš je mít ani ty. Tak co?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 16:04:09 04. 02. 2011
default.png
sdh: co je sdh? Nemuzu z hlavy dostat dobrovolne hasice a synchronni digi. hierarchii, ale u pcr neprichazi zadna asociace.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SDH 13:34:57 04. 02. 2011
default.png
Hammer.
Souhlasím stím že pokud nastupuješ k této firmě. Musíš se chovat a jednat jako policajt ne jako lotrando! Přemýšlet,vyšetřovat,být akce schopný,rozhodovat, hodnotit!
Určitě vlastnosti které se v této branži uplatní nebo alespoň měli! Nemám asi ani z poloviny zkušeností jako ty ale nejsem když nic jinnýho slepej a hluchej jak to chodí na útvarech (hlídkové,dopravní,OOP). Všude je nátlak ze strany vedení (manažerskej funkcí a vyhřátejch prdelí)! Ikdyž musím říct neni vedoucí jako vedoucí!!! A to zvláště na SDH na dopravkách! Je to jejich hlavní náplní - zjišťovat,eliminovat a pokutovat! Samozřejmě nepočítám šetření DN a další šetření pokud není jinná hlídka k mání! Naposledy zajištění místa náhlého úmrtí!LP se zbraní atd atd... Mnohdy je hlídkovej polda vystavován rizikům mnohem větším než je zásahovka! Nikdy neví kdy a kde na ně číhá blbec a navíc na místo dojíždí zpravidla jako první proto taky (hlídkový polda) bez jaké koliv přípravy a naplánování!
Obhajoba SDH!!! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:02:45 03. 02. 2011
default.png
No tak já si osobně myslím, lépe řečeno za ty roky u policie jsem skálopevnwě přesvědčen, že nemáš pravdu v tom, že se zaměstnavatel s tebou snaží vydrbat a spoléhá, že zákon neznáš. Ono je to trolinku jinak: ten debil nahoře a jeden vedle druhého nezná nejen zákon, on to není úmysl, jen prostá lenost a neznalost.
Dokument ke Community policing si ani jeden nepřečetli, stačilo se totiž na poradách na něco z toho zeptat, že mi to jakože není jasné... Kua kdybyste slyšeli ty odpovědi, když oni dobře tušili, že já to znám, jak se vymlouvali...
Zažil jsem, když musela naše vrchnost jít studovat, aby si udrželi fleky: podle jednoho kolegy z kriminálky co tam šel taky to bylo napřed soustředění na jakémsi rekreačním středisku v pracovní době, služebníma autama, tři dni nebo čtyři, tam dostali komplet otázky na přijímačky a ještě jim museli nadiktovat odpovědi a drtit je z toho, jestli je znají. Pak šli na takové ty polytechnické instituty aneb za peníze v Praze dům... Aniž uměl můj zástupce vedoucího slovo Anglicky (vzhledem k tomu že já se anglinou domluvím, tak o tom něco vím) měl z Angliny dvojku, do jiných předmětů jsem neviděl. Co jsem viděl, že nikdo z nich se ani netajil tím, že se ani doma neučí....
Oni jsou svázaní tím, že jeden na druhého něco ví. To je sakra pevné pouto, každá mafie tak drží. Nikdo se tomu druhému neodváží říct ani křivé slovo. Posraní jsou z každého jejich nového nadřízeného, a´t káže cokoliv, oni horlivě kývou hlavama jak nemocní osli a když následuje dotaz na účel toho nebo onoho opatření, ztiší hlas a řeknou, že se to musí nějak přečkat.
Alibismus, pohodlnost, absolutní neochota o něčem rozhodnout a nést zodpovědnost, dokonalé provedení házení svojí zodpovědnosti na podřízené.... Já se až na jednu výjimku, mého posledního vedoucího, s ničím jiným nesetkal. Ten byl ale už před důchodem a říkal mně: já vidím, jak se snažíš něco změnit, já jsem to zkoušel taky, věř mě: nejde to.
Když vykládal, jak musí rok co rok psát plán obrany oddělení zapomínaje, že oddělení není bránit čím ani kým, brali ho mory. Nevyznal se v oboru kam přešel z jiného oboru a nešlo už mu se do toho dostat. Ten se trápil tlakem shora z okresu vyloženě.
Proto říkám: na bývalých okresech každého druhého zastřelit :D a každého prvního utopit.
Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by okresy přizpůsobovaly rozkazy shora místním podmínkám, abychom podle toho mohli něco smysluplně dělat. Něco sami vymyslet - jo, DBA a furt ty samá místa. Naše upozornění na to, že tak nebo tak to nejde nebral nikdy nikdo v potaz. Napsali jak to máme dělat a po šichtě na nás békali, že nemáme výsledky.
Jak nazvat takové blbce?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 08:24:17 03. 02. 2011
default.png
Protože jsem o stejném "čárkonařízení" slyšel z více stran, počítám, že to je výplod ÚO, nebo kraje. A jak dopadla aféra jejich milionových odměn v době, kdy se v Hradci řadovým zastavila teplá voda kdy nebylo na benzín do služební Fabie, zatímco páni na kraji si jezdí čtyřlitrovou audinou, asi všichni víme. Takže ano, jsem posraný až za ušima, ale nevěřím, že tato stížnost by něco vyřešila. Jak sám píšeš manageři jsou vybíráni tak, aby drželi při sobě. Loni jsem si prošel půlročním martyriem k jedné stížnosti. Nejdříve jsem se několikrát dozvěděl, že vůbec nemám nárok si stěžovat. Pak sice byla uznána, ale neměl jsem nárok znát řešení stížnosti. Po další komunikaci mi nakonec řešení poslali... Abych já musel posílat "kolegům" kteří to šetří paragrafy, podle kterých mají postupovat, to už mi přijde jako hodně ujeté. Na jedné straně náplní mého zaměstnání je dohlížet na dodržování platných zákonů, na druhé straně se se mnou můj vlastní zaměstnavatel snaží "vydrbat" a spoléhá na moji neznalost zákona. Kdyby to byl podnikatel z dob raného kapitalismu, asi to pochopím spíše než u PČR, kde by dodržování zákonů mělo být příkladem pro všechny. Takže stížnost na toto psát nebudu, protože nevěřím, že by se nějak vyřešila (protože pro nás asi zákony neplatí) a protože se mi nechce stát celou směnu ve vestě u přechodu pro chodce, nebo šlapat 200m úsek ulice. Pozitivní na tom ale by to, že jsem si nastudoval další paragrafy...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:44:46 03. 02. 2011
default.png
JARDA [2011-02-02 23:20:28]: Mě ta moje jistota, že to je až na jednotkové výjimky všude stejné, drží pořád. Mezi vedení se z poldů nedostane nikdo, kdo jim nedává záruku tažení za jeden provaz. Musí mít ruce až po lokte od statistik a dělat čárky. Podle managementu této firmy je to správný vedoucí.
Což takhle svoje lidi motivovat jen tím, že se jim starám o právní podporu, o to aby měli veškerý materiál k práci, aby si sami říkali co a jak chtějí ve službě dělat - ale formou nutné zpětné vazby mi, jakožto vedoucímu, dokladovali, co dělají, proč to dělají, jak to dělají, jak se jeví výsledky? Nechci žádné super výsledky od každé jejich aktivity, chci, aby zkoušeli různé postupy, aby se ukázaly slepé uličky i fungující věci. Moje práce na poli řízení jakožto vedoucího bude jen číst jejich hlášení a podle toho jim, když už se to musí, psát jejich služby. A formou odměn je motivovat k dalšímu stejnému výkonu služby.

V dnešní ralitě této firmy fikce až sci-fi. Firma nefunguje jako firma, ale spíše jako dojná kráva pro pár hajzlů nahoře. Nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít ke změně. Pohádky o vítězství nějakého toho dobra nebo snad práva, tady nebudou ještě dlouho platit.

K tak zajímavé práci můžou někoho pořád nutit jen lidi, co o ní nic nevědí, neznají ji a nejsou poldové, ale lumpové. Tak atraktivní práce nepotřebuje, aby někdo někoho do ní nutil. Jen se musí dělat za použití myšlení a myslet se musí shora, ne zase zespod.
Rozkaz o nutnosti ukládat pokuty za hotové je samozřejmě protiprávní. Pošli to na PP i se jménem hovada, co to vydalo. Upozorni je, že pokud ten člověk nezmizí ze své funkce, dáš to novinám.

Jinak s odchodem starých četníků, ze kterých měli "manageři" policie patřící z většiny do báně, lufty, se zvrhlost systému stává stejně brutální všude. K čemu toto ale má sloužit nevím. Když ti dole poutíkají, jak bude tahle verbež vykazovat svoje čárečky? Nebo to dopadne tak jako u Českých drah za Zápotockého, kdy se naháněli noví lidi přímo před vraty kriminálů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 23:20:28 02. 02. 2011
default.png
Ke konci roku u nás odešli do C snad poslední staří "četníci" z vedení. A až teď si uvědomuji jak jsem si vlastně chrochtal blahem. Loni pokud člověk nevytrhl za měsíc jediný bloček, musel počítat s tím, že ho šéf seřve, ale i tak se s ním dalo mluvit a při uvedení rozumných důvodů měl pochopení. Uznávám, že jistá lenost v tom byla, protože každý měsíc se dá najít nejedna věc, co se dá "škubnout" (sloužím ve velkém městě). Takže jsem vždycky do pěti bloků měsíčně za plnou sazbu měl (většinou nepoučitelní staří známí nebo nezpochybnitelné přestupky) a hromadu domluv (které si myslím, že lidem, na kterých je vidět jistá forma strachu, když po nich něco chci, bohatě stačí). Takto "spokojeně" si fungovalo naše oddělení do konce loňského roku- každý podvědomě věděl, že by za měsíc měl přinést nějaký bloček/oznámení, aby bylo vidět, že nespí u rybníka (viz. John). Se začátkem letošního roku, po loňských akcích odebrání směnnosti a snížení rizikáče, mělo přijít snížení tarifu o 10%. To se asi noví šéfové zalekli toho, že bychom přestali pracovat a tak přišlo nařízení o tom, že každý hlídkař musí za měsíc vyprodukovat jistý počet pokut na místě zaplacených. Je vůbec možné vydat takovýto rozkaz? Jinak jde na koberec vysvětlovat, proč nesplnil rozkaz. Takže výsledek je, že šéfové mají svůj počet bločků, každý po stokoruně, a nulovou vlastní iniciativu ode mě. Škoda, že nemám v obvodě rybník, protože bych tam spal ve dne v noci (když už to říká ministr, tak to musí být pravda, ne?). Když už se tu zmiňují DBA. Dřívější šéf se nás osobně ptal, jestli nám vyhovují místa pro DBA v našem obvodě, případně ať si řekneme o lepší. Je to drobnost, ale člověk vyvíjí úplně jinou činnost když dělá DBA tam, kde sám chce, než v místě, kde mu to určí někdo z ÚO, o kterém si já jako policista myslím, že to není zrovna nejlepší nápad. Určité moje déletrvající rozčarování nad systémem už beru jako skoro normální stav, ale aby mě moji nadřízení považovali za blbce, kterého je potřeba řídit pomalu více než dělníka u pásu v továrně, to jsem ve svých zaměstnáních v civilu nikdy nezažil a na to si asi nezvyknu. Nemám za sebou sice to, co Hammer, jsem "Ivanovo dítě", ale co mě má teď motivovat vylézt do mrazu na DBA, když splním pokyn šéfů ohledně počtu vytrhaných bloků za měsíc? Jak říká Hammer- mají mě za blba... stojím na místech, která mi určili v daný čas (co dvě hodiny), mám splněný počet pokut v měsíci, tak proč bych si dělal problémy a pouštěl se do něčeho, když mohu podle Johna spát u rybníka... To vše za 16 čistého, čili méně než obyčejný dělník u pásu v továrně, který si v měsíci udělá nějakou noční nebo víkend. Vážně začínám uvažovat o odchodu. Pořád ještě mám kontakt s civilní realitou a řeči o poslání a srdcařích ať si páni z PP a ministerstva strčí někam. Kdykoliv vidím v TV současného ministra, jak vystupuje proti obyčejným policistům, je mi z něj špatně. Proč chtěl vlastně současný ministr tak moc vnitro, když má takovou averzi k obyčejným policistům?

"A dobrý polda vždycky řeší příčiny, ne následky. Dobrý manager taky. Jenom asociální hovado neumí rozeznávat příčiny od následků a podle toho to u Policie ČR taky vypadá."

A vidíš, teď se ve škole vykládá, že Policie řeší až případy, které se stanou...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:11:42 02. 02. 2011
default.png
Ještě k té měřitelnosti čárek: všechna tahle hrůza pramení z jediné věci: ta spousta darmožroutů nahoře potřebuje vykazovat nějakou činnost a musí dokladovat vlastní nepostradatelnost. Samozřejmě všichni vědí, že jsou to darmožrouti, ale všichni se tváří, jako že jsou pro systém užiteční.
Tady na okrese chvíli hrozilo, že řadoví ze čtverek oddělení budou muset nastoupit před čárkomaniakálního darmožrouta ve funkci jakéhosi čehosi (za mě to byl ředitel okresu) a jemu zdůvodňovat, proč oni, dělní na ulici, jsou nepostradatelní. To je tak nehorázná drzost, že to překračuje veškerý vkus. Systémový parazit na kůži policie s celým svým "okresním" ansámblem chce vyhazovat ty, co chodí mezi lidi. Kdyby se okresní páprdové zrušili i se svýma platama a náklady na chod okresů (bývalých okresů rozuměj) úspora by byla tak vysoká, že by nebyly rázem problémy s benzínem, platy, odměnami... jen si to spočtěte, 85 bývalých okresů, na každém jen deset darmožroutů s platem padesát táců (neberme raději jejich odměny), teď vytápění, světlo, voda, údržba... dejme tomu sto táců ročně, máme hnedka půl miliardy úsporu. Až teda na to, že by se jim musela platit renta.... a jsem se svýma úvahama v pytli.
Dále to, co Starsky píše o tom, že někoho musí někdo nutit dělat (vylézt z auta) pomocí DBA, to je vyloženě totální deformace vysoké atraktivity policejní práce. To přece vůbec není pravda, leda tak líného vedení. Policejní práce je vysoce zajímavá činnost, která každého jen malinko chytrého člověka naprosto pohltí. K tomu, aby člověk v takovém zaměstnání nic nedělal musí vedoucí napáchat strašnou spoustu prasáren a znechutit ho.
Starsky a celé vedení pořád chtějí zametat schody zespoda, ale totálně frustrovaní nic nedělající policajt je následek, ne příčina!!!!
A dobrý polda vždycky řeší příčiny, ne následky. Dobrý manager taky. Jenom asociální hovado neumí rozeznávat příčiny od následků a podle toho to u Policie ČR taky vypadá.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:50:57 01. 02. 2011
default.png
Jo a Jardo, taky měli jednoho štábního na x lidí, ne dvacet blbců na jednoho na ulici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio