Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Rozhovor: Zatím jsem sám
Jiří Stuna: Dostat drogy pod kontrolu státu lze jenom jejich legalizací
Foto: denik.cz

Jiří Stuna je velitelem městské policie v malém východočeském městě Skuteč a pravidelně přednáší školákům o protidrogové prevenci. Co je na tom zajímavého? Jeho názory. Zkušený strážník je prvním českým policistou, který začal otevřeně prosazovat myšlenku legalizace drog. Rozhovor vyšel v čísle 6/2011 týdeníku RESPEKT, s jeho laskavým svolením jej publikujeme.

Autor: redakce
Publikováno: 24. 03. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 10:21:57 16. 04. 2011
Karel.150.jpg
Andrasi, už jsem tě tu viděl párkrát manipulovat informacemi, jak se ti to zrovna hodí. Takže si mě urážej jak chceš, zřejmě ti někdo ublížil, a jestli jsem to já tak se ti z hlouby svého srdce omlouvám. Nicméně obšlehnutá věta z wikipedie, je pořád jen obšlehnutá věta z wikipedie. A tvrzení, že celé dílo jde proti mému smýšlení (nebo jak ty píšeš snům) je demagogie jako vystřižená od politiků a vědeckých institucí. Můžeš tedy rozvést oblíbenou pasáž? Doufám, že to zase někde neobšlehneš, protože kdyby jsi si přečetl Cicera, určitě by tě to muselo v dobrém poznamenat. Zamysli se.. Ikdyž to je asi těžké, když jsi kolem tebe prošel jen jeden Cicerův citát, který jsi si vyložil tvrdošíjně po svém, co?
Kdo četl Cicera, nemohlo ho to nepoznamenat, protože jinak by byl pokrytec, že jeho myšlenky pochopil a neřídí se jimi. Takže jsi pokrytec v tom, že jsi jej nečetl, nebo v tom, že jsi jej pochopil a kašleš na to?
Pochop, že nikoho nezajímá, jestli jsi zajímavý, ale to o co skutečně stojíš..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:46:03 16. 04. 2011
default.png
ANDRAS [2011-04-16 00:40:18]: čekal jsem, kdy na to taky přijdeš a kdy tu diskuzí zabalíš .-))... prostě s gramofonovou deskou nemá cenu diskutovat... .-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 00:40:18 16. 04. 2011
Andras.jpg
karle 150, no vidis, me ani nenapadlo do te wiki nahlednout, kdyz mam doma prepisy v knizni podobe. Ale diskutovat s tebou je bezpredmetne. Kdyz uz nevis kudy kam, tak vymyslis taketo ptakoviny. Vzyt ty jsi normalni trumbera. O to te lituji vice. Jinak na zaver, ja se s tim dilem ztotoznuji a shledal jsem, ze se jeho tvrzenimi da zcela logicky oponovat tvym snum. Jak ale tak ctu tve prisveky, ty jsi opravdu....nelogicky:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:14:13 15. 04. 2011
Karel.150.jpg
Andrasi, možná stojí za zmínku, že jsem člověk, a že také chybuji a nepamatuji si každý příspěvek diskuse, respektive jsem mu nevěnoval takovou pozornost, protože jsi jej směřoval k chipovi.
Nicméně tím, že opíšeš jedinou větu o Cicerově rozsáhlém díle "O povinnostech" z internetové encyklopedie WIKIPEDIA mi dáváš dost jasně najevo, že na toto dílo nemáš vlastní názor a to zřejmě z důvodu, že jsi ho vůbec nečetl. Doporučuji ti tedy alespoň referáty či vybrané kousky na audionahrávkách..
Koho pak má být komu líto, když lidi budou radši pokrytci a lhát??? Zamysli se už...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:36:37 09. 04. 2011
Andras.jpg
karel-150
Část mého příspěvku ze dne 2. 4. 2011.:
"Obdivuji zejména jeho dílo " O povinnostech", kde se staví proti myšlence spekulativního využití filosofie, ale spíše klade na první místo její politický a praktický význam a dále vynikající "De finibus bonorum et malorum - O nejvyšším dobru a zlu"."

Tady je vidět, že si stále jedeš ten svůj sen, a ani nevnímáš, co jiní píší, a čím argumentují. Ale jak se říká, dream your dream, jen je mi tě velice líto:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 10:59:40 09. 04. 2011
Karel.150.jpg
Andras: Uvědom si, jestli máš nějakou duši, jaká ta tvoje duše je. Jestli jsi jen chodící krev, maso a kosti, pak se chovej k ostatním tak jako doposud. Jestli poznám, že jsi člověk dobrých mravů vystoupím z anonymity a řeknu ti i rodné číslo a číslo bot..;))
Já říkám, že vše má souvislosti, a když říkám vše, myslím tím skutečně vše. Když nehledáš pravdu pak argumentuješ mojí paranoiou. Tvůj život odráží obrovská povrchnost, je bez vyššího smyslu pro společnost.

Uvedl jsi, že tvůj nejoblíbenější citát je tento:
"Legum servi sumus ut liberi esse possimus.
Jsme podrobeni zákonům, abychom mohli být svobodní." - Cicero

Doporučoval bych ti tedy dozvědět se o tomto člověku a jeho moudrosti více, protože pak nebudeš moci vytrhnout jeho citát z kontextu a napasovat ho jako žlář na svůj život i život lidí okolo.
Doporučuji namluvená pojednájí Cicera o povinnostech a o pravé statečnosti. Myslím, že ty nebudeš mít odvahu ani k poslechu těchto pojednání na 30 minut z celého svého života a dále mě radeji budeš nazývat paranoikem. Ve jménu sebe samého i celé společnosti doufám, že těmto pojednáním dáš prostor.

S Alikem take v mnohem souhlasim. Marihuana pro mě není takové zlo jako pro tebe, ani její uživatelé. Domnívám se, že kriminalizace vlastního užívání nemá ve společnosti za působení pravých příčin takového užívání smyslu, vůbec pak už nemá smyslu pro účely léčení. Prostě mě vždycky více zajímaly příčiny nějakých jevů, než potlačování následků za ponechání příčiny.

Nenechte se prosím manipulovat neustále probíhajícími událostmi, buďte krok dopředu, poznejte brzkou budoucnost již nyní a nebuďte přisluhovači šlechty a katem lidstva.

"Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat." A.E.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:00:50 08. 04. 2011
Andras.jpg
karel-150
Je zajímavé, jak když nemáš čím argumentovat, či je ti otázka nepříjemná, tak se vyhneš pronesením nějaké zběsilé paranormální teze, či neodpovíš vůbec, viz. moje dotazy a dotazy chipa. Také je pěkné, jak jsi se od legalizace konopí dostal až k paranoidním ekonomickým spikleneckým teoriím.

Tímto děkuji alikovi2 za věcnou a plodnou diskusi plnou argumentů, a s jeho posledním příspěvkem rovněž souhlasím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 10:33:43 08. 04. 2011
Karel.150.jpg
Obamova vláda má peníze už jenom na den

Federální vládě USA bezprostředně hrozí, že nebude mít ani cent na svůj provoz, pokud se do dnešní páteční půlnoci většinoví republikáni ve Sněmovně nesjednotí s demokraty na výdajích a škrtech nynějšího finančního roku nebo znovu neprodlouží rozpočtové provizorium. Obě strany i v noci na pátek jen s námahou hledaly kompromis, ale řešení nenalezly.

Tohle je to dnešní dobro, jsem zvědavý jak to ti světoví odborníci a autority vyřeši..:D Jestli to někdo nechápe tak toto s lidmi smýšlejícími jako appalacio vede k občanským válkám. A přestože řešení existuje, řešení je téměř bezbolestné, jediné co se žádá je odložení EGA, toto řešení média nikdy nezveřejní, protože patří těm kteří chtějí docílit celosvětových mocenských zájmů. Hloupí se vysměje, chytrý pátrá. Zkuste se zajímat například o smrt J.F. Kennedyho, M.L. Kinga, J. Lennona, M. Ghándího, zkuste se zajímat o okolnosti kolem každé války, zejména o příčiny, potom o financování, zkuste se zajímat o příčiny chudoby zemí třetího světa, zkuste se zajímat o příčiny globálního oteplování, o okolnosti kolem prasečí chřipky, o kauzy WikiLeaks, o útoky 9/11, o národohospodářství, o korupční kauzy na nadnárodní úrovni. Tohle vše má společný jmenovatel. I celoživotní ředitel FBI řekl:
“Individuum je handikapováno v momentě, kdy se setká s konspirací tak monstrózní, že nemůže uvěřit tomu, že existuje.” J. Edgar Hoover

"Není to tím, že jsem chytřejší, ale tím, že se problémy zabývám déle." Albert Einstein

Jednoduše řečeno světu vládnou chamtiví a zlí lidé toužící po moci a ten kdo to ignoruje činí tak proto, že mu bylo dovoleno poznat jen střípek reality -je zmanipulovaný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 17:38:39 07. 04. 2011
Karel.150.jpg
Pro mě si prostě najivní věřící, kdy díky takto zmanipulovaně smýšlejícím lidem je společnost jednoduše v ho...ch. A jo ja zapomněl, první TY, pak společnost, že?;-)

Portugalsko si letos půjčí od EU 60 až 80 mld. Euro, to je víc než dosavadní dluh ČR, počet obyvatel je srovnatelný. A co za rok, to už to ti tví odborníci vymyslí?:D Najiva..:P

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 23:12:23 06. 04. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-04-06 22:03:53]: človíčku nešťastná!.. už se konečně srovnej!!.. já s tebou nehodlám diskutovat, neboť nejsi moje "krevní skupina". Tvé názory nejsou jen opačné. Dle mého, tvé názory postrádají smysl, logiku a jsou blbé....

Přečti si někdy po sobě, co píšeš za hovadiny. Neustále utíkáš do humanisticky psychotropního světa, říznutého filozofickými bludy. Rád se přiučím něčemu co neznám, ale tvé "moudra" louskat nehodlám.

Evidentně jsi nepochopil, nebo nechceš pochopit vidění světa jiných, protože jako obvykle jsi např. s hodnocením mé osoby úplně mimo. Ale moc si z toho nedělám, protože já tě taky nechápu. Tvá gramofonová deska na mě nepůsobí.

Určitě se tu názorově potkáme, ale tenhle Off Topic už pro mě není....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio