Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

Rozhovor: Zatím jsem sám
Jiří Stuna: Dostat drogy pod kontrolu státu lze jenom jejich legalizací
Foto: denik.cz

Jiří Stuna je velitelem městské policie v malém východočeském městě Skuteč a pravidelně přednáší školákům o protidrogové prevenci. Co je na tom zajímavého? Jeho názory. Zkušený strážník je prvním českým policistou, který začal otevřeně prosazovat myšlenku legalizace drog. Rozhovor vyšel v čísle 6/2011 týdeníku RESPEKT, s jeho laskavým svolením jej publikujeme.

Autor: redakce
Publikováno: 24. 03. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:15:29 31. 03. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-03-31 16:54:37]: dovolím si ještě jeden komentář... "Zkus hledat příčiny problému, zkus se na věci kolem sebe dívat z pohledu universa, nikoli z pohledu postavičky jistého sociálního a společenského postavení. " .. každý má vidění světa jistě jiné, každý má jiné měřítka a posuzování a hodnocení.... na svět nahlížím vždy ze dvou rovin a to z pohledu osoby, proti které stojím a ze svého pohledu. Ve většině případů se snažím vidět i přesně opačný pohled na věc a držím se zásady nečiň jiným nic, co bys nechtěl, aby jiní činili tobě.

Takže opět jsi vedle jak ta jedle... pokud vím, že jsem člověk omylný, dokážu odpouštět jisté omyly a nedostatky, neboť je mám i já, ale pokud vím, že některé věci dělají lidé úmyslně a vím, že já to nemám potřebu dělat a nechci dělat, tak nevidím jediný důvod k toleranci.

Mě tenhle pohled, respk. vnímání světa naprosto vyhovuje. Nemám důvod vidět svět více šedivý. Není potřeba přidávat nové a nové odstíny, osobně mi má "omezenost" viděn světa bohatě stačí a docela si s tím vystačím.

Nedávno můj kolega vyřkl hezkou myšlenku, která se dá analogově přenést i na toto téma... před pár lety jsme měli děti hodné a zlobivé.. dnes jsou hyperaktivní, dyslektici a dysgrafici a já nevím co ještě... a proč? J8 vidím stále stejné zlobivé či hodné děti...

možná by jsi se měl nad sebou zamyslet ty a nenořit se do filozofických sebemrskačských témat, ale více vnímat realitu života.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 19:01:22 31. 03. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-03-31 16:54:37]: chápat tě již nehodlám proto, že s tebou ve většině nesouhlasím (tvůj názor pro mě nemá cenu), opakovaně jsi, podle mě, prokázal, že nejsi schopen konstruktivní diskuze a já jsem se dostal u tvé osoby k hranici, kterou nehodlám akceptovat. Své názory zde jistě prezentuj, to ti nikdo nezakazuje, ale já s tebou nehodlám diskutovat=ztrácet čas, neboť mi za to nestojíš .-))) dle mého jsi vyčerpal svůj potenciál jako osobnost a odborník v čemkoliv.

Svého ducha jsem povznesl na úroveň, která mi vyhovuje. Jsem člověk pevných zásad a názorů a měním je jen na základě velmi přesvědčivých argumentů od lidí, zejména kterých si vážím a od kterých akceptuji názory pro jejich znalosti, zkušeností a od lidí, kteří mě přesvědčí svojí persónou.-)

P.S. i změna nicku má určitý význam a je to pro mě jistým znakem tvé osobnosti .-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 16:54:37 31. 03. 2011
Karel.150.jpg
APPALACIO [2011-03-31 16:24:32]: Cituji tě: "nechápu tvoji výrokovou logiku a ani ji chápat nechci... to, že jsi se přejmenoval z karel-158 na karel-150 můj názor na tebe nemění"
..jakou má toto sdělení vypovídající hodnotu? Já ctím pořekadlo, že pokud někdo něco nepochopí pak je chyba na straně nepochopeného neboť se nedokázal dostatečně dobře vyjádřit aby mohl býti pochopen, ovšem pokud mě ani pochopit nechceš pak se tě ovládá strach z toho, že by jsi se mohl mýlit. Zkus to překonat.. ..kvůli nám všem. Jestli 158 nebo 150 nebo 153 je jistě velmi důležité..;))


APPALACIO [2011-03-31 16:33:33]: K tomu jak jsi odpověděl uživateli MAREKF bych uvedl jen jedno: Zkus povznést svého ducha. Zkus hledat příčiny problému, zkus se na věci kolem sebe dívat z pohledu universa, nikoli z pohledu postavičky jistého sociálního a společenského postavení. Zkus poznat skutečné příčiny rostoucích negativ ve společnosti, nemáš přece názor jako Hitler, že je to všechno dáno geneticky a ty jsi nadčlověk, který by nikdy nemohl sklouznout k drogám či ke kriminalitě, ne?;))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 16:33:33 31. 03. 2011
default.png
MAREKF [2011-03-31 11:49:17]: prostě moje subjektivní hranice je taková.. zastánci drog a feťáci samotní se mi příčí, drogy nesnáším, netoleruji je a nemám k nim ani osobám je užívajícím, žádnou toleranci... sorry, prostě to tak cítím. Analogově by se dalo říci i o některých řidičích, že jsou potencionální vrazi. Divil by ses, ale např. vidím-li muže, 20-35let, v tmavém sportovním voze, okamžitě přepínám pozornost na nejvyšší stupeň... ano i tato cílová skupina jsou pro mě potencionální vrazi. Samozřejmě tyto výroky, zařazení do cílové skupiny je myšleno tak trochu pocitově. Není to explicitně dáno.

Já osobně mám v tomto hranici danou dost jasně. Jinak samozřejmě na pivo/limo zajít můžeme. Nevadí mi opačný názor... vadí mi pouze blbý názor .-))))

Argumentů pro a proti se dá přednést jistě spousty, ale já se domnívám, že spousty lidí, kteří se zastávají více či méně drog (od cannabisu výše) prostě asi nevidí či nechtějí vidět následky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 16:24:32 31. 03. 2011
default.png
KAREL-150 [2011-03-30 19:43:28]: nechápu tvoji výrokovou logiku a ani ji chápat nechci... to, že jsi se přejmenoval z karel-158 na karel-150 můj názor na tebe nemění

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAREKF 11:49:17 31. 03. 2011
default.png
Andras: Jako člověk humanitně vzdělaný nemohu nabídnout analýzy ani statistiky ,ale měl bych jednu historickou zkušenost. Zadejte si do googlu Volstaed act a začtěte se. Policie tenkrát měla mnohem víc práce a byla podstatně nebezpečnější, než korsování po Staromáku. :)
Appalcio: Ještě jednou se pokusím diskutovat s Vámi, i když mám pocit že to bude marné. Nechápu, proč pořád mluvíte o posouvání hranice alkoholu za volantem v souvislosti s legalizací drog. Jsem proti nelegálním drogám za volantem stejně jako proti legálnímu alkoholu za volantem. Jinak mě těší, že ke mě jako k potenciálnímu vrahovi přistupujete korktně stejně jako ke každému nevinnému člověku. Předpokládám, že jste aktivní řidič (já ne) a jako takový jste potenciálnějším vrahem než já. Měli bychom někdy zajít na pivo/limo. My potenciální vrazi musíme držet při sobě:).
Pim-burger: A co jste jako uniformovaný orgán udělal proto, abyste nemusel potkávat 12 leté děti s cigaretou? Předpokládám, že nějaké možnosti máte. Kromě toho si spousta feťáků vydělává na drogy poctivou prací. Jen to nejsou ti, co by se váleli na ulici. Slyšel jsem o jednom u nás na škole, kterej přes den studoval a v noci pingloval, aby měl na drogy díky kterým nemusel spát:). Drogy bere i spousta bílých límečků, do kterých byste to nikdy neřekli.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 22:48:29 30. 03. 2011
Karel.150.jpg
Andras: Já jsem toho názoru, že není lepší věřit (jak píšeš a věříš), ale je lepší vědět, tedy nespoléhat se a informace si ověřovat..;-) Kdo zůstává pouze u víry, nedá prostor opozičnímu názoru, neověří jej a pak vede jednostrannou demagogickou propagandu..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:55:08 30. 03. 2011
Andras.jpg
karel-150
To ví, ty jeden rádobymanipulárote, že je lepší věřit v osvědčené metody podložené výzkumy, analžzami a zkušenostmi, než fantasmagoriím a pokusům o manipulace ze strany karlíka 150 a jemu podobným:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:43:28 30. 03. 2011
Karel.150.jpg
ALIK2 [2011-03-30 16:20:21]: No jde vidět, že ten člověk má narozdíl od některých moralistů opravdové zájmy.

APPALACIO [2011-03-29 10:06:58]: Na podkladě tvé citace: "Lidé posouvají hranici brutality a excesů vždy o kousek víc, aby šokovali o kousek víc, než ti před nimi. Je to jako s reality show. Tam taky vymýšlejí čím dál víc bláznivější věci, jen aby upoutali. V životě platí stejný princip." ..bych uvedl, že jsi zřejmě sám sobě příkladem, když jsi posunul demagogii opět o kousek dál:D

Věřte si dál v zákonodárce, světové vědecké instituce a média, kdy všechni tito patří těm samým lidem, vždyť tito nám tu utvořili bezchybnou společnost. Kdyby někdo chtěl vyšetřit korupci nebo rozprášit distribuci drog, viděli byste jak je to snadné. Takže dále věřte v ty kdož Vás manipulují..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ALIK2 16:20:21 30. 03. 2011
default.png
CATANI [2011-03-25 13:10:21]:
Neřekl bych, že je onen strážník zcela nekompetentní
http://chrudimsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/skutecsky-vrchni-straznik-psychologem20110112.h...
Proč máš pocit, že každý kdo se zastává konopí musí být feťák? Co o tom víš? Vycházíš z nějakých konkrétních studii nebo jsi jenom líný rýpal, který jde prostě s davem?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio