Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Opilý Janoušek

Tak co tomu zatím říkate? Samozřejmě, neznáme přesně okolnosti, ale už teď vidím, kolik lidí mi po tom, co nadýchají 1,1 promile, nikomu nic neudělají ani nikoho přímo neohrozí a já jim budu rozmontovávat mobil, brát tkaničky a podobný nesmysly tuhle kauzu připomenou. Já se jen z toho co zatím vyšlo na povrch bojím, že tam opravdu něco špatně bylo. Pokud má někdo 2,2 promile, asi těžko mu lékař do zprávy dá, že je schopen úkonů ihned. Pakliže ne, je přece běžný postup cela na oddělení případně CPZ do doby, kdy schopen je. Vazba - pokud tedy nebyl žádný důvod k vazbě, proč je teď poškozená a svědkyně pod policejní ochranou? To si trochu protiřečí, byť samozřejmě čistě teoreticky to, že je někdo bohatý a má kontakty by asi jako důvod pro koluzní vazbu být nemělo. Nikým nerušené telefonování z místa činu - to je proboha co? V takovémto závažném případě? Chápu, že když je někdo normální, je to zkrácenka, jednoduchý případ a nemá tedy koho ovlivňovat apod., není problém ho nechat zavolat třeba ženě, přítelkyni nebo ho nechat samotného kontaktovat advokáta, byť na druhém konci může být kdokoli, ale tady? Pokud se ukáže - a snad ukáže - že někteří kolegové chybovali, ten GIBS jim přeji. Protože vše špatné je k něčemu dobré a třeba si někteří do budoucna rozmyslí postupovat podobně ať už jen apaticky a zcela neprofesionálně, nebo vědomě. Snad Lessy a Vondrášek to prošetření myslí vážně a nehrají jen divadlo na oko. Čím více takovýchto prasárem vyjde na světlo, tím lépe a jen doufejme, že média nezapomenou a neusnou, ale budou kauzu monitorovat a zveřejňovat i nadále. Pokud na místě bylo vše ok a kolegům křivdím na základě pokřivených informací z médií, pak se jim omlouvám. Každopádně za diskuzi to co víme asi stojí..
MARTIN1 :: Datum založení: 26. 03. 2012 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTOO 22:52:10 28. 03. 2012
martoo.jpg
Tuto kauzu se zájmem sleduju a někdy se musím divit. Co se týče postupu policistů, nechci hodnotit, zda byl správný či ne, nebyl jsem na místě a spis v ruce taky nemám.

Ono je vlastně otázka, co dotyční policisté při zastavení vozidla Janouška věděli od operačního za skutečnosti a nebo před zastavením Janouškova vozidla sami viděli. My již při hodnocení celé situace máme nějaké informace pohromadě. To leckdy hlídka nemá. A na to bohužel nikdo ani nepomyslel.

Teď čistě teoreticky:
Hlídka samotný incident třeba vůbec neviděla a třeba jen od operačního slyšela, že to a to vozidlo je účastníkem dopravní nehody a odjíždí z místa. Nehoda není dále blíže specifikovaná, protože operační sám nic bližšího nezjistil. Hlídka vozidlo bez problémů zastaví, vypotácí se osoba, kterou hlídka třeba ani ze začátku nepoznala. Osoba je sice v podnapilém stavu, ale chová se slušně a tvrdí, že si ničeho nevšimla a neví co se vůbec děje. Podnapilá osoba s policisty spolupracuje, hlídka nemá důvod jej nijak omezit na osobní svobodě, a náhle poprosí hlídku, zda by si mohla zavolat. Jako důvod může prakticky uvést cokoliv. Dotyčný si zatelefonuje. Pak se třeba hlídka dozví co a jak se stalo. Průser může být na světě.

Opět opakuju, že se nechci nikoho zastávat, ani hodnotit něčí zákrok. Nemám v ruce spis ani jsem na místě nebyl. Mnou uváděná teoretická část je pouze úvaha, která se vůbec nemusí slučovat s realitou. Gró úvahy jsou informace - jsou věci, které se tak seběhnou, že výsledek už nikdy nikomu prostě nevysvětlíme.

Spíše mě zaujalo pár věcí:
1/ Pořád se mluví o těžkém ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky, ale co třeba navíc neposkytnutí pomoci? To už nikoho z médií nezajímá?

2/ Jak můžou média spekulovat o tom, proč nebylo v ten den Janouškovi sděleno obvinění? Kde to jme? Poměrně dlouho nebylo vůbec jasné, čeho všeho se Janoušek dopustil, co viděli svědci, jak to vypadá a dopadne s poškozenou atd. A novináři hned chtějí pranýřovat vyšetřovatele?

3/ Lessy sdělil, že vyslechnutí Janouška na ÚZ § 158/6 pod vlivem alkoholu je fatální chyba policistů. Co to mele? Byť se jedná o výslech, který nemá žádnou procesní hodnotu, nikde není napsáno, že se tak činit nesmí, natož, že se jedná o pochybení. Běžně se tímto způsobem vyslíchá a tento výslech se bere jako pomocný materiál, který sice nemá procesní hodnotu, ale svoji "psychologickou" ano.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 22:32:43 28. 03. 2012
pan Růžový.jpg
CREAZYCOP [2012-03-28 22:12:41]:

Nijak se mě nedotýká, jen mi vadí. Doba je dnes taková, že ať udělá policie cokoliv, je to špatně. Lidé věří prolhaným médiím. Kde byly média, když proběhla demonstrace Holešovské výzvy ? A dnes každý hltá jakoukoliv zmínku o nějakém Janouškovi. Naboural, jako kdokoliv jiný. Šetření probíhalo stejně, jako u kohokoliv jiného. Každý může odmítnout odběr krve a spousta řidičů tak činí. Tak v čem je vyjímečný ? Denně se stane několik nehod s daleko závažnějšími následky. Kde jsou média ? Nikde, protože je to nezajímá.
Sledoval jsi dnes Vondráška v televizi ? Co říkáš na výkon "nezávislé" Drtinové ? Měl jsem ji za seriózní reportérku. To, co předvedla dnes, byl hon na čarodějnice. Překročila rámec objektivity a byla na facku. Stačilo, kdyby se ptala dokolečka, jako kolovrátek - A kdy odstoupíte ? A kdy odstoupíte ? A kdy... A vyšlo by to nastejno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CREAZYCOP 22:12:41 28. 03. 2012
CreazyCop.jpg
PAN-RUZOVY [2012-03-28 21:30:46]: Nějak nechápu co ti na mém čistě spekulativním příspěvku - jak uvádím v nápisu, vadí? To že si z téhle frašky dělám srandu? Je mi líto kluků co to nakonec odskáčí, protože na někoho to padnout musí a budou to ti co ani nevědí jak k tomu přišli.
Tak mi něco z toho mého rozporuj. Nebo se tě to nějak osobně dotýká?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 21:30:46 28. 03. 2012
pan Růžový.jpg
catani a creazycope, nechte se vyšetřit a dobrovolně si zopakujte psychotesty. Psycholog Vám doporučí jít na rok do "C", nechat se zaměstnat, abyste poznali život na "druhé straně".
Dále přestaňte sledovat TV Nova a další černé kroniky. A hlavně, ráno na sebe mluvte do zrcadla a chvíli se poslouchejte. Možná se vám rozsvítí, možná ne.
Kolik jsi zpracoval nehod catani, pokud sloužíš či jsi sloužil ? Každého ožralého řidiče jsi hned dával zcela jistě do klece. Prober se. Kolikrát se změní právní kvalifikace od provedení prvotních úkonů a OMČ?
Jsi asi jistě jeden znejlepších tažných, přeji Ti to, přeji Ti i odměny. Máš fantasticky rychlý a neomylný úsudek. Zcela jistě je Tě škoda na MOP, pokud tam ještě jsi. Nyní si přeješ, aby se uvolnilo jedno místo... Přihlas se tedy do výběrovéhoé řízení, až bude místo volné, rád Tě poznám, až budeš uveden do funkce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATRICK 21:29:49 28. 03. 2012
default.png
a tady taky :-) http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Policiste-nejsou-kvalifikovani-neni-divu-ze-si-nepor...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 21:19:53 28. 03. 2012
default.png
Chlapci, gratuluji vám - jste slavní.


http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/postup-policie-s-janouskem-zaskocil-i-diskutujici-na-poli...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 20:50:37 28. 03. 2012
default.png
Krejzykope díky, nevím proč, ale mám takový pocit, že takhle nějak to asi bylo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CREAZYCOP 20:30:26 28. 03. 2012
CreazyCop.jpg
Bylo - nebylo - čistá spekulace !

Tak to shrneme z pohledu četníků v Praze:
Pachatel dopravní nehody ujíždí a prchá atd..
Na místě první kdo? L158 nebo místní?
Dobrá práce, nadranej panáček dopaden. Jak? Sedí si v parku a tvrdí já nic já muzikant.
,,Pane vy jste přejel paní!" On: "Já? Pánové já? No to ne, to teda ne, to byl někdo jinej, počlejte já si zavolám právního zástupce, jo a vůbec, já sem nějakej Janoušek, Vám šéfuje kdo? Padne pár jmen...Toho já znám toho taky, tak já si zavolám, to mi nemůžete zakázat, já nic neudělal.
Ten kluk v uniformě (podle videa tak měsíc po škole, s fyzickou dispozicí kterou by nenahnal pocit autority ani u prvňáčka ve zvláštní škole stojí a kouká. Mezi tím po vysílačce. Na stálou službu: "Kucí máme ho, toho co zajel tu ženskou" Stálista: Co? Jakou ženskou? No tu Vietnamku. Jakou Vietnamku? Ste upadli ne? Vypovídá? Máš tam tlumočníka? Ne? Tak jak to víš že to byl von? To je nehoda co s tím jako já mám dělat? To nechte ty vole dopravce. Mám tady vykradenej sklep, vloupačku do auta, další ukradený auto. Pak ty blbce so se porvali v nonstopáči. Už to tam ukončete musíte na ohledačku do toho sklepa. Nestímáhe! No ale tenhle tu ženskou přejel! Přejel říkáš? A ty víš že úmyslně? Nebobněte a předejte to dopravce! Ty si myslíš že tohle bude nějakej vyšetřovák dělat na pokus vraždy nebo co? Hele já pro klid duše zavolám vyšetřováka." Za moment. Sem to konzultoval s dosahem. Prej sem upad na hlavu, je to nehoda, auto srazilo ženskou. Utíkal? To jo ,ale máte ho. Zadržel ho někdo na místě? Za co? Že utíkal? Dyk ho máte. V kterým jiným případě za posledních 5 let to vyšetřovák někomu seknul za to že utek z místa DN když pak vlastně počkal? Nechte to na dopravce já se s výjezdem hádat nebudu. Já ne. Mazejte na ten sklep!
Dopravka: jedna DN, pachatel ujížděl , ale je na místě. "Tak kucí co tu máte?" Tenhle zdrhal, přejel ženskou" Počkej počkej, přejel ženskou? Pane je to tak? Pán s mobilem u ucha. "Já? Já si zrovna volám právníka pánové. To řídil někdo jinej." Hm... No tak jestli tvrdíte, že to je něco jinýho než DN tak to puse na místní." " No stálá to nechce, že je to vaše." Naše? Takže říkám, je to DN. žádnej trestňák. Nebo se to dosekne časem. Dyk ho máme tak neuteče. No zadržovat ho? Na co. To sou papíry a ETŘ zase padá. Pane půjdete dobrovolně? No jasně pánové, já k tomu klidně řeknu svoje, já jsem slušný občan a platím na vás daně!"
Přjel další kolega: "Hele kluci není to ten, Janoušek? Co? Kdo? No ten lobista ty vole, jak je to teď na internetu, ty odposlechy a Bém, kmotři a tak. Já nevym. Já si myslím, že jo. Ten má známosti všude. To taky zejtra nemusíme sloužit. Hm.. no mě to za těch 16 čistýho nestojí. Si to vyřeší dopravka. Hele tady ho máte jedeme na další.
Na dopravce: Tak do majáku jednou DN se zraněním...No vypracujeme prokolol a vy se pak dostavíte jo? Ano pánové jitě proč ne. Přece se i doznávám. jinak využívám zákonného práva a tady pan JUDr co bere za tohle zastavení tolik co vy máte za rok, přebírá moje zastupování. Pane policisto buďte tak laskav. můj klient je známá osoba, lze nás vypustit z budovy tak, aby ta novinářská svoloč nemohla mého klienta mediálně očerňovat? Nebo jste snad vy informoval média?? Ne? To je dobře, děkujeme za pochopení. Podpísek a nashledanou při převzetí.

Co bys řekl na případ, kdy byl po hádce přejetý svědek v jednom případě autem spolupachatele obviněného?. Pak na něj ještě zacouval! To bylo řešeno jako DN, protože v tom dosah za SKPV nic než DN nespatřoval! Auto + člověk = DN NAZDAR. To je realita všedních dní.
Operační. Hele nový maják.. Hele jenom DN, to do vyrozumění pro vrchnost nejde...
Telefonát: Dobrý den zde novinář XZ..Pane řediteli u vás máte pana Janouška. "Co? Koho?" No pana Janouška! Toho lobistu.. a už se chudák ředitel veze ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 18:26:03 28. 03. 2012
default.png
"My, policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy stojíme za svým ředitelem plk. Mgr. Martinem Vondráškem, neboť se jedná o schopného a čestného policistu, člověka a odborníka na svém místě. Domníváme se, že pražská policie je pod jeho vedením odolná vůči politickým a lobbistickým vlivům. Vyzýváme ho, aby odolal tlakům na jeho odstoupení, neboť pro odchod z funkce není důvod," je napsáno v petici, která je zveřejněná na webu NOSP.

My zbývající policisté žádáme, aby v této zemi byli povinně naklonováni Vondroušci a všude se k nám k policistům nadřízení tak chovali a vytvářeli podmínky pro službu jako v Praze ...

Radši né, neměl bych pocit, že jsem ještě na straně zákona a nakonec buďme rádi za to co po nás jinde chtějí...

Nerad se pouštím do osobních invektiv, ale to co napsal pan-ruzový, pokud myslí jako policista vážně je to přesně důvod proč by Vodráška měl odejít. Opravdu může sloužit? Kde čerpá tyto zkušenosti? Kde to tak funguje?
Už se proboha prober a přečti si kvalifikaci uvedeného jednání, dopravní nehodo.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 15:15:09 28. 03. 2012
default.png
karel-150 naprostý souhlas, ale je vidno, že prostě tato česká společnost a je to zjevné i podle různorodých příspěvků níže je jednoznačně rozdělena. A začínám být skeptický do míry rozdělení i u policie.

Čest, morálka, právo jsou sprosté slova.

Myslím, že je hodně lidí kteří v Praze Janouškovi fandí. Člověk, který ma sedět za katrem, pochopil jak se buduje korupční prostředí a moc dokonale. Takových nejen v Praze jsou tisíce. Jednak zaměstnává masu neschopných lidí, kterým ze svého zisku vyplácí almužnu a oni mu za to líbají ruce a dělají image, za druhé ví jak si naklonit ty ostatní co dřou nouzi s bídou a třeba takové sponzorské dary st. institucím, přímou formou či formou nadací(samozřejmě s rozumnou mírou přerozdělení, podle funkce atd.takže třeba zaplatit určité skupině lidí koncert populární kapely či podílet se sponzorsky na věcech, kde stát nepřispívá, výše postavenému koupit lístky do opery na někoho i zimní výstroj se dostane a někomu zajistit splnění snu, třeba nějakou funkci), tak se buduje demokracie. Ti lidé jsou takovým lidem zavázání.

Šílené, je to šílené. Stačí mít větší přísun peněz než všichni ostatní, samé vyjímky, systémově nepostupovat v souladu s tr.řádem, usmívat se na své zaměstnance a naslouchat jim, která zjevně nekoresponduje s obdobnými poměry jinde, být figurkou, která nic neovlivní a mlčet a říkat jak je vše vpořádku. To jsou malí Janoušci. Janoušci co jsou zavázáni, oni dostali šanci, pochopili jak se mají chovat.Zákony, státní moc, zdraví za peníze je všechno.


Nejhorší, že je to o systému, je zjevné, že Vondrášek, možná nepochopil, že je jeho součásti, možná je právě tam kde je pro svou naivitu a právě oním mužem na svém místě, já mám podezření, že je to i ta horší varianta, že je tam vědomě a ví co se žádá.

Co se děje kolem jeho osoby, kdy ten člověk svým mužským gestem, kdy nebude životně ani nijak profesně ztratný, možná si ještě finančně polepší, zvýší si morální kredit a dal morální příklad pro ostatní policejní funkcionáře, nenechal by za sebe mluvit masu vděčných lidí(já chci u nás taky takového velitele!) Dal by najevo, že policie je zdravý orgán, že se stydí, jak v současných podmínkách policie funguje a jak se musí stydět že jsou zde policisté, pro které zákon a spravedlnost, díky systému, je cár papíru, jsou schopni za almužnu přízně bohatých a vlivných udělat ze strachu nebo ve svůj budoucí prospěch cokoliv....

Janoušek, Kalousek, Bém, Pítr, Kubice + malý šroubek Vondrášek + nekonečná řada, je stejně asi pořád jenom o stejných lidech, měl jsme naději, už ji opravdu ztrácím a začínám být hodně skeptický....

Odbory v této chvíli zdatně v současné době přispívají k nejednotě policistů.....



Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio