Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Opilý Janoušek

Tak co tomu zatím říkate? Samozřejmě, neznáme přesně okolnosti, ale už teď vidím, kolik lidí mi po tom, co nadýchají 1,1 promile, nikomu nic neudělají ani nikoho přímo neohrozí a já jim budu rozmontovávat mobil, brát tkaničky a podobný nesmysly tuhle kauzu připomenou. Já se jen z toho co zatím vyšlo na povrch bojím, že tam opravdu něco špatně bylo. Pokud má někdo 2,2 promile, asi těžko mu lékař do zprávy dá, že je schopen úkonů ihned. Pakliže ne, je přece běžný postup cela na oddělení případně CPZ do doby, kdy schopen je. Vazba - pokud tedy nebyl žádný důvod k vazbě, proč je teď poškozená a svědkyně pod policejní ochranou? To si trochu protiřečí, byť samozřejmě čistě teoreticky to, že je někdo bohatý a má kontakty by asi jako důvod pro koluzní vazbu být nemělo. Nikým nerušené telefonování z místa činu - to je proboha co? V takovémto závažném případě? Chápu, že když je někdo normální, je to zkrácenka, jednoduchý případ a nemá tedy koho ovlivňovat apod., není problém ho nechat zavolat třeba ženě, přítelkyni nebo ho nechat samotného kontaktovat advokáta, byť na druhém konci může být kdokoli, ale tady? Pokud se ukáže - a snad ukáže - že někteří kolegové chybovali, ten GIBS jim přeji. Protože vše špatné je k něčemu dobré a třeba si někteří do budoucna rozmyslí postupovat podobně ať už jen apaticky a zcela neprofesionálně, nebo vědomě. Snad Lessy a Vondrášek to prošetření myslí vážně a nehrají jen divadlo na oko. Čím více takovýchto prasárem vyjde na světlo, tím lépe a jen doufejme, že média nezapomenou a neusnou, ale budou kauzu monitorovat a zveřejňovat i nadále. Pokud na místě bylo vše ok a kolegům křivdím na základě pokřivených informací z médií, pak se jim omlouvám. Každopádně za diskuzi to co víme asi stojí..
MARTIN1 :: Datum založení: 26. 03. 2012 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu 2222 14:59:21 28. 03. 2012 blokovaný
default.png
CISLAK [2012-03-28 10:06:25]: Je to celé nafouklé zdělovacímy prostředky,nedopustili se ničeho špatného,stokrát horší by bylo,kdyby třeba použili násilí(donucovací prostředky) neoprávněně a pak LHALI,že je ten člověk napadl atd.,nebo použili násilí a ani to nenahlásili(jako třeba "pan" Srnský) a tomu člověku se něco stalo.Jsem hodně velký kritik velké řady policistů,ale v tomdlě případě se jich musím spíš zastat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 10:25:13 28. 03. 2012
Karel.150.jpg
Catani, chyba systému ano, kdo mlčí souhlasí, souhlas. Chyba jednotlivců rovněž. Chyba přímého vedení rovněž. Chyba krajského ředitele v závislosti na přímé a nepatřičné angažovanosti. Jeho kvality neznám. Systém odměňuje vedení takřka pravidelně nezávisle na jejich práci, a to nejen u Policie, ale ve vládě a u všech státních institucí, z toho plyne podezření na loajálnost bez snahy něco dělat lépe, tedy podezření z korupce. Doufám, že si vedení, brzo nakrade odměnami natolik, že začnou tvořit hodnoty pro společnost. Nezajímají mě materiální hodnoty, zajímá mě, zda se můžu ve společnosti dobře cítit. Jen se obávám, že hamižnost těch co mají v rukou moc je natolik silná, že budou krást a odměňovat se bez hodnot a znalostí stále.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CISLAK 10:06:25 28. 03. 2012
cislak.jpg
tento pripad nemohu porad rozdychat, nechapu co to bylo za policajty, kdyz neumi jednat s pašíkem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 2)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 08:50:15 28. 03. 2012
pan Růžový.jpg
Pokud by to nebyl Janoušek, nic by se nedělo. Takhle se vše zbytečně nafukuje. Policie postupovala stejně, jako v jiných případech v Praze. Jenže o tom se nepíše, neboť to není zajímavé pro čtenáře. I běžný občan po nehodě pod vlivem alkoholu či OPL, byl následně propuštěn ze ZPS po odběru či neodběru krve a lékařském vyšetření. I běžný občan mohl telefonovat. Policie má možnost represe, ale na druhou stranu není nutné ji využívat přehnaně. A co by se změnilo ? Vůbec nic. Podstata věci zůstane stejná - ožralý řidič, nehoda se zraněním či závažnějším následkem. Řidič se z toho nijak nevyviní. A nevím o tom, že by všichni takoví řidiči ihned po DN a vystřízlivění na druhý den houfně opouštěli ČR, aby se vyhnuli trestnímu stíhání a trestu.
V tomto případě se jedná podle mě o naprosto zbytečnou nafouknutou bublinu. Naopak si myslím, že policie svým přístupem v takovýchto případech dává pozitivní signál veřejnosti - nejsme pouze tvrdá represívní složka, ale umíme být i vstřícní. Protože bez veřejnosti a její pomoci by policie byla kolikrát v....
Takže represe ano, ale všeho s mírou. A zapomíná se na to podstatné - konečné slovo a to hlavní - trest, je vždy až na soudu.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 04:57:42 28. 03. 2012
default.png
konečně jsem tomu mangerovi přišel na jméno a není to nic osobního, Martin Vondrášek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVELNO 04:09:28 28. 03. 2012
default.png
CATANI [2012-03-28 00:46:26]:
Myslim ze nam to vsem doslo, jinak pekne napsano a tez souhlasim.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 01:01:03 28. 03. 2012
default.png
Nevím, já žasnu.

Stala se dopravní nehoda a následně někdo z dopravní nehody utíkal, při té příležitosti použil vozidlo jako zbraň. Nejmíň se dopustil přečinu později kvalifikováno jako zločin a přejel poškozenou, poté před policisty po tomto trestném činu znovu utíkal, jednoznačně důvody k zadržení podle ust. 76/1 tr.ř bez předchozího souhlasu.

Cituji: věc nesnese odkladu a souhlasu nelze předem dosáhnout, zejména byla-li osoba přistižena při trestném činu nebo zastižena na útěku.

Na to přece nepotřebuji nějaký befel či návod, nechce se mi věřit, že opravdu v Praze honí policie pachatele bezprostředně po spáchání tr.činu s nabídkou dobré kafe a potom, až si zavolají kde potřebují, mohou jít domů.

O každém zadržení je pol.orgán povinen bezprostředně vyrozumět dosahového st.zástupce a většinou se domluví na dalším postupu v těchto případech.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 00:46:26 28. 03. 2012
default.png
DAX [2012-03-27 23:18:26]: akorát jsem u mangera popletl jméno Vodrážka myslím místo maňousek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 23:18:26 27. 03. 2012
dax.jpg
CATANI [2012-03-27 10:05:16]:
Příteli popsal si to dokonale přesně i s podstatou problému.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 19:11:25 27. 03. 2012
default.png
Ale zajištění podle §26 ZOP přece nevylučuje možnost okamžitý konzultace ohledně kvalifikace a případně vazbě s SZ. V prvním okamžiku je podle mě úplně jedno, jestli někoho zajistím nebo zadržím, klidně zajistím i vraha a následně nebude během následných pár hodin procestu zjišťování informací problém provést změnu kvalifikace.

Sranda navíc je, že o patra níž pod DN je CPZ.

Na ODN Praha je tohle opravdu běžný postup. Ono se ale neni co divit, co si budeme povídat, víc než policajti jsou to opravdu jen úředníci, co mají uniformu a zbraň. A projevuje se to i v jejich jednání s "pašíky".

Nejsem žádný ras nebo zbytečný hrubián, ale zcela v souladu s §9 a 11 ZOP si myslím, že jednání policisty k osobě pachatele má být trochu jiné, než "prosím tady si hačněte a prosím tady mi to podepište". Z takového podlézavého jednání některých kolegů, se mi chce občas ****, i když je v tom úmysl dostat se k tomu co chci s co nejmenším odporem.. Prostě policie je represivní složka, ne linka důvěry.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio