Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Opilý Janoušek

Tak co tomu zatím říkate? Samozřejmě, neznáme přesně okolnosti, ale už teď vidím, kolik lidí mi po tom, co nadýchají 1,1 promile, nikomu nic neudělají ani nikoho přímo neohrozí a já jim budu rozmontovávat mobil, brát tkaničky a podobný nesmysly tuhle kauzu připomenou. Já se jen z toho co zatím vyšlo na povrch bojím, že tam opravdu něco špatně bylo. Pokud má někdo 2,2 promile, asi těžko mu lékař do zprávy dá, že je schopen úkonů ihned. Pakliže ne, je přece běžný postup cela na oddělení případně CPZ do doby, kdy schopen je. Vazba - pokud tedy nebyl žádný důvod k vazbě, proč je teď poškozená a svědkyně pod policejní ochranou? To si trochu protiřečí, byť samozřejmě čistě teoreticky to, že je někdo bohatý a má kontakty by asi jako důvod pro koluzní vazbu být nemělo. Nikým nerušené telefonování z místa činu - to je proboha co? V takovémto závažném případě? Chápu, že když je někdo normální, je to zkrácenka, jednoduchý případ a nemá tedy koho ovlivňovat apod., není problém ho nechat zavolat třeba ženě, přítelkyni nebo ho nechat samotného kontaktovat advokáta, byť na druhém konci může být kdokoli, ale tady? Pokud se ukáže - a snad ukáže - že někteří kolegové chybovali, ten GIBS jim přeji. Protože vše špatné je k něčemu dobré a třeba si někteří do budoucna rozmyslí postupovat podobně ať už jen apaticky a zcela neprofesionálně, nebo vědomě. Snad Lessy a Vondrášek to prošetření myslí vážně a nehrají jen divadlo na oko. Čím více takovýchto prasárem vyjde na světlo, tím lépe a jen doufejme, že média nezapomenou a neusnou, ale budou kauzu monitorovat a zveřejňovat i nadále. Pokud na místě bylo vše ok a kolegům křivdím na základě pokřivených informací z médií, pak se jim omlouvám. Každopádně za diskuzi to co víme asi stojí..
MARTIN1 :: Datum založení: 26. 03. 2012 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 21:56:24 29. 03. 2012
default.png
Nevíte, někdo je ještě v hračkařství k dostání stříkací pistol a kačer na špagátku? A chci ho v růžové barvě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 19:04:49 29. 03. 2012
pan Růžový.jpg
CATANI [2012-03-29 09:12:45]:

Až vyrosteš, a bude z Tebe velký kluk a budeš ve vedoucí funkci, pak pochopíš, že by jsi musel odstoupit po týdnu ve funkci, a to za první "prkotinu", kterou provede podřízený. Pokud si takto představuješ odpovědnost, potom potěš.
Disponuješ nepochybně těmi nejlepšími informacemi :-). Kolik jsi tedy zpracoval nehod ? Sloužíš vůbec ? jestli ano, víš sám, jak je to s důkazy, víš sám, že trestný čin byl z nedbalostního na úmyslný překvalifikován o hodně později. Tak to prostě v praxi chodí a nemyslím si, že je něco špatně. To má nehodář každému vylitému pachateli DN ihned nasazovat pouta ? A proč, aby jej vyprovokoval ? Vždyť hlavní při šetření je co nejkvalitnější zjištění a zajištění všech důkazů na místě DN a svědků. Pachatel zpravidla postává vedle a přemýšlí. Pouze v případech, kdy pachatel je "mimo", tak zůstane na záchytce, aby vychladnul.
A znovu opakuji - policie by měla represi používat v případech odůvodněných, když je to na místě, což u DN v drtivé většině případů prostě není nutné. A není nutné občana, který spáchá takovýto čin a po kterém zpravidla zpytuje svědomí, ještě "dorážet" zbytečným používáním represe.
Není problém arogantního ochlastu, který boural, srovnat a maximálně mu znepříjemnit chvíle po DN a prodražit jeho čin. Ale je to naprosto zbytečné a kontraproduktivní u většiny pachatelů. Naopak, spolupráce pachatele zrychlí celé TŘ a jeho postavení před soud.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DIDI 18:57:19 29. 03. 2012
Didi.jpg
CATANI [2012-03-26 19:10:58]:
V režimu podání vysvětlení ;-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:46:13 29. 03. 2012
Andras.jpg
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/170013-sef-prazske-policie-zatim-nerezignuje-podpo...

dole interwiev ČT 24 s panem plk. Vondráškem

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:36:18 29. 03. 2012
Andras.jpg
MARTOO [2012-03-29 09:21:04]:

Tvá praxe je naprosto odlišná s mou. Policisté DI, OHS a PMJ při zjištění alkoholu nad 1,00 promile v dechu osobu zadržují, stejně tak, jako když se osoba podrobí testu na OPL s pozitivním výsledkem. Například těmi 76/1 v případě OPL je Praha unikát, alespoň co říkali kolegové z ostatních krajů.

Pokud se jedná o případ DN, shora uvedené útvary většinou aplikují institut zajištění, podle ust. § 26 odst. 1 písm. f) z. č. 273/2008 Sb. s tím, že osoba je následně předána ODN. A případů, kdy proti osobě, která od nehody ujela a byla pod vlivem alkoholu a nebyla proti ní zakročující hlídkou DI, OHS nebo PMJ použita pouta, moc neznám. Popravdě těchto situací jsem zažil desítky a případ, kdyby nebyla zajištěna a nebyla proti ní použita pouta, jsem nezažil ani jeden.

Na konec musím uvést, že pokud zakročující policisté celou věc konzultovati s vyšetrovatelem a ten rozhodl jinak, než policisté, tak samozřejmě o tom potom nelze polemizovat. Každopádně si myslím, že zajištěním a usazením do služebního vozu s pouty vzad by policisté nic nepokazili, ba naopak. Ale samozřejmě, toto všechno je věc rozsáhlé polemiky. Ještě musím dodat, že z materiálů, které mám k dispozici není patrné, že by zakročující policisté jakkoliv porušili zákon, maximálně porušili dle mého názoru jen některé IAŘ.

A pro cataniho.
Tvé vystupování zde je naprosto ignorantské, pokud nejsi schopen (nebo spíš nechceš) ani uvést správné jméno pana plk. Vondráška. Nevím odkud jsi, kde sloužíš, ale kvalitních důstojníků v manažerských pozicích je opravdu poskrovnu a věř mi, že většina pražských policistů je za pana plk. Vondráška ráda. Pro pražskou policii a i jednotlivé policisty odvedl doopravdy velký kus poctivé práce a já za ním bezvýhradně stojím. A já jsem tedy rozhodně rád, že pražská policie má toho jak ty uvádíš "populárního, hodného, slušného funkcionáře policie", který se pro pražskou policii, i policisty jednotlivě snaží dělat dle mého názoru v rámci možností to nejlepší.

Já naprosto chápu tvou frustraci ze současného vedení, od vedení státu až po vedení policie, ale buďme rádi za každého srdcaře, který stojí za svými policisty.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 09:21:04 29. 03. 2012
martoo.jpg
FS2 [2012-03-29 00:13:21]:
Ono je to dáno tím, že ve většině případů se při zjištění spáchaného přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky na osobní svobodě neomezuje. Ve většině případů se osoby, které spáchali tento přečin, chovají slušně a maximálně spolupracují.

Vždyť ani leckterý státní zástupce na dříve netrestaného člověka, jenž prokáže, že bude k dispozici pro účely tr. řízení, a spáchal tzv. "nevazební přečin", tj. přečin, který lze řešit ve ZPŘ, nemusí souhlasit se zadržením. Už jsem to sám zažil, byť v úplně jiném typu případu, a takto přesně mi to státní zástupce sdělil.

Takže je běžná praxe, že se při dopravních nehodách se zraněním, alkoholech či mařenách, prostě nezadržuje. Maximálně, když má dotyčný chlast a "vlní", je umístěn na záchytce. Takže to, co tedy tvrdil komunista Filip při nějaké diskuzi s Kubicem, je naprostá volovina.

Jak jsem níže psal, otázka, co kluci dopraváci o dotyčném věděli a na místě sami viděli. Pokud na vlastní oči neviděli, jak nabral uvedenou vietnamku, a po zastavení nevěděli, kdo je on sám, měli ho za řidiče, který možná ani nevěděl, co se stalo, choval se slušně a spolupracoval, byť měl pod kulichem. Podle toho se taky k němu chovali.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:12:45 29. 03. 2012
default.png
PAN-RUZOVY [2012-03-28 22:32:43]: Áno? No zřejmě máš jiný názor a zřejmě podstatně více zkušeností(no). Na druhé straně si dovolím tvrdit, že většina tady přispivajích policistů, má skutečně větší informace a zakládající se na skutečnostech než ty, ale nejen z Novy či Primy, ale i prostřednictvím těchto médií i z tiskových konferencí nadřízených. V konkrétním případě nejde o Janouška, jestli ho někdo znal či neznal. V tomto případě by šlo přesně o to, jak si psal, obyčejná malá dopravní nehoda, kdy řidič, poté co pod vlivem spáchal dopravní nehodu, tuto na místě z důvodu, že ji spáchal pod vlivem nechce řešit, tudíž již se v tu chvíli nejedná o malou dopravní nehodu, ale přečin řízení pod vlivem. Následně poté co stojí s vozidlem na místě, chce mu zabránit v odjezdu v tu chvíli už místa tr.činu(přečinu) občan(ka), svědek a poškozený, kdy do ní dvakrát svým vozidlem najede a protože má snahu ho znovu ta občanka zadržet a znovu se pokouší vstát, tak ji regulérně přejede. V tomto případě se jedná o úmyslný tr.čin.(označen v tr.zákoně jako zločin) a tedy se sazbou do 10 let, což už neřeší hrdý dopravní policista, ale věcně příslušný vyšetřovatel SKPV(všude v republice , nevím jak v Praze). Tudíž ještě pro upřesnění, vzhledem k tomu co bylo na místě zjištěno, padá po použití auta jako zbraně k odstranění svědka a poškozeného "bagatelnější přečin" neposkytnutí pomoci vzhledem k nižší závažnosti jednání přečin a vedle toho zůstává původní jednání(první jednání) dopravní nehoda pod vlivem alkoholu, tudíž přečin(který by si klidně mohla šetřit nehodovka).

Pokud policista této země je tak ohromen vzrůstajícím nápadem trestné činosti, kdy jednání pachatele jakéhokoliv tr.činosti, byť třeba v případě prvního jednání dopravní nehoda(přečin)v případě druhého jednání závažný tr.čin(zločin) zlehčuje a má snahu takové jednání místo nestranného objasnění a přikládat zavinění pachatele na stranu médií, je něco špatně.

A já říkám, že chyba není v tobě, ale na straně nadřízených, kteří by za to měli nést odpovědnost. Že nadřízení neodstoupí a ponesou za to odpovědnost ti kluci, kteří v tomto systému(který některým umožnil a některým neumožnil se stát policistou, ale uniformu nosíme všichni)toto dopouští a je zjevné, že to není pouze případ nějaký Janoušek, tak je něco znovu hodně špatně.

Přijde mi hodně úsměvné, kdy bude zjištěno pochybení konkrétních policistů, ti budou potrestání. A svým způsobem tito policisté, podobně jako česká společnost, budou svou populární ikonu, která je spoluzodpovědná za to, že byli potrestáni vynášet do nebe.

Tomu policistovi co nedávno použil zbraň proti nebezpečnému pachateli a bude tr.stíhán je to hodně platné, že Vondroušek v tisku obhajuje jeho postup. Musí to přinést velkou úlevu dětem, rodině a manželce či příbuzným onoho policisty, že je čestný, možná půjde sedět s vědomím, že za ním ten populární, hodný, slušný funkcionář policie stojí... A vo tom to je a nejen u policie, ale u této společnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 00:13:21 29. 03. 2012
default.png
Však já si myslím, že stejně ležérně se dopravka chová k většině pachatelů podobných věcí... prostě, pohoda klídek, jednají s těma zmradama, jako kdyby to byli jejich kamarádi. Jen v tomhle případě u toho byla média.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMAS333 00:02:13 29. 03. 2012
Tomas333.jpg
Já jsem ho do minulého týdne, kdy byly zveřejněny odposlechy, také neznal. Slyšel jsem jméno Janoušek ve spojení s Lordem Voldemortem, ale nikdy jsem neviděl video nebo fotku s tímto jménem a včem je namočený a to za minulý rok asi tak dvakrát. Kdyby nebylo odposlechů, nikdy bych stejně nevěděl co je to za parchanta. A kdyby mi ukázal občanku při kontrole před jeho madializací s odposlechů, stejně by mi to nedocvaklo, koho jsem to měl vlastně před sebou. Kdyby to totiž věděl každý poslední řadový polda v Praze, co má na sobě Janoušek zašpínu, tak by se sním stejně nesetkal, protože by ho měla už kriminálka. Teď mi říkal kolega, jestli znám Hrdličku? Tak mu odpovídám, že to vůbec nic neřáká. On mi odpověděl, že je stejnej jako Janoušek, ale také ho nikdy neviděl, také přesně neví co má za lumpárny zasebou, všechno, co něm ví, je, že si to někde přečte, ale nic konrétního, prostě lobista, který figuruje v blíže nepopsaných kauzách. Vy ho znáte? Víte okoho jde? Pokud ano, rád se to dozvím. A Janouška jste také znali, než vstoupil do historie, co přesně dělá? ON to někdo věděl a na Hrdličku asi také ví, ale postí to až to bude pro něj zajímavé, jako se to stalo teď s Janouškem. Poslední polda na ulici, prostě neví, nezná a ani nemůže znát. Zato tady skoro každý věděl, co dělá Janoušek, jak si telefonoval s Bémem, ono ho asi každý odposlouchal a sledoval. Věděla o něm BIS a kriminálka asi také ne, nacož pak nějakeký dopravák, který řídí křižovatku.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CREAZYCOP 23:30:20 28. 03. 2012
CreazyCop.jpg
PAN-RUZOVY [2012-03-28 22:32:43]: Znovu se ptám co konkrétně ti vadí na mém příspěvku? Přesně o tom to je. Spekulace, polopravdy a při tom to mohlo být tak jednoduché. "Tohle je DN tak z toho klucí nedělejte vraždu v hotelu Exlesior." Slova jednoho dříve sloužícího vedoucího DN. Postup podle § není vymáhaný, praxe je jiná. Co nejmíň papírů, co jerychleji ze stolu. Policajti jsou přetížení a kmotry typu Janoušek znají papaláši. Policajt na uklici zná místní fetky a zloděje. T sjou jeho pouliční zákazníci. Pán v Porshe není jejich třída, oni s ním na kafe nechodí a na dovolenou nejezdí. já osobně bych taky nevěděl o koho to jde... Tam kde se denně stalo XX nehod podle stejného scénáře se z toho nyní dělá nafouknutá kachna, která má úplně jiné pozadí. Podle mě ty četníci neměli šajn o nějakém velkém panu J. pro ně to byl blbec co chtěl ujet a oni ho dostali. Místo "Dobrá práce že neutek" z toho teď bude "Jak to že nebyl popraven?" .Měl vlastně štěstí, že nenarazil na některé známé borce z 158, kteří už mají něco za sebou. Možná bychom se koukali v TV na ,,naprosto brutální zákrok vůči známému velkopodnikateli" kvůli kterému by bylo pár četníků už mimo službu.
A teď je to přesně o tom co píšeš. Hon na čarodějnice s pozadím, které se netýká Janouška, nebo vyšetřujících policistů.
Znáš film ,,Vrtěti psem?,, Média jsou mocná zbraň a 100 opakovaná lež se stává pravdou. S davem se manipuluje, veřejné mínění se vytváří.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio